כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע הגיע הזמן: ביטול המס על השתיה מתוקה

מצב
הנושא נעול.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני חושבת ששתיה מתוקה זה דבר מזיק מאוד,
ובציבור שלנו המודעות לזה מאוד נמוכה,
אני נחרדת מכמויות השתיה המתוקה שאחינים שלי שותים כל שבת(לא דנה את ההורים חלילה כי לא הייתי במקום הזה),
וכל סיבה למסיבה...
אבל עם כל זאת אני חושבת שיש משהו לא הוגן במס הזה,
כי הוא כאילו בא לחנך את המעמד הנמוך,
כי הרי לאנשים ממעמד הביניים הסכום לא ישנה את החלטה אם לקנות שתיה מתוקה או לא...
וגם אם כן, למה אין מס על סוכרות גלי למשל?
במקום זה חייבים להשקיע בהסברה, ובחינוך.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
80 מדינות החליטו להטיל מס על שתיה מתוקה
לפני שאתם מנופפים במשפט הזה-
בדקתם כמה עולים במדינות האלו ירקות? לחמים בריאים יותר?
זה לא חכמה להזכיר רק חלק אחד במשוואה.
ושוב, אם תשלום המס היה מגולגל בחזרה לצרכנים בדמות מוצרי בריאות - היינו מחרישים.

לארג'

משתמש סופר מקצוען
לפני שאתם מנופפים במשפט הזה-
בדקתם כמה עולים במדינות האלו ירקות? לחמים בריאים יותר?
זה לא חכמה להזכיר רק חלק אחד במשוואה.
ושוב, אם תשלום המס היה מגולגל בחזרה לצרכנים בדמות מוצרי בריאות - היינו מחרישים.
בבקשה תמשיכו לשתות גלוני מיצים הכי סוכרתיים ורוגלכים עם המון המון שוקולד
ונדבר עוד 15 שנה...
בהצלחה

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ונדבר עוד 15 שנה...
בהצלחה
זה לא מה שהיא אמרה....
מס זאת לא הדרך לפתור את הבעיות האלו.
זה רק דרך של המדינה להרויח יותר, וכשזה פוגע יותר במעמד הנמוך זה לא הוגן.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ולכן שמים פס על כולם ? תכלס הם נדפקים מזה
אני לא בעד שתיה מתוקה ..
אבל לא תמיד שמים פס..
ברוב המשפחות שאני מכירה מגבילים את הילדים לשתיה מתוקה רק בשבת,
אבל קשה מאוד להגביל ילדים מלשתות שתיה מתוקה באופן אבסולוטי.
ולא הוגן לדעתי לנסות לחנך אותם בדרך כזאת.
לדוגמא אם יש לילד מסיבת בכיתה והוא צריך להביא שתיה מתוקה...בתור אמא לא היית מביאה לו?
אבל אם הרבה היה מסביר לילדים כמה שתיה מתוקה זה לא בריא, ומעודד אותם לשתות כמה שפחות זה היה הרבה יותר יעיל. ( אין בעיה בלשתות פעם ב... העיקר לא להגזים)

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מוגבל ל2 דורות אחורה...
לפני זה לא היה סוכר לבן זול והיה נדיר מאוד הקמח הלבן
לא נראה לי שיש מי שהכיר אישית יותר מזה.
וזה די מספיק בהתחשב בכמות האנשים שנמצאים תחת ההגדרה הזו.
אדם אחראי על בריאותו אבל אם יש לו סכרת הוא נופל על החברה בעלויות גבוהות מאד לאורך שנים.
לכן לחברה יש זכות להשית עליו חלק מהעלויות, בדיוק כפי שעושים למעשני סגריה.

[אם נדייק, בעבר חשבו שמעשנים נופלים כנטל על החברה, אבל היום הגיעו למסקנה שההסתלקות המוקדמת שלהם מן העולם דווקא חוסכת כספי פנסיה רבים. בכל אופן, לא הכל כסף...]
את סותרת את עצמך אם לא שמת לב עדיין..
הבעיה עדיין נשארת אישית של האדם עצמו והוא ורק הוא מתמודד איתה.
לפעמים צריך לפעול מהשכל ולא רק מתחושת נקם, מקווה שיעשו הסברה לאחר החגים
בדיוק זו כוונתי,
ואם עדיין לא הבנתם את זה מההודעה הקודמת מוזמנים לקורא בצורה נינוחה ולהבין.

אין עניין לתת עונש קולקטיבי כדי ''לחנך'' ציבור שזה מסוכן, זה גורם רק את ההיפך.
מי שבאמת חשוב לו להביא למודעות ושינוי הרגלים טוב ונצרך לא עושה את זה בצורה כזו, אלא בצורה שנותנת לציבור להיות כלי קיבול ורותמת את כלל גווני הקשת למערכה, קרי חברות הייצור, סבסבוד ממשלתי לדברים חיובים, הסברה מותאמת לגילאים שונים ואוכלוסיות שונות וכד'
במחילה, אבל ממש לא מעניין אותי מה קורה בעולם, וכי אם במדינות אחרות היו צורכים סוכר בכמויות כפולות אז היינו מתירים לעצמינו? מה זה קשור? מסתכלים אובייקטיבית מה הצריכה המותרת ומה קורה בצריכה X ולפי זה עובדים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ונדבר עוד 15 שנה...
בהצלחה
תגובה לא נעימה.
ציינתי בפירוש שאצלי אין שתיה מתוקה בבית (המקסימום זה מיץ ענבים/ מיץ תפוחים טבעי, ללא תוספות עם מליון מים. רק בשביל הצבע), כך שאין לי שום טובת הנאה מהמס או מהיעדרו. זה פשוט לא מדגדג אצלנו (על מיץ ענבים טבעי, כידוע, לא הטילו מס).
ועדיין זה לא סותר את מה שכתבתי.
אם היו מתעלים את תשלומי המס למוצרי הבריאות - הציבור היה הרבה יותר משתף פעולה, הרבה יותר משתכנע, הרבה יותר נענה. זה הכל.
הצורה המכוערת בה העשירו את קופת האוצר גרמה רק למרמור, ולימדה על אפס חשיבה על הציבור

לארג'

משתמש סופר מקצוען
תגובה לא נעימה.
ציינתי בפירוש שאצלי אין שתיה מתוקה בבית (המקסימום זה מיץ ענבים/ מיץ תפוחים טבעי, ללא תוספות עם מליון מים. רק בשביל הצבע), כך שאין לי שום טובת הנאה מהמס או מהיעדרו. זה פשוט לא מדגדג אצלנו (על מיץ ענבים טבעי, כידוע, לא הטילו מס).
ועדיין זה לא סותר את מה שכתבתי.
אם היו מתעלים את תשלומי המס למוצרי הבריאות - הציבור היה הרבה יותר משתף פעולה, הרבה יותר משתכנע, הרבה יותר נענה. זה הכל.
הצורה המכוערת בה העשירו את קופת האוצר גרמה רק למרמור, ולימדה על אפס חשיבה על הציבור
מסכים,ולכן נצרך הסברה לבנתיים
דיברתי על אלה שימשיכו לצרוך בדווקא..
בטעות צוטטת -ועל כך התנצלותי

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
צודקת, הוא מזיק פחות מהמתוק...
ועל הדברים האלו צריך לחנך ולהסביר מגיל 0...
ארגון הבריאות העולמי:
שתיית זירו או משקה דיאט אחר מזיקה לבריאות שלכם באותה מידה שמשקאות ממותקים רגילים מזיקים לה - כך קובע מחקר חדש וגדול. והנזק המדובר מיתרגם לקיצור של תוחלת החיים - הן מי ששותים משקאות שמכילים סוכר והן מי שנוהגים לדבוק במשקאות ללא סוכר, אך עם ממתיקים מלאכותיים, מגדילים את הסיכון שלהם למות בגיל צעיר יותר.

החוקרים התבססו על נתונים שנאספו מ-1.2 מיליון מבוגרים במסגרת של 14 מחקרים שונים, חלקם עקבו אחר המשתתפים במשך יותר משני עשורים. במהלך תקופת המעקב אירעו 137,310 מקרי מוות בקרב משתתפי המחקרים, והחוקרים חישבו שהסיכון למות עולה עם כל 250 מ"ל של משקה ממותק שנצרכים מדי יום. יש לציין שמדובר בכמות הקטנה מ-330 מ"ל - התכולה הסטנדרטית של בקבוק או פחית משקה קל.

צריכה של משקאות קלים הממותקים בסוכר נמצאה קשורה בעלייה של 5 אחוזים בסיכון למות מכל סיבה שהיא, ובעלייה של 13 אחוזים לתמותה ממחלות לב. לאנשים ששתו הרבה משקאות קלים היה סיכוי גבוה ב-12 אחוזים לתמותה כללית, וסיכוי גבוה בעשרים אחוזים למות ממחלות לב.

צריכה של משקאות דיאט לעומת זאת נמצאה קשורה בסיכוני תמותה לא נמוכים משמעותית: עלייה של 4 אחוזים בסיכון לתמותה מוקדמת מכל סיבה, ו-7 אחוזים בסיכון לתמותה ממחלות לב. משתתפי המחקר עם הצריכה הגבוהה ביותר של משקאות דיאט למיניהם היו בעלי סיכון גבוה ב-12 אחוזים לתמותה מוקדמת מכל סיבה וב-23 אחוזים לתמותה ממחלות לב, בהשוואה למשתתפים עם צריכה נמוכה של משקאות אלה.

"צריכה גבוהה של משקאות קלים, בין אם ממותקים בסוכר או בממתיקים מלאכותיים, נמצאה כבעלת קשר משמעותי לסיכון גבוה יותר לתמותה ממחלות לב וכלי דם וכן לתמותה כללית", אמר ד"ר הונגי לי מאוניברסיטת ז'נגז'ו בסין, ומי שהוביל את המחקר החדש, בריאיון לכתב העת 'בריאות הציבור'.

כסא נח

משתמש מקצוען
זה מזכיר לי משפט חמוד
שנכתב כאן באשכול אחר:

ביום שאהיה עשיר
אוכל להרשות לעצמי
לשתות מיץ פטל כמו שהוא בא מהחנות
ללא צורך למהול את הסירופ במים..

ולעצם הדיון:
אני מאוד שמחתי שעזרו לי בשנה שעברה
להמעיט את השתיה המתוקה והח"פ
ע"י מס דרקוני כביכול..

אמנם כוונתו אולי כנראה היתה להקניט,
אבל מה אכפת לי?

אם אנחנו נהיה בריאים יותר
והיה זה שכרנו!

חוץ מזה שלדעתי זה מגוחך לחשוב
שהציבור החרדי הכי נפגע מזה,

וכי בת''א לא שותים קוקה קולה?
וכי בנוקדים לא קונים חד פעמי?

זה השפיע על כולם
וגם על הציבור החרדי
בתוך שאר חולי ישראל..

אבל אם הח"כ שלנו צעק על ליברמן במליאה
וצוטט בעיתון המפלגתי:
ח"כ פלוני הטיח בשר האוצר...
כולם יוצאים מרוצים
כולל השר שננזף..

איך נראית לכם התקנה החדשה
מבית סגה''ש אורי מקלב?:

משפחה בעלת ארבע ילדים ומעלה
תוכל ליסוע ברכב 5 מקומות
ללא צורך לחגור את הילדים.

האם זה נראה לכם מיטיב עם הציבור החרדי
או ההיפך?

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מישהו חשב במקום זה להוריד מחירים של לחם כוסמים או שיבולת שועל?
אז שלא יקשקשו שרק טובת הציבור עומדת מול העיניים.
על החתום -
אשה שכמעט ואין אצלם שתיה מתוקה. לא לפני הרפורמה, ולא אחרי
אני רוצה לענות לטענות שנטענו כאן ואשתדל לענות צריך עניני ואמיתי ולא דמוגגיה
יש הסכמה גורפת שהשתיה מתוקה מזיקה מאוד לבריאות נתון שני שהציבור החרדי מוביל ל"ע בקטיעות גפים וחייבים להילחם על זה
ונשאלו יש מס' שאלות 1. האם התפקיד של המדינה להתערב בזה או לתת לכל אחד אחריות על חייו
2. למה לא עשו את המיסוי על ממתקים, על קמח לבן.
3. חלק כתבו שדווקא החרדים יפסיקו כי אין להם כסף, אבל תושבי תל אביב לא יפסיקו. חלק כתבו להפך שהחרדים לא יפסיקו ולכן הם סתם משלמים מיסים. וחלק כתבו ועוד נכתב העיקר שליברמן יפסיד וכו'

לכוראה וודאי שעל המדינה לעודד הפחתה בשתיה מתוקה
1. זה חלק ממדינה שנשענת על מומחי בריאות לעודד את האנשים בכל הצורות לחיות יותר בריא בפרט שיש אנשים יותר מוחלשים שלא מאמינים במחקרים ( ראה ערך חיסונים, וכן כמו שמישהו כתב כאן שההורים שלו בריאים יותר וכו' ובגלל כאלה דברים המדינה צריכה לעודד ולפעמים גם למסות). כמו כן אותם חולים יפלו על המערכת הבריאותית ולכן זה סיבה שהם ישלמו מעט ממה שהם יעלו.
ולכן דווקא אדם שנמנע מלשתות דברים מתוקים בכוחות עצמו פחות מבין את הצורך שיש אנשים שצריכים עידוד ובלי זה לא יפסיקו.
כמו כן לפעמים צריכים לעשות אווירה חברתית כי הרי מי שאמיתי עם עצמו יודע שאין כאן מיסוי גדול תוספת של 100 ש"ח בחודש ואפ' חצי מזה לכן יש בזה עניין של מודעות.
2.נכתב כאן שהשתיה מתוקה מזיקה הרבה יותר מקמח לבן כמו כן מדינה זה לא שטיבל שכ"א טוען טענות כרס מומחי הבריאות הציבו את השתיה כיעד הולכים על מה שהם אומרים אם חברי הכנסת חושבים שיש עוד דברים למסות שימסו
3. אין ספק שבזכות המיסוי הרבה ציבור חרדי ואני בתוכם נכנס לו מודעות לחסוך בשתיה מתוקה וחבל שש"ס ואגודה הרסה את זה במחי יד ופגעה לרבים מאיתנו בבריאות הפסדנו הזדמנות שיהיה מאוד קשה להחזיר אותה.

נערך לאחרונה ב:

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני רוצה לענות לטענות שנטענו כאן ואשתדל לענות צריך עניני ואמיתי ולא דמוגגיה
יש הסכמה גורפת שהשתיה מתוקה מזיקה מאוד לבריאות נתון שני שהציבור החרדי מוביל ל"ע בקטיעות גפים וחייבים להילחם על זה
ונשאלו יש מס' שאלות 1. האם התפקיד של המדינה להתערב בזה או לתת לכל אחד אחריות על חייו 2. למה לא עשו את המיסוי על ממתקים על קמח לבן 3. חלק כתבו שדווקא החרדים יפיקו כי אין להם כסף אבל תושבי תל אביב לא יפסיקו חלק כתבו להפך שהחרדים לא יפסיקו ולכן הם סתם משלמים מיסים וחלק כתבו ועוד נכתב העיקר שליברמן יפסיד וכו'

לכוראה וודאי שעל המדינה לעודד הפחתה בשתיה מתוקה
1. זה חלק ממדינה שנשענת על מומחי בריאות לעודד את האנשים בכל הצורות לחיות יותר בריא בפרט שיש אנשים יותר מוחלשים שלא מאמינים במחקרים ( ראה ערך חיסונים, וכן כמו שמישהו כתב כאן שההורים שלו בריאים יותר וכו' ובגלל כאלה דברים המדינה צריכה לעודד ולפעמים גם למסות). כמו כן אותם חולים יפלו על המערכת הבריאותית ולכן זה סיבה שהם ישלמו מעט ממה שהם יעלו.
ולכן דווקא אתם שנמנעים מלשתות דברים מתוקים בכוחות עצמכם פחות מבין שיש אנשים שצריכים עידוד ובלי זה לא יפסיקו.
כמו כן לפעמים צריכים לעשות אווירה חברתית כי הרי מי שאמיתי עם עצמו יודע שאין כאן תוספת של 100 ש"ח בחודש ואפ' חצי מזה לכן יש בזה עניין של מודעות.
2.נכתב כאן שהשתיה מתוקה מזיקה הרבה יותר מקמח לבן כמו כן מדינה זה לא שטיבל שכ"א טוען טענות כרס מומחי הבריאות הציבו את השתיה כיעד הולכים על מה שהם אומרים אם חברי הכנסת חושבים שיש עוד דברים למסות שימסו
3. אין ספק שבזכות המיסוי הרבה ציבור חרדי ואני בתוכם נכנס לו מודעות לחסוך בשתיה מתוקה וחבל שש"ס ואגודה הרסה את זה במחי יד ופגעה לרבים מאיתנו בבריאות הפסדנו הזדמנות שיהיה מאוד קשה להחזיר אותה.
אני חושבת שאם היו משקיעים יותר בהסברה,
כמו שהתחילו עכשיו עם הקמפיין של משרד הבריאות זה יהיה הרבה יותר יעיל.
למה שלא תיהיה תוכנית לימודים בנושא החל מהגנים, כולל אצל הבנים ששם המצב גרוע יותר ?

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אני חושבת שאם היו משקיעים יותר בהסברה,
כמו שהתחילו עכשיו עם הקמפיין של משרד הבריאות זה יהיה הרבה יותר יעיל.
למה שלא תיהיה תוכנית לימודים בנושא החל מהגנים, כולל אצל הבנים ששם המצב גרוע יותר ?
כי אצל הבנים לומדים תורה ולא תזונה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה