שמחות קטנות - בר מצוות/שבע ברכות/אירוסין/ברית/סיום/פדיון (יש עוד דברים?)
בציבור שלנו מה שאני מכיר, רוב האנשים לא יזמינו בכלל קלידן לשמחות קטנות.
ואלו שיסכימו להזמין לא ישקיעו על זה הרבה (אני מדבר בעיקר על ליטאים, אצל הספרדים בר מצוה זה חצי חתונה, אצל ליטאים זה בערך עשירית חתונה במקרה הטוב).
במקרים כאלו צריך לעבוד בשביל לשכנע את בעל השמחה להזמין בכלל "בעל מנגן" (לא רק בגלל המחיר, אלא גם בגלל ש"לא מקובל") ואם בכל זאת מצליח לשכנע אותו, חייב לקחת מחיר נמוך ולהצטמצם קצת בעניין ההגברה.
האם אני צודק בזה, ואשמח לשמוע מנסיונכם.
בתודה מראש
אתה צודק לגמרי
אבל בשנים האחרונות גם בציבור הליטאי נכנס העניין של "בעל מנגן" או "תזמורת" גם לאירועים כמו בר מצווה ושבע ברכות
ויש כאלו שמוכנים להשקיע....
(אני לא חושב שמה שמונע מבעלי שמחה להזמין קלידן זה הרק "לא מקובל" זה כבר ירד בהרבה
זה יותר המחיר.. כי כמו שכתבת , משקיעים ממש קצת באירועים כאלו...)
ולכן באמת המחירים שאני לוקח לא גבוהים מאד באופן יחסי
ותמיד יש את האלו שינסו עוד להוריד אותך
ולכן, אין לי מחיר מדוייק לכל אירוע - אלא כיוון
אני מדבר עם האנשים ועושה חשבון בכל פעם כמה אני יכול לתת להם, וזה משתנה בהרבה דברים (למשל, אם זה קרוב לבית שלי, או אם אני נמצא באותו היום באיזור הזה וכדו'...) וכמובן לנסות להוציא מה שאני יכול
אחד הדברים שאני עושה לפני קביעת מחיר - זה תיאום ציפיות
אני שואל אותם כמה הם חושבים שכזה דבר עולה וכמה הם תכננו "לשים" ואז אני משקף להם האם המחיר הזה הגיוני או לא
למשל, מישו פעם התקשר אליי, ואלתי אותו את הנ"ל והוא אומר לי שהוא חשב לשים 400 ש"ח
הסברתי לו בעדינות שזה לא ריאלי כזה מחיר
אז הוא אמר לי, אוקי, אז אני לא אקח לאירוע קלידן, חשבתי שזה המחירים....
כמובן שאמרתי לו שאולי הוא ימצא איזה בחור צעיר שירצה לבא, אבל המקצועיות והתוצאה בהתאם....
מידי פעם אני צריך גם להסביר לאנשים כמה עולה ההגברה + נסיעות שיבין שאני לא מרוויח הרבה וירד ממני....
אבל גם יש כאלו שמפנקים ונותנים יותר
אפילו כאלו שהחליטו מראש שהם משלמים סכום מסוים והם אומרים לי את זה בקטע של התיאום ציפיות
ואז אני אומר להם את המחיר שאני לוקח
אני משתדל מאד להיות הגון ובמקרים שהם מציעים סכום גבוה אני אומר להם שזה אפי' קצת יותר מכמה שאני לוקח בדר"כ, אז שיתנו כמה שהם רוצים...
ובדר"כ אנשים כאלו מבינים שטבע האדם שברגע שאתה משלם לו יפה, אתה מקבל תוצאה יותר טובה כל הכיוונים...
אחד הדברים שצריך להסביר לאנשים, זה שאם אתה רוצה שיבואו לנגן אצלך בשמחה, אל תשב על הבנאדם יותר מידי
ולהוריד אותו במחיר, כי הוא יבא בתחושת חמיצות ולא תקבל תוצאה הכי טובה וגם מה שיהיה אפשר להוריד ההגברה אפי' לשים רמקול אחד במקום שניים - זה מה שיקרה ושיעשה את החשבון שלו....
וקרה גם שאמרתי את זה לאנשים - שהבינו את זה
קרה גם שעשיתי למישהו "מחיר" כי הוא הגיע דרך מישהו וכו'....ואמרתי לו מה המחיר ומה אני עושה בשבילו
ובסוף האירוע - הוא שילם לי לא את המחיר הנמוך שסיכמנו אלא הוסיף לי את מה שהורדתי כי מאד נהנה
אז גם יש כאלו אנשים....
בקיצור, החלק הזה מאד מעניין לראות את ההבדלים בין האנשים....
גם לראות האם בסוף האירוע אתה צריך לרדוף אחריהם ולחכות שישלמו לך או שהם רודפים אחריך...
אפשר ללמוד הרבה על אנשים מהדברים האלו
(פעם אחת הופעתי באיזה אירוע של משפחה שכבר כמה שנים מזמינים אותי לכל השמחות שלהם - ואני מתכוין משפחה מורחבת כלומר החל מהסבא וממשיך בילדיו...ובסוף האירוע הגיעו אליי 3!!!! אנשים לשלם לי, האבא של חתן הבר מצווה שהוא הזמין אותי... הסבא.... ואחד הדודים....זה היה באמץ חמוד... כי הם כבר רגילים שבכל ]עם מישהו אחר משלם לי - וזה קורה יותר בשבע ברכות שהם עושים ופה זה היה בר מצווה.... אבל תכל'ס, זה מלמד על המשפחה ועל האנשים....)
סליחה שנשפכתי ועל האריכות....
השעה גם עושה משהו....