לצורך בניית קטלוג ספרים ברשותי טבלה עם מספר עמודות.
בכל עמודה הכותרת היא מספר המדף והתאים הם הספרים שבתוכה.
אני מעוניין ליצור גליון נוסף מבוסס על הטבלה הנ"ל ובה יופיע כל ספר ובמקביל יופיע מספר המדף.
יש דרך לעשות את זה?
מצרף גליון דוגמא
אני רוצה בעצם גליון חדש שבו יופיע לי כל ספר עם הכותרת של העמודה שלו, לדוגמא: ש"ע או"ח, 1.
הלכות בשר בחלב, 3.
וכן הלאה.
אודה לעזרתכם.
בוקר טוב
זו באמת שאלה מעניינת ומאידך קשה ומאתגרת מאוד.
אתחיל מהסוף של הפיתרון שערכתי בס"ד.אז הנה התוצאות בשטח מילוי
הכתום,כאשר שמות הספרים ממוינות ומקובצות כפי שאסביר להלן:
ועכשיו קצת הסבר על כל הטוב שמתרחש כאן:
אז בעמודות a.b.c מוצגת טבלת המקור כידוע.
כל ההמשך מכאן ואילך יכול להיות בגיליון נפרד כפי ששאלת אם רק תעשה זאת בזהירות רבה ובהקפדה על כללי הפניית ערכים בין גיליונות וכן שמירת הקיבועים במקומם הרצוי ובאופן מדויק!
ובכן בעמודה e כהכנה לפיתרון כל טבלת המקור ממוינת (בעזרת sort),מקובצת בעמודה אחת (בעזרת vstack) תוך כדי הסרת הרווחים הריקים בטבלת המקור(בעזרת filter)
למעשה,טכניקה זו כבר הוזכרה לעיל על ידי בלינק כאן
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12984676
וכמעשהו התם כך מעשהו הכא...
בעמודות f.g.h מתבצע חיפוש והחזרת מספר המדף של כל ספר.כל עמודה מתייחסת לטווח עמודה שונה בטבלת המקור.
בעזרת פונקציות MATCH .IFERROR.IF
אני ממליץ ללמוד על
פונקציית MATCH המופלאה להבנת כל החשבון כאן.
כל שנותר הוא לסכם בעמודה i שורה אחר שורה את הטווח הצבוע בירוק.זאת על ידי פונקציית sum פשוטה וקטנטונת.
הערה חשובה.כפי שהסברתי בזמנו פונקציית vstack זמינה בשיטס או באקסל 365.
בגיליון שערכתי התוצאות נמצאות גם בגיליון הראשי וגם בגיליון נפרד (היבוא בגיליון נפרד כטווח מתבצע על ידי אחת הטכניקות הזמינות הן בשיטס והן באקסל 365.בשיטס ניתן להשתמש באותה מידה עם פונקציית arryaformula)
את התוצאות בגיליון הראשי ניתן למקם בפינת קצה בגיליון ולבצע הסתרה לכל שטח התוצאות.
וכפי שציינתי לעיל .ניתן להציג תוצאות רק בגיליון נפרד תוך כדי הקפדה על מה שצויין.
מצורף כאן גיליון לביצוע העתק הדבק וללימוד הפונקציות "מבפנים".
עוד מילה לסיום: הדרך שערכתי בס"ד עד לפיתרון מעט ארוכה אך מאוד מעניינת...
אני אשמח לשמוע על עוד פתרונות יצירתיות/הערות/הארות מחברי הפורום.
בהצלחה רבה לך!