דגים הדגים הטעימים ביותר לפסח!

איזה דגים את משתמשת בפסח?

  • סלומון

  • מושט

  • נסיכה

  • קרפיון

  • סרדינים

  • בקלה

  • טונה טרי

  • דניס

  • מקרל

  • הרינג


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני משרה מושטים במים עם מלח ולימון ואז שוטפת.
מערבבת מיונז, שום כתוש, עשב תיבול טרי קצוץ, מלח, פלפל ופפריקה (למי שמשתמש).
מורחת את המושטים ואופה ב-180 מעלות עם כיסוי עשר דקות ועוד עשר דקות נוספות ללא כיסוי.
 

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עם שקדים?
יש לי חברה שטוענת שרק בפסח היא אוכלת את הגפילטע כי הוא טעים במיוחד. :)
נכון אז הוא באמת טעים במיוחד!
ולא חסר כאלה (כמוני) שאוכלים את זה רק בפסח:)
כמובן עם שקדים (אצלנו)
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
עם שקדים?
יש לי חברה שטוענת שרק בפסח היא אוכלת את הגפילטע כי הוא טעים במיוחד. :)
לא חובה.
אפשר (בשנים כתיקונן...) ביצה קשה טחונה, במקום פירורי לחם. (נדמה לי שהיחס הוא ביצה חיה וביצה קשה על כל 1/2 ק"ג דג)
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון לגפילטע פיש מושלם!!!! (אוכלים רק בפסח)
עם חומרי גלם הכי בסיסיים שיש, בלי שרויה

1 ק"ג קרפיון טחון- להוציא ממנו את כל המים
1 בצל גדול
1 גזר
2 ביצים רכות
2 ביצים קשות
2 קישוא
1/2 תפו"א חי
לטחון הכל בבלנדר ביחד+ מלח, 3/4 כוס סוכר וחתיכת חריין (מי שמשתמש בפלפל שחור יכול במקום החריין)

להרתיח מים+ גזר, בצל וחריין+ מלח וסוכר

לקצקצץ קציצות ולבשל עד שמתנפח מאד
(שמשהו מנוסה ממני יכתוב כמה זמן בדיוק...)

אופציה נוספת-
אחרי שמכינים את העיסה לשטח בתבנית אינגליש קייק עד חצי מגובה התבנית
להכין עיסה של סלומון טחון (אותו מרכיבים כמו הגפילטע רק בלי סוכר) ולשטוח על הגליפטע
לאפות כשעה+- תלוי בחום התנור
ולהגיש קר
גם יפה וגם טעים בטירוף
 

לליס

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אצלנו בפסח אוכלים דגי פורל מפולטים שאנחנו קונים ב"דגי דן"
ומכינים אותם עם מלח בלבד. יוצא מעדן!!!
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עם שקדים?
יש לי חברה שטוענת שרק בפסח היא אוכלת את הגפילטע כי הוא טעים במיוחד. :)
לא עם שקדים, אבל בהחלט טעים יותר מאשר כל השנה.
(ולא שבמשך השנה הדגים של אמא שלי לא טעימים, אבל בפסח הרבה יותר)


החומרים:
חצי ק''ג דג טחון (משקל נטו, אחרי הטחינה)
1 בצל גדול
1 ביצה קשה
1 ביצה רכה
1 גזר בינוני
ההכנה:
מאדים את הבצל עד שקיפות, מסננים במסננת להגרת הנוזלים
טוחנים את כל החומרים (חוץ מהדג) בפוד פרוססור.
מוסיפים את הדג וטוחנים עוד כמה דקות בפוד.

מכינים קלופסים, מגלגלים בנייר אפיה. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא את הקלופסים. (ואפשר גם להקפיא אחרי הבישול).

הבישול כמו געפילטע פיש רגיל
שמים בסיר בצל, גזר, תפו''א, מוסיפים הרבה מים, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט סוכר (אין כמויות, מתכון של הונגרים...) מביאים לרתיחה ומכניסים את הדגים עם נייר האפיה. אחרי שהם מתגבשים אפשר להוריד את הנייר כדי שיקבלו יותר טעם. אפשר, כמובן, להוסיף גם פרוסות של דג לא טחון (זה גם מה שיגרום לרוטב להיקרש). מבשלים לפחות שעתיים על אש נמוכה.

בהצלחה
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני רואה שנכון לעכשיו,
88% משתמשות בסלומון.

אפשר מתכונים באותו יחס? ;)
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
בגעפילטע פיש לפסח (ובעצם לכל השנה... ) אין צורך בשום תחליף לפירורי לחם. יש סוד אחד פשוט: ערבוב.
מה שיוצר את היציבות של התערובת זה רשת החלבון שנוצרת, ממש בדומה לגלוטן בבצק- ככל שלשים יותר, כך נוצרת רשת חזקה יותר, כלומר- תערובת יציבה יותר.
פשוט תלושו כמו בצק, עד שמתקבלת תערובת יציבה. (מומלץ עם כפפות, הריח... )
 

לב זהבה

משתמש מקצוען
אני עושה אותו מתכון של געפילטע פיש גם בפסח וגם כל השנה, אף פעם לא שמה פירורי לחם וכדו'
לכל קילו של קרפיון טחון:
2 כפיות מלח (עדיף גס)- מומלץ: כשהדגים מגיעים להמליח אותם מיד ולהשהות כמה שעות בקערה
4 ביצים רכות
3 בצל בינוני
3/4-1 כוס סוכר (אצלי אוהבים מתוק ואני שמה יותר, תלוי בטעם)
מי שרוצה ניתן להוסיף פלפל שחור (אצלנו לא משתמשים)
וזהו!
אופן ההכנה:
אני שמה במעבד מזון בצל ומחילה להפעיל לטחון חזק.
אחרי שמתחיל להטחן אני מוסיפה ביצים
כשהביצים מוקצפות (צבע צהוב בהיר ותפוח) להוסיף למעבד את הדגים והסוכר ולתת לזה להתערבב טוב.
לעשות גלילים בנייר אפיה או שקיות הקפאה וכשקפוא לזרוק לסיר מים רותחים עם טבעות בצל, גזר, סוכר ומלח כשעה וחצי בישול. יוצא מעולה ובקלי קלות!
 

שפריצרית

משתמש מקצוען
פעם ראשונה שלי בגפילטע....
אני אוהבת קציצות גפילטע פיש דחוסות, לא אווריריות.
מה משפיע על זה?
(סליחה אם זו שאלה בורה, אבל זה מה שאני בעניני מטבח)
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
כאחת שכמעט לא משתמשת בכלום בפסח
מכינה קבוע את המתכון הזה
ויוצא טעיםםםםםםםםםםםם!

(עכשיו בדיוק הולכת להכין לשבת)

סלמון מושרה בלימון ומלח

לאדות בשמן זית!
טבעות בצל
רצועות פלפל צהוב
פרוסות שום

מטבל:
שום טרי כתוש
קצת שמן זית
מיונז (מכינה לבד את המתכון של העני בקר)
גמבה
קצת מלח

לטחון את כל רכיבי המטבל בבלנדר יד

להניח את הירקות המאודים בתחתית התבנית, עם השמן
ומעליהן את פרוסות הסלמון טבולות במתבל

ולאפות כ20 דקות מכוסה בנייר אפיה ונייר כסף
ועוד כמה דקות לאפות ללא כיסוי.
פלפל זה ממש לא "כלום."
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוד מתכונים?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לטחון שום, שתי פרוסות לימון מקולף ומפולט, עשבי תיבול טריים מכמה סוגים , שמן זית ומלח ופלפל לתערובת משחתית.
למרוח על פילה (כל דג לבן יתאים) או למלא בדגים שלמים.
לצלות בתנור , דגים שלמים אפשר לעטוף ולצלות על מנגל.
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לטחון שום, שתי פרוסות לימון מקולף ומפולט, עשבי תיבול טריים מכמה סוגים , שמן זית ומלח ופלפל לתערובת משחתית.
למרוח על פילה (כל דג לבן יתאים) או למלא בדגים שלמים.
לצלות בתנור , דגים שלמים אפשר לעטוף ולצלות על מנגל.
מה זה נקרא דג לבן?
להוציא סלומון?
אולי תחכימי אותי אחת ולתמיד... ;)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה זה נקרא דג לבן?
להוציא סלומון?
אולי תחכימי אותי אחת ולתמיד... ;)
סלמון אינו דג לבן.
אמנון (מושט) , פורל לבן, לברק, קוד, בורי, דניס, סול, פלמידה, ברמונדי , לוקוס ועוד כמה שכנראה שכחתי את שמם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה