הבטחת הכנסה בוטל!!!!!!!

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
לדעתי הרבה מהשנאה נגרמת מהחרדים לייט, אם כל החרדים היו חרדים לדבר ה' באמת היחס אלינו היה שונה במעט מתוך הבנה שאנו שונים, לפחות כמו האתיופים, הערבים, העבריים, הבדואים וכו'. אבל כשהם רואים את כל מלחכי הפינכא שמתחנפים אליהם ומשחקים עם האייפונים ומדברים כאחרון הברנשים ברחוב, הם אומרים לעצמם שיש כאן צביעות וסחטנות.

שירי12

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י נפ;1275105:
וסתם סטיה מן הנושא
אבל בדיוק עכשיו היה בבית שלנו של המודיע סדרת כתבות על עבודות כשרות לנשים, ספרו על נשים בדורינו שמצאו ויצרו עבודות בלי להוציא תוארים, בלי להתפשר על שעות משוגעות וסביבה חילונית והצליחו!! זה ממש מצא חן בעיני גם שהמודיע תפס יוזמה לכתוב על זה וגם שלמרות עגל הזהב היום יש נשים שעדיין יש להם עקרונות שלא יזוזו מהם

נשמח אם תעלי!

רחוב חמש

משתמש רשום
אפשר לקבל את הטלפון שלהם

נכתב ע"י דוד לוי;1274074:
היום דיברתי איתם שאשתי עברה את ה-1200, והם אמרו לי לפקסס מהר את התלוש כי כבר עומדים להפקיד.
מתי זה מתעדכן?

דחוף כי אני גם צריכה לדווח להם ואמרו לי שאם אני יחכה זה יעלה לי ביוקר

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נפ;1275076:
אני ליטאית מובהקת וגרה באזור שאין חסיד אחד ברדיוס של קילומטרים ובחיים לא שמעתי שמדברים כך על חסידים! לא יודעת מאיפה שמעת כאלה ביטויים מזעזעים!
היחסים בינו לבינה של חסידים (ולא כולם) תמיד יעוררו תמיהה אצל קבוצות אחרות אבל גם לא שמעתי שידברו כך עליהם

ותסלחי לי דוקא אותה אשה לא מעוררת רחמים אצלי, כי אשה מרבאהרל'ך שכך למדה לא עשתה את זה בעידוד האדמו"ר שלה.. הנשים לא הולכות לבית יעקב בשיטה, אז איך בדיוק היא הגיעה לתואר ראשון? וסליחה על החפירות..

נכתב ע"י נפ;1275089:
את צודקת באמת לא הענין שלי
אבל אם אני הייתי מעסיקה חרדית לא הייתי רוצה להעסיק אחת שחרגה כ"כ מן הקהילה שלה, זה מראה עליה משו, לא? ואולי אין לה את הסייעתא דשמיא אחרי מה שהיא עשתה? תואר ראשון לא מביא את העבודה

נכתב ע"י נפ;1275105:
וסתם סטיה מן הנושא
אבל בדיוק עכשיו היה בבית שלנו של המודיע סדרת כתבות על עבודות כשרות לנשים, ספרו על נשים בדורינו שמצאו ויצרו עבודות בלי להוציא תוארים, בלי להתפשר על שעות משוגעות וסביבה חילונית והצליחו!! זה ממש מצא חן בעיני גם שהמודיע תפס יוזמה לכתוב על זה וגם שלמרות עגל הזהב היום יש נשים שעדיין יש להם עקרונות שלא יזוזו מהם

נפ את יודעת מה? נגיד שאת צודקת.....
בא נדבר על רברהלה שרוצה להיות גרפיקאית במשרד שלך, או מוכרת בחנות נעליים שלך... (אני מקווה שזה מותר לה לשיטתך) האם היית מקבלת אותה או היית מעדיפה לליטאית?

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נפ;1275141:
ספציפי אני יכולה להגיד לך שאמא שלי מנדנדת לי כל היום מתי אני כבר קונה בגדים..

מה קשור כאן קניית בגדים עם מה ששאלתי אותך?;)
שאלתי אותך אם את הולכת בדיוק כמו אמא שלך? אותו אורך פאה, אותו סגנון איפור וכד'

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י מלפפון;1274427:
הגזרות שיוצאות חדשים לבקרים כל יום נגד ציבור אחד, מזכירות לי תקופות אפלות.

לא בכיתי, לא חשבתי שהם אלו שיפרנסו אותי, התייחסתי לגזרות נגד ציבור שיוצאות כל יום. במקביל אני קוראת סיפור על הגזרות שצצו גם אז, בתקופה ההיא, וזה יצר לי קונוטציה.

ברור לי שזו גזרה, פרנסה היא משמים, אבל נקעה נפשי מכל הגזרות הללו. מה לעשות, אני לא אמיצה עד כדי כך שכל יום יוצאים נגדי ומנסים להצר צעדיי ואני אחריש.

עכשיו אני לומד את הדף היומי (מסכת ראש השנה דף יט), והנה מופיע בגמרא קטע שמאוד קשור לנידון, ואני מביאו כאן בתרגום חופשי.

"בכ"ח באדר הגיעה בשורה טובה ליהודים, שלא יצטרכו לסור מתלמוד תורה. שגזרה מלכות רומי גזרה על ישראל שלא יעסקו בתורה, ושלא ימולו את בניהם, ושיחללו שבתות. מה עשה יהודה בן שמוע וחבריו? הלכו ונטלו עצה ממטרוניתא (אשה רומאית חשובה) אחת שכל גדולי רומי היו מצויים אצלה. אמרה להם: בואו והפגינו בלילה. הלכו והפגינו בלילה, אמרו: וכי לא אחיכם אנחנו? וכי לא בני אב אחד (יצחק - שיעקב ועשיו היו בניו) אנחנו? וכי לא בני אם אחת (רבקה) אנחנו? מה נשתנינו מכל אומה ולשון שאתם גוזרים עלינו גזרות קשות? ובעקבות אותה הפגנה ביטלו הרומאים את אותן הגזרות, ואותו היום עשאוהו חכמים יום טוב שאסור להתענות בו".

אולי שמישהו ילך ל-נב"ל ויאמר להם את דברי הגמרא הנ"ל. אם זה לא יעשה להם כלום, כנראה שהם יותר גרועים מהרומאים...

shiran a

משתמש רשום
ממתי נכנסת הגזירה לתוקף? כי כבר החודש לא הפקידו לנו :(

יערי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י shiran a;1282598:
ממתי נכנסת הגזירה לתוקף? כי כבר החודש לא הפקידו לנו :(

מתחילת 2015
החודש היה עיכוב בירקרטי. הבטיחו שיכנס לפני החג.

- Dassi -

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הבטיחו פה בפרוג ששני דברים יקרו עוד לפני החג:
1. כנ"ל, שיפקידו הבטחת הכנסה
2. שהמשיח יבוא!!
ואני יושבת ומחכה........

אסנת לוי

משתמש צעיר
וְהֵשִׁיב אֶת הַגְּזֵלָה: ועדת השרים אישרה את חוק הבטחת הכנסה לאברכים הסעיף בהסכם הקואליציוני בדרך להפוך לשורה בחשבון הבנק של משפחות האברכים הלכודות מתחת לקו העוני • בשל ביטול החוק הקודם בידי בג"ץ, תומך החוק החדש בשוויון בין אברכים לסטונדטים: כל לומד שהינו הורה ל-3 ילדים, זכאי לקיצבה עפ"י מבחן הכנסה

יערי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אסנת לוי;1816862:
וְהֵשִׁיב אֶת הַגְּזֵלָה: ועדת השרים אישרה את חוק הבטחת הכנסה לאברכים הסעיף בהסכם הקואליציוני בדרך להפוך לשורה בחשבון הבנק של משפחות האברכים הלכודות מתחת לקו העוני • בשל ביטול החוק הקודם בידי בג"ץ, תומך החוק החדש בשוויון בין אברכים לסטונדטים: כל לומד שהינו הורה ל-3 ילדים, זכאי לקיצבה עפ"י מבחן הכנסה
מישהו ביקש ממני לברר, אם השבת הגזילה תחול גם על השנה הזו או רק על שנה הבאה.
יש למישהו מידע על כך ?

עימוד ספרים

משתמש פעיל
נכתב ע"י שרינה;1817046:
מישו יכול להסביר מה זה ומי זכאי?תודה

אברך שאשתו אינה עובדת ויש להם שלושה ילדים יהיו זכאים לקצבה ע"ס 1,150 ש"ח.

החוק עבר רק בועדת שרים, החוק צריך לעבוד גם בממשלה ובכנסת וסביר שלאחר מכן יוגש בג"ץ נגד החוק, בתקוה שבג"ץ לא יפסול את החוק.

יערי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עימוד ספרים;1817544:
אברך שאשתו אינה עובדת ויש להם שלושה ילדים יהיו זכאים לקצבה ע"ס 1,150 ש"ח.

החוק עבר רק בועדת שרים, החוק צריך לעבוד גם בממשלה ובכנסת וסביר שלאחר מכן יוגש בג"ץ נגד החוק, בתקוה שבג"ץ לא יפסול את החוק.
לכאורה בג"ץ לא יפסול.
העילה לפסילה בעבר היתה שהוא מיועד לאברכים בלבד ויש בזה אפליה.
הפעם הכלילו בחוק גם סטודנטים עם ילד אחד.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י יערי;1818939:
לכאורה בג"ץ לא יפסול.
העילה לפסילה בעבר היתה שהוא מיועד לאברכים בלבד ויש בזה אפליה.
הפעם הכלילו בחוק גם סטודנטים עם ילד אחד.

החבר'ה בבג"ץ מוכשרים.
הם ימצו תירוץ אחר.:eek:

חצי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מחכה קודם שחוק הגיוס יאושר, ושגזילת הקצבת ילדים יוחזר, ושיהיה מע"מ אפס על מוצרי יסוד, וכו' ואח"כ אולי תקבלו את זה..
קשה לאמין לפני שמקבלים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה