ההצעה של ח"כ משה גפני שהעליית ריבית לא תחול על דירה ראשונה

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני מורה והמשכורת בהתאם, ויש לי משכנתא שהתייקרה בעקבות עליית הריבית.
על פניו נראה שבטווח הקצר ארוויח מהקפאת הריבית, אבל אני יותר חוששת מהתוצאות בטווח הארוך...
בדיוק כמו מענקי הקורונה...

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אני מורה והמשכורת בהתאם, ויש לי משכנתא שהתייקרה בעקבות עליית הריבית.
על פניו נראה שבטווח הקצר ארוויח מהקפאת הריבית, אבל אני יותר חוששת מהתוצאות בטווח הארוך...
ממה את חוששת?
כדי להוריד את האינפלצייה עיקר ההורדה מגיע מהדרגים הגבוהיים
החברות הגדולות שלקחו הלוואות עתק בהרבה יותר מכל המשכנתאות של כולם ביחד
ואם מעלים להם את הריבית זה עצמו כבר מקדם אותנו לקו הגמר של הניצחון של האינפלצייה

בנוסף משקיעים ואנשים שיש להם דירה יקרה(אני מניח שאם הוא היה עושה את זה אז ברור שמי שקנה דירה ב5 מיליון עליו לא הייתה חלה ההטבה והם היו מגבילים את זה לדירות בטווח מסויים של נניח עד 1.8 מיליון )

בנוסף במשק יש עוד הלוואות נוספות שלא קשורות לדירה

ומי שחושב שהריבית חייבת לעבור דווקא דרך המשכנתאות לאנשים מבעלי המעמד הנמוך
נראה לי שטועה ואדרבה אם יש פה כלכלן (אולי @השקעות R הון) נשמח שיחדד את הנקודה של זה

כי אני מבין שבסוף בסוף יש עוד מלא הלוואות ואשראי שלא קשורים ישירות לדיור
ובסוף החברות הגדולות ברגע שהלווואות מתייקרות יקחו פחות הלוואות חדשות וממילא יצמצמו עובדים
כי הם צריכים להרוויח יותר ואין להם דרך וכו

נערך לאחרונה ב:

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
ממי להוריד את המיסים?
אם תוריד את המיסים לעשירים אז קופת המדינה תתרוקן(רוב הכסף מגיע משני העשירונים העליוניםכ 80 אחוז
מגיע משני העשירונים העליונים במס הישיר שהוא כ50 אחוז מתקציב המדינה )
ואם תוריד לעניים אז יגידו שהעניים סוחטים את המדינה כמו הללו שמנסים להסביר לאורך כל האשכול
אז שהקופה תתרוקן מצידי חוץ מביטחון/תחבורה ועוד קצת דברים הכל מיותר,
עני לא סוחט את המדינה, ואני בעד להוריד לכולם, קצת תקצוב=קצת מיסים,

נערך לאחרונה ב:

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ממה את חוששת?
בעיקר מ
ואנסה להמחיש למי שעדיין לא הבין
לדוגמה יש קרן השקעות בחו"ל שמחזיקה במניות של בנק ישראלי,
ברגע שעובר חלילה חוק שהבנק צריך להפסיד כסף, בשביל לוקחי משכנתאות (שלקחו הימור לא נכון על הפריים),
באותו שנייה הם מוכרים את כל האחזקות שלהם כאן בארץ (לא רק בבנק),
וכל קרנות ההשקעות מחו"ל בעקבותם,
והאינפלציה מתחילה לזנק במהירות של שיגור חללית,
וחלילה מחסור במוצרי צריכה בסיסים ותרופות.
(נכון, כתבו פה כבר שזה לא בדיוק הפסד אלא מניעת רווח. בפועל אני מניחה שהבנק יגלגל את זה על לוקחי המשכנתאות הבאים ואפילו מניעת רווח לא תהיה פה.
מבחינת המשקיעים זה לא מאד משנה- ברגע שהפוליטיקאים שולטים בבנק ישראל- יש חשש ליציבות הכלכלה, זה בתורו יבריח משקיעים, ויגרום לאינפלציה)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בעיקר מ

(נכון, כתבו פה כבר שזה לא בדיוק הפסד אלא מניעת רווח. בפועל אני מניחה שהבנק יגלגל את זה על לוקחי המשכנתאות הבאים ואפילו מניעת רווח לא תהיה פה.
מבחינת המשקיעים זה לא מאד משנה- ברגע שהפוליטיקאים שולטים בבנק ישראל- יש חשש ליציבות הכלכלה, זה בתורו יבריח משקיעים, ויגרום לאינפלציה)
רואים שאתם ממשיכים ברשימת הצק ליסט בלי לבדוק מספרים
משקיעים לא בורחים אף פעם כזה מהר
ולפני שלש חודשים הפריים היה פחות ואף אחד לא חשב לברוח בגלל זה

האם נראה לך שהורדת הפריים לאלו שיש להם דירה ראשונה עד תקרה מסויימת תהפוך את המצב למצב יותר גרוע
ממה שהיה לפני 3 חודשים??

בנוסף -נניח שכן? בכמה כסף זה מסתכם??
האם אתם יודעים כמה הלוואות יש לבנקים למשכנתאות וכמה לעסקים וסתם אשראי?
וכמה מתוך המשכנתאות הם דירה שניה וכמה דירה ראשונה??

החשבון הזה מזכיר בדיוק משל השווארמה דלעיל

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אז שהקופה תתרוקן מצידי חוץ מביטחון/תחבורה ועוד קצת דברים הכל מיותר,
עני לא סוחט את המדינה, ואני בעד להוריד לכולם, קצת תקצוב=קצת מיסים,

אם תוכל לפרט לי יותר ממה היית מקצץ מתוך תקציב של 465 מליייארד שקל

מה זה קצת דברים בריאות היית נוגע? תתיחס לדברים הגדולים בבקשה
החזר חובות של המדינה שמסתכמים במלאיירדים זה משהו שחייבים להחזיר שרק זה מגיעל125,000,000,000
ביטחון פנים (כלומר השיטור)-20 מילייירד
בתי חולים ממשלתיים-20 מיליריד
ביטוח לאומי-25מליייארד בערך
משרד החינוך-67 מיילארד שקל
השכלה גבוהה-12 מיליייארד שקל

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בעיקר מ

במחשבה שנייה אני מסכים שזה נראה רע מאוד שפוליטקאי שולט בבנק ישראל
וממילא מה שרשמתי מקודם לא רלוונטי
אבל תסכימי איתי שזה נטו פסיכולוגי ולא סיבה אמיתית כמו שטענו פה

כלומר -לו יצוייר שהיוזמה הזאת הייתה באה מצד בנק ישראל ולא מצד גפני
הרי שהדבר הזה לא היה מלווה בכזה התנגדות
ולפי הטענות פה עדיין היו צריכים להתנגד

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
שמעתי עידכון(נראה לי 2021) שזה הגיע ל166 מליארד(כולל ריבית)
למי המדינה חייבת כל כך הרבה?
החובות של המדינה זה יותר משליש מתקציב המדינה
אולי שהמדינה תיקח משכנתא מהבנק? עם ההטבה של גפני:sneaky:

אורי מלאכי

משתמש פעיל
למה היא אפשר לקבוע שכמו שחלקים אחרים בריבית מתעדכנים כל כמה זמן(פעם ברבעון ,פעם בשנה) במקרה שהפריים יעלה ביותר מ1 אחוז בשנה (מה שבזמנים נורמלים לא אמור לקראות) העידכון שלו למשכנתא יתרחש רק אחרי שנה
ככה שאדם שלקח משכנתא של 3000 שהוא אמור לעמוד בה(שליש פריים) לא יגלה שפתאום תוך כמה חודשים זה עלה ל3500(ועם כל שאר העלויות במשק ה500 שקל האלה יכולים להיות מאוד קרטיים) ולמרות שזה יקרה עוד שנה יהיה זמן להתארגן לנסות להסתדר עם העליות

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
שמעתי עידכון(נראה לי 2021) שזה הגיע ל166 מליארד(כולל ריבית)
1670189325928.png

זה לשנת 22

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
למה היא אפשר לקבוע שכמו שחלקים אחרים בריבית מתעדכנים כל כמה זמן(פעם ברבעון ,פעם בשנה) במקרה שהפריים יעלה ביותר מ1 אחוז בשנה (מה שבזמנים נורמלים לא אמור לקראות) העידכון שלו למשכנתא יתרחש רק אחרי שנה
ככה שאדם שלקח משכנתא של 3000 שהוא אמור לעמוד בה(שליש פריים) לא יגלה שפתאום תוך כמה חודשים זה עלה ל3500(ועם כל שאר העלויות במשק ה500 שקל האלה יכולים להיות מאוד קרטיים) ולמרות שזה יקרה עוד שנה יהיה זמן להתארגן לנסות להסתדר עם העליות
אפשר לקבוע מה שרוצים
אבל יגידו לך שהיית צריך לקחת בחשבון מראש את האפשרות שהפריים יעלה
כל הרעיון שפריים הייתה זולה יותר כי הייתה מסוכנת יותר
בניגוד לקל"צ שהייתה יקרה אבל בטוחה יותר

תמיד זה סיכון מול סיכוי -לא משנה כמעט במה תבחר

אורי מלאכי

משתמש פעיל
למי המדינה חייבת כל כך הרבה?
כל איגרת חוב שמדינה מוכרת למשקיעים
התוספת הזאת עוזרת להגדיל את התקציב(נראה לי שההכנסות נטו היו אז 370 מיליארד והשאר מההלואות) כשהחשבון שהכלכלה תגדל ויהיו יותר מיסים אז יוכלו להחזיר את החובות

אורי מלאכי

משתמש פעיל
אפשר לקבוע מה שרוצים
אבל יגידו לך שהיית צריך לקחת בחשבון מראש את האפשרות שהפריים יעלה
כל הרעיון שפריים הייתה זולה יותר כי הייתה מסוכנת יותר
בניגוד לקל"צ שהייתה יקרה אבל בטוחה יותר

תמיד זה סיכון מול סיכוי -לא משנה כמעט במה תבחר
נכון אבל בגלל שהשינוי נעשה על ידי הממשלה כמקרה חירום יש הגיון שהיא תחשבן גם את הנפגעים האלה ותנסה למנוע את הנזק כגון להוראות לבנקים לא לעדכן את הפריים לכל העליה שלו לשנה הקרובה כדי שאדם שלקח משכנתא רק שלש שנים לפני זה לא ימצא את עצמו עם משכנתא שגדולה עליו שכן אין לו שום יכולת להחזיר
ולמרות שאתה צודק תמיד היה את הסיכון אבל עד גבול מסויים ,חשבו שזה יעלה ב100-150 בשנה לא 500 ומעלה(מישהו טען לי גם 700) בחצי שנה (אני הופתע אם יש יועץ משכנתאות שחב להגיד ללקוח המשכנתא 3000 כעת אבל יש סיכון שהבנק יעלה את הריבית ב5-10 אחזו והמשכנתא תזנק ל3500- 4000 וזה לא מרמאות אף אחד לא חשב שיש סיכון אמיתי עד כדי כך)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
נכון אבל בגלל שהשינוי נעשה על ידי הממשלה כמקרה חירום יש הגיון שהיא תחשבן גם את הנפגעים האלה ותנסה למנוע את הנזק כגון להוראות לבנקים לא לעדכן את הפריים לכל העליה שלו לשנה הקרובה כדי שאדם שלקח משכנתא רק שלש שנים לפני זה לא ימצא את עצמו עם משכנתא שגדולה עליו שכן אין לו שום יכולת להחזיר
ולמרות שאתה צודק תמיד היה את הסיכון אבל עד גבול מסויים ,חשבו שזה יעלה ב100-150 בשנה לא 500 ומעלה(מישהו טען לי גם 700) בחצי שנה (אני הופתע אם יש יועץ משכנתאות שחב להגיד ללקוח המשכנתא 3000 כעת אבל יש סיכון שהבנק יעלה את הריבית ב5-10 אחזו והמשכנתא תזנק ל3500- 4000 וזה לא מרמאות אף אחד לא חשב שיש סיכון אמיתי עד כדי כך)
תראה בסוף-הבנקים מה שחשוב להם שהמשק יתפקד
לא כי הם צדיקים אלא כי אם המשק מתפקד אז הם יוכלו לתת יותר הלוואות ולהרוויח יותר וחוזר חלילה

אני חושב שאי אפשר לבוא בטענות אל הבנקים בזה שהם מעלים את הריביות
אבל כן חושב שזה שהם העלו את הפריים לשני שליש לפני שנה זה היה מעשה לא הוגן
כי רוב האנשים לא מבינים במשכנתאות ולוקחים משכנתא דרך היועץ של הבנק
והבנקים לא מסבירים להם (ורוב האנשים רובם המוחלט פשוט באים מסבירים להם כמה ההחזר החודשי וזהו)
ואם יש טענה זה על בנק ישראל

עמי חכמי

משתמש צעיר
נורא מצחיקים האנשים שחשבו שהריבית תישאר לעד בנתונים הכי נמוכים שאפשר
ואם הם גם ייעצו על סמך זה לאנשים אז הם פושעים

הלומד מפרוג

משתמש פעיל

אם תוכל לפרט לי יותר ממה היית מקצץ מתוך תקציב של 465 מליייארד שקל

מה זה קצת דברים בריאות היית נוגע? תתיחס לדברים הגדולים בבקשה
החזר חובות של המדינה שמסתכמים במלאיירדים זה משהו שחייבים להחזיר שרק זה מגיעל125,000,000,000
ביטחון פנים (כלומר השיטור)-20 מילייירד
בתי חולים ממשלתיים-20 מיליריד
ביטוח לאומי-25מליייארד בערך
משרד החינוך-67 מיילארד שקל
השכלה גבוהה-12 מיליייארד שקל
משרד החינוך, (אחלה פתרון)
פחות שרים/ותפקדים לשליחי ציבור שלנו,
43.1% שירותים חברתים אפשר להוריד כמעט הכל,
ויש המון מה לרזות בתקציב ביטחון ועוד,
העיקרון הוא פשוט כמו תקציב משפחה, לא להכניס עוד חובות, לצמצם כמה שאפשר את העליות,
המדינה תפקידה לסדר המדיני החברתי לא לקחת ממנו ולתת להוא,
זה לא משנה כמה מס אני משלם ואם אני משלם, אלא מה התפקיד של המדינה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה