ההצעה של ח"כ משה גפני שהעליית ריבית לא תחול על דירה ראשונה

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
זה חוסר הבנה בכלכלה
כשהריבית עולה בנק ישראל משלם יותר על הריבית של הפקדונות
בנק ישראל לא מרוויח מהעלאת הריבית
דיקלמתי מה שחברה אמרה לי..
סורי על הבורות שהופגן כאן
רק מעניין מה עומד אם כך מאחורי העלאת הריביות. מה המטרה כאן?

ניק 109814

משתמש פעיל
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה מ11/04 לעלות את הריבית בשל האינפלציה והזינוק במחירי הדירות, והפעם שוב אנו נאלצים להעלות הריבית ב 0.5% כך שריבית הפריים תהיה 4.75%.
ועוד משהו טוב שכנראה יצא מזה
הבשורה המשמחת היא שאנו רואים כבר מיתון כבד במכירות הקבלנים, ויש כבר קבלנים שהורידו מחירים, אבל כדאי שזה לא ידווח ברשות המיסים כירידה הם מבצעים את זה ע"י טריקים, כמו הלוואת קבלן ללא ריבית שבפועל העלות לקבלן הוא ירידה של 5% במחיר הדירה.

זה כמו טיפול שיניים שאם מטפלים בזה ישר אז זה כואב רק קצת וככל שעובר הזמן הכאב גם עולה, אנחנו כבר במצב של טיפול שורש, ואם לא נעלה את הריבית עכשיו אז נגיע למצב יותר גרוע.

וזה גם מוציא את האפשרות הכלכלית לרכוש דירה ולכסות את המשכנתא מהשכירות, לא תמצאו היום דירה שב25% הון עצמי השכירות תכסה את ההחזר החודשי של המשכנתא.

והבשורה גם למשקיעים בעיקר החרדים (מאוד אכפת לי מהציבור החרדי סבא שלי היה רב) הוא שרובם משקיעים כדאי שלילדים שלהם יהיה אפשרות לרכוש דירה, ועכשיו שכנראה מחירי הדירות ירדו בעז"ה, אז גם לילדים שלהם יהיה יותר קל לרכוש דירה, לדוגמה משקיע שיש לו דירה ששווה 2 מיליון, והוא צריך לחתן 7 ילדים הוא יחלק את הדירה להשקעה שלו ל7 זה יוצא 285,714 והילד שלו צריך להוסיף 1.7 מיליון כדאי שיוכל לרכוש דירה, אבל אם מחיר הדירה יהיה רק 1.5 מליון הילד שלו יצטרך להוסיף רק 1.3 מליון שזה 2000 ש"ח פחות בהחזר החודשי של המשכנתא.

HennyS

משתמש מקצוען
דיקלמתי מה שחברה אמרה לי..
סורי על הבורות שהופגן כאן
באופן בסיסי:
כשהריבית עולה, יותר יקר לאנשים לקחת הלוואות לצריכה, ומצד שני החיסכון יותר משתלם. כך מפחיתים את הביקוש לצריכה- מה שאמור לגרום לירידת מחירים

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
ליתר דיוק: "לנכרי תשיך ולאחיך לא תשיך"
יש מצווה להלוות ליהודי בלי ריבית ואסור להלוות לו בריבית מכיוון שהוא אחיך.
עצם הרעיון של ריבית אינו בלתי מוסרי- זה דמי שכירות על הכסף שאתה לווה, כמו שכירות על דברים פיזיים.
היהודים תמיד עסקו בבנקאות ובהלוואות בריבית לגויים ולא ראו בזה שום דבר שאינו לפי היושר.
לא.
ריבית על פי תורה היא לא מוסרית כי כשמישהו נזקק להלוואה חובה עלינו לעזור לו.
לנכרי אין לנו מצווה להחיותו ומשכך גם לא להלוות לו.

HennyS

משתמש מקצוען
לא.
לנכרי אין לנו מצווה להחיותו ומשכך גם לא להלוות לו.
זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה:
יש מצווה להלוות ליהודי בלי ריבית ואסור להלוות לו בריבית מכיוון שהוא אחיך

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
באופן בסיסי:
כשהריבית עולה, יותר יקר לאנשים לקחת הלוואות לצריכה, ומצד שני החיסכון יותר משתלם. כך מפחיתים את הביקוש לצריכה- מה שאמור לגרום לירידת מחירים
במצב עכשיו בארץ, של שוק נדל"ן מנופח, זה גורם במהירות לירידת מחירי הדירות, כי עלות המשכנא גדלה, ורוב הרוכשים יכולים להוציא משכנתא בסכום נמוך הרבה יותר, כי הבנק לא נותן משכנתא בלי יכולת החזרה מוכחת, ופשוט אין לאנשים כסף לקנות דירה יקרה, זה תוקע סיכה בבלון הנפוח של מחירי הדירות, ומחזיר את השוק לאיזה מחיר סביר.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
במצב עכשיו בארץ, של שוק נדל"ן מנופח, זה גורם במהירות לירידת מחירי הדירות, כי עלות המשכנא גדלה, ורוב הרוכשים יכולים להוציא משכנתא בסכום נמוך הרבה יותר, כי הבנק לא נותן משכנתא בלי יכולת החזרה מוכחת, ופשוט אין לאנשים כסף לקנות דירה יקרה, זה תוקע סיכה בבלון הנפוח של מחירי הדירות, ומחזיר את השוק לאיזה מחיר סביר.
אלקין אמר דברים אחרים בכנס משקיעי הנדל"ן
הוא אמר שהריבית לבד לא תעזור
אלא רק בשילוב ההמשך של הגדלת ההיצע

אבן שתיה

משתמש חדש
ממילא זוג צעיר ששילם למדינה כל כך הרבה שקנה דירה לא זכאי לבקש קצת את מהכסף בחזרה????
אתמההההההההה
הזוג הזה קיבל את כספו בחזרה ב1000 מקומות, בביטחון בריאות תחבורה ושלל משרדי הממשלה השונים,
מה שכן זה שהממשלה אמורה לעזור לאזרח אך ורק במה שהוא לא יכול להסתדר לבד, וכמו שברור לכולם שהממשלה לא צריכה לקחת את ילדי לגן ולשטוף לי הבית, ורק לדאוג לי בביטחון ובריאות וכו' שהם דברים שהאזרח הפשוט לא יכול לדאוג לעצמו, ולכן ברגע שמחירי הדירות הגיעו למצב שאנשים לא יכולים לעזור לעצמם אזי הממשלה חייבת לעזור להם בזה.

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אלקין אמר דברים אחרים בכנס משקיעי הנדל"ן
הוא אמר שהריבית לבד לא תעזור
אלא רק בשילוב ההמשך של הגדלת ההיצע
דברי אלקין נכונים כמובן, למצב ארוך הטווח, שבו המחסור בכסף ימנע עיסקאות.
אני מציג ירידת מחירים, ורק בנדל"ן, מהירה מאוד.
יש ירידה משמעותי במספר עיסקאות הנדל"ן בזמן האחרון, וזה מתחיל כבר להחזיר לפורפורציות את מחירי הדירות.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הזוג הזה קיבל את כספו בחזרה ב1000 מקומות, בביטחון בריאות תחבורה ושלל משרדי הממשלה השונים,
מה שכן זה שהממשלה אמורה לעזור לאזרח אך ורק במה שהוא לא יכול להסתדר לבד, וכמו שברור לכולם שהממשלה לא צריכה לקחת את ילדי לגן ולשטוף לי הבית, ורק לדאוג לי בביטחון ובריאות וכו' שהם דברים שהאזרח הפשוט לא יכול לדאוג לעצמו, ולכן ברגע שמחירי הדירות הגיעו למצב שאנשים לא יכולים לעזור לעצמם אזי הממשלה חייבת לעזור להם בזה.
ברור שהמדינה לא אמורה לדאוג לך לכל דבר
אבל גם להטיל על האזרח את מלוא האחריות זה גם לא

ובדיוק פה נכנסות הרבה מאוד שאלות של מדיניות סוציאלזם מול קפיטליזם(רק כדוגמה למקרה
שיכול לקומם אנשים זה נושא ההפרשות לפנסיה שהמדינה כופה כל עובד להפריש נתח מהתלוש משכורת
על מנת שיזדקן בכבוד ,אפשר לטעון על זה שזה חדירה לפרטיות וכו וכו ,אבל המדינה מבינה שהיא חייבת לדאוג לאזרח
דרך אגב,למדינה משתלם כלכלית לדאוג להם כדי שלא יהפכו להיות נטל על המדינה בהזדקנותם )

בכל אופן לעניינא דידן-מחירי הדיור זה מצרך בסיסי כמו ביטחון ובריאות -בנוסף הקרקע הוא משאב ציבורי
והתפיסה כביכול שהקרקע שייכת לגוף אחד שמספספר בקרקעות ועושה מה שבא לו
מוגדרת בשפה עדינה כגזילה ובשפה גסה יותר כשדידה

החשבון שלך שזה שהמדינה גונבת משאב ציבורי ומחזירה בביטחון או בביראות הוא חישוב לקוי
הקרקע הוא משאב ציבורי -שצריך להיחלק בצורה הוגנת ונכונה -מבלי שהמדינה תרוויח מיזה (ובטח לא בשולי הרווח העולים הללו)

בנוגע לתקציב המדינה ביטחון וכו-שם צריך לעשות את החשבון של הוצאות מול הכנסות
ובכל אופן אין לך שום הוכחה שהמדינה מוציאה יותר ממה שמקבלת ממעמד הביינים והמעמד הנמוך
כי נכון שמצד אחד הם מכיניסים למדינה פחות-אבל מצד שני הם גם דורשים פחות דברים
לא דורשים תרבות-אין פשע -אין את התקשורת וכו -תקציבי החינוך נמוכים יותר ועוד ועוד

די

משתמש סופר מקצוען
אני לא חושב שהיה אי פעם הלוואות בלי ריבית בסכום של מחיר של לחם ל400 שנה (עם הלוואה של מיליון ש"ח אפשר לקנות כיכר לחם אחת ביום ב7 ש"ח, 30 ימים בחודש, למשך 400 שנה).

אני וביתי

משתמש מקצוען
ואגב תאגיד השידור ממומן בשביל אוכלוסיות חלשות במגזר החילוני.
מה? מה הקשר? הוא ממומן כי יש כמה כאלו צועקים תקשורת חופשית. הצפייה בכל הערוצים חינם.
ואגב למי שכתב כאן על הייטק, אז 10 אחוז מהכנסות המדינה ממיסים מגיעות רק מהמשכורות שלנו.
כן אבל בנק ישראל ההוא שהעלה לכולם את הריבית, שנים רבות רוכש המון דולרים על חשבוני בשביל שההכנסות המעסיק שלכם לא יפגעו והשכר הגבוה ימשיך לזרום וזה הרבה יותר מ10 אחוז מהוצאות תושבי המדינה על כל המוצרים שתלויים בשער הדולר כך שבסוף כולם יושבים על הקופה הציבורית ולא משנה מאיזה כיוון.

עמי חכמי

משתמש צעיר
הבלימה הזאת היא מלאכותית בלבד

מחיר דירה מורכב מכמה גורמים
א. המחיר הישיר שמשלמים למוכר
ב. הריבית שמשלמים לבנק המממן
ג. המיסים שמשלמים למדינה השודדת ;)
וכן הלאה

כשהריבית עולה והמחירים יורדים זה פשוט תרגום של העלייה במרכיב ב לירידה במרכיב א
כיוון שהקונים משקללים את העלייה במרכיב המשכנתא והסכום שהם מוכנים להוציא על המחיר הישיר קטן
ברגע שהריבית תרד בחזרה המחיר יעלה שוב מאותה סיבה שהוא ירד
(ואפי' יותר כי מס' התחלות הבניה יורד כי ליזמים יותר יקר לממן את הפרוייקטים)

לבנות על ריבית גבוהה כטריגר להורדת מחירי הדיור
זה דומה להטיל מס רכישה גבוה על כל רוכש (גם דירה ראשונה) כדי להוריד את המחירים

נערך לאחרונה ב:

עמי חכמי

משתמש צעיר
כן אבל בנק ישראל ההוא שהעלה לכולם את הריבית, שנים רבות רוכש המון דולרים על חשבוני בשביל שההכנסות המעסיק שלכם לא יפגעו והשכר הגבוה ימשיך לזרום וזה הרבה יותר מ10 אחוז מהוצאות תושבי המדינה על כל המוצרים שתלויים בשער הדולר כך שבסוף כולם יושבים על הקופה הציבורית ולא משנה מאיזה כיוון.
הוא עשה את זה כדי שההכנסות מהמיסים של המעסיק שלה ושלה לא ייפגעו
והמדינה תוכל להמשיך לבנות כבישים ולממן משכנתאות
באמת שלא מעניין את בנק ישראל כמה כסף ייכנס לה או למעסיק שלה לבנק
(באיזשהו מקום זה כן מעניין אותו, אבל גם החשבון שלכם מעניין אותו אותו דבר)

אני וביתי

משתמש מקצוען
הוא עשה את זה כדי שההכנסות מהמיסים של המעסיק שלה ושלה לא ייפגעו
והמדינה תוכל להמשיך לבנות כבישים ולממן משכנתאות
באמת שלא מעניין את בנק ישראל כמה כסף ייכנס לה או למעסיק שלה לבנק
(באיזשהו מקום זה כן מעניין אותו, אבל גם החשבון שלכם מעניין אותו אותו דבר)
בסוף הם יושבים על הקופה הציבורית וגם גורמים לעליית מחירים בצריכה הפרטית אז שלא ידברו על ה10 אחוז מס שמשלמים כי אני משלם עליהם יותר.
לגופו של ענין יש כלכלנים שחולקים על כל הנושא של החזקת שער באופן מלאכותי ראייה לכך שמאז שער הדולר שהיה ב5 עם כל עליית השער שהיה הכלכלה הישראלית דווקא צמחה מאוד.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בסוף הם יושבים על הקופה הציבורית וגם גורמים לעליית מחירים בצריכה הפרטית אז שלא ידברו על ה10 אחוז מס שמשלמים כי אני משלם עליהם יותר.
בדיוק הפוך
50 אחוז מהייצוא של המדינה הוא מהייטק,
חברות בינלאומיות מחזיקות כאן מרכזים שמכניסים למדינה מליארדים בדרכים ישרות ועקיפות.
ומביאים לשגשוג של כל הכלכלה.

רק המס מהמשכורות של העובדים שהמרכזים האלו מעסיקים הוא 10 אחוז מההכנסות של המדינה,
תוסיף את כל ההוצאות הנלוות, כל המשרדי עו"ד ורו"ח שנהנים מהענין,
כל המסעדות שמקבלות תשלום מהסיבוס שהעובדים מקבלים.
(יש הרבה מסעדות שפתוחות רק בשעות ארוחות הצהרים)
כל חברות הגיוס,
כל המסיבות ואירועי הרווחה,
חברות הרכבים,
נראה לי פרטתי מספיק,
העלית מחירים בצריכה הפרטית היא תוצאה של של שגשוג שכולם נהנים ממנו.
כי אחרת לא היה למדינה כסף לסבסד את המעונות וארנונה, לקצבאות ילדים, וגם למלגות בכולל.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
העלית מחירים בצריכה הפרטית היא תוצאה של של שגשוג שכולם נהנים ממנו.
זה בדיוק מה שגורם למעמד הנמוך לרדת עוד ולא להשיג דברים שקודם יכל להרשות לעצמו.
הגיוני לדאוג שלא יפסיד, לא?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה בדיוק מה שגורם למעמד הנמוך לרדת עוד ולא להשיג דברים שקודם יכל להרשות לעצמו.
הגיוני לדאוג שלא יפסיד, לא?
לא בדיוק הפוך,
זה גורם לייצור של עוד צשרות ושגשוג הכלכלה,
למשל משרד רו"ח יצטרך יותר עובדים ויהיו לו יותר אופציות להעלות את השכר,
לחברות ביטוח יהיו יותר אנשים שיצרכו רת המוצרים האלו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה