דיקלמתי מה שחברה אמרה לי..זה חוסר הבנה בכלכלה
כשהריבית עולה בנק ישראל משלם יותר על הריבית של הפקדונות
בנק ישראל לא מרוויח מהעלאת הריבית
סורי על הבורות שהופגן כאן
רק מעניין מה עומד אם כך מאחורי העלאת הריביות. מה המטרה כאן?
דיקלמתי מה שחברה אמרה לי..זה חוסר הבנה בכלכלה
כשהריבית עולה בנק ישראל משלם יותר על הריבית של הפקדונות
בנק ישראל לא מרוויח מהעלאת הריבית
ועוד משהו טוב שכנראה יצא מזההוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה מ11/04 לעלות את הריבית בשל האינפלציה והזינוק במחירי הדירות, והפעם שוב אנו נאלצים להעלות הריבית ב 0.5% כך שריבית הפריים תהיה 4.75%.
הבשורה המשמחת היא שאנו רואים כבר מיתון כבד במכירות הקבלנים, ויש כבר קבלנים שהורידו מחירים, אבל כדאי שזה לא ידווח ברשות המיסים כירידה הם מבצעים את זה ע"י טריקים, כמו הלוואת קבלן ללא ריבית שבפועל העלות לקבלן הוא ירידה של 5% במחיר הדירה.
זה כמו טיפול שיניים שאם מטפלים בזה ישר אז זה כואב רק קצת וככל שעובר הזמן הכאב גם עולה, אנחנו כבר במצב של טיפול שורש, ואם לא נעלה את הריבית עכשיו אז נגיע למצב יותר גרוע.
וזה גם מוציא את האפשרות הכלכלית לרכוש דירה ולכסות את המשכנתא מהשכירות, לא תמצאו היום דירה שב25% הון עצמי השכירות תכסה את ההחזר החודשי של המשכנתא.
והבשורה גם למשקיעים בעיקר החרדים (מאוד אכפת לי מהציבור החרדי סבא שלי היה רב) הוא שרובם משקיעים כדאי שלילדים שלהם יהיה אפשרות לרכוש דירה, ועכשיו שכנראה מחירי הדירות ירדו בעז"ה, אז גם לילדים שלהם יהיה יותר קל לרכוש דירה, לדוגמה משקיע שיש לו דירה ששווה 2 מיליון, והוא צריך לחתן 7 ילדים הוא יחלק את הדירה להשקעה שלו ל7 זה יוצא 285,714 והילד שלו צריך להוסיף 1.7 מיליון כדאי שיוכל לרכוש דירה, אבל אם מחיר הדירה יהיה רק 1.5 מליון הילד שלו יצטרך להוסיף רק 1.3 מליון שזה 2000 ש"ח פחות בהחזר החודשי של המשכנתא.
באופן בסיסי:דיקלמתי מה שחברה אמרה לי..
סורי על הבורות שהופגן כאן
לא.ליתר דיוק: "לנכרי תשיך ולאחיך לא תשיך"
יש מצווה להלוות ליהודי בלי ריבית ואסור להלוות לו בריבית מכיוון שהוא אחיך.
עצם הרעיון של ריבית אינו בלתי מוסרי- זה דמי שכירות על הכסף שאתה לווה, כמו שכירות על דברים פיזיים.
היהודים תמיד עסקו בבנקאות ובהלוואות בריבית לגויים ולא ראו בזה שום דבר שאינו לפי היושר.
זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה:לא.
ריבית על פי תורה היא לא מוסרית כי כשמישהו נזקק להלוואה חובה עלינו לעזור לו.
לנכרי אין לנו מצווה להחיותו ומשכך גם לא להלוות לו.
במצב עכשיו בארץ, של שוק נדל"ן מנופח, זה גורם במהירות לירידת מחירי הדירות, כי עלות המשכנא גדלה, ורוב הרוכשים יכולים להוציא משכנתא בסכום נמוך הרבה יותר, כי הבנק לא נותן משכנתא בלי יכולת החזרה מוכחת, ופשוט אין לאנשים כסף לקנות דירה יקרה, זה תוקע סיכה בבלון הנפוח של מחירי הדירות, ומחזיר את השוק לאיזה מחיר סביר.באופן בסיסי:
כשהריבית עולה, יותר יקר לאנשים לקחת הלוואות לצריכה, ומצד שני החיסכון יותר משתלם. כך מפחיתים את הביקוש לצריכה- מה שאמור לגרום לירידת מחירים
אלקין אמר דברים אחרים בכנס משקיעי הנדל"ןבמצב עכשיו בארץ, של שוק נדל"ן מנופח, זה גורם במהירות לירידת מחירי הדירות, כי עלות המשכנא גדלה, ורוב הרוכשים יכולים להוציא משכנתא בסכום נמוך הרבה יותר, כי הבנק לא נותן משכנתא בלי יכולת החזרה מוכחת, ופשוט אין לאנשים כסף לקנות דירה יקרה, זה תוקע סיכה בבלון הנפוח של מחירי הדירות, ומחזיר את השוק לאיזה מחיר סביר.
הזוג הזה קיבל את כספו בחזרה ב1000 מקומות, בביטחון בריאות תחבורה ושלל משרדי הממשלה השונים,ממילא זוג צעיר ששילם למדינה כל כך הרבה שקנה דירה לא זכאי לבקש קצת את מהכסף בחזרה????
אתמההההההההה
דברי אלקין נכונים כמובן, למצב ארוך הטווח, שבו המחסור בכסף ימנע עיסקאות.אלקין אמר דברים אחרים בכנס משקיעי הנדל"ן
הוא אמר שהריבית לבד לא תעזור
אלא רק בשילוב ההמשך של הגדלת ההיצע
ברור שהמדינה לא אמורה לדאוג לך לכל דברהזוג הזה קיבל את כספו בחזרה ב1000 מקומות, בביטחון בריאות תחבורה ושלל משרדי הממשלה השונים,
מה שכן זה שהממשלה אמורה לעזור לאזרח אך ורק במה שהוא לא יכול להסתדר לבד, וכמו שברור לכולם שהממשלה לא צריכה לקחת את ילדי לגן ולשטוף לי הבית, ורק לדאוג לי בביטחון ובריאות וכו' שהם דברים שהאזרח הפשוט לא יכול לדאוג לעצמו, ולכן ברגע שמחירי הדירות הגיעו למצב שאנשים לא יכולים לעזור לעצמם אזי הממשלה חייבת לעזור להם בזה.
אני לא חושב שהיה אי פעם הלוואות בלי ריבית בסכום של מחיר של לחם ל400 שנה (עם הלוואה של מיליון ש"ח אפשר לקנות כיכר לחם אחת ביום ב7 ש"ח, 30 ימים בחודש, למשך 400 שנה).ריבית על פי תורה היא לא מוסרית כי כשמישהו נזקק להלוואה חובה עלינו לעזור לו.
מה? מה הקשר? הוא ממומן כי יש כמה כאלו צועקים תקשורת חופשית. הצפייה בכל הערוצים חינם.ואגב תאגיד השידור ממומן בשביל אוכלוסיות חלשות במגזר החילוני.
כן אבל בנק ישראל ההוא שהעלה לכולם את הריבית, שנים רבות רוכש המון דולרים על חשבוני בשביל שההכנסות המעסיק שלכם לא יפגעו והשכר הגבוה ימשיך לזרום וזה הרבה יותר מ10 אחוז מהוצאות תושבי המדינה על כל המוצרים שתלויים בשער הדולר כך שבסוף כולם יושבים על הקופה הציבורית ולא משנה מאיזה כיוון.ואגב למי שכתב כאן על הייטק, אז 10 אחוז מהכנסות המדינה ממיסים מגיעות רק מהמשכורות שלנו.
הבלימה הזאת היא מלאכותית בלבדבמצב עכשיו בארץ, של שוק נדל"ן מנופח, זה גורם במהירות לירידת מחירי הדירות, כי עלות המשכנא גדלה, ורוב הרוכשים יכולים להוציא משכנתא בסכום נמוך הרבה יותר, כי הבנק לא נותן משכנתא בלי יכולת החזרה מוכחת, ופשוט אין לאנשים כסף לקנות דירה יקרה, זה תוקע סיכה בבלון הנפוח של מחירי הדירות, ומחזיר את השוק לאיזה מחיר סביר.
הוא עשה את זה כדי שההכנסות מהמיסים של המעסיק שלה ושלה לא ייפגעוכן אבל בנק ישראל ההוא שהעלה לכולם את הריבית, שנים רבות רוכש המון דולרים על חשבוני בשביל שההכנסות המעסיק שלכם לא יפגעו והשכר הגבוה ימשיך לזרום וזה הרבה יותר מ10 אחוז מהוצאות תושבי המדינה על כל המוצרים שתלויים בשער הדולר כך שבסוף כולם יושבים על הקופה הציבורית ולא משנה מאיזה כיוון.
בסוף הם יושבים על הקופה הציבורית וגם גורמים לעליית מחירים בצריכה הפרטית אז שלא ידברו על ה10 אחוז מס שמשלמים כי אני משלם עליהם יותר.הוא עשה את זה כדי שההכנסות מהמיסים של המעסיק שלה ושלה לא ייפגעו
והמדינה תוכל להמשיך לבנות כבישים ולממן משכנתאות
באמת שלא מעניין את בנק ישראל כמה כסף ייכנס לה או למעסיק שלה לבנק
(באיזשהו מקום זה כן מעניין אותו, אבל גם החשבון שלכם מעניין אותו אותו דבר)
בדיוק הפוךבסוף הם יושבים על הקופה הציבורית וגם גורמים לעליית מחירים בצריכה הפרטית אז שלא ידברו על ה10 אחוז מס שמשלמים כי אני משלם עליהם יותר.
זה בדיוק מה שגורם למעמד הנמוך לרדת עוד ולא להשיג דברים שקודם יכל להרשות לעצמו.העלית מחירים בצריכה הפרטית היא תוצאה של של שגשוג שכולם נהנים ממנו.
את יודעת כמה מילאיירדים יש בתקציב המדינה בסך הכל?כי אחרת לא היה למדינה כסף לסבסד את המעונות וארנונה, לקצבאות ילדים, וגם למלגות בכולל.
לא בדיוק הפוך,זה בדיוק מה שגורם למעמד הנמוך לרדת עוד ולא להשיג דברים שקודם יכל להרשות לעצמו.
הגיוני לדאוג שלא יפסיד, לא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: