יש לסגור את האקסל לגמרי.הבעיה שהוא אפילו לא נותן לי לפתוח תקובץ
ישר קופץ האזהרה ואין לי אפשרות לעשות מה שכתוב שם
תראה את הקובץ בלינק המצורף.לא יודע אם זה קשור לכאן..
אני מחפש אקסל או כל דבר אחר מוכן לרישום שעות עבודה של מעביד + עובדים
חלוקה וסיכומים לפי לקוחות ופרוייקטים
אם יש למישהו דבר כזה או מידע בנושא, יעזור לי מאוד, תודה רבה
הדרך המקובלת יותר זה ללחוץ הוספה>קישור>ואז להדביק את url.היפר קישורים בגליונות אקסל- כאשר הייתי מדביקה כתובת url לתוך תא, תמיד היה נוצר לי היפר קישור באופן אוטומטי,
בטעות לחצתי על "בטל יצירת היפר קישורים אוטומטית".... איך אני מחזירה את האוטומציה הזו לפעולה???? אני ממש צריכה את זה.
כרגע אפילו אם אני הולכת לסוף ה url ומקישה "אנטר" לא נוצר היפר קישור...
טוב אז ככה.השאלה כאן העסיקה אותי רבות...המשכתי לבצע עוד כמה עבודות מחקר וניסויים.מורי ורבותי
אֲלֵיכֶם עֵדָה קְדוֹשָׁה אֶשְׁאַל מִכֶּם שְׁאֵלוֹת...
בגיליון המצורף ישנה הפתעה נוספת.
אם מישהו מכם ינסה לבצע ניסוי בגיליון "חיפוש על פי שם השירות"..
הניסוי הוא להשאיר תא ריק בתא החיפוש.
התוצאה שתתקבל היא יבוא כל נתוני גיליון המקור ככתבם וכלשונם.
ככה:
צפה בקובץ המצורף 1520122
השאלה היא מה קורה כאן?
אם ביקשנו כתנאי לפונקציית filter שתחפש ערך שכתוב בתא A2.והתא הזה הוא ריק היה לפונקצייה להחזיר שגיאת n/a או value
ולמה כל התוצאות של גיליון המקור מוחזרות?
(למי שתוהה אין כאן שייכות לרווחים "מקובלים" או "מיותרים" כך שפונקציית trim לא תשנה מאומה מהתוצאה..נסו ותראו)
מי שינסה לבצע עבודת מחקר מקיפה יגלה בסוף (ואני כבר יגלה לכם בסוד את המסקנות...) שמי שאחראית כאן על "המחדל" הזה היא פונקציית search.
אם נעשה רגע "זום in" לפונקציית search נגלה שכאשר תא החיפוש ריק .הפונקצייה מחזירה את המספר 1.
(וזו הסיבה שפונקציית filter מתזירה תוצאות..כי התנאי הוא שתוצאת search תהיה מספר.כדי שפונקציית isnumber תחזיר true .והנה התקיים כאן התנאי...)
סיכמתי זאת בגיליון המצורף ובצילום מסך הבא
צפה בקובץ המצורף 1520130
ניתן לראות בשטח הירוק שכאשר נכתב בתא חיפוש ערך שלא קיים במחרוזת מוחזרת שגיאה של value.
אבל בשטח שצבוע בתכלת בתא c18 מוחזרת הספרה 1.למרות שתא A18 ריק לחלוטין
השאלה הגדולה כאן היא מדוע? הרי התו הראשון בתא b18 הוא "א" (של אברהם) .למה הפונקצייה מתייחסת לתו הריק כראשון?
מה ההיגיון כאן???
זו שאלה של לומדע'ס באקסל,לחקור את הפונקצייה ולהבין את כל הלוגיקה שמסתתרת בה.
יש לי איזה כיוון לתשובה עם הסבר כאן.אבל אני אשמח לשמוע הסבר מחברי הפורום...
ואפרופו חנוכה,אז הנה גם חידון על הדרך...
בהצלחה!
סליחה שאני וגיב ולא המסטאר באקסל אבל אם תעשה 'שמור בשם' (עיון) זה יהיה לך מאד קל... מתחת שם הקובץ יש לך אפשרות לבחור סוג קובץ...כל הכבוד ותודה.
יש לי שאלה. יש כזה אפשרות לסגור קובץ אקסל בתוכנה שונה ושהנוסחאות יישארו.
כמו שאפשר לסגור מתוכנת ווארד ל pdf.
אם כן איך? ואיזה?
יש לי קובץ אקסל שאני רוצה שחלק מהנתונים יהיו במאוזן
אני רוצה שזה יהיה עם נוסחא כי אני רוצה קובץ שיתעדכן לי כל הזמן
מצרף קובץ דוגמא
תודה
@יעקב ויצמן דבר ראשון תודה על העזרה בזמנו...השאלה כאן סופר מעניינת ומאתגרת...
אתחיל מהסוף..אז הנה הטבלה כפי שצריכה להיות.
צפה בקובץ המצורף 1502666
קצת הסברים לכל הטוב שישנו כאן:
טבלת המקור צבועה בסגול.יש לשים לב שהסטתי אותה משורה 1.כפי שתכף אסביר שורה 1 אמורה להיות מוסתרת בדרך כלל.
שורה 1 צבועה בצהוב.ונועדה למילוי ידני של שורת הכותרת .ממנה ישאבו נתונים לטבלה החדשה.בשורה זו ניתן להוסיף שם עובד ומספר עובד- כיד הדימיון הרחבה...
בשורה 2.הטווח הצבוע באדום.שואב נתונים משורה 1 הצהובה.
יש שם פונקציות if + counta שמגבילות את שאיבת הנתונים רק בתנאי שאכן יש בשורות מתחת מספר עובד ושם עובד (לפחות ב1 מהשורות)
ניתן לראות דוגמא בתא w2 שלא נכתב שם שם עובד 8 .כי מתחת לתא זה העמודה ריקה.
בתא g3 קיימת פונקציית unique שמקבצת את עמודות הת.ז והאחראי תוך כדי מיזוג כפילויות כידוע...
בעמודה i בטווח הצבוע בתכלת קיימות 3 פונקציות.
פונקציית filter המחזירה סינון של ערכים בהתאם לתנאי בעמודה h
אותה עוטפת פונקיית tocol (זמינה באקסל 365 ובשיטס)הגאונית שמחזירה טווח לעמודה אחת.
ואותה עוטפת פונקציית transpose שמחזירה והופכת את התוצאות ממאונך למאוזן.
עד כאן ליופי האקסל במיטבו...
וזו הזדמנות לעוד מרמלדה טעימה ומתוקה לחובבי האקסל/שיטס
מצורף גיליון שיטס לביצוע העתק הדבק וכן לראות מקרוב את הפונקציות.
אם בפתיחה באקסל מוחזרת שגיאה.נא לפתוח בשיטס קודם כל.
בהצלחה רבה!
הדיונים באשכול הנוכחי הוא בסוגיות ועזרה באקסל.אני לא יכול לעבור על כל האשכול המכובד
רק שאלה קטנה יש מדריך או הסבר
איך לעצב את טפסי האקסס שיהיה וויזאולי יותר טוב מהבייסיק?
הודעה בנושא 'רוצה לעזור לכם באקסל' https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12993356אשמח לעזרה, איך אני יוצר כזה טבלה באקסל?
צפה בקובץ המצורף 1526386
כן. באמצעות הפונקציה VLOOKUP.ויש אפשרות שבשורה 5 הסכום יקושר מקובץ אקסל אחר?
קוד:=SUM(VLOOKUP(A2, גליון1!A:B, 2, FALSE))
יש למיקרוסופט מסד נתונים ענק בשם contoso בדיוק למטרה זו, באתר שלהםלצורך הדגמא בקורס מקוצר באקסל לבעלות עסקים
אשמח לקבל דוגמאות למסדי נתונים המשמשים בעלי עסקים -
ניהול מלאי, דוחות שנתיים, הוצאות והכנסות, מעקב תשלומים, שעות עבודה, תרשימים ועוד.
תודה רבה
אפשר לקבל לינק למסד הנתונים?יש למיקרוסופט מסד נתונים ענק בשם contoso בדיוק למטרה זו, באתר שלהם
סורי, אין ליאפשר לקבל לינק למסד הנתונים?
בחיפוש גוגל ניתן להתרשם ולהוריד קבצי אקסל דוגמא להנ"ל.לצורך הדגמא בקורס מקוצר באקסל לבעלות עסקים
אשמח לקבל דוגמאות למסדי נתונים המשמשים בעלי עסקים -
ניהול מלאי, דוחות שנתיים, הוצאות והכנסות, מעקב תשלומים, שעות עבודה, תרשימים ועוד.
תודה רבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: