בדיוק כמו מענקי הקורונה...אני מורה והמשכורת בהתאם, ויש לי משכנתא שהתייקרה בעקבות עליית הריבית.
על פניו נראה שבטווח הקצר ארוויח מהקפאת הריבית, אבל אני יותר חוששת מהתוצאות בטווח הארוך...
בדיוק כמו מענקי הקורונה...אני מורה והמשכורת בהתאם, ויש לי משכנתא שהתייקרה בעקבות עליית הריבית.
על פניו נראה שבטווח הקצר ארוויח מהקפאת הריבית, אבל אני יותר חוששת מהתוצאות בטווח הארוך...
ממה את חוששת?אני מורה והמשכורת בהתאם, ויש לי משכנתא שהתייקרה בעקבות עליית הריבית.
כל הכבודאתה לא יודע כמה צדקה אני נותנת בחודש (חומש)
אז שהקופה תתרוקן מצידי חוץ מביטחון/תחבורה ועוד קצת דברים הכל מיותר,ממי להוריד את המיסים?
אם תוריד את המיסים לעשירים אז קופת המדינה תתרוקן(רוב הכסף מגיע משני העשירונים העליוניםכ 80 אחוז
מגיע משני העשירונים העליונים במס הישיר שהוא כ50 אחוז מתקציב המדינה )
ואם תוריד לעניים אז יגידו שהעניים סוחטים את המדינה כמו הללו שמנסים להסביר לאורך כל האשכול
בעיקר מממה את חוששת?
(נכון, כתבו פה כבר שזה לא בדיוק הפסד אלא מניעת רווח. בפועל אני מניחה שהבנק יגלגל את זה על לוקחי המשכנתאות הבאים ואפילו מניעת רווח לא תהיה פה.ואנסה להמחיש למי שעדיין לא הבין
לדוגמה יש קרן השקעות בחו"ל שמחזיקה במניות של בנק ישראלי,
ברגע שעובר חלילה חוק שהבנק צריך להפסיד כסף, בשביל לוקחי משכנתאות (שלקחו הימור לא נכון על הפריים),
באותו שנייה הם מוכרים את כל האחזקות שלהם כאן בארץ (לא רק בבנק),
וכל קרנות ההשקעות מחו"ל בעקבותם,
והאינפלציה מתחילה לזנק במהירות של שיגור חללית,
וחלילה מחסור במוצרי צריכה בסיסים ותרופות.
רואים שאתם ממשיכים ברשימת הצק ליסט בלי לבדוק מספריםבעיקר מ
(נכון, כתבו פה כבר שזה לא בדיוק הפסד אלא מניעת רווח. בפועל אני מניחה שהבנק יגלגל את זה על לוקחי המשכנתאות הבאים ואפילו מניעת רווח לא תהיה פה.
מבחינת המשקיעים זה לא מאד משנה- ברגע שהפוליטיקאים שולטים בבנק ישראל- יש חשש ליציבות הכלכלה, זה בתורו יבריח משקיעים, ויגרום לאינפלציה)
אז שהקופה תתרוקן מצידי חוץ מביטחון/תחבורה ועוד קצת דברים הכל מיותר,
עני לא סוחט את המדינה, ואני בעד להוריד לכולם, קצת תקצוב=קצת מיסים,
במחשבה שנייה אני מסכים שזה נראה רע מאוד שפוליטקאי שולט בבנק ישראלבעיקר מ
(נכון, כתבו פה כבר שזה לא בדיוק הפסד אלא מניעת רווח. בפועל אני מניחה שהבנק יגלגל את זה על לוקחי המשכנתאות הבאים ואפילו מניעת רווח לא תהיה פה.
מבחינת המשקיעים זה לא מאד משנה- ברגע שהפוליטיקאים שולטים בבנק ישראל- יש חשש ליציבות הכלכלה, זה בתורו יבריח משקיעים, ויגרום לאינפלציה)
שמעתי עידכון(נראה לי 2021) שזה הגיע ל166 מליארד(כולל ריבית)החזר חובות של המדינה שמסתכמים במלאיירדים זה משהו שחייבים להחזיר שרק זה מגיעל125,000,000,000
למי המדינה חייבת כל כך הרבה?שמעתי עידכון(נראה לי 2021) שזה הגיע ל166 מליארד(כולל ריבית)
שמעתי עידכון(נראה לי 2021) שזה הגיע ל166 מליארד(כולל ריבית)
אפשר לקבוע מה שרוציםלמה היא אפשר לקבוע שכמו שחלקים אחרים בריבית מתעדכנים כל כמה זמן(פעם ברבעון ,פעם בשנה) במקרה שהפריים יעלה ביותר מ1 אחוז בשנה (מה שבזמנים נורמלים לא אמור לקראות) העידכון שלו למשכנתא יתרחש רק אחרי שנה
ככה שאדם שלקח משכנתא של 3000 שהוא אמור לעמוד בה(שליש פריים) לא יגלה שפתאום תוך כמה חודשים זה עלה ל3500(ועם כל שאר העלויות במשק ה500 שקל האלה יכולים להיות מאוד קרטיים) ולמרות שזה יקרה עוד שנה יהיה זמן להתארגן לנסות להסתדר עם העליות
כל איגרת חוב שמדינה מוכרת למשקיעיםלמי המדינה חייבת כל כך הרבה?
נכון אבל בגלל שהשינוי נעשה על ידי הממשלה כמקרה חירום יש הגיון שהיא תחשבן גם את הנפגעים האלה ותנסה למנוע את הנזק כגון להוראות לבנקים לא לעדכן את הפריים לכל העליה שלו לשנה הקרובה כדי שאדם שלקח משכנתא רק שלש שנים לפני זה לא ימצא את עצמו עם משכנתא שגדולה עליו שכן אין לו שום יכולת להחזיראפשר לקבוע מה שרוצים
אבל יגידו לך שהיית צריך לקחת בחשבון מראש את האפשרות שהפריים יעלה
כל הרעיון שפריים הייתה זולה יותר כי הייתה מסוכנת יותר
בניגוד לקל"צ שהייתה יקרה אבל בטוחה יותר
תמיד זה סיכון מול סיכוי -לא משנה כמעט במה תבחר
תראה בסוף-הבנקים מה שחשוב להם שהמשק יתפקדנכון אבל בגלל שהשינוי נעשה על ידי הממשלה כמקרה חירום יש הגיון שהיא תחשבן גם את הנפגעים האלה ותנסה למנוע את הנזק כגון להוראות לבנקים לא לעדכן את הפריים לכל העליה שלו לשנה הקרובה כדי שאדם שלקח משכנתא רק שלש שנים לפני זה לא ימצא את עצמו עם משכנתא שגדולה עליו שכן אין לו שום יכולת להחזיר
ולמרות שאתה צודק תמיד היה את הסיכון אבל עד גבול מסויים ,חשבו שזה יעלה ב100-150 בשנה לא 500 ומעלה(מישהו טען לי גם 700) בחצי שנה (אני הופתע אם יש יועץ משכנתאות שחב להגיד ללקוח המשכנתא 3000 כעת אבל יש סיכון שהבנק יעלה את הריבית ב5-10 אחזו והמשכנתא תזנק ל3500- 4000 וזה לא מרמאות אף אחד לא חשב שיש סיכון אמיתי עד כדי כך)
נורא מצחיקים האנשים שחשבו שהריבית תישאר לעד בנתונים הכי נמוכים שאפשרולמרות שאתה צודק תמיד היה את הסיכון אבל עד גבול מסויים ,חשבו שזה יעלה ב100-150 בשנה לא 500 ומעלה(מישהו טען לי גם 700) בחצי שנה (אני הופתע אם יש יועץ משכנתאות שחב להגיד ללקוח המשכנתא 3000 כעת אבל יש סיכון שהבנק יעלה את הריבית ב5-10 אחזו והמשכנתא תזנק ל3500- 4000 וזה לא מרמאות אף אחד לא חשב שיש סיכון אמיתי עד כדי כך)
בנק ישראל אמר לפני שנה שאין ממה לחשוש....נורא מצחיקים האנשים שחשבו שהריבית תישאר לעד בנתונים הכי נמוכים שאפשר
ואם הם גם ייעצו על סמך זה לאנשים אז הם פושעים
בנק ישראל קובע את הריבית ולא הממשלהנכון אבל בגלל שהשינוי נעשה על ידי הממשלה כמקרה חירום
משרד החינוך, (אחלה פתרון)מפתח התקציב - תקציב המדינה (None)
אספנו והנגשנו ב״מפתח התקציב״ את כל המידע על תקציב המדינה ועל הוצאות הממשלה – כדי שנוכל לדעת מה עושים עם הכסף שלנו…next.obudget.org
אם תוכל לפרט לי יותר ממה היית מקצץ מתוך תקציב של 465 מליייארד שקל
מה זה קצת דברים בריאות היית נוגע? תתיחס לדברים הגדולים בבקשה
החזר חובות של המדינה שמסתכמים במלאיירדים זה משהו שחייבים להחזיר שרק זה מגיעל125,000,000,000
ביטחון פנים (כלומר השיטור)-20 מילייירד
בתי חולים ממשלתיים-20 מיליריד
ביטוח לאומי-25מליייארד בערך
משרד החינוך-67 מיילארד שקל
השכלה גבוהה-12 מיליייארד שקל
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: