דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
קראתי את כל האשכול ועדיין בנתונים הסתבכתי:
בגמ"ח המרכזי יש מסלול רגיל בו תורמים 160 שח (ל4 יחידות לילד) במשך 10 שנים ומקבלים הלוואה של 160,000 ש"ח
עשיתי כאן את החישוב אם אני ישקיע את זה לאותו זמן (0 ש"ח סכום ראשוני, 160 שח לחודש למשך 10 שנים, 10% רווח) ויצא לי כי הסכום שיהיה לי בסוף (לפני ניכוי מס) 32,417 שח שזה רווח של 13,217 ש"ח .

חשבתי אולי נעשה עוד חישוב של 20 שנה כי את הגמח המרכזי מתחילים מיד בלידה ואח"כ הכסך שוכב עד לחתונה:
ולכן עשיתי סכום ראשוני של 32,417 ללא הפקדה חודשית למשך 10 שנים ב10% רווח והגעתי לסכום כולל של 79,170 ש"ח.
נו, מה עשינו?
מי יודע לענות

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בגמ"ח המרכזי יש מסלול רגיל בו תורמים 160 שח (ל4 יחידות לילד) במשך 10 שנים ומקבלים הלוואה של 160,000 ש"ח
עשיתי כאן את החישוב אם אני ישקיע את זה לאותו זמן (0 ש"ח סכום ראשוני, 160 שח לחודש למשך 10 שנים, 10% רווח) ויצא לי כי הסכום שיהיה לי בסוף (לפני ניכוי מס) 32,417 שח שזה רווח של 13,217 ש"ח .

חשבתי אולי נעשה עוד חישוב של 20 שנה כי את הגמח המרכזי מתחילים מיד בלידה ואח"כ הכסך שוכב עד לחתונה:
ולכן עשיתי סכום ראשוני של 32,417 ללא הפקדה חודשית למשך 10 שנים ב10% רווח והגעתי לסכום כולל של 79,170 ש"ח.
נו, מה עשינו?
הסכום לפי התשואה שבדקתם הוא קצת יותר מזה.

נתנאל ח

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צריך להביא מראי מקומות, או שיודעים פה?
מעשרות היא חובה גמורה!!!
עיינו בספר אהבת חסד למרן החפץ חיים, (חלק ב' כמדומני).
לא להטעות!!
זה נכון, שאפשר יחסית הרבה ''לשחק'' עם זה, ביחס למצוות לולב נניח...
שו"ע יו"ד רמט סעיף א
שיעור נתינתה אם ידו משגת יתן כפי צורך העניים ואם אין ידו משגת כל כך יתן עד חומש נכסיו מצוה מן המובחר ואחד מעשרה מדה בינונית פחות מכאן עין רעה וחומש זה שאמרו שנה ראשונה מהקרן מכאן ואלך חומש שהרויח בכל שנה:

הגה: ואל יבזבז אדם יותר מחומש שלא יצטרך לבריות (ב"י בשם הגמ' פ' נערה שנתפתתה) ודוקא כל ימי חייו אבל בשעת מותו יכול אדם ליתן צדקה כל מה שירצה (ג"ז שם פ' מציאת האשה ומייתי לה רי"ף ורא"ש ור"ן ומרדכי) ואין לעשות ממעשר שלו דבר מצוה כגון נרות לבית הכנסת או שאר דבר מצוה רק יתננו לעניים (מהרי"ל הל' ראש השנה):

אני לא רב ולא פוסק אבל בתור מראי מקומות זה לא רע...

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אני יחדד בעז"ה

אברך צעיר בשעה טובה נולדה לו בת, כרואה את הנולד הוא מיד חושב על העתיד שיבוא בעז"ה עוד כ 20 שנה
והוא מעונין לחסוך כדי שבבוא היום הוא יוכל להעמיד לחתונת בתו סכום של 160 אלף ש"ח.

יש לו שני אפשריות לדאוג לעתיד להלן נסקור אותם ואח"כ נראה מה אכן יותר כדאי ונכון.

אדגיש מיד בפתח הדברים שני האפשריות אינן זהות ביחס לסכום ומשך ההפקדה אבל הן מציעות שני דרכים שבהבדל קטן בחיסכון ישנו הבדל בלתי נתפס בכל עתידינו הכלכלי.

אפשרות א' פתיחת תוכנית באחד הגמחי"ם

כאשר הוא נדרש להפקיד לשם כך כל חודש 6 למשך 120 תשלומים שזה יוצא עשר שנים ס"ה 19600 ש"ח

כשהוא יבוא לחתן את בתו הוא ידרש לעמוד כל חודש במשך עשר שנים בתשלום של 1600 ש"ח
למעשה הוא קיבל הלואה בתנאי תשלום נוחים ובריבית נמוכה [שהיא 50% מההפקדות שאינן חוזרות אליו ].

בסיום החזר ההלואה הוא ישאר עם מינוס של 9600 ש"ח.

אפשרות ב' השקעה בשוק ההון.

חיסכון בכל חודש סך של 240 ש"ח [עוד 80 ש"ח מעבר לגמ"ח] ולמשך תקופת זמן כפולה ס"ה נדרש להוסיף עוד 38.400 ש"ח בפריסה ארוכה.

כשנבוא לחתונת הילדים יהיה לנו מעל 162 אלף ש"ח שלנו. [במידה והקרן תהיה פטורה ממס לכן מומלץ לחסוך בקרן השתלמות, במידה ונדרש לנכות מס רוחי הון נשאר עם קרוב ל 140 אלף ש"ח שלנו.]

הכסף הוא שלכם ללא החזרים חודשיים של 1600 ש"ח.

כעת למסקנות מה נעדיף להתאמץ מעט בחיסכון לפני חתונת הילדים להוסיף עוד הפקדה של 80 ש"ח בחודש ולהפקיד במשך זמן כפול אך לבוא לחתונה בראש רגוע ללא התחייבות להחזרים גדולים.
או לעמוד בהחזרים של 1600 ש"ח כל חודש עבור כל ילד.

ועוד לא סיימנו במידה ואכן יתאפשר לנו בזמן נישואי הילדים להפקיד את הסכום שאותו היינו אמורים להעביר לגמ"ח [1600 ש"ח כל חודש] בשוק ההון, כי הרי יש לנו כסף פנוי שלולא ההשקעה היה אמור לחזור כל חודש לגמ"ח.
התוצאה היא שאחרי 10 שנים יהיה לנו קרוב ל 300 אלף ש"ח אחרי ניכוי מס.

המסקנה
חיסכון בגמ"ח משאיר אותנו עם מינוס של 9600 ש"ח
חיסכון אותם הכספים שהיינו אמורים להעביר לגמ"ח יחד עם סכום נוסף של 38 אלף ש"ח, בשוק ההון משאיר אותנו עם יתרת זכות של 460 אלף ש"ח

יחי ההבדל הענק.
ראה נתתי לפניך היום את הברכה והקללה

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
וכעת אני יבוא מעוד כיון

כל מי שמתבסס על הגמחי"ם הוא יודע שבבוא היום הוא יידרש לעמוד בהחזרי הלואות של 1600 ש"ח כל חודש.

מה יקרה אם נהפוך את היוצרות במקום להחזיר את אותו הסכום לגמ"ח לאחר נישואי הילדים כשהמשפחה גדלה וההוצאות גבוהות לעין ערוך, באו נתאמץ ונחסוך את אותם 1600 השקלים בשוק ההון למשך עשר שנים החל מהיום שבו נולד הילד בשעה טובה
התוצאה תהיה
שבחתונת ילדיני יהיה לנו [תאחזו חזק]
מעל מיליון ש"ח שלנו
החישוב הוא 1600 למשך עשר שנים, ס"ה צבירה כולל תשואה של 326.000 ש"ח [ בחיסכון ללא מס, בקרן השתלמות זה עומד בדיוק על תקרת הפטור השנתית ממס רוחי הון].
לקחנו את הכסף הזה והפקדנו אות כהפקדה חד פעמית בשוק ההון למשך עשר שנים הגענו לתוצאה של 695 [לאחר ניכוי מס]

326 + 695 = 1.021.000

rivkar

משתמש מקצוען

נו, מה עשינו?
אז תעשה את החשבון כמה יהיה לך אם תפקיד את ה1600 שאותם תצטרך להחזיר - אם תחסוך אותם מיד בשוק ההון ותתן להם לשכב 20 שנה לכמה תגיע.. (ובכל מקרה מה ההשואה כין 80 אל"ש שלך ל160 אל"ש בהלוואה)

הכרת הטוב!

משתמש רשום
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וכעת אני יבוא מעוד כיון

כל מי שמתבסס על הגמחי"ם הוא יודע שבבוא היום הוא יידרש לעמוד בהחזרי הלואות של 1600 ש"ח כל חודש.

מה יקרה אם נהפוך את היוצרות במקום להחזיר את אותו הסכום לגמ"ח לאחר נישואי הילדים כשהמשפחה גדלה וההוצאות גבוהות לעין ערוך, באו נתאמץ ונחסוך את אותם 1600 השקלים בשוק ההון למשך עשר שנים החל מהיום שבו נולד הילד בשעה טובה
התוצאה תהיה
שבחתונת ילדיני יהיה לנו [תאחזו חזק]
מעל מיליון ש"ח שלנו
החישוב הוא 1600 למשך עשר שנים, ס"ה צבירה כולל תשואה של 326.000 ש"ח [ בחיסכון ללא מס, בקרן השתלמות זה עומד בדיוק על תקרת הפטור השנתית ממס רוחי הון].
לקחנו את הכסף הזה והפקדנו אות כהפקדה חד פעמית בשוק ההון למשך עשר שנים הגענו לתוצאה של 695 [לאחר ניכוי מס]

326 + 695 = 1.021.000
החישוב הוא 326.000 ל10 שנים יוצא 695.000 זה הסכום שיוצא על פי המספרים שכתבת

לאור כל האמור לעיל
אשמח לדעת על אפשרות מומלצת להפקדה (בעז"ה אני יברר בקרוב את העניין ההלכתי של המעשרות)
אשמח שזה יהיה סכום שאפשר לשנות אותו כל חודש, וגם שלא דורש הבנה מתמדת בשוק ההשקעות (לא אכפת לי הבנה חד"פ)
ואם משהו יוכל לתייג לי את קול מבשר וRהשעות
(אין לי מושג איך עושים את זה)

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לאור כל האמור לעיל
אשמח לדעת על אפשרות מומלצת להפקדה (בעז"ה אני יברר בקרוב את העניין ההלכתי של המעשרות)
אשמח שזה יהיה סכום שאפשר לשנות אותו כל חודש, וגם שלא דורש הבנה מתמדת בשוק ההשקעות (לא אכפת לי הבנה חד"פ)
ואם משהו יוכל לתייג לי את קול מבשר וRהשעות
(אין לי מושג איך עושים את זה)
כדי להשקיע בהשקעה רווחית בשבילכם, אז זה חייב להיות מותאם לנתונים האישיים שלכם.
אז או שתלמדו את הנושא היטב ותדעו מה מתאים לכם, או שתפנו לעזרה של מישהו מקצועי בלתי תלוי. [אחד כזה שלא מרוויח מהחברות שאליהם הוא מפנה]

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
איפה אפשר למצוא את הטופס שבו הלווה הנוסף אמור לחתום מול הנציג של הגמח המרכזי ?
(לא המסמך של פרטי הלווה הנוסף, אלא המסמך שהלווה אמור לחתום בפועל בפני הנציג)
אשמח לקבל למייל:
24anhs
גימייל
תודה

דאבל

משתמש מקצוען
אני לא מבינה
יש עדיין אנשים שחושבים שהגמ"ח המרכזי הוא תחליף להשקעה???? לחסכון???
הוא בסך הכל מקום בחירה האם לתרום את המעשרות לקופת הצדקה השכונתית או לשם
מי מספיק טיפש לשים כסף במקום שנקבל בחזרה רק חצי ממנו?
גילוי נאות: אנחנו מעבירים מידי חודש סכום מכספי מעשרות.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מישהו מוכן בבקשה לעשות חישוב אמתי והלשוות בין תוכנית גמח מרכזי להשקעה במדד?
חישוב אמתי זה אומר להשתמש בסימולטור (של snp למשל עם נתונים היסטוריים) ולהפעיל אותו על הרבה טווחי שנים שונים. כך שנוכל לראות תמונה סטטיסטית.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מישהו מוכן בבקשה לעשות חישוב אמתי והלשוות בין תוכנית גמח מרכזי להשקעה במדד?
חישוב אמתי זה אומר להשתמש בסימולטור (של snp למשל עם נתונים היסטוריים) ולהפעיל אותו על הרבה טווחי שנים שונים. כך שנוכל לראות תמונה סטטיסטית.
טוב, אז אני עשיתי סימולציה

לקחתי נתונים הסיטוריים של מדד snp500 משנת 1990
עשיתי סימולציה המדמה את התרומה לגמח המרכזי - 40 ש״ח כל חודש למשך 10 שנים
סך התרומה 4800
בממוצע, בתום 10 שנים נשאר עם 7,046 ש״ח (כן, לא חישבתי דיבידנד. אבל גם לא חישבתי דמי ניהול)

עכשיו נסתכל מה מקבלים בגמח המרכזי
40,000 ש״ח ל-100 חודשים
עלות של הלוואה כזו בתנאים של היום (נגיד 5% שנתי) זה 8,417 ש״ח. כלומר, זה הרביות שצריך לשלם בשביל לקבל הלוואה כזו. תוסיפו על זה את המענק של 2,400 ש״ח.
יוצא שקבלנו הטבה שהיא שווה ערך ל-10,800 ש״ח

כלומר באותה השקעה בדיוק קבלנו פי 1.5 יותר בגמח המרכזי מאשר בהשקעה במדד

ועכשיו, נוסיף עוד פנינה. לא תמיד מרוויחים בהשקעה במדד כשמשקיעים במשך 10 שנים. במקרה הכי גרוע בנתונים שבדקתי עליהם, אחרי שביש מזל השקיע 4,800 ש״ח במדד, הוא יישאר עם 3,000 בתום 10 שנים.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כדאי מאוד שתקראו את ההודעות הקודמות לפני צורת החישוב השגויה הזאת
לבקשתך, עברתי על חלק משמעותי מהאשכול (התעכבתי על הודעות שהיו בהם מספרים). אשמח עד תעמיד אותי על טעותי בצורה ברורה קצת יותר. מה בדיוק הטעות?
הטעות היחידה שאני שם לב, שלא הורדתי את המס של 25% במסלול של השקעה במדדים. האם לזה כוונתך?

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה