קריטריונים מובהקים להפליית חילונים כמו מספר ילדים ומספר שנים מהחתונה, לא יעברו, שכח מזה.התוכנית שתביא פתרון אמיתי היא מחיר למשתכן, אבל, לא לפי הגרלה אלא לפי תור עם עדיפויות (בן עיר, מספר ילדים, מספר שנים מהחתונה, וכו')
תציעו משהו יותר סביר
קריטריונים מובהקים להפליית חילונים כמו מספר ילדים ומספר שנים מהחתונה, לא יעברו, שכח מזה.התוכנית שתביא פתרון אמיתי היא מחיר למשתכן, אבל, לא לפי הגרלה אלא לפי תור עם עדיפויות (בן עיר, מספר ילדים, מספר שנים מהחתונה, וכו')
זה לא אפליית חילונים.קריטריונים מובהקים להפליית חילונים כמו מספר ילדים ומספר שנים מהחתונה, לא יעברו, שכח מזה.
זה לא אפליית חילונים.
אחד שכבר 20 שנה אחרי החתונה מגיע לו קדימה בתור!
כי הוא כבר יותר שנים מחוסר דיור! (וזה לא קשור למגזר...).
בן עיר יש עדיפות להמשיך לגור בעירו, שוב לא קשור למגזר...
ו, שנה שנתיים 3, אבל בסוף התור מגיע.
ולא שנרשמים להגרלה ואו שזוכים מיד, או אחרי שנים רבות, או בכלל לא.
זוג עם 5 ילדים צריך יותר סיוע ברכישת דירה מזו"צ, כל בר דעת מבין זאת, חוץ ממי שצרו עיניו בריבוי הטבעי והבאת ילדים היא אצלו נטל על הכלכלה.
כל החרדים שיש להם כבר 6,7 ילדים ועדיין אין להם דירה.קריטריון שאומר שכל החרדים בראש הרשימה (זה בדיוק מה שאומר קריטריון של מספר ילדים)
נראה לך נורמלי ? ישים ?
אתה רוצה שזוג עם חמש ילדים [בד"כ חרדי] יקדם לזוג עם שתי ילדים שלעולם לא יגיע לחמש ילדים [בדרך כלל חילוני].זוג עם 5 ילדים צריך יותר סיוע ברכישת דירה מזו"צ, כל בר דעת מבין זאת,
די דיכל החרדים שיש להם כבר 6,7 ילדים ועדיין אין להם דירה.
לא כל הזו"צים החרדים שהם עיקר הנרשמים.
בין שורה של קריטוריונים כמו בן מקום, שנים מהנישואין, ועוד, שלא קשור לחרדים בכלל.
אגב, אתה חרדי?
את כותבת יפה ,אבל לצערי אלו דברים שלא קשורים נקודתית למה שקורה עכשיו,אלא דברים כוללניםמשלמים הכי הרבה, ונהנים הכי הרבה..
אם הייתי יודע מה קורה במונופולים,
ואיך משפחות מהמעד המאיוון הגבוה מתנהלות....
אז כן אני חושבת שכן צריך להפריש מס..
אבל לבקש ממשפחה שמרויחה סכום של 20-25 אלף שקל,
ונשאר לה אחרי המיסים בערך 15K,
ומתוך זה,
היא צריכה לשלם - מעונות - מלא,
ארנונה - מלא,
משכנתא (שבדכ נלקחת גבוה בעקבת הסכום - מלא...)
ולכן היא לא תקנה דירה במרכז או שתיקנה דירה קטנה יותר בהתאם ליכולות שלה,
ואז מגיע מישהו, שקנה דירה,
הלווה מכל המי ומי כדי להגיע לסכום הבסיס + לקח משכנתא יותר ממה שהוא מסוגל...
ואז להתחיל לבכות אכלו לי שתו לי...
תממנו לי בבקשה את המשכנתא עבור דירת ה2M שקניתי,
ומי יממן את זה?
הוא? - מה פתאום הוא בקושי מגרד הכנסה של 7K,
נכון גם העשירון העליון ממן את זה,
אבל המון המון מופל על מעמד הביניים,
השיכרים שמרויחים טוב,
אבל לא יכולים לתחמן את הוצאות המס שלהם - כיון שהם שכירים ומשלמים הכל עד השקל האחרון (בשונה מהעשירונים העליונים שכיון שהם בעלי שליטה .. הם יכולים יותר לקמבן...)
אני לא אמרתי את זה,
אבל מה שאני כן אומרת,
יתכבדו כולם ןיפתחו עיניים ויחיו ממה שיש להם,
ולא יסמכו על כך שהם הצליחו להוציא הלוואה מפה ומשם, וברגע השון משתנה בכמה מאות שקלי,
והם מיצו את יכולות הקומיבנה שלהם - הם צועקים על הממשלה... תממנו לי ..
כמה זוגות בני 30 חילונים ממעמד הביניים+ ,אתה מכיר, שגרים בדירות משלהם שעלו מעל 2M ?
-ברור שיש כאלו אבל הם לא מעל 10% מהאכלוסיה החילונית...
כמה זוגות חרדיםאת ה מכיר ?
-הרבה הרבה הרבה יותר מ10%....
(וזה נכון שאין להם את עזרת ההורים, אבל זוג חילוני עם 2 משכורות יפות לא מדמיין מה שכל בחורה בת 22 מתבכיינת על דירה בפריפריה...)
נכון, לעבור באמצע החיים ה באמת קשה - אפילו יותר מזה,
אבל שוב, זה מגיע מתוך ההנחה, שאנחנו כציבור,
ברור לנו שלכל אדם חייב ליות דירה בגיל צעיר (מטעמים מובנים!!)
וכציבור הנחלנו את ענין ההשתקעות של הזוג הצעיר , -בעיר מגורי הכלה,
ואז אחרי 2-3 שנים , היחידה קטנה על הזוג, והם עוברים לדירונת בשכירות של 50 מטר, עוברים עוד שנתיים שלוש,
ואז הזוג הנחמד שכבר רגיל למעלות העיר הגדולה, ילדיו מפוזרים במוסדות ברחבי העיר, לא יכול לדמיין את עצמו גר ברפיפריה, ואז או שהוא קורע את עצמו, עם משכנתא + מליון הלוואות שצריך לגלגל מידי חודש, כדיל ממש את החלום,
או שהוא גר בשכירות כל ימי חייו....
אבל לו הזוג הצעיר היה פורש כנפיים, מיד אחרי השבע ברכות , והיה משתקע במקום אחר..
הוא לא היה צריך לעבור לעיר אחרת (וכן, אני מודעת למחיר של זה, ושזה קשה, ולא סתם היחידות זה עסק פורח...)
אבל צריך להיות מפוקחים, ולהבין למה זה גורם....
אני יכולה להוסיף לך עוד כמה נקודות, שמרתיחות כל בר דעת...
על התנהלות של המדינה במשבר הדיור ובצורת הכלכלה...,
אבל כל זה לא פותר את האחריות של אדם על מעשיו... וכל עוד אין בכוחנו לשנות את הצורה הזו,
אסור אסור אסור לנו , בשום צורה , לקחת הלוואות כשאין לנו מושג איך נחזיר אותם, או לקחת הלוואות בלי להשאיר מינימום של מרווח נשימה למה יקרה, אם הריבית תעלה, או אם ישבר לנו המכונת כביסה ...
(אני מדברת על הלוואות לצורת של דיור ותנאי חיים משופרים, לא במקרי חולי חלילה וכו')
ועוד דבר שמדובר כאן על זוגות צעירים, שההרס שזה יכול להביא לחיי המשפחה הוא לעין ערוך....
ואז אם משהו בפאזל הזה קצת חורק, אז להאשים את כולם/ ליפול לנטל על קופות הצדקה...
(וכתבו את זה כבר חז"ל הרבה הרבה לפני!!)
תאמין לי שאני הכי בעד שהציבור החרדי יהיה בציבור הכי עשיר במדינה,
שכולם ישלמו לו מיסים ,
כמו שהיו נותנים לכהנים בביהמ"ק
ושאף יהודי לא יצטרך לבריות אמן!!
אבל , הכי קשה להציל את האדם מעצמו....
משום מה בדיוק אלו שמתלוננים על הריבית העולה, הם אלו שיתלוננו באשכול אחר , שהם לא מסוגלים להלביש לילדיהם ביגוד יד 2,
(למה באמת? יש מכירה של קופת העיר - הכל לכל המשפחה סטים שלמים ולא עולה כמעט כלום... אנחנו חייבים להתחיל לחשב מסלול מחדש...)
הרבה מאלו שיתלוננו על מחירי הדיור במרכז הארץ, הם אלו שכתבו באשכולות אחרים שאשה צריכה לגדל את ילדיה וכו וכו - אז אני מבינה כל דעה, אבל על דעה ואידאולוגיה משלמים מחיר, אם זה בדיור במקום צנוע יותר, או בכל דבר אחר...
זה לא יכול להיות שאני הלכתי יום אחד עם בני בשעות הבוקר לרופא, רואה נשים ממגזרים שדוגלים שהאשה תגדל את ילדיה, נשים מפוצצות שקיות בחנויות יוקרה לכל ילדה שמלה ב150 שקל מינימום.. ועל הכל משלמים בתלושים , ואחכ גם מבקשים מאלו שקורעים את עצמם שיממנו את הריבית במשכנתא שלהם... - ונכון שהגישה היא אולי גישה פטרונית משהו, אבל אנשים אומרים את זה בכאב! מכל הלב! .. אנחנו הכי רוצים שתמשיכו לחיות בצורה שאתם חיים, אבל לא מצדקה, ולא מכספי מיסים...
ואם כבר יוצא שכן משתמשים בכספים האלו, אז אנא עשו זאת בעדינות! בלי לנכר עיניים! תוציאו את זה על המינימום ההכרחי.. ובמיוחד תצאו מהגישה של מגיע לי...
ושוב מדגישה!, שמי שבאמת לא יכול מכל סיבה שהיא, הלוואי הלוואי הלוואי שהיה מקבל עשרת מונים קיצבאות ממה שמקבל היום...
אבל הרב גפני אין כאן בעיה של מימון,מחירי הדירות זהו נושא שאי-אפשר לחיות איתו
כמה דירות שווקו בשנה האחרונה ?כל עוד מדינת ישראל לא תפסיק לגזול קרקעות ולספספר בהם
אין לך שום טענה מוצדקת על מי שמנסה להחזיר לעצמו מהכספים הרבים שהמדינה גוזלת אותו
על מוצר בסיסי כמו קרקע שהוא משאב ציבורי ששיך לכולם
שמעתי מאלקין באזור ה63 אלף יח"דכמה דירות שווקו בשנה האחרונה ?
מותר לגזול מהמדינה כל דבר בגלל שלטענתך היא נוהגת בחוסר הגינות בעניין שיווק הקרקעות?כל עוד מדינת ישראל לא תפסיק לגזול קרקעות ולספספר בהם
אין לך שום טענה מוצדקת על מי שמנסה להחזיר לעצמו מהכספים הרבים שהמדינה גוזלת אותו
על מוצר בסיסי כמו קרקע שהוא משאב ציבורי ששיך לכולם
לא ממש לא!!!מותר לגזול מהמדינה כל דבר בגלל שלטענתך היא נוהגת בחוסר הגינות בעניין שיווק הקרקעות?
מותר לך עכשיו להיכנס למשרד ממשלתי כזה או אחר ולהחרים משם מחשבים וציוד בגלל שהיא "גוזלת" בשיטת שיווק הקרקעות?
הטענות צודקות אבל האשם הוא לא המעמד הנמוך, אלא המדינה שגונבת את המיסים למגזר הציבורי השמן והלא יעיל. אם יעשו קיצוץ במגזר הציבורי של כמה עשרות אחוזים, השירות לא יפגע אלא ישתפר (פחות בירוקרטיה), ויהיה אפשר להוריד דרסטית מס הכנסה ומע"מ, אבל לכו תילחמו בוועדי העובדים...אבל לבקש ממשפחה שמרויחה סכום של 20-25 אלף שקל,
ונשאר לה אחרי המיסים בערך 15K,
ומתוך זה,
היא צריכה לשלם - מעונות - מלא,
ארנונה - מלא,
משכנתא (שבדכ נלקחת גבוה בעקבת הסכום - מלא...)
ולכן היא לא תקנה דירה במרכז או שתיקנה דירה קטנה יותר בהתאם ליכולות שלה,
ואז מגיע מישהו, שקנה דירה,
הלווה מכל המי ומי כדי להגיע לסכום הבסיס + לקח משכנתא יותר ממה שהוא מסוגל...
ואז להתחיל לבכות אכלו לי שתו לי...
תממנו לי בבקשה את המשכנתא עבור דירת ה2M שקניתי,
ומי יממן את זה?
הוא? - מה פתאום הוא בקושי מגרד הכנסה של 7K,
נכון גם העשירון העליון ממן את זה,
אבל המון המון מופל על מעמד הביניים,
רק שחבל שעל הדרך זה גרםוגם גפני יודע את זה וגם אומר את זה בקולו הוא רק התכוין לעשות רעש. וזהו.
רק שחבל שעל הדרך זה גרם
לזילזול בציבור החרדי
שממציא חוקים הזויים
הבעיה שגם על הדרך עוד כמה זו"צ עם הכנסה ממוצעת של 7K,האמת שגפני לקח את זה בחשבון לכאורה
ואני חושב שקודם הוא חשב שצריך לצעוק בשם החלשים וזה לא בושה לצעוק בשם החלשים אותם הוא מייצג.
ואולי הוא חשב שלפחות יעשה רעש בענין הקרקעות של המדינה ובאמת הוא דיבר על זה המון בוועדה יותר ממה שהוא דיבר על הריבית.
ואני בדעה שהחילונים יזלזלו בין כה בחרדים ומליון דברים טובים שגפני עשה לקופת המדינה ישכחו מהר מהר
והראיה שאנחנו לא יודעים כלום על זה כי גפני לא דואג לפרסם ולייחצן כל דבר טוב שהוא עושה
ולכן התועלת הוא רבה על הנזק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: