השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

יאיר ב

משתמש חדש
אשמח לתשובה ממי שיודע:
נפתחה לי קרן השתלמות אצל מעסיק קודם בשנת 2018 (וסיימתי כעבור שנה).
נכנסתי לפני תקופה לעבודה אצל מעסיק חדש.
ברצוני שההפקדות לקרן השתלמות מהמעסיק החדש יופנו לאותה הקרן הישנה (ע"י עדכון שם מעסיק).
האם בהגיע 6 שנים מאז ההפקדה הראשונה (של המעסיק הקודם) אהיה זכאי למשיכת כל הכספים מהקרן או שה6 שנים יתחילו להיספר מחדש (מתחילת ההפקדות של המעסיק החדש)?
(נ.ב אני רוצה להמשיך בקרן הקודמת, מפני ששם קיבלתי דמי ניהול 0.6, ואם אפתח קרן חדשה הם לא מוכנים לרדת מתחת ל0.8)
תודה מראש

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מהו גובה התקרה?(בודקים לפי שנתי או עבור כל חודש?)
תודה תודה!
מי שמרוויח בערך 16,000 לחודש ומעלה
יכול להיות לו תשואה שתחויב במס.
מי שמרוויח פחות, פטור ממס.
בהצלחה !
אשמח לתשובה ממי שיודע:
נפתחה לי קרן השתלמות אצל מעסיק קודם בשנת 2018 (וסיימתי כעבור שנה).
נכנסתי לפני תקופה לעבודה אצל מעסיק חדש.
ברצוני שההפקדות לקרן השתלמות מהמעסיק החדש יופנו לאותה הקרן הישנה (ע"י עדכון שם מעסיק).
האם בהגיע 6 שנים מאז ההפקדה הראשונה (של המעסיק הקודם) אהיה זכאי למשיכת כל הכספים מהקרן או שה6 שנים יתחילו להיספר מחדש (מתחילת ההפקדות של המעסיק החדש)?
(נ.ב אני רוצה להמשיך בקרן הקודמת, מפני ששם קיבלתי דמי ניהול 0.6, ואם אפתח קרן חדשה הם לא מוכנים לרדת מתחת ל0.8)
תודה מראש
תקרא כאן למטה
תחת הכותרת "חשוב לדעת"

יאיר ב

משתמש חדש
תקרא כאן למטה
תחת הכותרת "חשוב לדעת"
תודה רבה
דיברתי היום עם נציג ממיטב ד"ש שאמר לי שהספירה מתחילה מחדש..
דרך אגב, אני עושה נכון לגבי ההמשכה בקרן הקודמת עם "עדכון שם מעסיק", כדי לזכות להמשיך בדמי ניהול 0.6?
יש מצב בפתיחת קרן חדשה לקבל דמי ניהול פחות מ0.6 במיטב דש הלכה?

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
תודה רבה
זו תשובה חצי מדויקת.
לכל קרן מתחילה ספירה מחדש, אולם ניתן לעשות 'השלכת וותק' ולמשוך לפי הוותק של הקופה הקודמת.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
נציגי שירות הלקוחות, לא יודעים.
לא שידוע לי.
לכל קרן מתחילה ספירה מחדש, אולם ניתן לעשות 'השלכת וותק' ולמשוך לפי הוותק של הקופה הקודמת.
לכאורה אתם צודקים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה מיוחד במיטב דש?
אפשר לקבל גם פחות בחברות אחרות. [לא פחות טובות]
אכן זה נכון, רק שכשעושים השלכת וותק זה מחייב להוציא גם את הקרן הישנה וגם את החדשה באותו זמן.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
תגידו
אם כמעסיק מפריש לי ק.השתלמות
כמה אני יכולה להפריש בעצמאי בלי להגיע למיסוי?

יאיר ב

משתמש חדש
מה מיוחד במיטב דש?
אפשר לקבל גם פחות בחברות אחרות. [לא פחות טובות]
בהשוואה שעשיתי בין כל מסלולי ההלכה של כל החברות, מיטב דש והפניקס נמצאים בטופ של תשואות ל5 שנים אחרונות. מובילות גם במדד שארפ.
בהפניקס מציעים 0.75 בפתיחת קרן, ומיטב מציעים 0.8. באם אמשיך במסלול קודם שיש לי במיטב, אקבל דמי ניהול 0.6.
(מה גם שבהלכה של מיטב, רוב ההשקעות מבוססות אג"ח ממשלתיות, מה שמשאיר סיכון נמוך, עם אותם התשואות של הפניקס שמבוססי מניות)
מה לא נכון בחשבון שעשיתי?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה לא נכון בחשבון שעשיתי?
אין הבדל גדול בין רוב המסלולים ההלכתיים הסולידיים, וזה שבתקופת זמן מסוימת חברה אחת הביאה תשואה טיפה יותר גבוהה, זה לא אומר כלום על העתיד.
בעוד שדמי ניהול זה משהו ודאי, שבהחלט משפיע על התשואה שלך.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

עין טב

משתמש פעיל
יש לי קרן השתלמות של הסתדרות המורים. יש שם כלל שאין שום אפשרות למשוך את הכספים לפני שיוצאים לפחות לשנת שבתון אחת. חבל, כי יש שם הרבה כסף ואין לי אפשרות למשוך. יש איזה פתרון לזה? ומה הדבר המטופש הזה שאם יצאת פעם אחת לשנת שבתון מכאן ואילך אתה יכול תמיד למשוך, ואם לא אז לא.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
יש לי קרן השתלמות של הסתדרות המורים. יש שם כלל שאין שום אפשרות למשוך את הכספים לפני שיוצאים לפחות לשנת שבתון אחת. חבל, כי יש שם הרבה כסף ואין לי אפשרות למשוך. יש איזה פתרון לזה? ומה הדבר המטופש הזה שאם יצאת פעם אחת לשנת שבתון מכאן ואילך אתה יכול תמיד למשוך, ואם לא אז לא.
משתתף בצערכם ובצער כל המורים והמורות.
תוכלו לקחת בינתיים הלוואה כנגד הצבירה בתנאים נוחים.

מעכשיו תוכלו להפקיד לקרן השתלמות רגילה.
פונים לאחד מבתי ההשקעות ממלאים טופס דיגיטלי
(את פרטי המעסיק יש לכם בתלוש משכורת)
תקראו כאן את ההודעה שלי #29
בהצלחה !

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם עבר 6 שנים מההפקדה הראשונה, בדר"כ אפשר להעביר את כל הכסף לקרן השתלמות רגילה, גם אם לא יצאתם לשנת שבתון.
[כמובן שצריך לדעת איך בדיוק להעביר את הכסף, אבל זה לא אמורה להיות בעיה מדי גדולה]
ואם לא עבר 6 שנים, אז אכן אפשר להעביר רק את ההפקדות מכאן ולהבא, ואחרי 6 שנים מההפקדה הראשונה בקרן למורים להעביר אותה לקרן הרגילה.

נערך לאחרונה ב:

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
את ההשלמה עד ל 18,960 ש"ח בשנה.
נראה לי שהיא מתכוונת לגבי מס רווח הון
לגביו נראה שיש לקונה בחוק לעת עתה, על פי נדב טסלר בפנסיוני אפשר להפקיד את מלוא התקרה פעמיים, וכלשונו:
התקרה לפטור מרווחי הון מחושבת בנפרד לכל מעמד

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לגביו נראה שיש לקונה בחוק לעת עתה, על פי נדב טסלר בפנסיוני אפשר להפקיד את מלוא התקרה פעמיים, וכלשונו:

אכן זה נכון.
אבל א"א לדעת כמה זמן זה יימשך.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מי אני שאחלוק על נדב.
אבל תראה כאן
  • כאשר העובד הוא שכיר בנוסף להיותו עצמאי, והוא מפקיד כספים לקרן השתלמות הן כשכיר והן כעצמאי, הוא זכאי לפטור ממס על רווחי הון בגין הסכומים שהופקדו באותה שנה עד התקרה - אך לא להטבה בסכום כפול.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כאשר העובד הוא שכיר בנוסף להיותו עצמאי, והוא מפקיד כספים לקרן השתלמות הן כשכיר והן כעצמאי, הוא זכאי לפטור ממס על רווחי הון בגין הסכומים שהופקדו באותה שנה עד התקרה - אך לא להטבה בסכום כפול.
מעניין, עד כמה שזכור לי זה לא היה כשאני קראתי את זה בעבר. תודה על העדכון.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה