מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

צבי1

משתמש פעיל
מספר הנרשמים להגרלת המענק ממשיך לעלות באיטיות אבל בעקביות, וכבר אוחז על למעלה מ1,800.
אודה ולא אבוש, לא האמנתי שיהיו כל כך הרבה שירצו להשתתף בתוכנית הזו. ובאמת שאני מתקשה מאד להבין את הרציונל לעשות זאת.
כנראה שהציבור מיואש לחלוטין, ואני מקווה מאד שאנשים לא עושים שטויות בגלל היאוש הזה...
לפי נתוני משרד השיכון נקנו 6,000 דירות בשנה החולפת במחיר הזה, וכנראה שחלקם זוגות צעירים/דירה ראשונה

אז כנראה שיש לתוכנית זאת קהל יעד לא כלכך קטן שראוי להתייחס גם אליו, (לא זורם אם ההשמצה שכל 6,000 הקונים זה גור גם לא 10% מזה)
לא לכולם יש אורך רוח ויכולת כלכלית אחרי החתונה להיכנס למסלול של 5-7 שנים (שכירות+משכנתא חופפת ל3 שנים) לדירת מגורים/השקעה דרך מחיר למשתכן (כמוני)

מקווה כמוך שאנשים לא מתפתים להכנס למסלול זה להשקעה בגלל זה אלא רק למי שזה מתאים לו למגורים

נערך לאחרונה ב:

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכון
זה מה שניסיתי לחדד לו
שאם הוא כבר מתפשר ומסכים לקנות בפירפרייה הרחוקה דירה להשקעה סוג ב' עד 600,000, יש/היה באותו עיר מחיר למשתכן אם 50% זכייה, ורווח של 300-400 אלף
היו היה...
בתקופה האחרונה לא היה מעל 15 אחוז סיכוי למי שאינוי בן מקום,
וגם אז צריך לחכות בממוצע שנתיים עד שבוחרים דירה ו4 שנים של שכירות עד שנכנסים אליה...
יש הגרלות שגם 5 שנים אחרי עדיין לא קיבלו התרי בניה ולא בחרו דירות...
לכן אני חושב שמענק 50,000 כדאי רק למגורים ולא להשקעה
זה סכום שהוא לעג לרש...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
חמישים אלף זה בחלק מהמקרים עשרה אחוז, בהחלט יכול לשנות את התמונה, מה גם שהמדינה יכולה להוסיף אחר כך עוד הטבות כמו ערבות מדינה על ההלוואה וכו'.

צבי1

משתמש פעיל
היו היה...
בתקופה האחרונה לא היה מעל 15 אחוז סיכוי למי שאינוי בן מקום,
צודק
עכשיו בדקתי באתר ההגרלות היה מקסימום 10% זיכייה חוץ מדימונה לפני שנה וחצי היה 60%
וגם אז צריך לחכות בממוצע שנתיים עד שבוחרים דירה ו4 שנים של שכירות עד שנכנסים אליה...
יש הגרלות שגם 5 שנים אחרי עדיין לא קיבלו התרי בניה ולא בחרו דירות...

זה סכום שהוא לעג לרש...
ככה מתחילים
כנראה בהמשך קצת יגדילו את הסכום ואת כמות הזוכים

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
חמישים אלף זה בחלק מהמקרים עשרה אחוז, בהחלט יכול לשנות את התמונה, מה גם שהמדינה יכולה להוסיף אחר כך עוד הטבות כמו ערבות מדינה על ההלוואה וכו'.
אם המדינה תתן ערבות למשכנתא לזוגות לדירה ראשונה זאת תיהיה בהחלט בשורה

HMB

משתמש פעיל
קרוב, נראה לי קצת פחות
איפה? בדרום? ראיתי פער שמגיע לקצת פחות מ500,000
אבל זה לא מדוייק כי זה להשוות דירה על הנייר לדירה בנויה, יש בדרך מדד וריביות וארבע/חמש שנים המתנה
היה כאילו פערים באותו קבלן בדירות על הנייר?
בבית שאן בחודש 5/23 כמדומני הגיעו לבחור היה כנס של בחירת דירות חתימת חוזה וכו(הבניה בעיצומה..)
במקביל דירה זהה נמכרת כעת בשוק החופשי(על הנייר) בהפרש שצינתי אתה יכול לראות את המחירים של המשתכן באתר של יגאל בוחבוט שם הפרויקט מול ירדן.
מחיר שוק לאחר ברור מתחיל ב-1,100 דירת 3 חד' , 1,250 דירת 5 חד',1,600 דירת פנטהאוז 6 חד'
אולי כבר השתנו המחירים בדקנו לפני כחודשיים.
אגב אצלו מחתימת החוזה הדירות(בפרויקט קודם שלו) התקבלו לאחר שנה וחצי של המתנה יש כאלה שחתמו יותר מוקדם ולקח שנתיים....

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
מי נרשם להגרלות האלה את זוכה ב50K ש"ח ואתה לא יכול למכור את הדירה 5 שנים ואם אתה קונה דירה בתוך ה5 שנים אתה צריך לשלם על זה מס דירה שניה
ועל הדרך אתה גם מפסיד את הזכאות שלך להשתתף בהגרלות דירה בהנחה ואולי לזכות בדירה חדשה ומרווחת בהנחה של מאות אלפי ש"ח...

האברך ממיר

משתמש מקצוען
ואולי לזכות בדירה חדשה ומרווחת בהנחה של מאות אלפי ש"ח...
קח בחשבון נקודה אחת, שאותם מאות אלפי שקלים יכולים להתמסמס בדרך, ע"י המתנה של שנים ארוכות להיתרים ולחתימת חוזים ולבניה.
אני חיכיתי שנתיים לזכיה, פלוס שנתיים להיתרים, פלוס שנתיים ותשע חודשים עד לאכלוס.
מחיר השוק של דירה זהה לדירה אותה רכשתי בסוף, היה בזמן הוצאת הזכאות, רק 50K יותר מהמחיר אותו שילמתי במחיר למשתכן. בסוף גם זה התמסמס על עליית מדד בין חתימת חוזה וסיום הבניה.
בנוסף הפסדתי כסף לשכירות של כמה שנים טובות.
בהחלט שמחיר השוק בזמן חתימת חוזה, 4.5 לאחר הוצאת הזכאות, היה גבוה במאות אלפי שקלים מהמחיר אותו שילמתי, אבל אם הייתי משלם זכום כמעט זהה ולא מחכה לזכיה, הייתי גר בדירה כמה שנים לפני כן.
נכון שזה לא הסיפור של כל הזוכים. אבל אף אחד לא מבטיח כלום. בסוף מדובר בהגרלה.
הערובה היחידה למימוש מהיר של הזכיה, היא רק בהגרלת המשך, שזה בד"כ לאחר סיום בחירת דירות של זוכי ההגרלה הראשונה. מטבע הדברים סיכויי הזכיה בהגרלות הללו הם הרבה יותר נמוכים.
אני לא אומר שמחיר למשתכן זה לא רווח ענקי. אבל לפעמים הרווח נעלם במשך השנים.

צבי1

משתמש פעיל
קח בחשבון נקודה אחת, שאותם מאות אלפי שקלים יכולים להתמסמס בדרך, ע"י המתנה של שנים ארוכות להיתרים ולחתימת חוזים ולבניה.
אני חיכיתי שנתיים לזכיה, פלוס שנתיים להיתרים, פלוס שנתיים ותשע חודשים עד לאכלוס.
מחיר השוק של דירה זהה לדירה אותה רכשתי בסוף, היה בזמן הוצאת הזכאות, רק 50K יותר מהמחיר אותו שילמתי במחיר למשתכן. בסוף גם זה התמסמס על עליית מדד בין חתימת חוזה וסיום הבניה.
בנוסף הפסדתי כסף לשכירות של כמה שנים טובות.
בהחלט שמחיר השוק בזמן חתימת חוזה, 4.5 לאחר הוצאת הזכאות, היה גבוה במאות אלפי שקלים מהמחיר אותו שילמתי, אבל אם הייתי משלם זכום כמעט זהה ולא מחכה לזכיה, הייתי גר בדירה כמה שנים לפני כן.
נכון שזה לא הסיפור של כל הזוכים. אבל אף אחד לא מבטיח כלום. בסוף מדובר בהגרלה.
הערובה היחידה למימוש מהיר של הזכיה, היא רק בהגרלת המשך, שזה בד"כ לאחר סיום בחירת דירות של זוכי ההגרלה הראשונה. מטבע הדברים סיכויי הזכיה בהגרלות הללו הם הרבה יותר נמוכים.
בהחלט שיש גם חסרונות ולכן יש גם זו"צ שקונים בשוק חופשי ולא במשתכן
ומזה נוצר הדרישה של מי שקונה בפירפרייה דירות סוג ב', לקבל גם איזה מענק

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתי אמור להתחיל שוב ההגרלותשל המחירלמשתכן...

צבי1

משתמש פעיל
כנראה אחרי שתסתיים ההגרלה המיותרת שנערכת עכשיו - כלומר לאחר ה10/10.
יכול להיות שאתה צודק, אבל אין בזה הגיון
ההגרלה עכשיו זה למי שרוצה/מסכים בעוד שנה לגור בדירת סוג ב' בפירפרייה
שאר ההגרלות זה למי שרוצה לגור/להשקיע בשביל עוד 5-7 שנים בדירה חדשה בשכונה חדשה

זה לשני קהלי יעד, לא רואה סיבה לא לעשות זאת חופף ובמקביל,
כנראה שיש סיבה אחרת
(אולי רוצים כמה שיותר ערים בו זמנית וביחד עם מגבלת הרישום ל3 ערים יש יותר סיכוי למיעוט החרדי להצליח במערב ק"ג)

נערך לאחרונה ב:

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
יכול להיות שאתה צודק, אבל אין בזה הגיון
ההגרלה עכשיו זה למי שרוצה/מסכים בעוד שנה לגור בדירת סוג ב' בפירפרייה
שאר ההגרלות זה למי שרוצה לגור/להשקיע בשביל עוד 5-7 שנים בדירה חדשה בשכונה חדשה

זה לשני קהלי יעד, לא רואה סיבה לא לעשות זאת חופף ובמקביל,
כנראה שיש סיבה אחרת (אולי רוצים כמה שיותר ערים בו זמנית ככה יש יותר סיכוי למיעוט החרדי)
קשה לי להאמין שכל 4500 הנרשמים להגרלה הנוכחית (ועוד היד נטויה) מתכננים באמת לגור בדירה מתפוררת בדימונה/ירוחם.
הסיבה שהם נרשמים עכשיו היא מייאוש מסויים וחוסר פתרון באופק/ או סתם מבורות וחוסר ידע/ או אולי במחשבה של ממילא אין לי מה להפסיד - לא יועיל לא יזיק.
אם תיפתח הגרלת מחיר מטרה במקביל, אני מאמין שיהיה די הרבה ביטולים ברישום הנוכחי, וכנראה שמשרד השיכון יודע זאת.

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
לפעמים זו הדרך היחידה של אנשים לקנות דירה, ואם לא ,הם היו גרים בשכירות עד היום הזה .
חוץ מזה הענין שלא צריך כ"כ הרבה הון עצמי, עוזר למי שכן יש לו הון עצמי , למנף את הכסף שלו עוד יותר הן בהשקעה לדירה שניה או לפריעה של החלק הרע במשכנתא

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אתמול פורסמה חוברת המכרז למכרז מחיר מטרה ל990 יח"ד בבני עי"ש. המכרז עצמו פורסם די מזמן אבל כאמור רק עכשיו יצאה החוברת. המיקום לא רע בכלל - 20 דק' מאשדוד, 30 דק' מבית שמש, 40 דק' מבני ברק ו50 דק' מירושלים. המכרז אמור להיסגר ב30/8 (אם לא יהיו עיכובים ודחיות). אולי אולי יתפתח שם משהו מענין.
בינתיים אין דחיות במכרז הזה ובמכרז בקרית מלאכי על 106 יח"ד ושניהם אמורים להיסגר מחר.
בכך יצטרפו בעז"ה עוד 1100 יח"ד במרכז הארץ למלאי דירות מחיר מטרה שזכו בהם יזמים.

צבי1

משתמש פעיל
אתמול פורסמה חוברת המכרז למכרז מחיר מטרה ל990 יח"ד בבני עי"ש. המכרז עצמו פורסם די מזמן אבל כאמור רק עכשיו יצאה החוברת. המיקום לא רע בכלל - 20 דק' מאשדוד, 30 דק' מבית שמש, 40 דק' מבני ברק ו50 דק' מירושלים. המכרז אמור להיסגר ב30/8
על פניו מכרז שבטוח יצליח וריווחי מאוד לקבלן
20/80 למשתכן חופשי
רק 86,000 פיתוח ליחידה
בדירת 100 מטר זה יוצא לפי 16,000 למטר משתכן,
בדירה קטנה 80 מטר זה יוצא לפי 14,500
ריווחי מאוד לקבלן
כנראה שהצעות על המחיר קרקע יעלה
(אם לא יהיו עיכובים ודחיות). אולי אולי יתפתח שם משהו מענין.
למה אתה מתכוון ?
זה לא מתאים בחלקו לחרדי, מגורים ד'
זה לא מרוכז בשכונה אחת
עוד לא היה תקדים שהחרדים הצליחו לקנות במחיר למשתכן נתח מרכזי בשכונה שהיא לא רצף או המשך לעיר חרדית קיימת (לכן יש לי חשש על מערב ק"ג)

נערך לאחרונה ב:

צבי1

משתמש פעיל
קשה לי להאמין שכל 4500 הנרשמים להגרלה הנוכחית (ועוד היד נטויה) מתכננים באמת לגור בדירה מתפוררת בדימונה/ירוחם.
הסיבה שהם נרשמים עכשיו היא מייאוש מסויים וחוסר פתרון באופק/ או סתם מבורות וחוסר ידע/ או אולי במחשבה של ממילא אין לי מה להפסיד - לא יועיל לא יזיק.
לפי נתוני משרד השיכון נקנו 6,000 דירות בשנה החולפת במחיר הזה, וכנראה שחלקם הגדול זוגות צעירים/דירה ראשונה

יש שזה הסכום שזה מקדם אותם להון עצמי
מקווה כמוך שאנשים לא סתם עושים שטויות ומוותרים על הזכות למחיר למשתכן בנזיד עדשים
אם תיפתח הגרלת מחיר מטרה במקביל, אני מאמין שיהיה די הרבה ביטולים ברישום הנוכחי, וכנראה שמשרד השיכון יודע זאת.
מה האינטרס להגדיל את כמות הנרשמים? הרי בין כך זה רק לאלף איש וזה וודאי שיש

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה