נכתב ע"י אבש;1274858:
גם כל חרדי מצוי מוזן מהתקשורת. בסדר, תקשורת אחרת. אבל עדיין! (שונאים אותנו, רוצים לזרוק אותנו מהארץ, להרע לנו כהיטלר בשעתו, בדווקא, למגר אותנו, ועוד כהנה וכנה.. הסתה קשה לעצור)
אני רואה את אלו שבליבם יש הרבה שאלות, ורצון להבין. ולהכיר.
והם מבררים. בחיוך, אפילו: "תסלח לי רבי, למה באמת אתם החרדים לא מתגייסים?"
לא זוכרת שאלה כזאת שהסתיימה בצורה לא יפה, בלי איזה טפיחה "טוב אחי, העיקר שכולם יחיו פה בשלום". וכן, אפילו שלא מסכימים.
אולי הגיע הזמן להפסיק לפשוט את הצואר שלנו לשחיטה? העם- כבר בשל.
אז זהו, שבציבור החרדי מצוי יותר שלא תמיד יש זמן לקרוא עיתונות, כלומר יותר חרדים לא מוזנים משום תקשורת מול כל חילוני שאין מצב ליום ללא חדשות.
אולי את לא זוכרת שאלה אודות הצבא שהסתיימה לא יפה, אבל אני הייתי עדה לשיחות שהסתיימו קצת אחרת.
אנחנו בקשר טוב עם כמה משפחות, כשהנושא מגיע לצבא, מתעורר הקיטוב.
אני לא אומרת שישתמשו בעוזי, לא זו היתה כוונתי, אבל הויכוחים הללו מתחילים בקולות קריאה רמה ומסתיימים כך.
וכמו שר' דב יפה שליטא אמר: אין תשובה חילונית מדוע איננו מתגייסים לצבא.
ואת זה אני מוסיפה: מי שאינו מבין ערך של תורה, לעולם לא יוכל להבין את אורח החיים החרדי. תשאלו כל בעל תשובה בתחילת דרכו כמה קשה להיכנס לנעליים שלנו.
אורח החיים שלנו מושתת על ההבנה של חשיבות לימוד התורה וקיום המצוות, כל חילוני לא יוכל להבין את זה. ומכאן מגיע הקיטוב.
לכן, אנחנו מקפידים שלא להיכנס לדיונים הנ"ל כי לעולם לא יוכלו להבין זאת.
ומה שעושה התקשורת- היא מלבה את השנאה ואת הקיטוב.
לא נפגשתי בחילוני שסיים שיחה על הצבא ב'לא נורא'... גם לא נפגשתי בחילוני שהרים מולי עוזי.
יש הרבה זעם, ואי אפשר להסתיר אותו. הזעם נובע מאי יכולת להבין ומשום כך להכיל את אורחות חיינו.
אלו ימות טרום משיח, ובע"ה הכל יסתיים בקרוב וכולנו נקבל שכר על העמידה בניסיונות.