הבטחת הכנסה בוטל!!!!!!!

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י אבש;1274526:
שאלת תם: למה משום מה אני לא רואה את השנאה העזה הזו בשטח?
אני מרשה לעצמי לשער שאני מתחככת עם החברה החילונית קצת יותר מאחרים כאן בפורום...
השנאה היא בעיקר בתקשורת ובפוליטיקה. בשטח, בגדול, אנשים הם בני אדם.

אני יכולה להגיד לך שאני מתחככת עם חילונים בעבודה, וגם ברחוב.
(מרוב שאני רגילה איתם יותר קל לי בתקשורת איתם מאשר עם כמה סוגים מסוימים של חרדים)
ובכל זאת...
מי שמכיר אותך שואל דווקא בנימוס, מתוך רצון לדעת, ובאמת הם בגדול לא מקניטים.
אבל את יכולה לפגוש ברחוב, בקופת חולים, נהגי האוטובוס וכו' אנשים זרים- בכל תאקר הכי קטן, בכל חיכוך עם העגלה או ריצה של הילד, הם יקניטו אותך על היותך חרדית ובלי כל קשר על היותך חיה מהמיסים של המדינה.

כך בכל אופן אני ראיתי.

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
נכתב ע"י רחלים;1274910:
(מרוב שאני רגילה איתם יותר קל לי בתקשורת איתם מאשר עם כמה סוגים מסוימים של חרדים)
ובכל זאת...
אבל את יכולה לפגוש ברחוב, בקופת חולים, נהגי האוטובוס וכו' אנשים זרים- בכל תאקר הכי קטן, בכל חיכוך עם העגלה או ריצה של הילד, הם יקניטו אותך על היותך חרדית ובלי כל קשר על היותך חיה מהמיסים של המדינה.

כך בכל אופן אני ראיתי.

אלו שאת מכירה אומרים לעצמם כל החרדים גנבים היא זה משהו אחר..
ברור שיש הרבה שלא שונאים אבל הרוב מושפע מהתקשורת.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אבש;1274858:
גם כל חרדי מצוי מוזן מהתקשורת. בסדר, תקשורת אחרת. אבל עדיין! (שונאים אותנו, רוצים לזרוק אותנו מהארץ, להרע לנו כהיטלר בשעתו, בדווקא, למגר אותנו, ועוד כהנה וכנה.. הסתה קשה לעצור)
אני רואה את אלו שבליבם יש הרבה שאלות, ורצון להבין. ולהכיר.
והם מבררים. בחיוך, אפילו: "תסלח לי רבי, למה באמת אתם החרדים לא מתגייסים?"
לא זוכרת שאלה כזאת שהסתיימה בצורה לא יפה, בלי איזה טפיחה "טוב אחי, העיקר שכולם יחיו פה בשלום". וכן, אפילו שלא מסכימים.

אולי הגיע הזמן להפסיק לפשוט את הצואר שלנו לשחיטה? העם- כבר בשל.

אז זהו, שבציבור החרדי מצוי יותר שלא תמיד יש זמן לקרוא עיתונות, כלומר יותר חרדים לא מוזנים משום תקשורת מול כל חילוני שאין מצב ליום ללא חדשות.

אולי את לא זוכרת שאלה אודות הצבא שהסתיימה לא יפה, אבל אני הייתי עדה לשיחות שהסתיימו קצת אחרת.
אנחנו בקשר טוב עם כמה משפחות, כשהנושא מגיע לצבא, מתעורר הקיטוב.
אני לא אומרת שישתמשו בעוזי, לא זו היתה כוונתי, אבל הויכוחים הללו מתחילים בקולות קריאה רמה ומסתיימים כך.

וכמו שר' דב יפה שליטא אמר: אין תשובה חילונית מדוע איננו מתגייסים לצבא.
ואת זה אני מוסיפה: מי שאינו מבין ערך של תורה, לעולם לא יוכל להבין את אורח החיים החרדי. תשאלו כל בעל תשובה בתחילת דרכו כמה קשה להיכנס לנעליים שלנו.
אורח החיים שלנו מושתת על ההבנה של חשיבות לימוד התורה וקיום המצוות, כל חילוני לא יוכל להבין את זה. ומכאן מגיע הקיטוב.

לכן, אנחנו מקפידים שלא להיכנס לדיונים הנ"ל כי לעולם לא יוכלו להבין זאת.
ומה שעושה התקשורת- היא מלבה את השנאה ואת הקיטוב.
לא נפגשתי בחילוני שסיים שיחה על הצבא ב'לא נורא'... גם לא נפגשתי בחילוני שהרים מולי עוזי.
יש הרבה זעם, ואי אפשר להסתיר אותו. הזעם נובע מאי יכולת להבין ומשום כך להכיל את אורחות חיינו.

אלו ימות טרום משיח, ובע"ה הכל יסתיים בקרוב וכולנו נקבל שכר על העמידה בניסיונות.

ניקול

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רחלים;1274910:
ובכל זאת...

כך בכל אופן אני ראיתי.
רחלים, את ממש צודקת!
גם אני הרגשתי כך
יצא לי ללמוד במסגרת חילונית השנה ולפני 3 שנים
ההתייחסות אלי, ברגע שמכירים אותי, היא מכבדת, ואפילו מוערכת!
אבל בכל רגע נתון יכולה לקפוץ איזו בדיחה או ירידה על חרדים
וזה לא סותר בעיניהם!!
לשם השוואה... (להבדיל אלף אלפי הבדלות!!) למד בקבוצה בחור ערבי שקיבל יחס זהה...- הוא עצמו "מהמם". שאר הערבים- זבל.

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
קיבלתי עכשיו במייל, משקף במקצת את המצב...

קבצים מצורפים

• IMG-20140525-WA0001.jpg
    KB 45.2 · צפיות: 14

אפרתה

משתמש מקצוען
יש הבדל בין התקשורת החרדית שמדברת על ההנהגה החילונית והשנאה שלה וגם הרדיפה לעומת התקשורת וההנהגה החילונית המציגה כל חרדי מצוי כשותה את לשד חיותו של החילוני, המזיע מסחיבת החרדי על גבו... זה אחרת לגמרי.

נ פלוס

משתמש מקצוען
לפעמים אני חושבת לעצמי- רגע? מה בעצם אנחנו רוצים ומחכים מהחילונים, בזמן שאצלינו אותו דבר???
אני מקדימה ואומרת "לא כולם ככה" אבל יש קהילה די מכובדת בציבור החרדי שמזלזלים במישהו שהוא לא בדיוק כמוך....
לא פעם ולא פעמיים אני שומעת שמצחקים על "חסידים" - כל החסידים הם מסרחים, ויאכנעס, וכל החסידים לא מכבדים את האישה שלהם! וכל החסידים נסעים לבד לרעבע שלהם ומשירים את האשה לבד בבית עם הילדים.... וכד' וכד' תמשכו אתם את הרשימה.......
בעצם איך אנחנו מתנהגים? אז מה בדיוק אנחנו רוצים מהחילונים?

יש לי חברה מאוד מוצלחת, למזלה היא נולדה למשפחה מתולדות אהרן וחייבת ללכת עם מטפחת שחורה, היא למדה המון ועברה השתלמויות ועוד, יש לה תואר ראשון ושני, והיא יושבת כבר שנתיים בבית בלי עבודה כי אף אחד לא מקבל אותה! היא שלחה המון קורות חיים וגם הגיע להמון פגישות עבודה, ואף אחד לא חוזר אליה בגלל הלבוש שלה........
תגידו אתם? אם אתם מחפשים לעבודה שלכם מישהי ויש לכם 2 הצאות, 1- אישה עם מטפחת שחורה 2- אחת עם פאה, מאופרת וכד' שנייהם עם אותו כשרונות, שנייהם בדיוק מה שחפשת! למי הייתם בוחרים???? אז איך אתם מצפים מחילונים לקבל אותכם בעבודה אם יש להם מספיק משלהם? מה בעצם אנחנו רוצים ממהם שאצלינו אותו דבר בדיוק?
נקודה למחשבה.

ari

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אבש;1274526:
שאלת תם: למה משום מה אני לא רואה את השנאה העזה הזו בשטח?
אני מרשה לעצמי לשער שאני מתחככת עם החברה החילונית קצת יותר מאחרים כאן בפורום...
השנאה היא בעיקר בתקשורת ובפוליטיקה. בשטח, בגדול, אנשים הם בני אדם.

כל חילוני שמכיר אותנו אומר לנו: אה, אתם מיוחדים. אתם לא כמו כל החרדים.. (כן ממש.. כולם הם כל מה ששמעתם בתקשורת ואני מלאך קטן שיושב לו למעלה בענן)
וברחוב כל התחככות הכי קטנה עם חילוני כבר יש פרץ של שנאה. כן, בדיוק אותו חילוני שדקה קודם העריך מאוד את החרדי שעובד איתו...
השנאה היא בגלל שהתקשורת מאכילה אותם ומלבה זאת שוב ושוב.. לא תאמינו אבל פעם אמר לי מישהו שביטוח לאומי מממן את החרדים והם לא משלמים גרוש!

אבל באמת, ההבדלים הניכרים בעיקר באזורים המעורבים הם הילדים.. אין מה לעשות הנשים החרדיות מתיחסות שונה. יותר נותנות לילד מרחב פעולה מה שאצל החילונים זוהי הזנחה לשמה. (ואני לא מתכוונת לאשכול שהיה פה באזור פסח על זלזול ממשי בילדים וביכולתם להשגיח על אחיהם אלא על דברים פשוטים כמו מרווח פעולה).
בגינה אם אני נותנת לילד שלי להתלכלך יותר מידי אני כבר אמא מזניחה.
כל התנהלות מסורבלת מעט ברחוב (ילד שרק עכשיו למד לנסוע על אופניים או 3 ילדים סביב העגלה) וכבר אין סובלנות, אפילו מבט זועף.

חוץ מזה שיש דברים שממש יכולים לעצבן כל בנ"א מצוי ואם חרדי עשה זאת זה פשוט בושה.. עיין ערך בני ברק בכבישים..

נפ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לא פעם ולא פעמיים אני שומעת שמצחקים על "חסידים" - כל החסידים הם מסרחים:

בעצם איך אנחנו מתנהגים? אז מה בדיוק אנחנו רוצים מהחילונים?
[/U]
יש לי חברה מאוד מוצלחת, למזלה היא נולדה למשפחה מתולדות אהרן וחייבת ללכת עם מטפחת שחורה, היא למדה המון ועברה השתלמויות ועוד, יש לה תואר ראשון ושני, והיא יושבת כבר שנתיים בבית בלי עבודה כי אף אחד לא מקבל אותה!.

אני ליטאית מובהקת וגרה באזור שאין חסיד אחד ברדיוס של קילומטרים ובחיים לא שמעתי שמדברים כך על חסידים! לא יודעת מאיפה שמעת כאלה ביטויים מזעזעים!
היחסים בינו לבינה של חסידים (ולא כולם) תמיד יעוררו תמיהה אצל קבוצות אחרות אבל גם לא שמעתי שידברו כך עליהם

ותסלחי לי דוקא אותה אשה לא מעוררת רחמים אצלי, כי אשה מרבאהרל'ך שכך למדה לא עשתה את זה בעידוד האדמו"ר שלה.. הנשים לא הולכות לבית יעקב בשיטה, אז איך בדיוק היא הגיעה לתואר ראשון? וסליחה על החפירות..

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נפ;1275076:
אני ליטאית מובהקת וגרה באזור שאין חסיד אחד ברדיוס של קילומטרים ובחיים לא שמעתי שמדברים כך על חסידים! לא יודעת מאיפה שמעת כאלה ביטויים מזעזעים!
היחסים בינו לבינה של חסידים (ולא כולם) תמיד יעוררו תמיהה אצל קבוצות אחרות אבל גם לא שמעתי שידברו כך עליהם

ותסלחי לי דוקא אותה אשה לא מעוררת רחמים אצלי, כי אשה מרבאהרל'ך שכך למדה לא עשתה את זה בעידוד האדמו"ר שלה.. הנשים לא הולכות לבית יעקב בשיטה, אז איך בדיוק היא הגיעה לתואר ראשון? וסליחה על החפירות..

קודם כל הבאתי דוגמא לחסידים... ויש לי עוד כמה דוגמאות על ספרדים ועל חזון איש'ניקים וכד' (אולי רק אני שומעת?:eek:) ושימי לה שכתבתי בהתחלה "לא כולם ככה"

בקשר לרברהלה- זה לא משנה איך היא הגיע לזה! זה ממש לא העניין שלך, את לא צריכה לדאוג לחינוך שלה :) עכשיו אחרי שהיא הגיע לתואר, מה קורה איתה?! זה מעניין אותי....

נפ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נ פלוס;1275081:
קודם כל הבאתי דוגמא לחסידים... ויש לי עוד כמה דוגמאות על ספרדים ועל חזון איש'ניקים וכד' (אולי רק אני שומעת?:eek:) ושימי לה שכתבתי בהתחלה "לא כולם ככה"

בקשר לרברהלה- זה לא משנה איך היא הגיע לזה! זה ממש לא העניין שלך, את לא צריכה לדאוג לחינוך שלה :) עכשיו אחרי שהיא הגיע לתואר, מה קורה איתה?! זה מעניין אותי....

את צודקת באמת לא הענין שלי
אבל אם אני הייתי מעסיקה חרדית לא הייתי רוצה להעסיק אחת שחרגה כ"כ מן הקהילה שלה, זה מראה עליה משו, לא? ואולי אין לה את הסייעתא דשמיא אחרי מה שהיא עשתה? תואר ראשון לא מביא את העבודה

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י נ פלוס;1275081:

מסכימה איתך לחלוטין.
אני לא יכולה לספור את כמות המשפטים המקטלגים ששמעתי (גם פה בתגובות, לתשומת לבכם) על כל קבוצות הציבור, בדר"כ אומר אותם מי שלא ממש מכיר את מי שהוא מדבר עליו.
יש בצבור שלנו נטיה של "כולם צריכים להיות כמוני" וא"א להתעלם ממנה.
בא נתחיל לכבד, הצבור שלנו משופע בכל כך הרבה דברים טובים, והמגזרים השונים הם באמת רק דרך לעבוד את ה' יתברך...
תתחילו להכיר קצת אנשים שהם לא בדיוק מהמטר מרובע שלכם,
רק תחכימו.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
מה זה מראה עליה?
שהיא לא עמדה בדיוק בכל התקנות של הקהילה?
מה הקשר אלייך????

Smeshi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י נפ;1275076:
אני ליטאית מובהקת וגרה באזור שאין חסיד אחד ברדיוס של קילומטרים

וזה לכשעצמו, מה זה מראה?

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נפ;1275089:
אבל אם אני הייתי מעסיקה חרדית לא הייתי רוצה להעסיק אחת שחרגה כ"כ מן הקהילה שלה, זה מראה עליה משו, לא? ואולי אין לה את הסייעתא דשמיא אחרי מה שהיא עשתה? תואר ראשון לא מביא את העבודה

מעניין אותי באמת מה איתך? :)
את הולכת פאה בדיוק כמו אמא שלך ולא ס"מ יותר ארוך?
את מאפרת את עצמך בדיוק כמו אמא שלך?
את עושה הכל בדיוק ההורים שלך???
ואם לא אני לא מקבלת אותך לעבודה ;););)

נפ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
וסתם סטיה מן הנושא
אבל בדיוק עכשיו היה בבית שלנו של המודיע סדרת כתבות על עבודות כשרות לנשים, ספרו על נשים בדורינו שמצאו ויצרו עבודות בלי להוציא תוארים, בלי להתפשר על שעות משוגעות וסביבה חילונית והצליחו!! זה ממש מצא חן בעיני גם שהמודיע תפס יוזמה לכתוב על זה וגם שלמרות עגל הזהב היום יש נשים שעדיין יש להם עקרונות שלא יזוזו מהם

נפ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י Smeshi;1275098:
וזה לכשעצמו, מה זה מראה?

שאני גרה בשכונה מתחרדת, זה הכל
תראי לי חסיד אחד שילך לגור בשכונה כזו

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י נפ;1275105:
וסתם סטיה מן הנושא
אבל בדיוק עכשיו היה בבית שלנו של המודיע סדרת כתבות על עבודות כשרות לנשים, ספרו על נשים בדורינו שמצאו ויצרו עבודות בלי להוציא תוארים, בלי להתפשר על שעות משוגעות וסביבה חילונית והצליחו!! זה ממש מצא חן בעיני גם שהמודיע תפס יוזמה לכתוב על זה וגם שלמרות עגל הזהב היום יש נשים שעדיין יש להם עקרונות שלא יזוזו מהם

כנראה שזה עוד סוג של סיפורים בדיוניים ...
אם זה היה משהו שקורה כל יום, לא היו כותבים על זה בעיתון...
ככה למיטב הבנתי.
(בלי לקרוא את הסדרה הנ"ל...)

tamar

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נפ;1275089:
את רצינית???
לפי דבריך צריך לבקש מכל עובד לפני קבלתו לעבודה יומן מצוות ועברות כדי לדעת כמה אחוזי סיעתא דשמיא יש לו...
הרגת אותי :)

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י tamar;1275114:
את רצינית???
לפי דבריך צריך לבקש מכל עובד לפני קבלתו לעבודה יומן מצוות ועברות כדי לדעת כמה אחוזי סיעתא דשמיא יש לו...
הרגת אותי :)

צריך גם חשבון נפש יומי...
כדי לבדוק שהוא לא יורד בדרגה...:p

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה