שאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
@מאסטר באקסל - יש לך איך לעזור לי? תודה
שאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
ניתן להשתמש בעמודה נוספת,ובה תתבצע המרה אוטומטית מטקסט המקורשאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
פונקציית counta ראה כאןאיך מסכמים רשימה של תאריכים למספר
לדוגמא:
ס"ה 6
08/11/2023 08/11/2023 08/11/2023 08/11/2023 05/06/2395 08/11/2890
בצילום מסך מחושב סך הכנסות מאברהם או מיצחק בלבד (d2 וd3)באקסל מיקרוספט עובד מצויו
בשיטס של גוגל לא מסתדר לי
רק אוסיף באגב.שניתן להגדיר זאת על ידי vba באקסל כפקודת מאקרו "שרצה" באופן אוטומט.שאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
תודה רבה!רק אוסיף באגב.שניתן להגדיר זאת על ידי vba באקסל כפקודת מאקרו "שרצה" באופן אוטומט.
הפקודה להלן תבצע טרנספורמציה לכל הגיליון הנוכחי ותמיר את האות בתחילת משפט לגדולה וכל היתר קטנות.
צפה בקובץ המצורף 1494643
זו רק תוספת כאמור...
פחות מומלצת לביצוע לכל אחד...
יותר לידע בלבד..
תראי את שכתבתי בזמנו כאן בלינק(בחלק השני)תודה רבה!
אפשר פירוט איך בדיוק אני עושה את זה?
לא הבנתי לגמרי.@יעקב ויצמן
איך ניתן לבצע ספירת ערכים ייחודיים באקסל לפי 2-תנאים מ-2 עמודות
COUNTA(UNIQUEלא נותן לי מ2 עמודות
SUMPRODUCT(1/COUNTIFS
בשאלות מעין אלו, אני נזכר במילותיו של עקיבא "ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים..."שלום וברכה
יש לי קובץ אקסל עם מספר רב של גליונות עבודה, הגליונות הינם חשבון של לקוחות, כל גליון עם שם של לקוח, מבנה הגליונות זהה, ואני מעונין לעשות בגליון האחרון ריכוז של כל הלקוחות כך שיופיע לי שם הלקוח - שזה שם הגליון ובתא לידו את הסכום הסופי (מדובר בתא H42).
איך אני עושה את זה בנוסחה בלי שאצטרך לעבור ידנית על כל הגליונות?
שלום
שניתי חומר בקובץ אקסל ושמרתי אותו בטעות
ואני רוצה לחזור לגירסה אחד לפני השיניום שנשמרו
מה אני יכול לעשות?
=TRANSPOSE(SORT(UNIQUE(TRANSPOSE({F3:L3,F2:L2}))))
לכאורא צריך להשאיר את transpose החיצוני ולא הפנימי@יעקב ויצמן
האם ניתן למיין לרוחב השורה ולא לאורך העמודה ? ב-SORT UNIQUE +
הדרך היחידה שמצליח לי
קוד:=TRANSPOSE(SORT(UNIQUE(TRANSPOSE({F3:L3,F2:L2}))))
בסוף מצאתי דרך,בשאלות מעין אלו, אני נזכר במילותיו של עקיבא "ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים..."
ובכן.הדרך הפשוטה,הידועה, הבטוחה (להימנע מכל שגיאת כתיב בשם הגיליון) והקצרה שאני מציע היא:
לכתוב בגיליון הסיכום בעמודה אחת את שמות הלקוחות.
ובעמודה ליד .להזין בתא שליד שם הלקוח את סימון שווה =.
ואז לעבור עם העכבר לגיליון הרלוונטי >לגלול לתא הרלוונטי>לסמן אותו בקליק עכבר>ואז אינטר.
(סימוני הגרש הבודד וסימן הקריאה יתווספו באופן אוטומט בנוסחא בטכניקה זו)
וכך לבצע עם תאי הסיכום הלאה באותה שיטה.
לחילופין (במקרה שלך בלבד)ניתן לבצע קיבוע בתא הסיכום העליון.יש לקבע את את מספר השורה כפי שניתן לראות בצילום מסך.
ולגרור למטה.ואז לשנות באופן ידני רק את שם הגיליון.
ואני פחות ממליץ על השיטה האחרונה שציינתי.צפה בקובץ המצורף 1497348
ועוד הארה לסיום.המסורבלות כאן שאנו דנים עליה מניעה אותי להמליץ תמיד לכל השואל על תכנון גיליון שכזה לרכז את כל הלקוחות בגיליון אחד.
לאחר מכן ניתן לבצע סיכומים ופילוחים בעזרת מספר פונקציות יותר מתקדמות..והשמיים הם הגבול!
כתבתי על כך מספר פעמים בפורום זה ,הנה דוגמא אחת מלפני כשבוע..
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12900790
זו המלצה טובה ונכונה לדעתי האישית ומניסיון לא מעט בכלל..
כמו כן אף פעם לא מאוחר..ואם יש את נפשך לרכז את כל נתוני הגיליונות לגיליון אחד.זה עדיין ניתן במספר טכניקות שונות(הן באקסל והן בשיטס)
בהצלחה!
בס"ד
שלום
רציתי לשאול האם ניתן לשתף קובץ אקסל, ושהשנוים שיעשו מהמקור יסומנו אוטומטי
תודה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: