אני אישית גר במרכז -והייתי בכיף עובר לפרייפריה
במידה והיה שם ריכוזים גדולים וטובים
אי בעיות במציאת עבודה
שיפור תשתיות
בתי חולים וכו
אחרי הכל מחקרים מוכיחים שאנשים בפרייפריה חיים כ4 שנים (משהו כזה) פחות מתושבי המרכז
אז אני מבין ממך שלא רק שאין זכות לדירה למגורים
אלא גם זכות לחיות לאריכות ימים שנים כבר לא קיימת
נשמע מידת סדום בעיני מה שאת מציעה
אתה צודק לגמרי,
ואני ממש לא בעד לקצר חיים, אישית מכירה כמה אנשים שגרים בפריפריה וזכו לאריכות חיים של ממש...
לגבי איכות הרפואה שם, מציאת עבודה ועו דועוד,
אני בהחלט חושבת שאתה צודק!!
ולכן אני ממש מבינה את אלו שלא רוצים לעבור לפרפריה,
אבל:
אם תהיה יתור נוכחות בפריפריה, אני בטוחה שבאו]פן מקביל הכל שם יתעורר יותר... (וכן אתה צודק, אלו הראשונים שיגורו שם .. יסבלו יותר ..ואני לא בעד זה בכלל)
(ויעלה הרבה פחות לפתוח שם עוד בי"ח, או להכניס מכשור וצוות איכותי יותר לביח קיים - וקיימים שם בתי חולים, אבל אכן תל השומר נחשב טוב יותר..)
אתה צריך להבין גם מה שאתה אומר, יש אנשים שבכלל אין להם דירה, ויתכן שהם עובדים ומרוויחים הרבה (הרבה חילונים שעובדים אתי לדוגמא,) והם לא אמורים לממן את החיים של אלו שהחליטו שבכל מקרה, ולא משנה מה הם לוקחים משכנתא, ולוקחים אותה בלי מחשבה לעומק עד המקסימום האפשרי... הם לא עשו זאת מכיון שהבינו שמשכנתא צריך לשלם + סיכון שהמשכנתא תעלה...
עוד דבר:
אתה טוען שמה אשם/מה מי שכישוריה הספיקו לעבודה פחות רווחית - אני חושבת שאתה ממש צודק...
אבל זוג שמכניס 7K שקל בחודש, לא יכול בכלל לחשוב על לקחת משכנתא של החזר יותר מ1000-1500 שקל החזר חודש (וגם זה במקסימום של המקסימום...!)
אנשים כאלו המשכנתא שלהם עלתה אולי 100-150 שקל,
ונכון שבשבילם זה גם המון.. אבל החשמל עלה ביותר ממאה שקל.. ועוד הרבה דברים...
ומי שקימבן מכל מקום וזייף הכנסה לא לו...
אז כמו שכבר אמרתי - קשה מאד להציל אדם מהטיפשות של עצמו....
וכן אני בטוחה שאם יקומו כאן בנינים שלמים של השכרה לטווח ארוך.. (על חשבון המדינה -מבחינתי)
המצוקה תקטן בהרבה,
וגם יבריח הרבה משקיעים...
אי חושבת שהתועלת - תעלה עשרת מונים...
עוד משהו לגבי מה שאמרת על כל אכלוסיות השמנת במדינה שמקבלות המון המון הון,
מהמדינה- אתה צודק!!
והלוואי שכמו שליברמן לא מצמץ והוריד הטבות ששירתו בעיקר את הציבור החרדי,
הלוואי ויקום כאן ח"כ אמיץ שיבטל לשכבה הזו את כל ההטבות שלהם...
הרבה הרבה הרבה מהציבור - גם הציבור הכללי - יודה לו מ-א-ד!!!!