בזהירות בזהירות בזהירות אשאל:וזו בדיוק השאלה: סיפורי קלישאות מחנכים? או שהם יוצרים תחושה של ניתוק מהמציאות ומהחיים?
ואם תשאלו אותי, מי שינהג כך היום (לו היה לו בית קטן כמובן), הוא לא שונה מכל כפייתי אחר…
אכן, ואגב, הופתעתי לשמוע שכאשר מספידים אדם, בהספד כללי או בשיח סתמי בהגזמה. הדיבורים גורמים לו לנזק.2. להבדיל, מודעות אבל.
כתוב בגמרא, והרב שטיינמן זצ"ל חרד מזה כל ימיו. לכן מיעט מאוד מאוד בהספדים.אכן, ואגב, הופתעתי לשמוע שכאשר מספידים אדם, בהספד כללי או בשיח סתמי בהגזמה. הדיבורים גורמים לו לנזק.
בדר"כ דקויות כאלו די מעידות על כך.. זה כבר קצת יוצא מההגדרה של לא מקובל..לא כל הנהגה לא מקובלת היא כפיתיות.
אמר פעם אחד מגדולי אישי המוסר של הדור הקודם, כי אין אדם עובד ה' שלא דמיין את עצמו בשלב כלשהו של חייו, כ"נוברדוק'ער" או "קלם'ער", (בחסידי: "קוצק'ער") הכוונה היא, שאין אפשרות להגיע לדרגה כלשהיא בעבודת ה', אם לא קדמו לה דמיונות ושאיפות שאינן לפי הדרגה.ילדים (ולא רק ---) יכולים לקלוט מסרים נעלים ולחשוב שהם יכולים לקפוץ למדרגות גבוהות מבלי שעלו על השלבים הראשונים בסולם.
זו הסתכלות של 'הבן שלי קורא ספרי סיפורים, עדיף שיקרא סיפורים אמיתיים, או סיפורים קלישאתיים'?בזהירות בזהירות בזהירות אשאל:
ומה לגבי סיפורי צדיקים??
אחחח
אמרתי בזהירות...
לא רוצה חלילה חלילה לפגוע בבטן הרכה
אבל סתם דוגמא:
שמעתי פעם סיפור על אישה של צדיק (לא זוכרת מי) שהיה להם כמובן בית קטן והיא לא רצתה לאכול בזמן שבעלה למד בבית שמא קול הלעיסות יפריעו לו מתלמודו.
ילדים (ולא רק ---) יכולים לקלוט מסרים נעלים ולחשוב שהם יכולים לקפוץ למדרגות גבוהות מבלי שעלו על השלבים הראשונים בסולם.
ואם תשאלו אותי, מי שינהג כך היום (לו היה לו בית קטן כמובן), הוא לא שונה מכל כפייתי אחר…
אז מה עושים? מתחילים להסביר להם?
לדים (ולא רק ---) יכולים לקלוט מסרים נעלים ולחשוב שהם יכולים לקפוץ למדרגות גבוהות מבלי שעלו על השלבים הראשונים בסולם.
אז מה עושים? מתחילים להסביר להם?
בזהירות בזהירות בזהירות אשאל:
ומה לגבי סיפורי צדיקים??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: