וגם שום זה לא כלום...כאחת שכמעט לא משתמשת בכלום בפסח
וגם שום זה לא כלום...כאחת שכמעט לא משתמשת בכלום בפסח
וגם לא שוםפלפל זה ממש לא "כלום."
בעלי אוכל עגבניה (כמובן מקולפת) בפסח מה שאצל ההורים שלי לא קייםמקולף בפסח
@שירה בירהאני משרה מושטים במים עם מלח ולימון ואז שוטפת.
מערבבת מיונז, שום כתוש, עשב תיבול טרי קצוץ, מלח, פלפל ופפריקה (למי שמשתמש).
מורחת את המושטים ואופה ב-180 מעלות עם כיסוי עשר דקות ועוד עשר דקות נוספות ללא כיסוי.
אין לי ממש כמויות אבל הייתי מחשבת לכל פילה דג שן שום , כף שטוחה מיונז וחופן קטן של עשבי תיבול.
עשיתי לחג והימרתי על מושט, ויצא מעולה!!!כאחת שכמעט לא משתמשת בכלום בפסח
מכינה קבוע את המתכון הזה
ויוצא טעיםםםםםםםםםםםם!
(עכשיו בדיוק הולכת להכין לשבת)
סלמון מושרה בלימון ומלח
לאדות בשמן זית!
טבעות בצל
רצועות פלפל צהוב
פרוסות שום
מטבל:
שום טרי כתוש
קצת שמן זית
מיונז (מכינה לבד את המתכון של העני בקר)
גמבה
קצת מלח
לטחון את כל רכיבי המטבל בבלנדר יד
להניח את הירקות המאודים בתחתית התבנית, עם השמן
ומעליהן את פרוסות הסלמון טבולות במתבל
ולאפות כ20 דקות מכוסה בנייר אפיה ונייר כסף
ועוד כמה דקות לאפות ללא כיסוי.
תומך צודקת...ואני חשבתי לתומי שדג ובצל לא הולכים ביחד ...
תודה רבה!אין לי ממש כמויות אבל הייתי מחשבת לכל פילה דג שן שום , כף שטוחה מיונז וחופן קטן של עשבי תיבול.
למשתמשים בחרדל- טעים להוסיף כף לתערובת.
מתכון געפילטע פיש לפסח:קרפיון טחון למישהו יש מתכון מוצלח לפסח?
עשינו היום. יצא מדהים!!! תודה לך ול @hbecker .זה המתכון של @hbecker : (אני עושה בלי פלפל שחור)
2 ביצים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
קורט פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
2 כוסות שמן אגוזים
שמים בבלנדר ביצים ומפעילים במהירות גבוהה לבערך 2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור, מיץ לימון וחומץ תוך כדי פעולה של הבלנדר.
מתחילים להוסיף שמן בהדרגה ובאטיות. כל פעם קצת. וממשיכים את פעולת הבלנדר למשך עוד כ-10-12 דקות.
טיפ שלי לזילוף השמן:
אני מכינה את המיונז במעבד מזון של בראון.
מנקבת חור קטן בתחתית כוס חד פעמית, ולאחר שמדדתי 2 כוסות שמן, אני מזלפת דרך הכוס המנוקבת, תוך כדי שהמעבד פועל)
אני הכנתי ויצא ממש טעים!!!2 אחיות שלי הכינו ואמרו שטעים מאודד.
פילה סלמון בציפוי אגוזים קראנצ'י
מצרכים ) 3 מנות(:
3 נתחי סלמון ) 600 ג'(
תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות,
רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
ציפוי אגוזים: חצי כוס ) 60 ג'( אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה
מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
מערבבים את חומרי התיבול )מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל
שחור( ומתבלים את נתחי הסלמון.
מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי
)אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה( ומניחים על
החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.
מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות
בתאבון...
עשיתי היום סלמון שהיה בעיתון קראט יצא טעים מאדיש לי מתכון שקיבלתי ממישהי- לא נוסה עדיין
מתלבטת אם יתאים להוסיף לו בצל מטוגן
אשמח לשמוע מה דעת המומחיות...
ל-2 פרוסות פילה סלמון:
להניח כל חתיכה בנפרד בתוך נייר אפיה
לתבל במלח, פלפל, כף שמן, שום פרוס מ-2 שיניים (סה"כ 4 שיניים), קצת יין מתוק ו- 4 כפות מיץ תפוזים סחוטים.
לסגור את הנייר אפיה על הדג ולאפות כ-25 דק'.
מה דעתכן- יתאים פה גם בצל מטוגן?
(פשוט טיגנתי בטעות הרבההה בצל ואין לי מה לעשות איתו.. אולי יש רעיון אחר..)
תודה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: