תם העידן שבו ראש עיר, או אפילו שר, יחליט עבורנו היכן נגור / עו"ד נתן רוזנבלט
המלאכה לא הסתיימה בזאת, אלא רק התחילה. אנחנו צריכים למפות את הזוכים (כשיהיו) ולארגן אותם לקהילות, לדאוג לכל מה שקהילה צריכה עד כמה שידינו משגת. אין ספק כי המהלך הזה ישנה לנצח את מפת ההתיישבות החרדית
בימים אלו ממתינים בבתיהם (טוב, לא ממש בבתיהם, לאיש מהם אין בית) למעלה מאה אלף אנשים, במתח רב, הם נרשמו להגרלה הגדולה, ועכשיו ממתינים לתוצאות, אשר רק בסופן יידעו אם יש להם דירה או לא. מתוכן להערכתי כעשרים אלף משפחות הן מאנ"ש, כאן המתח כבר פחות, היות שאנחנו יודעים כי "בת קול יוצאת: בית פלוני לפלוני" ורק ממתינים לראות, כל פלוני ו"הבית פלוני" שהוכרז עליו למעלה.
במקום לרוץ כל שעה למייל בחדר המחשבים ליד הבית, כדאי להירגע. ההגרלה הזו עומדת להימשך זמן רב, וזאת בשל מספר תקדימים שאירעו כאן: ראשית, מספר הנרשמים העצום, קרוב ל-120,000 משפחות, שהם מאות אלפי אנשים, מספר הדירות – למעלה מרבבה, ומספר ההגרלות (כל עיר מורכבת מכמה הגרלות) 150 הגרלות שונות, עם כללים שונים (ומשונים, אין שום הצדקה למשל ל-90% בני מקום בבית שאן) לכל הגרלה, וכן זמן ארוך במיוחד להרשמה. בקיצור, הרבה עבודה ממתינה לצוות ההגרלה והם לא ממהרים לשום מקום, כך שעדיף להתרכז בינתיים במטלות האחרות של החיים, ובתפילה לבורא עולם, שיסדר לכם בדיוק את הבית פלוני המתאים לכם.
גם אנחנו, בוועד הדיור החרדי, במתח לקראת התוצאות, לדעת אם ועד כמה, המהלך שיזמנו לרישום ממוקד בפרוייקטים בעלי פטונציאל חרדי, הצליח. אין לנו דרך בינתיים לדעת כמה חרדים יזכו, בעכו טבריה, אופקים ובן שמן, אך דבר אחד בטוח ברוך השם: מה שהיה לא יהיה עוד. הציבור החרדי נרשם בכל אחד מהמקומות הללו (בנוסף לחסידי ויזניץ וגור שנרשמו בעפולה ודימונה), ובכל אחד מהמקומות הללו, תקום בעזרת השם קהילה חרדית לתפארת.
ניקח למשל את עכו, גולת הכותרת של הפעילות שלנו. כשהתחלנו את הפעילות היו שם כ800 נרשמים על 1036 דירות, סיימנו את ההרשמה ב2500 בממוצע, כאשר רוב הנרשמים להערכתנו הם מאנ"ש (אין שום סיבה לחילוני לשנות הרשמתו ברגע האחרון לעכו), נכון חלק גדול מהדירות הן לבני מקום, אך עדיין עם כל השיקולים ובמשנה זהירות, סטטיסטית, כמה מאות משפחות חרדיות אמורות לזכות בדירה ענקית בשכונה איכותית בחצי מיליון ש"ח.
כך גם באופקים, לוד בן שמן (אחיסמך) וטבריה, בכל מקום נרשמו מאות רבות, ואפילו אלפים (בלוד, ההפרש בין הנרשמים לבן שמן ושאר הפרוייקטים, הוא כאלפיים נרשמים, אין שום סיבה לחילוני שנרשם בלוד להירשם רק לפרוייקט אחד), אמנם סיכויי הזכייה שם זה לא עכו, אך עדיין, יש לצפות למאות משפחות בכל שכונה.
המלאכה לא הסתיימה בזאת, אלא רק התחילה. אנחנו צריכים למפות את הזוכים (כשיהיו) ולארגן אותם לקהילות, לדאוג לכל מה שקהילה צריכה עד כמה שידינו משגת, לחבר הוועדה הרב צבי רבינסקי למשל, יש ניסיון בארגון של כ-15 קהילות בפריפריה, אנשים כאן יודעים את העבודה ומתכוונים להיכנס אליה בכל הכח, עם פרסום התוצאות. אין ספק כי המהלך הזה ישנה לנצח את מפת ההתיישבות החרדית.
ראשי הערים לא רוצים אותנו? לא נורא, תם העידן שבו ראש עיר, או אפילו שר, יחליט עבורנו היכן נגור. אנחנו נגור בכל מקום מתאים לנו בארץ הקודש, חבר הוועדה הרב רפי הופמן, כבר התמודד מול טדי קולק שתכנן להקים אצטדיון בפלטרין של מלך, ובסופו של דבר הוקמה במקום שכונת רמת שלמה המפוארת, עם אלפי חרדים. גם בלוד, הוא הוכיח, ביחד עם חברי הוועדה הרבנים יוטקובסקי, קריספל וסלונים, כי ראש עיר לעומתי, יכול מקסימום לעכב תכניות, להקשות קצת, ואפילו לייקר את הבנייה, אך בסופו של דבר, בצד שלנו יש את בורא עולם, כך שזה לא "כוחות".