למה אתה מתכוון?בטח הכוונה נבעה ההצלחה הגדולה עקב חוסר ההתגמשות הזו היא איבדה את כל ההצלחה
ב"ה רבים מתדפקים על דלתותיה,
כ70 משפחות רוכשות דירה כל שנה!
למה אתה מתכוון?בטח הכוונה נבעה ההצלחה הגדולה עקב חוסר ההתגמשות הזו היא איבדה את כל ההצלחה
בוגרי חברון לא הולכים לפריפריה בינתיים. זו המציאות. היא אולי תשתנה במהלך השנים הקרובות, אבל בינתיים הם נאחזים בציפורניים בערי המרכז.
יש שם בוגרי חברון???? למשל???
יש לזה קריטריונים די ברורים, אבל זה יותר קריטריונים פנימיים מאשר חיצוניים (כלומר דבר עם מישהו 10 דק' ותדע איזה סגנון הוא). יכול להיות מישהו "צו"ל" עם סמארטפון (מסונן), ויכול להיות מישהו "לא צו"ל" עם חליפה סגורה. בגדול ההגדרה היא בני ברקי וירושלמי. לא אומר שאחד יותר טוב מהשני רק זה שני סגנונות.אין לזה שלחן ערוך עם קריטריונים ברורים מי ומה נקרא "לא צול" או "סגנון ירושלמי", אחד יגיד שחליפה פתוחה ברחוב זה ירידה מהדרך והשני יגיד שכל זמן שהאייפון בסינון כלשהו הכל בסדר.
לא חושב שיש קשר. חריש לדוגמא בכלל לא נחשב "צו"ל" ויש שם די הרבה משפחות. גם תל ציון (למרות שהיא לא בדיוק פריפריה) נחשבת סגנון ירושלמי, והצליחה.לכן גרים בעפולה 500 משפחות גבעת המורה ובXXXX איך נאמר - קצת פחות....
@שניאור רובינשטיין יכול לעזורכמה משפחות מהציבור הליטאי ישנם?
מה המחירים ל-4 חדרים(האם הבנתי נכון שהמחיר ל4 חדרים שם זה לפחות 1.6? מה שכבר מוציא את כל החשק ללכת לשם לכאורה זוג צעיר יעדיף דירה חנוקה במרכז בעוד 200 אלף ,לא?)
והאם באמת רואים נהירה של זוגות צעירים לשם(מהציבור הליטאי אני מדבר)
זה בגלל שאלו שהולכים לפריפריה זה הסגנון היותר 'פרום', ואילו בוגרי חברון יעדיפו להיחנק ובלבד שלא יאמרו עליהם שהם גרים באופקים.אני אסביר לך מה הבעייה ותבדוק אותי לאורך כל הארץ:
אין לזה שלחן ערוך עם קריטריונים ברורים מי ומה נקרא "לא צול" או "סגנון ירושלמי", אחד יגיד שחליפה פתוחה ברחוב זה ירידה מהדרך והשני יגיד שכל זמן שהאייפון בסינון כלשהו הכל בסדר.
ההצלחה הגדולה של הקהילות הליטאיות הגדולות החדשות היא רב קשוח שיודע לשים גבולות. בעפולה אם תבוא לביכנס בלי סרט על הכיפה יעשו סרט מהכיפה שלך, אבל בXXXX גם אם תבוא עם קסדה וטריקו (לצרכי פרנסה) איש לא יסובב את ראשו בתמיהה...
לכן גרים בעפולה 500 משפחות גבעת המורה ובXXXX איך נאמר - קצת פחות....
ממש לא נכוןכמה משפחות מהציבור הליטאי ישנם?
מה המחירים ל-4 חדרים(האם הבנתי נכון שהמחיר ל4 חדרים שם זה לפחות 1.6? מה שכבר מוציא את כל החשק ללכת לשם לכאורה זוג צעיר יעדיף דירה חנוקה במרכז בעוד 200 אלף ,לא?)
והאם באמת רואים נהירה של זוגות צעירים לשם(מהציבור הליטאי אני מדבר)
תודה.ממש לא נכון
בשכונת הדר הדירה המדוברת תעלה סביב המיליון פלוס מינוס
ובנווה שאנן שקצת יותר יקרה זה יכול להגיע ל1.3
לפני לא הרבה זמן הישיבות הנחשבות לא היו חולמים על הפריפריה (קסניקים מישהו זוכר)בוגרי חברון לא הולכים לפריפריה בינתיים. זו המציאות. היא אולי תשתנה במהלך השנים הקרובות, אבל בינתיים הם נאחזים בציפורניים בערי המרכז.
יש נהירה גדולה, לאלול מגיעים לקהילה הליטאית בחיפה בסביבות העשרים פלוס.@שניאור רובינשטיין יכול לעזור
לידיעתי:
4 חדרים לא משופץ יכול להיות ב11/12 אלף למטר כלומר 1,100
משופץ קרוב יותר ל14 אלף למטר
לקהילה הליטאית הצעירה בהדר הגיעו בחודש האחרון כמה עשרות אברכים עוד לא סגור המספר המדוייק אם עשרים או ארבעים... שבוע הבא נדע
בגדול מדי שבוע יש מודעת ברוכים הבאים למשפחה או שניים חדשה לפחות לאורך רוב השנה, יש שבועות שיותר
את ההצלחה בשיטות כאלו אפשר למדוד רק כאשר הדור הצעיר יתבגר.אני אסביר לך מה הבעייה ותבדוק אותי לאורך כל הארץ:
אין לזה שלחן ערוך עם קריטריונים ברורים מי ומה נקרא "לא צול" או "סגנון ירושלמי", אחד יגיד שחליפה פתוחה ברחוב זה ירידה מהדרך והשני יגיד שכל זמן שהאייפון בסינון כלשהו הכל בסדר.
ההצלחה הגדולה של הקהילות הליטאיות הגדולות החדשות היא רב קשוח שיודע לשים גבולות. בעפולה אם תבוא לביכנס בלי סרט על הכיפה יעשו סרט מהכיפה שלך, אבל בXXXX גם אם תבוא עם קסדה וטריקו (לצרכי פרנסה) איש לא יסובב את ראשו בתמיהה...
כל המקומות שכתבתי מתאימים.כששאלתי לא התכוונתי לבוגרי חברון, אלא לזוגות מודרניים ממש כשהאישה בוגרת לוסטיג לדוג׳
כנראה שבאמת עושים מה שבוגרי חברון עושים, וכנראה שבאמת גם מכניסים יותר (2 משכורות..)
בכולופן לדעתי אין להם מענה בפריפריה
וכן קרית אתא וחיפהכרמיאל (לא ליד הישיבה)
צפת
עפולה עילית (לא גבעת המורה)
חריש (פריפריה?)
הר יונה
רכסים (פריפריה?)
נחליאל
תל ציון (פריפריה?)
מיצד/מעלה עמוס
הרב רובין חזר בו.הערכה אישית
5 שנים מהיום רוב הציבור משתמש במעלית שבת החדשה
תראו חרדים שגרים גם בקומה 14
הולך להיות מעניין
גדולי הפוסקים שבקיאים בהלכה (ובמיוחד בהלכות שבת) הרב רובין והרב גלבר
התירו לנו את המעלית החדשה
אז נתראה בעז"ה
הוא אמר שעל אף שהרב אלישיב אמר לו שימצא פתרון למעלית (בניגוד לדעת רבני ב"ב)הוא עדיין סובר שהלכתית המעלית הזו (מעלין בקודש) מותרת,
אבל ביטל דעתו מפני דעת הגר"ג אדלשטיין זצ"ל והגר"ד לנדו יבדלחט"א
הלכת רחוק מאוד....אני אסביר לך מה הבעייה ותבדוק אותי לאורך כל הארץ:
אני מקוה שהציבור החרדי נערך להגיש התנגדויות ע״מ להחזיר את התוכנית המקורית לבניה נמוכה וחרדית (עד 7)בעוד כ-10 ימים יש דיון בהתנגדויות של התבע של שכונת רמה ה-2: https://mavat.iplan.gov.il/SV4/1/1005099516/310
המיקום צמוד לרמה ג', בעצם חיבור של נוה שמיר עד לרמה ד'
זה נמצא מעבר לכביש של אליהו הנביא (למי שיש נוף עכשיו שינצל כי זה לא הולך להישאר)
צפה בקובץ המצורף 1463105
מדובר על 4800 יח"ד בבניינים של עד בין 6 ל-9 קומות (יש 2 בנינים חריגים של 18 קומות, לא מבין למה)
לכאו' מדובר בבשורה לציבור החרדי, אם כי יקח קצת זמן עד שיצאו המכרזים.
צפה בקובץ המצורף 1463104
@עו"ד נתן רוזנבלט תוסיף את זה לרשימה שכתבת השבוע
למעשה זה לא לגמרי קשור לשר השיכון הנוכחי, כי התבע הוגשה לפני כשנתיים.
כבר היום ההר מגולח לקראת בניה, כך שהנוף לא מי יודע מה...למי שיש נוף עכשיו שינצל כי זה לא הולך להישאר
התב"ע הקודמת הוגשה לפני שנתיים. התב"ע הזו הוגשה לפני ארבעה חדשים.למעשה זה לא לגמרי קשור לשר השיכון הנוכחי, כי התבע הוגשה לפני כשנתיים.
דירה חדשה בפריפריה במחיר כזה התשואה היא כ-3000......וב1100,000
יש מקום בארץ עם תשואה של 6+
?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: