דגים הדגים הטעימים ביותר לפסח!

איזה דגים את משתמשת בפסח?

  • סלומון

  • מושט

  • נסיכה

  • קרפיון

  • סרדינים

  • בקלה

  • טונה טרי

  • דניס

  • מקרל

  • הרינג


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

עלמה 87

משתמש פעיל
מוסיפה מתכון מעולה (מקווה שהרכיבים קבילים מבחינתך..)
מתאים בערך ל2 ק"ג סלומון (חתוך למנות או קוביות)

6 כפות קטשופ
6 כפות דבש או סילאן
3 שיני שום כתושות (או אבקת שום)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
להשרות כשעה עד לילה במקרר...
לאפות כשבע עד עשר דקות בתנור גריל שחומם מראש . ומומלץ להבריש מעט במתבל בדקות האחרונות של האפיה.
(לחילופין טיגון- לצרוב כמה דקות בודדות במחבת חמה עם מעט שמן . שימו לב בטיגון - להפוך את הקוביות לאחר שהדג נעשה מעט לבן, להוסיף מעט רוטב שנשאר מהמתבל ולטגן עוד כדקה שתיים)
 

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
אני משרה מושטים במים עם מלח ולימון ואז שוטפת.
מערבבת מיונז, שום כתוש, עשב תיבול טרי קצוץ, מלח, פלפל ופפריקה (למי שמשתמש).
מורחת את המושטים ואופה ב-180 מעלות עם כיסוי עשר דקות ועוד עשר דקות נוספות ללא כיסוי.
@שירה בירה
אפשר כמויות?
לפחות כיוון.. תודה!
 

בת עם סגולה

משתמש מקצוען
סלומון - הכי טעים בעולם!
בתבנית:
קוביות גמבה
פרוסות שום
כוזברה/פטרוזיליה קצוצה
מעט פפריקה
מעט כורכום
מעט מלח
מעט שמן זית
מעט מים
מערבבת היטב ומניחה מנות של פילה סלומון (מוציאה את העור לפני האפיה וכמובן מנקה בלימון ומלח קודם)

אופה 200 מעלות כ20 דק'
 

saralulu

משתמש מקצוען
בחוברת המתכונים של בלהה וייסנשטרן ע"ה יש 2 מתכונים לדגים, את שניהם ניסיתי והם מאד מוצלחים וטעימים!
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש לי מתכון מעולה במיוחד של קרפיון!
כל השנה אני לא נוגעת בקלופסים למיניהם, אבל בפסח על הקרפיון אף אחד כולל אני לא מוותר.
הרעיון המתכון הוא שהירקות נותנים את עיקר הטעם:
ל2 קילו קרפיון טחון אני מוסיפה:
כ-4 גזרים
1 קולורבי
3 בטטות בינוניות
3 בצלים גדולים

קוצצים דק את הירקות
מערבבים את הדגים והירקות יחד, מוסיפים תיבול:
כ2.5 כוסות סוכר (כוס ח''פ)
1/4 כוס מלח
פלפל שחור לפי הטעם
13 ביצים לארג'

לערבב הכל יחד, ולהכניס למקפיא.
בנתיים לנכין סיר גדול עם מים ולהרתיח
להוסיף למים 2 כוסות סוכר, ורבע עד שליש כוס מלח, ופלפל שחור.
כשהמים רותחים להוציא את הקערה של הדגים מהמקפיא, ובזהירות ליצור קציצות ולהחליק לתוך המים.

לשים לב שכל קציצה שמים במקום אחר, כדי שעד שנגיע חזרה לאותו מקום, הקציצה הקודמת כבר קצת הלבינה והקציצה הבאה לא תתמזג איתה.
מבשלים כמה שיותר זמן

המינימום זה שעתיים וחצי. אבל כל המרבה הרי זה משובח. אפשר גם 4 שעות לבשל. אם יש בעיסה מעט עצמות, ככל שהבישול מתארך העצמות מתרככות ולא מרגישים אותן כלל.
 

estyr

משתמש מקצוען
כאחת שכמעט לא משתמשת בכלום בפסח
מכינה קבוע את המתכון הזה
ויוצא טעיםםםםםםםםםםםם!

(עכשיו בדיוק הולכת להכין לשבת)

סלמון מושרה בלימון ומלח

לאדות בשמן זית!
טבעות בצל
רצועות פלפל צהוב
פרוסות שום

מטבל:
שום טרי כתוש
קצת שמן זית
מיונז (מכינה לבד את המתכון של העני בקר)
גמבה
קצת מלח

לטחון את כל רכיבי המטבל בבלנדר יד

להניח את הירקות המאודים בתחתית התבנית, עם השמן
ומעליהן את פרוסות הסלמון טבולות במתבל

ולאפות כ20 דקות מכוסה בנייר אפיה ונייר כסף
ועוד כמה דקות לאפות ללא כיסוי.
עשיתי לחג והימרתי על מושט, ויצא מעולה!!!
תודה רבה רבה!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון לסלמון בתנור -חמצמץ ומשובח!
5-6 פרוסות סטייק סלמון
להשרות חצי שעה בלימון ומלח
שוטפת קלות ומתבלת מחדש במלח +פלפל שחור גרוס
מורחת שמן + 4 שיני שום כתושות
מפזרת פטרזליה קצוצה היטב
לוקחת לימון ומקלפת את הקליפה כולל הלבנה ופורסת לפרוסות דקות , מניחה על כל דג
מכניסים לתנור שחומם היטב ל-15-20 דקות בלבד , תלוי בעובי הפרוסות
אין צורך לכסות את התבנית
 

סנפירית

משתמש פעיל
2 אחיות שלי הכינו ואמרו שטעים מאודד.
פילה סלמון בציפוי אגוזים קראנצ'י
מצרכים ) 3 מנות(:
3 נתחי סלמון ) 600 ג'(
תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות,
רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
ציפוי אגוזים: חצי כוס ) 60 ג'( אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה
מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
מערבבים את חומרי התיבול )מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל
שחור( ומתבלים את נתחי הסלמון.
מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי
)אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה( ומניחים על
החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.
מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות

בתאבון...
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מתכון לקציצות טונה...
אם יש למישהי
 

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
אין לי ממש כמויות אבל הייתי מחשבת לכל פילה דג שן שום , כף שטוחה מיונז וחופן קטן של עשבי תיבול.
למשתמשים בחרדל- טעים להוסיף כף לתערובת.
תודה רבה!
עשיתי את הדג יצא מעולללללהההה!
 

שמחה1

משתמש חדש
קרפיון טחון למישהו יש מתכון מוצלח לפסח?
מתכון געפילטע פיש לפסח:
על כל קילו דג טחון.
בצל מאודה - לא מטוגן, וללא המים.
2 ביצים קשות.
2 ביצים רכות.
לטחון את הבימים הקשות בבלנדר עם הבצל.
200 גרם סוכר (כוס סוכר).
מלח ברווח.
פלפל ברווח.
כדאי שהעיסה תעמוד יום (להתקשות)
לבשל בתוך שקית ניילון שעתיים בתוך סיר עם גזר בצל ותבלינים.

יוצא מעדן!!!!
 

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
זה המתכון של @hbecker : (אני עושה בלי פלפל שחור)
2 ביצים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
קורט פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
2 כוסות שמן אגוזים

שמים בבלנדר ביצים ומפעילים במהירות גבוהה לבערך 2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור, מיץ לימון וחומץ תוך כדי פעולה של הבלנדר.
מתחילים להוסיף שמן בהדרגה ובאטיות. כל פעם קצת. וממשיכים את פעולת הבלנדר למשך עוד כ-10-12 דקות.

טיפ שלי לזילוף השמן:
אני מכינה את המיונז במעבד מזון של בראון.
מנקבת חור קטן בתחתית כוס חד פעמית, ולאחר שמדדתי 2 כוסות שמן, אני מזלפת דרך הכוס המנוקבת, תוך כדי שהמעבד פועל)
עשינו היום. יצא מדהים!!! תודה לך ול @hbecker .
 

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
2 אחיות שלי הכינו ואמרו שטעים מאודד.
פילה סלמון בציפוי אגוזים קראנצ'י
מצרכים ) 3 מנות(:
3 נתחי סלמון ) 600 ג'(
תיבול לדג: כף וחצי מיץ לימון, כף וחצי שמן זית, 2 שיני שום כתושות,
רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
ציפוי אגוזים: חצי כוס ) 60 ג'( אגוזי מלך טחונים, חצי כפית פפריקה
מתוקה, רבע כפית שטוחה מלח, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
מערבבים את חומרי התיבול )מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל
שחור( ומתבלים את נתחי הסלמון.
מניחים את הנתחים בתבנית על ניר אפיה. מערבבים את חומרי הציפוי
)אגוזים טחונים, פפריקה, מלח ותבלין פטרוזיליה/כוסברה( ומניחים על
החלק העליון של כל פילה. מהדקים קלות.
מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות

בתאבון...
אני הכנתי ויצא ממש טעים!!!
טוב, לא כמו הגעפילטע אבל טעים!
 

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש לי מתכון שקיבלתי ממישהי- לא נוסה עדיין
מתלבטת אם יתאים להוסיף לו בצל מטוגן
אשמח לשמוע מה דעת המומחיות...

ל-2 פרוסות פילה סלמון:
להניח כל חתיכה בנפרד בתוך נייר אפיה
לתבל במלח, פלפל, כף שמן, שום פרוס מ-2 שיניים (סה"כ 4 שיניים), קצת יין מתוק ו- 4 כפות מיץ תפוזים סחוטים.
לסגור את הנייר אפיה על הדג ולאפות כ-25 דק'.

מה דעתכן- יתאים פה גם בצל מטוגן?
(פשוט טיגנתי בטעות הרבההה בצל ואין לי מה לעשות איתו.. אולי יש רעיון אחר..)
תודה
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון שקיבלתי ממישהי- לא נוסה עדיין
מתלבטת אם יתאים להוסיף לו בצל מטוגן
אשמח לשמוע מה דעת המומחיות...

ל-2 פרוסות פילה סלמון:
להניח כל חתיכה בנפרד בתוך נייר אפיה
לתבל במלח, פלפל, כף שמן, שום פרוס מ-2 שיניים (סה"כ 4 שיניים), קצת יין מתוק ו- 4 כפות מיץ תפוזים סחוטים.
לסגור את הנייר אפיה על הדג ולאפות כ-25 דק'.

מה דעתכן- יתאים פה גם בצל מטוגן?
(פשוט טיגנתי בטעות הרבההה בצל ואין לי מה לעשות איתו.. אולי יש רעיון אחר..)
תודה
עשיתי היום סלמון שהיה בעיתון קראט יצא טעים מאד
על כל 6 מנות דג

לטגן 2 בצלים
כשזהוב להוסיף:
2 גזר
1 בטטה
2 קישוא
שמקלפים אותם עד הסוף (כלומר לקלף את כל הבשר)
עם מלח
לאדות 10 דק'

על תבנית להשים נייר אפיה ומעל חלק מהירקות
להשים את המנות דג ולכסות בשאר הירקות
לאפות 20 דק' מכוסה בנייר אפיה ועוד 5 דק' בלי

יוצא טעים בצורה מטורפת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה