אז נאמר את זה כך ,
היות והמסיכה לא מולחמת לפנים של אף אחד
ומורידים אותה בבית וגם בשינה...
וכל אחד אולי פעם אחת יהיה נניח באיזו חתונה ולא יהיה נעים לו ויוריד...
אם מסיכה עוזרת רק אם אף אחד לא יוריד אותה אף פעם כולל לא בבית -
אז היא לא פתרון בכלל. פתרון הוא רק משהו ישים והגיוני.
לא התכוונתי כמובן לעודד לבישת מסכה בבית...
התכוונתי שהשמירה מהדבקות צריכה להעשות יחדיו, כל המשפחה הגרעינית. (למרות שיש כמובן חשיבות גדולה לכל פרט שנשמר).
אבל אם אשתמש בדימוי המקסים מהמאמר
נתאר לעצמינו שבגלל העצלות והגמלוניות הנ"ל
בשל תאונות דרכים בכביש משובש באזור מסוים בארצנו
יסגרו כבישים אחרים (עד את כולם!!)
צריך לפעול נקודתית במוקדי הבעיה
לתקן לשפר לאכוף וכך למנוע את ה'תאונות' הבאות
א. חשוב להמשיך עם המחמאות, מצוין!
ב. נכון. רק רציתי להזכיר לכבודו, שהמשטרה שעומדת לרשותה של הממשלה על מנת לאכוף, זו משטרת בסי גטר ויענקי רוזנברג.
אז שולחים את המשטרה לאכוף. והיא מתנהגת איך שהיא מתנהגת - היא לא מכירה לצערנו דרך אחרת. ואז יש עליהום. ואז אמון הציבור יורד. ואז מפסיקים את האכיפה, ועושים סגר.
נכון מאד
לדעתי כמו אכיפת מסיכות אמורים לאכוף שליחה למלוניות!
לקבוע פרמטרים ברורים של צפיפות בבתים, גיל, ולא יודעת מה עוד (שהמומחים יגידו)
להחריג מקרים מיוחדים
אבל בגדול לשלוח כמה שיותר למלוניות!
זאת הדרך היחידה לשמור על הבריאות והכלכלה!
מכירה משפחה שהיו חולי קורונה, התפנו עוד באותו יום!! למלונית וב"ה לא הדביקו אף אחד, שכנים, חברים, כלום, משפחה ברוכת ילדים.
גם משפחה ברוכת ילדים שמתגלה כחולת קורונה ומתבודדת בבית לא אמורה להדביק אף אחד , שכנים, חברים, כלום, משפחה ברוכת ילדים.
היתרון היחיד של מלון על פני בידוד בית הוא הפסקת הדבקה בתוך המשפחה וקיצור הבידוד של בני המשפחה.
אבל - אנשים סירבו להתפנות למלונות וכל עוד הם לא מדביקים אף אחד חוץ ממשפחתם - לא ניתן היה לשלוח אותם בכוח לכלא ששמו מלון.
ראשי הערים ראו שסופרים את מצב העיר בהחסרת מספר המפונים למלון - עבדו לשכנע אותם ופיתו אותם באישור פינוי עם כל המשפחה ולתת גם לבריאים שביניהם להסתובב בין חולי קורונה רבים - העיקר לשנות את הצבע של העיר.
קרבן הציבור מחדרה: האברך הקדוש והטהור רבי רפאל מרדכי פישהוף הי"ד, ירד אתמול מביתו בדרך לכולל, כשספרי הלימוד שלו תחת בית שחיו • מחבל בן עוולה דקר אותו והותירו כשהוא מתבוסס בדמו • בכוחותיו האחרונים רץ לבית השכנים כדי לבקש עזרה, שם התמוטט ואיבד את הכרתו • לאחר מאבק אינטנסיבי, ניצחו אראלים את המצוקים, ועלתה נשמתו השמימה – הותיר אחריו אלמנה וששה יתומים
הרב פישהוף, בן 36 בלבד בהירצחו, עמד בראש משפחה לתפארת, ויחד עם רעייתו המשמשת כמחנכת בישראל, גידלו את ששת ילדיהם, שהקטן מביניהם בן שנתיים והגדולה עלתה זה עתה לכתה ו'.
. נכון. רק רציתי להזכיר לכבודו, שהמשטרה שעומדת לרשותה של הממשלה על מנת לאכוף, זו משטרת בסי גטר ויענקי רוזנברג.
אז שולחים את המשטרה לאכוף. והיא מתנהגת איך שהיא מתנהגת - היא לא מכירה לצערנו דרך אחרת. ואז יש עליהום. ואז אמון הציבור יורד. ואז מפסיקים את האכיפה, ועושים סגר.
א. חשוב להמשיך עם המחמאות, מצוין!
ב. נכון. רק רציתי להזכיר לכבודו, שהמשטרה שעומדת לרשותה של הממשלה על מנת לאכוף, זו משטרת בסי גטר ויענקי רוזנברג.
א. מגיע ובצדק, העברתי במייל הלאה ודקלמתי את זה לאחרים כמה ימים רצוף
ב. המשטרה שאוכפת את התנועה מורכבת מאותו רכיב, ואף אחד לא מתלהב ממפגש מקרוב איתם
אני לא מבין בתחום הפרסום, אבל פה בפורום לבד יש מספיק אנשים כשרונים בנושא
המיליונים שנשפכים ב'פילד' הזה מוכיחים עד כמה זה כלי יעיל לגרום לאנשים לבצע פעולות (בחירות קניות וכדו')
דפנה ליאל: נתניהו עדכן את יו״ר ועדת החוקה של הכנסת ח״כ יעקב אשר להיערך לחקיקת הסגר בסופי שבוע שכן מדובר במהלך שמצריך חקיקה. המשמעות: הסגר לא יחול כבר מסוף השבוע הזה.
16.7.2020 18:19
גורמים בכירים בממשלה לעמית סגל: ״אין סגר בסופ״ש הקרוב״.
גם משפחה ברוכת ילדים שמתגלה כחולת קורונה ומתבודדת בבית לא אמורה להדביק אף אחד , שכנים, חברים, כלום, משפחה ברוכת ילדים.
היתרון היחיד של מלון על פני בידוד בית הוא הפסקת הדבקה בתוך המשפחה וקיצור הבידוד של בני המשפחה.
אבל - אנשים סירבו להתפנות למלונות וכל עוד הם לא מדביקים אף אחד חוץ ממשפחתם - לא ניתן היה לשלוח אותם בכוח לכלא ששמו מלון.
ראשי הערים ראו שסופרים את מצב העיר בהחסרת מספר המפונים למלון - עבדו לשכנע אותם ופיתו אותם באישור פינוי עם כל המשפחה ולתת גם לבריאים שביניהם להסתובב בין חולי קורונה רבים - העיקר לשנות את הצבע של העיר.
אני לא רואה בעיה ב"כלא" הזה אם הוא ימנע מאנשים אחרים לחלות ולהתקע בסגרים ולאבד את פרנסתם.
ברור שמחריגים משפחות עם בן משפחה בסיכון, קובעים אחוז מחייב לכל משפחה וכדומה.
א"א לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה, אם רוצים כלכלה ובריאות זאת הדרך, גם אם היא פחות נעימה.
אני לא רואה בעיה ב"כלא" הזה אם הוא ימנע מאנשים אחרים לחלות ולהתקע בסגרים ולאבד את פרנסתם.
ברור שמחריגים משפחות עם בן משפחה בסיכון, קובעים אחוז מחייב לכל משפחה וכדומה.
א"א לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה, אם רוצים כלכלה ובריאות זאת הדרך, גם אם היא פחות נעימה.
הבעיה היא שמלונות לכל המשפחה לא מונעות תחלואה.
ולכן זה לא יעבור במבחן בג"ץ...
סתם הפכו את המלונות לחוכא ואיטלולא עם פינוי המשפחות הלזה.
המטרה של המלון היתה להרחיק את החולה מבני משפחתו.
אם הוא בא עם כל המשפחה - לא קיים שום הבדל בין המלון לבית .
חוץ כמובן מבזבוז אדיר של כספי מיסים וקצת הזרמה של כסף לענף התיירות ששבק חיים לכל חי--
הבעיה היא שמלונות לכל המשפחה לא מונעות תחלואה.
ולכן זה לא יעבור במבחן בג"ץ...
סתם הפכו את המלונות לחוכא ואיטלולא עם פינוי המשפחות הלזה.
המטרה של המלון היתה להרחיק את החולה מבני משפחתו.
אם הוא בא עם כל המשפחה - לא קיים שום הבדל בין המלון לבית .
חוץ כמובן מבזבוז אדיר של כספי מיסים וקצת הזרמה של כסף לענף התיירות ששבק חיים לכל חי--
זה כתוב בהומור, אבל באמת זה לבכות. כל העולם נמצא בתוך הקרוסלה הזו.
לדעתי לפחות - וזה לא גאונות שלי זה די מקובל היום, שאחרי שמצליחים להוריד, צריך להחליט אסטרטגית שלא פותחים התקהלויות מכל סוג, מחדרי כושר ועד מסעדות. עשו טעות שפתחו יותר מידי.
ושאנשים יסתדרו חצי שנה שנה עם מכשירי הליכה בבית וטייק אווי.
רק שזו התחמקות שלי מהבעיה האמיתית והיא מוסדות החינוך. אז שמעתי שסוף סוף יושבים על זה בצורה רצינית לקראת ספטמבר: להמעיט את הסכנה מאוד מאוד, מה שאפשר בזום לעשות בזום, והשאר קפסולות והכל.
ועוד דבר, שבשבילו לבד אתם צריכים להתחרט שלא מיניתם אותי לקבינט הקורונה:
אירועים אירועים אירועים אירועים.
והרי תכניתי הגדולה:
לכנס מסיבת עיתונאים חגיגית, ובה יופיעו כל מנהיגי הדתות השונות בישראל: ב' נתניהו מנהיג הביביסטים והדגלים התכולים-לבנים, י' לפיד מנהיג הנתניהו-פוביומטים והדגלים השחורים, להבדיל הרבנים הראשיים, להבדיל מנהיגי הפלגים האיסלאמיים - הצפוני והדרומי והמערבי (המזרחי לא צריך).
בכנס הזה יקראו בצורה חגיגית לכל החתנים והכלות, ילדי הבריתות והבר-בת מצוות, מסיימי י"ב וחתני חומש, מכל החוגים והעדות, ללא הבדלי דת מין צבע וגזע:
שלמשך השנים הקרובות ועד להודעה חדשה, אין לערוך אירוע כלשהו ושמחה כל שהיא עם יותר מ30 אנשים (קבועים, לאורך כל האירוע) כולל צלם ומע"מ, ושלא תחת כיפת השמים.
ואל תיבהלו. זה ממש כמו השכרת שמלות לכל האחייניות: כל הסיבה שחייבים 300 אנשים בחתונה זה רק בגלל שלאחרים יש. ברגע שהחתנים והכלות ישתכנעו שבאמת גם החברים שלהם לא יקבלו יותר מזה - זה ילך. איזה ילך - ירוץ.
מובן מטבע הדברים, שתוקם משטרת אירועים יחודית, שתשב עם מודיעין טוב, על כל לוחות המודעות בבתי הכנסת ולהבדיל דפי הפייסבוק, ותאתר מראש אירועים שאינם עומדים בקריטריונים הנוקשים הנ"ל. יתריעו בפני עורכי האירוע, ואם לא יעמדו בתנאים - קנס מרתיע (למשל, יודיעו שהמחותן שהפר את ההוראות, ישלם גם את ההתחייבויות של הצד השני - גדול!)
והרי כידוע, בחתונה של אדם וחוה לא היו אפילו שלושים אנשים, ואנחנו התוצאה של זה - אז מה כל כך גרוע.
ובשעה וחצי מול מקלדת, אפשר לכתוב פאנל חגיגי לעיתון של שבת, ובו יועצי נישואין שמבטיחים ש30 משתתפים זה הכי שלום בית, יועצי אושר שמבטיחים ש30 משתתפים זה הכי אושר, יועצי כלכלה פיננסית שמבטיחים ש30 אנשים זה הכי שפע כלכלי לכל החיים.
וכמובן, מידה טובה מרובה: מי אשר יעמוד בתנאים הללו, יקבל מענק שווה לביתו הקט. (נניח דירת מחיר למשתכן).
==
אני לא בקבינט הקורונה, לכן נותר לי רק ליילל. אין מה לעשות, אירועים זה העקב אכילס האמיתי:
א. התקהלות גדולה
ב. אוכלוסיה רנדומלית
ג. אנשים מאחלים זה לזה שלום באושר גדול.
ד. ריקודים. חיבוקים.
ה.והכי חשוב. בנאדם שמחתן ילד, חושב רק על ילד שלו. אולי טיפה גם על עצמו. אין לו שום זמן לחשוב על זהירות מקורונה.
וזה בעיה. בעיה אמיתית. אם חס ושלום המשיח לא מגיע עד תשעה באב, מישהו יצטרך לעשות כאן משהו.
דווקא בכיתה של בני - בן 8 נדבקו 2 ילדים (חוץ מהרב'ה)... הכתה יוצאת מבידוד בס"ד מחר בצהריים, ואם יהיו לימודים אז יחזרו רק ביום ראשון, ואני מאוד מקווה ומתפללת שלא יתברר שנדבקו שם עוד... אז מי אמר שזה לא פחות מגיל 9???, וגם, יש ילדים ש"רק" נישאים ועלולים להעביר את זה הלאה לכאלה שכן בקבוצת סיכון, וזה יש ל"ע מכל הגילאים!!!
שלמשך השנים הקרובות ועד להודעה חדשה, אין לערוך אירוע כלשהו ושמחה כל שהיא עם יותר מ30 אנשים (קבועים, לאורך כל האירוע) כולל צלם ומע"מ, ושלא תחת כיפת השמים.
אני מנסה לחשב במקרה שלי אם אני הייתי מתחתנת עכשיו אז אני ובעלי באים משפחה של כ10 נפשות זה כבר 20 וחמש אחים שלי היו אז נשואים ושתים של בעלי
בחשבון פשוט 27 איש וזה לפני צלם ורב ועדים כי הרי אסור עדים ממדרגה ראשונה וסבים וסבתות ......
קחי יש הן חמש הלך לקנות חלב בצירוף אחותו בת הארבע ותני להם קנס.
במקרה יעבור שם איזה מישהו מהסקופים,
למחרת כל נציגינו בדמע במליאה,
מחרתיים המשפחה מקבלת פיוס מתוקשר (אה, באותו יום הבת של השכנים התגלתה כחיובית באורח פלא)