ההצעה של ח"כ משה גפני שהעליית ריבית לא תחול על דירה ראשונה

M6255

משתמש פעיל
התוכנית שתביא פתרון אמיתי היא מחיר למשתכן, אבל, לא לפי הגרלה אלא לפי תור עם עדיפויות (בן עיר, מספר ילדים, מספר שנים מהחתונה, וכו')
קריטריונים מובהקים להפליית חילונים כמו מספר ילדים ומספר שנים מהחתונה, לא יעברו, שכח מזה.
תציעו משהו יותר סביר

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
קריטריונים מובהקים להפליית חילונים כמו מספר ילדים ומספר שנים מהחתונה, לא יעברו, שכח מזה.
זה לא אפליית חילונים.
אחד שכבר 20 שנה אחרי החתונה מגיע לו קדימה בתור!
כי הוא כבר יותר שנים מחוסר דיור! (וזה לא קשור למגזר...).
בן עיר יש עדיפות להמשיך לגור בעירו, שוב לא קשור למגזר...
ו, שנה שנתיים 3, אבל בסוף התור מגיע.
ולא שנרשמים להגרלה ואו שזוכים מיד, או אחרי שנים רבות, או בכלל לא.

זוג עם 5 ילדים צריך יותר סיוע ברכישת דירה מזו"צ, כל בר דעת מבין זאת, חוץ ממי שצרו עיניו בריבוי הטבעי והבאת ילדים היא אצלו נטל על הכלכלה.

M6255

משתמש פעיל
זה לא אפליית חילונים.
אחד שכבר 20 שנה אחרי החתונה מגיע לו קדימה בתור!
כי הוא כבר יותר שנים מחוסר דיור! (וזה לא קשור למגזר...).
בן עיר יש עדיפות להמשיך לגור בעירו, שוב לא קשור למגזר...
ו, שנה שנתיים 3, אבל בסוף התור מגיע.
ולא שנרשמים להגרלה ואו שזוכים מיד, או אחרי שנים רבות, או בכלל לא.

זוג עם 5 ילדים צריך יותר סיוע ברכישת דירה מזו"צ, כל בר דעת מבין זאת, חוץ ממי שצרו עיניו בריבוי הטבעי והבאת ילדים היא אצלו נטל על הכלכלה.

קריטריון שאומר שכל החרדים בראש הרשימה (זה בדיוק מה שאומר קריטריון של מספר ילדים)
נראה לך נורמלי ? ישים ?

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
קריטריון שאומר שכל החרדים בראש הרשימה (זה בדיוק מה שאומר קריטריון של מספר ילדים)
נראה לך נורמלי ? ישים ?
כל החרדים שיש להם כבר 6,7 ילדים ועדיין אין להם דירה.
לא כל הזו"צים החרדים שהם עיקר הנרשמים.
בין שורה של קריטוריונים כמו בן מקום, שנים מהנישואין, ועוד, שלא קשור לחרדים בכלל.

אגב, אתה חרדי?

עפולה

משתמש מקצוען
זוג עם 5 ילדים צריך יותר סיוע ברכישת דירה מזו"צ, כל בר דעת מבין זאת,
אתה רוצה שזוג עם חמש ילדים [בד"כ חרדי] יקדם לזוג עם שתי ילדים שלעולם לא יגיע לחמש ילדים [בדרך כלל חילוני].
זו אפליה של חילונים שאין לה שום סיכוי להתממש.

M6255

משתמש פעיל
כל החרדים שיש להם כבר 6,7 ילדים ועדיין אין להם דירה.
לא כל הזו"צים החרדים שהם עיקר הנרשמים.
בין שורה של קריטוריונים כמו בן מקום, שנים מהנישואין, ועוד, שלא קשור לחרדים בכלל.

אגב, אתה חרדי?
די די
לא כל מי שהוא קצת הוגן וראלי הוא כבר לא חרדי אל תגזים ותבזה כך את הציבור שלנו

בקשר למקום זה בסדר לגמרי
שנים מהנישואין עוד אפשר לבלוע
ילדים זו תהיה הפלייה בוטה שמי שקצת חי בעולמנו יודע שאין לה סיכוי וחבל לבזבז את הזמן על דיונים עקרים

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
משלמים הכי הרבה, ונהנים הכי הרבה..
אם הייתי יודע מה קורה במונופולים,
ואיך משפחות מהמעד המאיוון הגבוה מתנהלות....
אז כן אני חושבת שכן צריך להפריש מס..

אבל לבקש ממשפחה שמרויחה סכום של 20-25 אלף שקל,
ונשאר לה אחרי המיסים בערך 15K,
ומתוך זה,
היא צריכה לשלם - מעונות - מלא,
ארנונה - מלא,
משכנתא (שבדכ נלקחת גבוה בעקבת הסכום - מלא...)
ולכן היא לא תקנה דירה במרכז או שתיקנה דירה קטנה יותר בהתאם ליכולות שלה,

ואז מגיע מישהו, שקנה דירה,
הלווה מכל המי ומי כדי להגיע לסכום הבסיס + לקח משכנתא יותר ממה שהוא מסוגל...
ואז להתחיל לבכות אכלו לי שתו לי...
תממנו לי בבקשה את המשכנתא עבור דירת ה2M שקניתי,

ומי יממן את זה?
הוא? - מה פתאום הוא בקושי מגרד הכנסה של 7K,
נכון גם העשירון העליון ממן את זה,
אבל המון המון מופל על מעמד הביניים,
השיכרים שמרויחים טוב,
אבל לא יכולים לתחמן את הוצאות המס שלהם - כיון שהם שכירים ומשלמים הכל עד השקל האחרון (בשונה מהעשירונים העליונים שכיון שהם בעלי שליטה .. הם יכולים יותר לקמבן...)

אני לא אמרתי את זה,
אבל מה שאני כן אומרת,
יתכבדו כולם ןיפתחו עיניים ויחיו ממה שיש להם,
ולא יסמכו על כך שהם הצליחו להוציא הלוואה מפה ומשם, וברגע השון משתנה בכמה מאות שקלי,
והם מיצו את יכולות הקומיבנה שלהם - הם צועקים על הממשלה... תממנו לי ..

כמה זוגות בני 30 חילונים ממעמד הביניים+ ,אתה מכיר, שגרים בדירות משלהם שעלו מעל 2M ?
-ברור שיש כאלו אבל הם לא מעל 10% מהאכלוסיה החילונית...
כמה זוגות חרדיםאת ה מכיר ?
-הרבה הרבה הרבה יותר מ10%....
(וזה נכון שאין להם את עזרת ההורים, אבל זוג חילוני עם 2 משכורות יפות לא מדמיין מה שכל בחורה בת 22 מתבכיינת על דירה בפריפריה...)

נכון, לעבור באמצע החיים ה באמת קשה - אפילו יותר מזה,
אבל שוב, זה מגיע מתוך ההנחה, שאנחנו כציבור,
ברור לנו שלכל אדם חייב ליות דירה בגיל צעיר (מטעמים מובנים!!)
וכציבור הנחלנו את ענין ההשתקעות של הזוג הצעיר , -בעיר מגורי הכלה,
ואז אחרי 2-3 שנים , היחידה קטנה על הזוג, והם עוברים לדירונת בשכירות של 50 מטר, עוברים עוד שנתיים שלוש,
ואז הזוג הנחמד שכבר רגיל למעלות העיר הגדולה, ילדיו מפוזרים במוסדות ברחבי העיר, לא יכול לדמיין את עצמו גר ברפיפריה, ואז או שהוא קורע את עצמו, עם משכנתא + מליון הלוואות שצריך לגלגל מידי חודש, כדיל ממש את החלום,
או שהוא גר בשכירות כל ימי חייו....

אבל לו הזוג הצעיר היה פורש כנפיים, מיד אחרי השבע ברכות , והיה משתקע במקום אחר..
הוא לא היה צריך לעבור לעיר אחרת (וכן, אני מודעת למחיר של זה, ושזה קשה, ולא סתם היחידות זה עסק פורח...)
אבל צריך להיות מפוקחים, ולהבין למה זה גורם....

אני יכולה להוסיף לך עוד כמה נקודות, שמרתיחות כל בר דעת...
על התנהלות של המדינה במשבר הדיור ובצורת הכלכלה...,
אבל כל זה לא פותר את האחריות של אדם על מעשיו... וכל עוד אין בכוחנו לשנות את הצורה הזו,
אסור אסור אסור לנו , בשום צורה , לקחת הלוואות כשאין לנו מושג איך נחזיר אותם, או לקחת הלוואות בלי להשאיר מינימום של מרווח נשימה למה יקרה, אם הריבית תעלה, או אם ישבר לנו המכונת כביסה ...
(אני מדברת על הלוואות לצורת של דיור ותנאי חיים משופרים, לא במקרי חולי חלילה וכו')
ועוד דבר שמדובר כאן על זוגות צעירים, שההרס שזה יכול להביא לחיי המשפחה הוא לעין ערוך....

ואז אם משהו בפאזל הזה קצת חורק, אז להאשים את כולם/ ליפול לנטל על קופות הצדקה...
(וכתבו את זה כבר חז"ל הרבה הרבה לפני!!)

תאמין לי שאני הכי בעד שהציבור החרדי יהיה בציבור הכי עשיר במדינה,
שכולם ישלמו לו מיסים ,
כמו שהיו נותנים לכהנים בביהמ"ק
ושאף יהודי לא יצטרך לבריות אמן!!

אבל , הכי קשה להציל את האדם מעצמו....

משום מה בדיוק אלו שמתלוננים על הריבית העולה, הם אלו שיתלוננו באשכול אחר , שהם לא מסוגלים להלביש לילדיהם ביגוד יד 2,
(למה באמת? יש מכירה של קופת העיר - הכל לכל המשפחה סטים שלמים ולא עולה כמעט כלום... אנחנו חייבים להתחיל לחשב מסלול מחדש...)
הרבה מאלו שיתלוננו על מחירי הדיור במרכז הארץ, הם אלו שכתבו באשכולות אחרים שאשה צריכה לגדל את ילדיה וכו וכו - אז אני מבינה כל דעה, אבל על דעה ואידאולוגיה משלמים מחיר, אם זה בדיור במקום צנוע יותר, או בכל דבר אחר...

זה לא יכול להיות שאני הלכתי יום אחד עם בני בשעות הבוקר לרופא, רואה נשים ממגזרים שדוגלים שהאשה תגדל את ילדיה, נשים מפוצצות שקיות בחנויות יוקרה לכל ילדה שמלה ב150 שקל מינימום.. ועל הכל משלמים בתלושים , ואחכ גם מבקשים מאלו שקורעים את עצמם שיממנו את הריבית במשכנתא שלהם... - ונכון שהגישה היא אולי גישה פטרונית משהו, אבל אנשים אומרים את זה בכאב! מכל הלב! .. אנחנו הכי רוצים שתמשיכו לחיות בצורה שאתם חיים, אבל לא מצדקה, ולא מכספי מיסים...
ואם כבר יוצא שכן משתמשים בכספים האלו, אז אנא עשו זאת בעדינות! בלי לנכר עיניים! תוציאו את זה על המינימום ההכרחי.. ובמיוחד תצאו מהגישה של מגיע לי...
ושוב מדגישה!, שמי שבאמת לא יכול מכל סיבה שהיא, הלוואי הלוואי הלוואי שהיה מקבל עשרת מונים קיצבאות ממה שמקבל היום...
את כותבת יפה ,אבל לצערי אלו דברים שלא קשורים נקודתית למה שקורה עכשיו,אלא דברים כוללנים
וניסיון לשנות את תרבות הציבור תוך כדי מהלך החיים(אגב במאמר המוסגר,אני אישית לא צריך את ההטבה הזאת
ואני לא מאותם משפחות) כלל) את בעצם מדברת על מה שדיברתי באשכול הקודם של התרבות החרדית שהיא תרבות שמצד אחד
דורשת רמת חיים של מיליונר לא פחות- ומצד שני לא מאפשרת לצאת לבעל לעבוד (בציבור הליטאי לפחות)

אבל אחרי הכל תנסי לחשוב שהציבור החרדי חי במרכז רק בגלל
שאין לו שום מקום אחר!!!
מרכז הכוונה -מקום של ריכוז חרדי גבוה שמציע מוסדות וקהילות לרוב

אם המדינה הייתה משכילה לתת מקומות חדשים כאלה לחרדים בלבד(אפילו אם הם היו בסוף הארץ)
אנשים היו הולכים לשם!!!

ממילא הציבור דורש את מה שמגיע לו לחיות ליד ריכוזים משלו וגם את הזכות הכל כך בסיסית לדיור
שנהפך לתפיסה שלחיות בדירה משלך זה פרייבלגיה
עד שאפילו את טוענת-שכמה זוגות חילונים אתה מכיר וכו וכו

הטיעון הזה עצמו מוכיח כמה המדינה הצליחה לעבוד על כולם במחירי הדיור
מה שקורה פה לא הגיוני בשום צורה
ואם יש מישהו שמצליח להחזיר לעצמו קצת ממה שמגיע לו (גם אם לדעתך מעמד הבייינים משלם את זה)
אני אומר לו שאפו תמשיך ככה

כל עוד מדינת ישראל לא תפסיק לגזול קרקעות ולספספר בהם
אין לך שום טענה מוצדקת על מי שמנסה להחזיר לעצמו מהכספים הרבים שהמדינה גוזלת אותו
על מוצר בסיסי כמו קרקע שהוא משאב ציבורי ששיך לכולם

ניק 109814

משתמש פעיל
אתמול, בדיון של וועדת הכספים של הכנסת, מתח חבר הכנסת משה גפני מיהדות התורה ביקורת חריפה על בנק ישראל והטיל ספק בכוונותיו האמיתיות: "העלאת הריבית משמעה פגיעה בנוטלי המשכנתאות והעלאת יוקר המחיה. אנחנו מודאגים מכך שיוקר המחיה איננו בראש סדר העדיפויות של הנגיד, שהוא גם היועץ החברתי של מדינת ישראל". ההשתלחות של גפני היא כמובן דוגמה נהדרת לפופוליזם שסובב אותנו, וכאן בביזפורטל הסברנו כמה דבריו של הח"כ מגוחכים - העלאת הריבית אכן פוגעת במשק וזה חלק ממה שמלווה את המהלך הזה של העלאת הריבית, אך ללא ההעלאה, המצב יהיה חמור בהרבה וכבר ראינו דוגמות כאלו ברחבי העולם (טורקיה למשל) ואפילו פה בארץ (בשנות ה-80).
היום נגיד בנק ישראל לא נשאר חייב וענה בתשובה מרומזת לדבריו של חבר הכנסת, ויו"ר ועדת הכספים הנכנס: "אל לנו לקחת כמובן מאליו את אמון השווקים והגורמים השונים בכלכלה העולמית במשק הישראלי. מדינות שבהן פגע הדרג הפוליטי בעצמאות הבנק המרכזי גילו שאת אמון השווקים והמוסדות הבינלאומיים מרוויחים בעבודה קשה ומאומצת לאורך עשרות שנים, אך ניתן לאבד אותו בהרף עין".
הנגיד המשיך ואמר על האינפלציה: "בנק ישראל נחוש להחזירה ליעד. אנחנו תמיד פועלים בראייה מתכללת של כל הנתונים והשפעתם על הכלכלה, העסקים, ומשקי הבית. הריבית היא כלי רוחבי והכלי המרכזי להורדת האינפלציה, והיא תמשיך להיות כזו, ככל שצריך, כדי לוודא שהאינפלציה חוזרת ליעדה. יציבות מחירים היא תנאי ליציבות כלכלית. אינפלציה קודם כל פוגעת בשכבות החלשות ולכן הכאב שכרוך בהעלאת הריבית הוא מובן ונלקח בחשבון אבל נועד כדי למנוע כאב גדול יותר בעתיד—מי שאינו מבין זאת ומנסה למצוא פתרונות פלא בראש ובראשונה עלול לפגוע דווקא בשכבות החלשות".

על ההצעה של גפני לחוקק חוק שימנע מעליית הריבית להשפיע על עליית מחירי המשכנתאות הוסיף הנגיד והזהיר: "שינויים תכופים או יצירתיות יתר חקיקתית, שאין לה אח ורע בעולם המערבי, יוצרים סיכונים - הן לבנקים והן ללקוחות הפרטיים והעסקיים - בערעור הסביבה העסקית והמשפטית".

מערכת ביזפורטל מגייסת כתבי שוק הון וכלכלה – הכשרה למתאימים

בתגובה לדברי הנגיד, ח"כ גפני חזר על דבריו היום בדיון בוועדת הכספים ואמר: "אני לא מתכוון לרדת מהעניין הזה, אני חוזר ואומר את שאמרתי אתמול – מחירי הדירות זהו נושא שאי-אפשר לחיות איתו. מדובר בכל המגזרים וכל הציבורים. אני מבקש מהייעוץ המשפטי לוועדה להפעיל את כל כישוריהם, כדי לעשות חוק לעניין הזה, כדי שהמדינה תהיה חלק מהעניין, ואז נקיים דיונים ונראה איך אפשר להתקדם. לעמוד מהצד ולתת נימוקים מלומדים למה אי-אפשר להתערב בריבית זה לא מעניין בכלל".
הפרופסור אמר את הדברים הללו בנאומו בכנס הפיקוח על הבנקים, שם דן בעיקר על העולם הפיננסי הטכנולוגי והחדש אליו אנו נכנסים: "בנק ישראל צועד אל העתיד ואל הקידמה הטכנולוגית ובוחן כל העת מהלכים נוספים אשר מקדימים בחלקם אפילו את הגופים הבנקאיים במדינות המפותחות בעולם, וזאת במטרה להציע את הטוב ביותר, כמה שיותר מהר וליהנות מיתרונות ההתפתחות הטכנולוגית".
הנגיד הדגיש גם כן את חשיבותה של יציבות המערכת הפיננסית: "כידוע, אמון הוא דבר שנבנה בצורה איטית וזהירה לאורך זמן. לכן, כאשר בנוסף למשבר בכלכלה הריאלית - גם המערכת הפיננסית חווה זעזוע, המשבר כולו מתארך בעקבות הצורך לשקם חזרה את האמון והמידע שאבדו, תהליך שכאמור לוקח זמן – ומכאן חשיבות היציבות". עוד הוסיף הנגיד ואמר: "אנחנו נמשיך ונפעל להגברת התחרות במערכת הפיננסית - כמובן תוך שמירה על יציבותה - ולהגברת כוחו של הצרכן".

ניק 109814

משתמש פעיל
אין לך שום טענה מוצדקת על מי שמנסה להחזיר לעצמו מהכספים הרבים שהמדינה גוזלת אותו
כמה דירות שווקו בשנה האחרונה ?

עפולה

משתמש מקצוען
מותר לגזול מהמדינה כל דבר בגלל שלטענתך היא נוהגת בחוסר הגינות בעניין שיווק הקרקעות?
מותר לך עכשיו להיכנס למשרד ממשלתי כזה או אחר ולהחרים משם מחשבים וציוד בגלל שהיא "גוזלת" בשיטת שיווק הקרקעות?

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מותר לגזול מהמדינה כל דבר בגלל שלטענתך היא נוהגת בחוסר הגינות בעניין שיווק הקרקעות?
מותר לך עכשיו להיכנס למשרד ממשלתי כזה או אחר ולהחרים משם מחשבים וציוד בגלל שהיא "גוזלת" בשיטת שיווק הקרקעות?
לא ממש לא!!!

אבל אם בצורה חכמה בהסכם קואלציוני כזה או אחר
אני אוכל לשלוח נציג שיסדר כסף חוקי

אני אשמח מאוד

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
כרגיל באשכול של פרוג
יש בליל של דעות ובלגן של נושאים
הנושא היה: הצעת גפני להוריד את העלת הריבית למחזיקי דירה ראשונה או מעמד החלש
הדיון: האם זה צודק\ ריוחי \ מעשי?
המציאות: אין מציאות לעשותו וגם גפני יודע את זה וגם אומר את זה בקולו הוא רק התכוין לעשות רעש. וזהו.

ויחזור לתלמידו.

שאר הנושאים של הדיון
קביעת הריבית ע"י בנק ישראל ועצמאותו: גפני בעצמי קבע את זה בחוק
מעמד הבניים מחזיקים את החלשים: זה נכון וככה זה במדינה עם קפטילזם וקצת חמלה. (בתורה גם כתוב שהעשיר יחזיק את העני ויתן מעשרות ושכחה ופאה ושבט לוי קבלו קרקעות וכו').

די

משתמש סופר מקצוען
אבל לבקש ממשפחה שמרויחה סכום של 20-25 אלף שקל,
ונשאר לה אחרי המיסים בערך 15K,
ומתוך זה,
היא צריכה לשלם - מעונות - מלא,
ארנונה - מלא,
משכנתא (שבדכ נלקחת גבוה בעקבת הסכום - מלא...)
ולכן היא לא תקנה דירה במרכז או שתיקנה דירה קטנה יותר בהתאם ליכולות שלה,

ואז מגיע מישהו, שקנה דירה,
הלווה מכל המי ומי כדי להגיע לסכום הבסיס + לקח משכנתא יותר ממה שהוא מסוגל...
ואז להתחיל לבכות אכלו לי שתו לי...
תממנו לי בבקשה את המשכנתא עבור דירת ה2M שקניתי,

ומי יממן את זה?
הוא? - מה פתאום הוא בקושי מגרד הכנסה של 7K,
נכון גם העשירון העליון ממן את זה,
אבל המון המון מופל על מעמד הביניים,
הטענות צודקות אבל האשם הוא לא המעמד הנמוך, אלא המדינה שגונבת את המיסים למגזר הציבורי השמן והלא יעיל. אם יעשו קיצוץ במגזר הציבורי של כמה עשרות אחוזים, השירות לא יפגע אלא ישתפר (פחות בירוקרטיה), ויהיה אפשר להוריד דרסטית מס הכנסה ומע"מ, אבל לכו תילחמו בוועדי העובדים...

לגבי סבסוד דירות ומשכנתא-אם המדינה תשווק מספיק דירות, הם לא יהיו יקרות ולא יצטרכו לסבסד כלום. כל עוד שהיא לא עושה את זה, מוצדק להרוויח פחות על הקרקע וזה לא על חשבון אף אחד (בואו, זה לא שבגלל מחיר למשתכן העלו מיסים או משהו, אדרבה כחלון גם עשה מחיר למשתכן וגם הוריד את המע"מ, גם סבסוד המשכנתאות לא יעלה את המיסים, כמה כסף שיהיה למדינה זה יתבזבז, כמו אדם שמרוויח יותר מבזבז יותר).

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
רק שחבל שעל הדרך זה גרם
לזילזול בציבור החרדי
שממציא חוקים הזויים

האמת שגפני לקח את זה בחשבון לכאורה
ואני חושב שקודם הוא חשב שצריך לצעוק בשם החלשים וזה לא בושה לצעוק בשם החלשים אותם הוא מייצג.
ואולי הוא חשב שלפחות יעשה רעש בענין הקרקעות של המדינה ובאמת הוא דיבר על זה המון בוועדה יותר ממה שהוא דיבר על הריבית.
ואני בדעה שהחילונים יזלזלו בין כה בחרדים ומליון דברים טובים שגפני עשה לקופת המדינה ישכחו מהר מהר
והראיה שאנחנו לא יודעים כלום על זה כי גפני לא דואג לפרסם ולייחצן כל דבר טוב שהוא עושה
ולכן התועלת הוא רבה על הנזק.
האדון ליברמן לא התבייש כלום לחלוב מהחלשים מליארד שקלים סתם כי בא לא לדפוק אותם.
האדונים החילונים שתמכו במפלגות של לפיד וסער ונגץ לא התביישו להגיד טוב שמכים את החרדים
ואם אשה חרדית עובדת לפחות תעזרו לה. אז הם אמרו לא אנחנו נוריד להם את המעון.
אין לנו מה להתבייש מהחילונים כלום כלום כלום
ואם הם יצעקו שאנחנו גונבים את הקופה
אז שיחזירו לקופה כל הכסף שהם גנבו לנו מהשתיה מתוקה וכל הכסף שהם נתנו לערבים.

נמתצת בשורה: החרדים הרבה יותר טוב שומרים על קופה המדינה מהחילונים וגפני הוא רק דוגמא טובה לזה ולא להיפך

ניק 109814

משתמש פעיל
האמת שגפני לקח את זה בחשבון לכאורה
ואני חושב שקודם הוא חשב שצריך לצעוק בשם החלשים וזה לא בושה לצעוק בשם החלשים אותם הוא מייצג.
ואולי הוא חשב שלפחות יעשה רעש בענין הקרקעות של המדינה ובאמת הוא דיבר על זה המון בוועדה יותר ממה שהוא דיבר על הריבית.
ואני בדעה שהחילונים יזלזלו בין כה בחרדים ומליון דברים טובים שגפני עשה לקופת המדינה ישכחו מהר מהר
והראיה שאנחנו לא יודעים כלום על זה כי גפני לא דואג לפרסם ולייחצן כל דבר טוב שהוא עושה
ולכן התועלת הוא רבה על הנזק
הבעיה שגם על הדרך עוד כמה זו"צ עם הכנסה ממוצעת של 7K,
מתפתים ללכת לרכוש דירה ב2 מיליון במרכז.

כי במקסימום גפני יעזור להם בהצהרות.

די

משתמש סופר מקצוען
במחשבה ראשונה היה נראה לי חוק מאוד מוזר, אבל במחשבה שניה, הרי תמיד היתה משכנתא זכאות לדירה ראשונה (יש עדיין!) רק שהיא לא כ"כ אטרקטיבית, כלומר הקונספט קיים, רק צריך לשדרג אותו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה