פונקציית IF פשוטהאני מחפש פונקציה כזו:
אם הטקסט מכיל מילה פלונית = כתוב "חיובי"
אם הטקסט לא מכיל = "שלילי"
בתודה מראש
קוד:
=IF(A1="?","שלילי","חיובי")
פונקציית IF פשוטהאני מחפש פונקציה כזו:
אם הטקסט מכיל מילה פלונית = כתוב "חיובי"
אם הטקסט לא מכיל = "שלילי"
בתודה מראש
=IF(A1="?","שלילי","חיובי")
אני מחפש "טקסט מכיל" זאת אומרת שבין מילות הטקסט יש גם את המילה הזו.פונקציית IF פשוטהקוד:=IF(A1="?","חיובי","שלילי")
אפשר ע"י פונקציית FIND ו- IF ביחד, מצורף דוגמאאני מחפש "טקסט מכיל" זאת אומרת שבין מילות הטקסט יש גם את המילה הזו.
למשל "אם הטקסט מכיל "שלום"" - הוא ימצא לי גם בתאים שכתוב "שלום חבר" וגם "שלום ילד" וכו'.
יפה,אפשר ע"י פונקציית FIND ו- IF ביחד, מצורף דוגמא
(בדוגמא הוא מחפש את המילה "שלום" בתא B1 ואם הוא מוצא - הוא כותב "נכון" בתא A3 (ע"י IF בתא A3 שכותב "נכון" אם תא B1 אינו שגיאה))
ומה תעשו עם השמות שיש גם בנים וגם בנות? (בפרט בשמות המודרניים זה נפוץ מאוד).יש לי טבלה עם שמות - של בנים ובנות
ואני רוצה שיהיה רשום ליד כל אחד בן או בת
אם יש מישהו שכבר עשה משהו כזה או שיודע איך עושים דבר כזה
תודה מראש!
אשמח מאוד אם תוכל לעשות לי את זה, או שתסביר לי יותר באריכות מה לעשות ואוכל לנסותהתחלתי להכין נוסחה והסתבכתי, (עד שסידרתי את ה"אחת עשרה וכו'", ואז ראיתי שבאלפים מחברים את העשרות המאות והאחדות יחד (מאתים שישים ושש אלף, שבע מאות שמונים וחמש) אם יש מישהו אחר שיעשה עדיף, אם לא, אמשיך בלי נדר מחר או מחרתיים.
חשבתי לשתוק שלא לפגוע בפרנסתו של אקסלטיים.אשמח מאוד אם תוכל לעשות לי את זה, או שתסביר לי יותר באריכות מה לעשות ואוכל לנסות
בתודה מראש
התחלתי לכתוב את הנוסחה והגעתי עד ארבע ספרות.חשבתי לשתוק שלא לפגוע בפרנסתו של אקסלטיים.
אבל בסוף החלטתי להכין, אני עוד מעט מביא לך הסבר ראשוני מותאם לראש האנושי.
אחר כך צריך לתרגם אותו להסבר שמובן למוח של המחשב. זה יהיה הרבה יותר קל אם קודם אנחנו נבין מה בדיוק אנחנו צריכים.
להלן רשימה ראשונית שכתבתי,
אשמח להערות.
קודם כל התמונה להלן:
צפה בקובץ המצורף 1109672
וזה הפירוט:
א. אם יש ספרה אחת - להעתיק מעמודה B
ב. אם יש שתי ספרות: הראשונה מעמודה C אחריה "ו" והשניה מעמודה B.
אם הראשונה היא "1" אז שמים קודם את עמודה B, ואחריה (ללא "ו") את עמודה C בתוספת "ה" בסוף.
ג. אם יש שלוש ספרות: הראשונה מעמודה D, השניה מעמודה C, אחריה "ו" והשלישית מעמודה B.
אם הספרה השניה היא 1, אז שמים לפי הסדר הבא: D, "ו" B, ואחר כך C ובסוף "ה".
ד. אם יש ארבע ספרות: הראשונה מעמודה E, השניה השלישית והרביעית נשארות לפי כל הסדר דלעיל.
ה. אם יש חמש ספרות: הראשונה והשניה כמו בסעיף ב', בתוספת "אלף" ולאחריהם שלושת הספרות כמו בסעיף ג'.
ו. אם יש שש ספרות: הראשונה שניה ושלישית כמו בסעיף ג'. בתוספת "אלף", ולאחריהם שלוש הספרות כמו סעיף ג'.
ז. אם יש שבע ספרות: הראשונה מעמודה F, (אם היא 1 משמיטים אותה לגמרי, ואם היא 2 משמיטים ממנה את האות "ם") אחריה "מליון", אחריה שלוש כמו סעיף ו', ועוד שלוש כמו סעיף ג'.
ח. אם יש שמונה ספרות: הראשונה מעמודה C והשניה מעמודה F ולפניה "ו", (אם הראשונה "1" אז הופכים את הסדר: קודם F ואחר כך C ללא "ו" ביניהם וללא הוספת "ה" בסוף). ולאחריהם "מליון" ואז ממשיכים את סעיפים ו' ג'.
ט. אם יש תשע ספרות: קודם D אחר כך C אח"כ "ו" עם F, ואם השניה 1 אז הופכים ושמים F לפני C וללא "ו" ביניהם.
לאחריהם "מליון" וסעיפים ו' ג'.
אפשר ע"י פונקציית FIND ו- IF ביחד, מצורף דוגמא
(בדוגמא הוא מחפש את המילה "שלום" בתא B1 ואם הוא מוצא - הוא כותב "נכון" בתא A3 (ע"י IF בתא A3 שכותב "נכון" אם תא B1 אינו שגיאה))
בעצם זה לא עובד כמו שחשבתי.יפה,
לא ידעתי ש"#VALUE!" הוא ערך לכל דבר שאפשר לזהות אותו ולהשתמש בו.
או VLOOKUP או INDEX עם MATCH ביחד.שאלה מקווה שאצליח להסביר:
יש לי 2 טבלאות: 1. עם 40 שמות ות"ז ושאר פרטים, 2. מתוך ה40 רק 30 שמות עם אותם פרטים אך עם תוספת הערות ליד השמות.
השאלה: איך אני פוקד על האקסל שימצא לי מטבלה 2 רק את הערות לפי התז שימצא וידביק על השורות שבטבלה 1 לפי הת"ז. (לא מפריע לי שיהיה הערה אחידה שונה, לכל מי שהוא ימצא בטבלה 2)
תודה.
תודהאו VLOOKUP או INDEX עם MATCH ביחד.
תעלה דוגמא עם סימון איפה אתה רוצה לשים את הנוסחה ואנסח לך בלי נדר בהקדםתודה
אבל אין לי מושג איך יש מצב אתה מעלה לי דוגמא
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: