השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
1. אם אני מעבירה את הקרן השתלמות שלי לקרן אחרת, היא עדיין תהיה ניתנת כולה למשיכה בגלל שעברו מעל 6 שנים מהפקדה ראשונה בקרן הקודמת?
כן.
2. כשעברו למעלה מ6 שנים בקרן וההפקדות מהמעסיק ממשיכות, אני יכולה בכל שלב למשוך את הכסף כולל מה שהמשיך להיות מופקד.
כל עוד שלא משכת עדיין כסף, אז כן.
אחרי משיכה, אז ההפקדות החדשות מכאן ואילך ננעלות שוב ל6 שנים.
3. אם לקחתי הלוואה מהקרן והחזרתי אותה, עדיין תהיה לי אפשרות אחרי הפרעון להחליט שאני רוצה למשוך את הכסף ללא מס?
כן.

A052

משתמש סופר מקצוען

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

שומרת

משתמש רשום
כותבים כאן כל הזמן על הצורך ביועץ בלתי תלוי..
יש המלצה על יועץ כזה בענין פנסיה\השתלמות?

לחיות באושר

משתמש צעיר
כותבים כאן כל הזמן על הצורך ביועץ בלתי תלוי..
יש המלצה על יועץ כזה בענין פנסיה\השתלמות?
גם אני באותו מקום.
ראיתי פה כמה וכמה המלצות על @מקצועי בלבד
יש למישהו עוד המלצות עליה? היא אמינה? יש לה אינטרסים לחברות מסוימות?

נערך לאחרונה ב:

לחיות באושר

משתמש צעיר
נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני מאוד נהניתי ממנה. קיבלתי יעוץ דרך המייל
תודה רבה על הפירגון!
אבל רק חשוב להדגיש שאני לא מייעצת כלל מאחר ואין לי רישיון יעוץ.
ואכן אני משתדלת לעזור לאלו שפונים אליי במייל, אבל בשום צורה זה לא יעוץ.

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
קרן השתלמות קיימת במסלול מניות כללי (כלל כשרה) שכמובן הפסידה כמו כולם בחודשים האחרונים.
כדאי להעביר אותו למסלול עוקב S&P או זה נחשב התאבדות?
בכללי מה היחס עכשיו ל S&P בעקבות קריסת מניות הטכנולוגיה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
קרן השתלמות קיימת במסלול מניות כללי (כלל כשרה) שכמובן הפסידה כמו כולם בחודשים האחרונים.
הכל תלוי בנתונים האישיים שלך.

קרן אור

משתמש פעיל
תעברי על האשכולות, המידע שאת מבקשת קיים אינספור פעמים באשכול.
בגדול, אם ההשקעה היא לטווח ארוך אין משמעות לירידות האלו, וזה זמן מעולה להיכנס לשוק, הכסף שלך יקנה יותר.
אם ההשקעה היא לטווח קצר - S&P לא מתאים בשל התנודתיות שלו.

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
תעברי על האשכולות, המידע שאת מבקשת קיים אינספור פעמים באשכול.
בגדול, אם ההשקעה היא לטווח ארוך אין משמעות לירידות האלו, וזה זמן מעולה להיכנס לשוק, הכסף שלך יקנה יותר.
אם ההשקעה היא לטווח קצר - S&P לא מתאים בשל התנודתיות שלו.
זה לטווח ארוך.
רק שאני אולי מנסה לתזמן את השוק נניח אם אנחנו רק בתחילת המפולת אז לחכות עד שהעניינים ירגעו ורק אז להעביר את הקרן השתלמות לשם.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה לטווח ארוך.
רק שאני אולי מנסה לתזמן את השוק נניח אם אנחנו רק בתחילת המפולת אז לחכות עד שהעניינים ירגעו ורק אז להעביר את הקרן השתלמות לשם.
אם את יודעת לתזמן את השוק, אז תחכי לזמן שהוא יהיה בשפל הכי חזק שלו, ורגע לפני הירידות הבאות מהר תעבירי למסלול כללי, וכך שוב ושוב,ותהיי עשירה מאד.
ואם את לא יודעת לתזמן את השוק, אז למה את חושבת שדווקא עכשיו תצליחי יותר?

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
הבנתי שקרן השתלמות של מורה (משרד החינוך) יש לה מעלות מסויימות מבחינת אחוזי ההפרשה שהם רק בקרן השתלמות ברירת מחדל של המורים, וכן כל הענין של שנת שבתון שמשלימים לאחוזי שכר מלאים זה רק דרך הקרן הזאת. ומאידך ההשקעות שם לא משהו.
א. האם זה נכון?
ב. האם שווה לוותר על ההטבה של האחוזים תמורת השקעה במקום אחר? או שעדיף - אם אפשרי בכלל - לאחר 6 שנים להעביר למקום אחר?

2. רמזו לי שאני יכול ללחוץ על הנהלת המוסד שלי שיתחילו לתת קרן השתלמות - איך מתחלים את זה? אני בוחר קרן? איפה ולמה? (או שזה למייל בלבד:D..)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הבנתי שקרן השתלמות של מורה (משרד החינוך) יש לה מעלות מסויימות מבחינת אחוזי ההפרשה שהם רק בקרן השתלמות ברירת מחדל של המורים, וכן כל הענין של שנת שבתון שמשלימים לאחוזי שכר מלאים זה רק דרך הקרן הזאת. ומאידך ההשקעות שם לא משהו.
א. האם זה נכון?
ב. האם שווה לוותר על ההטבה של האחוזים תמורת השקעה במקום אחר? או שעדיף - אם אפשרי בכלל - לאחר 6 שנים להעביר למקום אחר?
יש באשכול הזה תשובות מפורטות על השאלות האלו.
2. רמזו לי שאני יכול ללחוץ על הנהלת המוסד שלי שיתחילו לתת קרן השתלמות - איך מתחלים את זה?
אפשר לשאול בתמימות את המעסיק לאיזה קרן השתלמות הוא מפקיד את הכסף?
ואפשר כמובן גם לבקש זאת בצורה יפה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה