אקסל האשכול המרכזי לשאלות באקסל/גוגל שיטס

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
תודה על התשובה המפורטת,
עדיין אני ממש חדש בנוסחאות ואני לא ממש הסתדרתי,
עשיתי עמודה A למשל זה הרשימה המלאה, עמודה O זהוי הרשימה המקוצרת [עשיתי דרך הסר כפליות לא הסתדרתי עם UNIQUEמחוסר ידע כנראה]
אשמח מאוד אם אתה יכול לכתוב את הנוסחה בשלומתה
תודה רבה ותזכה למצוות
רק שאני אבין יותר מדויק לפני כתיבת הקוד איך הרשימה המלאה רק בעמודה A הרי יש בכל שורה כמה שמות, אז למעשה מהו הטווח בו ממוקמים כל השמות שאתה רוצה למספר?

רק שאני אבין יותר מדויק לפני כתיבת הקוד איך הרשימה המלאה רק בעמודה A הרי יש בכל שורה כמה שמות, אז למעשה מהו הטווח בו ממוקמים כל השמות שאתה רוצה למספר?
הרשימה המלאה זה 322
המקוצר זה 59
ממש תודה רבה זכות התורה תגן בעדך

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הרשימה המלאה זה 322
המקוצר זה 59
ממש תודה רבה זכות התורה תגן בעדך
אם אני מבין אותך נכון אז הרשימה הארוכה היא בעמודה A משורה 1 (בהנחה שאין לך כותרת) עד שורה 322,
בעמודה O יש לך רשימה מקוצרת משורה 1 עד 59.
עכשיו תעמוד בעמודה P בשורה ראשונה ותעתיק לשם את הקוד הבא
קוד:
=COUNTIF(A:A,O1)
ועכשיו תגרור את הנוסחא לכל התאים אח"כ עד שורה 59
בהצלחה.

שעשוע

משתמש פעיל
שלום יש לי שאלה קטנה בבקשה
בעיקרון הכיתוב בתוך התא גולש לעמודה הבא, כמו זה:

1661459300005.png

ורק אם יש תוכן בתא הבא, אז הכיתוב לא גולש. כמו זה:

1661459284572.png

השאלה: איך אפשר שהכיתוב לא יגלוש, גם אם אין כיתוב בעמודה הבאה?
תודה

אם אני מבין אותך נכון אז הרשימה הארוכה היא בעמודה A משורה 1 (בהנחה שאין לך כותרת) עד שורה 322,
בעמודה O יש לך רשימה מקוצרת משורה 1 עד 59.
עכשיו תעמוד בעמודה P בשורה ראשונה ותעתיק לשם את הקוד הבא
קוד:
=COUNTIF(A:A,O1)
ועכשיו תגרור את הנוסחא לכל התאים אח"כ עד שורה 59
בהצלחה.
וואוו כמה שעזרת לי
אני כבר מתעסק ברשימות כאלו כמה שנים וכל פעם פשוט עמדתי וספרתי כה יש לכל אלחד
לאחרונה התחלתי להתעמק בנושא של נוסחאות אז עכשיו חשבתי אולי יש אפשרות לעזור לי
וככה בשתי דקות עשיתי עבודה שתמיד לקחה לי שעתיים שלוש,

@ברוך הוא תודה רבה גדולה על כל העזרה שלב אחרי שלב תזכה למצוות

שלום יש לי שאלה קטנה בבקשה
בעיקרון הכיתוב בתוך התא גולש לעמודה הבא, כמו זה:

צפה בקובץ המצורף 1195043
ורק אם יש תוכן בתא הבא, אז הכיתוב לא גולש. כמו זה:

צפה בקובץ המצורף 1195041

השאלה: איך אפשר שהכיתוב לא יגלוש, גם אם אין כיתוב בעמודה הבאה?
תודה
יש שתי אפשריות דבר ראשון להרחיב את השורה ע"י אחיזה בעכבר בין שתי הטורים בשורה הראשונה ואז לחיצה ימנית כפולה,
אפשרות שניה: בית> יישור> גלישת טקסט

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
@ברוך הוא אולי תדע לעזור גם לי?
יש לי טבלת הוצאות והכנסות בגוגל שיטס
צירפתי קובץ שתבינו מה הבעיה
הטבלה הראשונה היא ההוצאות כשכל סוג הוצאה נרשמת בשורה של אופן התשלום, נגיד הוצאה של תקשורת ששולמה באשראי נרשם בשורה הייעודית
עכשיו בטבלה השנייה רשמתי את ההכנסות, אבל אני רוצה ג"כ לחלק איך הכסף נכנס לי אז עשיתי את פונקציית TRANSPOSE ותיחמתי את העמודה המתאימה של טבלת ההוצאות, הסיבה שעשיתי דווקא ע"י הנוסחה היא שאם נגיד מחר אני מוסיף בטבלת ההוצאות עוד אופן תשלום יתוסף לי אוטומטית עמודה כזאת בהכנסות הבעיה היא שאם נגיד הוספתי "ביט בין "צ'ק" ל "אשראי" גם בעמודות הוא יכניס את "ביט" בין שניהם, לא אכפת לי אבל הבעיה שרק את הכותרת הוא מזיז הצידה אבל לא את הטור שמשויך אליו, מקווה שהובנתי
תודה שהייתם איתי עד עכשיו :)
@אפר @מרובע @xl3391 @ברוך ר

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
@ברוך הוא אולי תדע לעזור גם לי?
האמת שקראתי את כל כל המאמר שלך 3 פעמים כבר מקודם, ולא הצלחתי להבין איפה הבעיה גם פתחתי את הקובץ.
הנוסחא שרשמת זה בסך הכול היפוך משורות לעמודות, ואז מה שאתה מוסיף בעמודות יתווסף אוטומטית לעמודות בדיוק באותו מקום שהוא נמצא בשורות. כל הנתונים שרשמת מתחתיהם (הסכומים) הם לא נתונים אוטומטיים ולכן הם לא יזוזו יחד עם הכותרת.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
האמת שקראתי את כל כל המאמר שלך 3 פעמים כבר מקודם, ולא הצלחתי להבין איפה הבעיה גם פתחתי את הקובץ.
הנוסחא שרשמת זה בסך הכול היפוך משורות לעמודות, ואז מה שאתה מוסיף בעמודות יתווסף אוטומטית לעמודות בדיוק באותו מקום שהוא נמצא בשורות. כל הנתונים שרשמת מתחתיהם (הסכומים) הם לא נתונים אוטומטיים ולכן הם לא יזוזו יחד עם הכותרת.
נכון, השאלה היא איך אני כן מצליח לשייך את הנתונים לכותרות, אני הרי רוצה להוסיף עוד סוגי תשלומים (דווקא באמצע כדי שזה אוטומטית ייכנס לסיכומים)
ואני רוצה שהנתונים שנכתבו בשביל הכותרת הספציפית יזוזו ביחד עם הכותרת
אולי יש איזה קומבינה שעושה את זה
בכל אופן תודה רבה

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נכון, השאלה היא איך אני כן מצליח לשייך את הנתונים לכותרות, אני הרי רוצה להוסיף עוד סוגי תשלומים (דווקא באמצע כדי שזה אוטומטית ייכנס לסיכומים)
ואני רוצה שהנתונים שנכתבו בשביל הכותרת הספציפית יזוזו ביחד עם הכותרת
אולי יש איזה קומבינה שעושה את זה
בכל אופן תודה רבה
אם הבנתי נכון הנתונים שאתה רוצה לשייך לכל כותרת זה סכום של כל מה ששולם בקטגוריה זו, נכון?
אם כך אז אתה קובע נוסחה של SUMIF לפי הקריטריון שרשום בכותרת וזה ישתנה אוטומטית כשזה יזוז.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אם הבנתי נכון הנתונים שאתה רוצה לשייך לכל כותרת זה סכום של כל מה ששולם בקטגוריה זו, נכון?
אם כך אז אתה קובע נוסחה של SUMIF לפי הקריטריון שרשום בכותרת וזה ישתנה אוטומטית כשזה יזוז.
לא ממש, את הסכומים הללו יש לי גם בטבלה הראשונה (שאם שמת לב יש לה שני סיכומים 1. של ההוצאות לפי אופן התשלום 2. ההוצאות של כל קטגוריה בנפרד)
הטבלה השנייה מיועדת ל"הכנסות" חוץ מההוצאות יש לי גם הכנסות, ולא כולם נכנסים בצורה אחידה יש מהם בצ'קים ויש באשראי וכן הלאה, את הנתונים האלו אני מזין ידנית בכל פעם שיש הכנסה נוספת, נגיד יש הכנסה של 100 ש"ח בצ'ק אני רושם בעמודה של צ'ק יש עוד הכנסה של 200 ש"ח בצ'ק אני ג"כ רושם את זה בעמודה של הצ'ק בשורה מתחת, עכשיו כשאני מוסיף בהכנסות עוד סוג של תשלום (ואני רוצה שזה יוסיף עוד עמודה בהכנסות) רק הכותרת של הצ'ק זזה הצידה אבל הנתונים שמתחתיה ששייכים אליה לא זזים ביחד איתה

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא ממש, את הסכומים הללו יש לי גם בטבלה הראשונה (שאם שמת לב יש לה שני סיכומים 1. של ההוצאות לפי אופן התשלום 2. ההוצאות של כל קטגוריה בנפרד)
הטבלה השנייה מיועדת ל"הכנסות" חוץ מההוצאות יש לי גם הכנסות, ולא כולם נכנסים בצורה אחידה יש מהם בצ'קים ויש באשראי וכן הלאה, את הנתונים האלו אני מזין ידנית בכל פעם שיש הכנסה נוספת, נגיד יש הכנסה של 100 ש"ח בצ'ק אני רושם בעמודה של צ'ק יש עוד הכנסה של 200 ש"ח בצ'ק אני ג"כ רושם את זה בעמודה של הצ'ק בשורה מתחת, עכשיו כשאני מוסיף בהכנסות עוד סוג של תשלום (ואני רוצה שזה יוסיף עוד עמודה בהכנסות) רק הכותרת של הצ'ק זזה הצידה אבל הנתונים שמתחתיה ששייכים אליה לא זזים ביחד איתה
עכשיו הבנתי את השאלה.
אבל לצערי אני לא רואה לזה פתרון.
אולי מאוחר יותר אני אחשוב יותר יצירתי או שאחד החברים האחרים ימצאו משהו.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עכשיו הבנתי את השאלה.
אבל לצערי אני לא רואה לזה פתרון.
אולי מאוחר יותר אני אחשוב יותר יצירתי או שאחד החברים האחרים ימצאו משהו.
תודה רבה!
אגב עזרת לי מאוד עם ה SUMIF (כמה הודעות אחורה)

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לא נעים לי להעמיס..
יש לי עמודה עם כספים להעברה, אנשים שונים שאני צריך להעביר להם כסף, בשורה כתוב רק הנטו שצריך להיכנס לכל אחד, בסוף לפני הסיכום יש שורה של עמלות, איך אני מגדיר שאקסל יחשב לי אוטומטית מה הסכום הכולל של העמלות?
נגיד יש עמלה כללית על כל הסכום של 5% תוספת, בנוסף עוד 5 ש"ח על כל העברה נפרדת, איך האקסל יחשב את זה לבד?
מצורף טבלה
@אפר @ברוך הוא @xl3391 @מרובע
יש לציין (יכול להיות שלזה כבר אין פיתרון) שהנוסחה שתסכם לי את סכום ההוצאות כולל העמלות צריך להיות דווקא SUBTOTAL ולא SUM (כי יש כמה וכמה קבוצות ובסוף אני צריך סיכום כללי ורק SUBTOTAL מסנן את סיכומי הביניים) ולכן כנראה שה SUBTOTAL יסנן את הנוסחה שנבנה כדי לחשב את העמלות, השאלה היא האם יש לזה בכלל פיתרון

קבצים מצורפים

• גיליון ללא שם.xlsx
    KB 71.9 · צפיות: 24

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא נעים לי להעמיס..
יש לי עמודה עם כספים להעברה, אנשים שונים שאני צריך להעביר להם כסף, בשורה כתוב רק הנטו שצריך להיכנס לכל אחד, בסוף לפני הסיכום יש שורה של עמלות, איך אני מגדיר שאקסל יחשב לי אוטומטית מה הסכום הכולל של העמלות?
נגיד יש עמלה כללית על כל הסכום של 5% תוספת, בנוסף עוד 5 ש"ח על כל העברה נפרדת, איך האקסל יחשב את זה לבד?
מצורף טבלה
@אפר @ברוך הוא @xl3391 @מרובע
יש לציין (יכול להיות שלזה כבר אין פיתרון) שהנוסחה שתסכם לי את סכום ההוצאות כולל העמלות צריך להיות דווקא SUBTOTAL ולא SUM (כי יש כמה וכמה קבוצות ובסוף אני צריך סיכום כללי ורק SUBTOTAL מסנן את סיכומי הביניים) ולכן כנראה שה SUBTOTAL יסנן את הנוסחה שנבנה כדי לחשב את העמלות, השאלה היא האם יש לזה בכלל פיתרון
זה הקוד
קוד:
=SUM(B1:B9)*0.05+COUNT(B1:B9)*5

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
זה הקוד
קוד:
תודה רבה! ממש תודה!
לבעיה שכתבתי בסוף יש פיתרון?

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
זה הקוד
קוד:
יש לי עוד טבלה עם אותם אנשים שצריכים לקבל עוד כסף עובר מטרה אחרת ולכן שם אני יחשבן רק את האחוזים ולא את התוספת של 5% כי כאמור הכסף יעבור באותה העברה רק שבגלל שהמטרה היא אחרת רשמתי את זה בעמודה נוספת
הבעיה שבעמודה הנוספת יש אחד שזה כן ההעברה הראשונה שלו ולכן אני חייב להוסיף לו 5 ש"ח איך אני יכול לעשות את זה? (ניסיתי בנוסחה פשוט לכתוב בסוף +5 הבעיה שהוא ייתן לי את זה גם אם אין נתון בשורה של אותו אחד, איך אני עושה תנאי שרק אם יש נתון באותה שורה, רק אז הוא יוסיף לי 5 ש"ח)

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כפילות

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לי עוד טבלה עם אותם אנשים שצריכים לקבל עוד כסף עובר מטרה אחרת ולכן שם אני יחשבן רק את האחוזים ולא את התוספת של 5% כי כאמור הכסף יעבור באותה העברה רק שבגלל שהמטרה היא אחרת רשמתי את זה בעמודה נוספת
הבעיה שבעמודה הנוספת יש אחד שזה כן ההעברה הראשונה שלו ולכן אני חייב להוסיף לו 5 ש"ח איך אני יכול לעשות את זה? (ניסיתי בנוסחה פשוט לכתוב בסוף +5 הבעיה שהוא ייתן לי את זה גם אם אין נתון בשורה של אותו אחד, איך אני עושה תנאי שרק אם יש נתון באותה שורה, רק אז הוא יוסיף לי 5 ש"ח)
כמה שזה נשמע לי זה פונקציית IF בסיסית

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה