מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
עדכון סיכויי זכייה לשעה זו:

קרית גת 7.77% (67.95% לבני מקום)
בני עי"ש 4.69%
אלעד 3.96% (22.72% לבני מקום)
קרית עקרון 3.09%
אשקלון 2.21%
מעלות 2.19%
קרית שמונה 1.87%
רכסים 1.35% (9.73% לבני מקום)
רחובות 1.25% (8.79% לבני מקום)
קרית מלאכי 1.23%
אילת 1.08%
מודיעין 0.61%
פ"ת 0.37% (1.6% לבני מקום)
צפת 0.31% (2.8% לבני מקום)
ירושלים 0.29% (0.55% לבני מקום)
בית דגן 0.22%

S1T

משתמש רשום

כמו הרוח

משתמש מקצוען
עדכון סיכויי זכייה לשעה זו:

קרית גת 7.77% (67.95% לבני מקום)
בני עי"ש 4.69%
אלעד 3.96% (22.72% לבני מקום)
קרית עקרון 3.09%
אשקלון 2.21%
מעלות 2.19%
קרית שמונה 1.87%
רכסים 1.35% (9.73% לבני מקום)
רחובות 1.25% (8.79% לבני מקום)
קרית מלאכי 1.23%
אילת 1.08%
מודיעין 0.61%
פ"ת 0.37% (1.6% לבני מקום)
צפת 0.31% (2.8% לבני מקום)
ירושלים 0.29% (0.55% לבני מקום)
בית דגן 0.22%
שימו לב שאחרי בני מקום יש הקצאה למילואימנקים

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
ארך לי זמן להבין את התשובה, "תוכל להיכנס להגרלה"
ואז?
לפני ששמים כועס חושבים פעמיים, וודאי שכמישהו בא לעזור לך.
אבל מה הכוונה ל3 ערים?
שאם יש עכשיו הגרלה אני יכול להיכנס ל3 ערים?! ובעצם כל פעם אני בחור 3 ערים שאני רוצה?!
כן.
כל הגרלה ניתן להרשם להגרלות בעד 3 ערים.

פצצת זרחן

משתמש חדש
האם מישהו יכול לעשות את החשבון בערך כמה שברי אחוזים מגיע לכל עיר שההגרלה הוא מאוחר יותר כגון בבית דגן שהסיכוי הינו נכון לעכשיו 0.22 אחוז אבל הוא מספר 14 בסדרה של ההגרלה,
לפי דעתי צריך לקחת את סך הכל הנרשמים שהוא לערך 100000 עכשיו לפי החשבון (300K נרשמים בסך הכל באתר לחלק לשלוש לפי מה שביתשמש ניק ענה לי) ולעשות כ7 אלף דירות פחות מס' 15 ו16 שהם לערך 650 דירות נמצא שיש כאן לערך 6.5 אחוז שיורד מסך הנרשמים בערך ולפי זה לעשות את החשבון, כגון בית דגן שיש שמה 18000 נרשמים מורידים מזה 6.5 אחוז יוצא 16830 ל51 דירות לשאינם בני מקום יוצא במקום 0.22 אחוז 0.30 אחוז, האם זה נכון????

נערך לאחרונה ב:

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
האם מישהו יכול לעשות את החשבון בערך כמה שברי אחוזים מגיע לכל עיר שההגרלה הוא מאוחר יותר כגון בבית דגן שהסיכוי הינו נכון לעכשיו 0.22 אחוז אבל הוא מספר 14 בסדרה של ההגרלה,
לפי דעתי צריך לקחת את סך הכל הנרשמים שהוא לערך 100000 עכשיו לפי החשבון (300K לחלק לשלוש לפי מה שביתשמש ניק ענה לי) ולעשות כ7 אלף דירות פחות מס' 15 ו14 שהם לערך 150 דירות נמצא שיש כאן לערך 6.5 אחוז שיורד מסך הנרשמים בערך ולפי זה לעשות את החשבון, כגון בית דגן שיש שמה 18000 נרשמים מורידים מזה 6.5 אחוז יוצא 16830 ל51 דירות לשאינם בני מקום יוצא במקום 0.22 אחוז 0.30 אחוז, האם זה נכון????
לדעתי צריך לחשב גם כמה ירדו מההגרלה וזה לא אומר שאותם אנשים נרשמו לאותם הגרלות ואין דרך לדעת מי ירד.

פצצת זרחן

משתמש חדש
לדעתי צריך לחשב גם כמה ירדו מההגרלה וזה לא אומר שאותם אנשים נרשמו לאותם הגרלות ואין דרך לדעת מי ירד.
לכן אמרתי בערך, כי בסך הכל פחות או יותר זה אמור ליהיות ככה, לדעתך גם אחוזי הסיכוי הוא גם כן ככה דיכול להגריל גם אחד למליון אבל בדרך כלל זה לא ככה לפי החישוב הסטטסטי

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לפי דעתי צריך לקחת את סך הכל הנרשמים שהוא לערך 100000 עכשיו לפי החשבון (300K נרשמים בסך הכל באתר לחלק לשלוש לפי מה שביתשמש ניק ענה לי) ולעשות כ7 אלף דירות פחות מס' 15 ו16 שהם לערך 650 דירות נמצא שיש כאן לערך 6.5 אחוז שיורד מסך הנרשמים בערך ולפי זה לעשות את החשבון, כגון בית דגן שיש שמה 18000 נרשמים מורידים מזה 6.5 אחוז יוצא 16830 ל51 דירות לשאינם בני מקום יוצא במקום 0.22 אחוז 0.30 אחוז, האם זה נכון????
צודק לגמרי,
אממה שזה לא משמועתי כי מההגרלה האחרונה צריך להוריד את סך כל הזכיות שהיו לפניו ולפניו טיפה פחות וכן הלאה

פצצת זרחן

משתמש חדש
לא נראה לי יש כ80 הגרלות אין לך מושג מי נכנס למה לא?
גם אין לי מושג מי יגריל, אבל באמת יכול להיות שבהגרלה מס' 9 או 10 אני באמת לא יכול לדעת את החלוקה אפילו הכי אני חושב שעדיין אפשר לחשב סטטיסטי, שאלתי הוא אם במס' 15 או 16 כפי מה ששאלתי דבזה ודאי עברנו את כל הרשימה כפול שלש האם בזה יש יותר ודאות לחשבן מה שחשבנתי

פצצת זרחן

משתמש חדש
צודק לגמרי,
אממה שזה לא משמועתי כי מההגרלה האחרונה צריך להוריד את סך כל הזכיות שהיו לפניו ולפניו טיפה פחות וכן הלאה
זה באמת לא משמעותי שאלתי הוא דהעיר פתח תקוה נמצא עם 0.37 אחוז והוא מס' שתיים ברשימה ולפי האנליסטים כאן בפרוג עכ"פ לפי חלק מהאנליסטים כאן נראה שבבית דגן שהוא מס' 15 יש יותר אחוזי רווח בפחות השקעה נמצא שבין בית דגן לפתח תקוה 0.30 0.37 אין כ"כ משמעות ביחס לרווח הצפוי, משא"כ בין 0.22 ל 0.37 זה כבר הרבה יותר משמעותי שזה 1 מתוך 455 נגד 1 מתוך 277,

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
נתונים פשוט מדהימים על היקף הביטולים בהגרלת המענק לדירות יד שניה

עמוד הבית נדל"ן ותשתיות

נדל"ן למגורים

מענק של 50 אלף שקל לרכישת דירה זולה? רוב הזוכים ויתרו​

משרד השיכון מציע מענק לדירות יד שנייה במחירים של 300־600 אלף שקל, אולם רק זוכים בודדים פנו לממש את המענק, והרוב ביטלו​

ענת דניאלי לב05:46

תוכנית המענקים מדשדשת: רובם של הזוכים במענקים לרכישת דירה זולה פשוט ויתרו וביטלו. בסוף החודש שעבר עודכנו 1,000 הזוכים על זכייתם במענק של 50 אלף שקל, אך 569 מהם כבר ויתרו על המענק (56.89%) ולאחר מכן, 434 זוכים ברשימת ההמתנה שזכו כתוצאה מהביטולים - ביטלו אף הם את זכייתם, כך עולה מנתוני משרד הבינוי והשיכון שנמסרו ל'גלובס'. במקביל לביטולים של הזוכים, ישנם בודדים שפנו למימוש המענק בבנק ונראה שאם התוכנית תמשיך לקרטע, לא תהיה עוד הגרלת מענקים כפי שאושרה בקבינט הדיור.

20 אלף זכאים נרשמו​

הגרלת המענקים נפתחה להרשמה באוקטובר ונרשמו אליה 20,834 זכאים חסרי דיור לקבלת מענק מותנה בסך 50 אלף שקל לצורך רכישת דירה מיד שנייה בבנייה רוויה, שמחירה 300־600 אלף שקל (כולל). כפי שפורסם בגלובס ועל פי התקנון של ההגרלה, כל זוכה יכול לממש את המענק עד שישה חודשים מיום הזכייה המצוין במכתב הזכייה שקיבל.
עוד בנושא נדל"ן ותשתיות

מטבע הדברים, במחיר של עד 600 אלף שקל אפשר למצוא דירות בעיקר באזורי הפריפריה המרוחקת והמוחלשת או בשכונות חרדיות. באתרי המודעות לרכישת דירות מופיעות כ־370 דירות למכירה בטווח המחירים הללו, והן בעיקר בשכונות לא מבוקשות בדימונה, באר שבע, ערד וחיפה.
במשרד הבינוי נשאלו האם ישנם זוכים שכבר מימוש את המענקים והם השיבו כי יש בודדים: "עד כה ידוע לנו על מספר בודדים שפנו לבנק להתחלת תהליך מימוש המענק. נזכיר כי מאחר ועברו רק שלושה שבועות מפרסום הזכיות, וההליך המימוש כרוך במציאת דירה שעונה לכללים, פנייה לבנק ועוד. אנו צופים כי בחודשים הקרובים יגדל מספר הפונים למימוש המענק". כמו כן במשרד הבינוי והשיכון השיבו כי לא נקבע עוד מועד להגרלת המענקים הנוספת של כ־1,000 מענקים נוספים.
אפשר שאחת הסיבות שהובילה לביטולים של למעלה ממחצית מן הזוכים, היא שמי שזכה במענקים לא יכול לגשת להגרלה במסגרת 'דירה בהנחה'. ההגרלה של 'דירה בהנחה' פתוחה להרשמה עד 7.2 וכוללת 6,816 יח"ד ב־16 יישובים שבהם אזורי הביקוש כמו ירושלים, רחובות, מודיעין, בית דגן ופתח תקווה.

"סל פתרונות מגוון"​

ההערכות הן כי במידה שהתוכנית תמשיך לדשדש ולא ימומשו מענקי זכייה - לא תבוצע הגרלה נוספת של 1,000 מענקים. התוכנית קודמה ע"י שר הבינוי והשיכון הנוכחי יצחק גולדקנופף, אך היא הוצעה כבר בשנת 2020 ע"י שר הבינוי דאז, יעקב ליצמן ולא אושרה בגלל פיזור הכנסת. ביולי האחרון התוכנית אושרה בקבינט הדיור בהחלטה 737 ותוקצבה ב־100 מיליון שקל בשנים 2023-2024.

מלכתחילה זכתה התוכנית לביקורת על כך שהיא בעלת השפעה זניחה עד לא קיימת על שוק הדיור, ופונה למספר קטן מאוד של זוכים. כמו כן, נטען שהתוכנית משרתת פלח אוכלוסייה חרדית בעיקרה. יש בכך גם אפשרות למחוסרי דיור שלא יגורו בדירה, לרכוש דירה ראשונה וזולה כמעין 'כרטיס כניסה לנדל"ן' כמשקיעים - ולא זו הייתה מטרת התוכנית.
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה: "משרד הבינוי והשיכון פועל במטרה לייצר סל פתרונות דיור מגוון עבור כלל אזרחי ישראל, שמותאם לשכבות שונות באוכלוסייה. תוכנית מענק ברכישת דירה יד שנייה הינה חלק מסל זה הכולל גם את תוכנית דירה בהנחה שבה מוצעות כרגע להגרלה כ־7,000 יח"ד, שכירות ארוכת טווח, דיור ציבורי ומתן סיוע בשכר דירה".

עבד ה

משתמש פעיל
אני לא מצליח להבין למה הם בכלל נרשמו?
הם סתם הוציאו את עצמם מרשימות ההמתנה בהגרלות הישנות...
מוסר השכל לכל זכאי - תירשם רק אם אתה מעוניין לממש!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה