מה שאני מכיר כן
כתבת את זה לימה שאני מכיר כן
על השורה הראשונה רצתי לבדוק,אני יוצא מנקודת הנחה שדבריה הם קשקוש,
אבל גם אם זה נכון שהמעסיק מפריש לך 8.4% מהשכר, הרי שבוודאי שלא כדאי לך לעבור,
נניח שהמשכורת היא 10,000, אם ההפרשות הן כפי הנהוג למורים - 4.2% חלק עובד ו8.4% חלק מעסיק, הרי שמדובר ב12.6% לשנה, שזה אומר 1260*72 חודשי חיסכון = 90,720 ש''ח בסוף התקופה רק מהקרן.
אגב, בשביל לבדוק את זה לא צריך מנהלת חשבוןנות, אפשר להסתכל בתלוש זה מופיע בהפרשה לקרן השתלמות ותבדקי אם זה לפי 4.2 או 2.5
לא מייעץ ולא ממליץ
נשאר לך עכשיו לחטט בדוחות של הקרן השתלמות לראות האם המעסיק הפריש לך 8.4 או שרק 7.5וראיתי שההנחה שלך טעות,אכן מופרש 4.2!!!
וואונשאר לך עכשיו לחטט בדוחות של הקרן השתלמות לראות האם המעסיק הפריש לך 8.4 או שרק 7.5
אני ממש לא מתכוון להמליץ על משהו כזה או אחר
אני כן ממליץ לנסות לעשות את החשבון לבד, זה לוקח שעה ויכול להיות שזו תהיה השעה הכי ריווחית בחיים מבחינה כספית.
ההטבות של קרן השתלמות למורים הן:
הפרשה של המעסיק 0.9% נוסף שזה יש לך ממילא
משכורת מובטחת של 66% לפי איזהשהו שכר ממוצע
הפרשות פנסיה לשנת ההשתלמות
שנת ותק (אם מתכוונים לעבוד שליש משרה, את לא צריכה את ההטבה הזו)
דמי לידה למרות שלא עבדו, שאת זה אפשר לתכנן לא לצאת לשבתון אם עומדים לצאת לחופשה מלאה שמאבדים בה את הזכות לדמי לידה.
החזר לימודים
החסרונות:
גם אחרי 6 שנים אין לך גישה לכסף אלא לפי תנאים מסויימים המופיעים באתר שלהם
אם את לא מושכת ומשאירה את הכסף בקופה, הרווח אפסי (1.6% לשנה נומינאלי במסלול הלכה 5 שנים אחרונות, מסלול כללי לא הרבה יותר טוב)
במקרה שלך במיוחד יש חסרון נוסף, בקרנות השתלמות למורים במשיכה לפני גיל פרישה מאבדים 11% מחלק המעסיק
ההטבה של קרן רגילה היא:
הכסף שלך, וזהו זה, אף אחד לא יתעסק לך במה את לומדת ומה את עושה ומתי את מחליטה לצאת לחופשה, אם לחודש או חודשים שנה שנתיים
התשואה גבוהה בהרבה, בדוגמא של 10000 ש''ח משכורת בסיום ה6 שנים יהיו 90,000 ש''ח קרן, בהנחת תשואה של 2% נטו יהיו שם 96,000 ש''ח, ובהנחת תשואה של 4% יהיה שם 102,000 ש''ח
החסרון:
איש לא מבטיח כלום, רק מה שיהיה בקופה זה מה שיהיה, מאידך, במקרה של ירידה קיצונית בשוק, אפשר להמתין כמה שנים להתאזנות.
לא מייעץ וכו'
אז אין מציאות שזו קרן רגילה שאינה של עובדי הוראה.על השורה הראשונה רצתי לבדוק,
וראיתי שההנחה שלך טעות,אכן מופרש 4.2!!!
אחרי זה ראיתי שזו ההמלצה שלך לבדוק בעצמי...
לפי דבריך אני מבינה שעדיף לי ממש לשאר בקרן הזו.
השאלה האם באמת אין שום הטבות או משהו שאפשר לפספס אם יוצאים לשבתון ולוקחים את הכסף מהקרן הזו.
אז כפי שאתם רואים בעצמכם אין ניכוי לקרן השתלמות אלא רק לקרן פנסיה ופיצויים.אני עובד בעבודה זאת שנה
זה מה שכתוב לי בתלוש
אבל היא כתבה שהקרן השתלמות שלה נמצאת בהראל, כך שזה לא של מוריםאז אין מציאות שזו קרן רגילה שאינה של עובדי הוראה.
4.2 זה רק עובדי הוראה יכולים להפריש, ורק בקרן מיוחדת לעובדי הוראה (שכפי שכתבו כמעט לא מרויחות כלום לעומת קרנות רגילות).
הקרן שלי היא רגילהאז אין מציאות שזו קרן רגילה שאינה של עובדי הוראה.
4.2 זה רק עובדי הוראה יכולים להפריש, ורק בקרן מיוחדת לעובדי הוראה (שכפי שכתבו כמעט לא מרויחות כלום לעומת קרנות רגילות).
אז כפי שאתם רואים בעצמכם אין ניכוי לקרן השתלמות אלא רק לקרן פנסיה ופיצויים.
*נקראשאלה פשוטה: מה זה נקרה מניות מדדי חול איזה מדדים ואיפה
הכי פשוט זה לגגל:שאלה פשוטה: מה זה נקרה מניות מדדי חול איזה מדדים ואיפה
לאפנסיה
0.9 מהצבירה
0.19 מהפקדה
זו הצעה טובה?
לפי מה שמופיע בגמלנט היה להם ממוצע 6% תשואההחסרונות:
גם אחרי 6 שנים אין לך גישה לכסף אלא לפי תנאים מסויימים המופיעים באתר שלהם
אם את לא מושכת ומשאירה את הכסף בקופה, הרווח אפסי (1.6% לשנה נומינאלי במסלול הלכה 5 שנים אחרונות, מסלול כללי לא הרבה יותר טוב)
הקרן שלי היא רגילה
מה שמופיע בתלוש זה הראל 4.2
מציאות...
התכוונת תבדקי...תבדק האם ההפקדה היא אכן להראל, והאם הם מקבלים 4.2%
זה לא קורה.
קרן השתלמות שלא של מורים לא יודעת לקבל הפקדות של 8.4/4.2
אלא של 7.5/2.5
אני דיברתי על קרנות של עגור וש להסתדרות המוריםלפי מה שמופיע בגמלנט היה להם ממוצע 6% תשואה
החוק לא מאפשר לגבות יותר מ 0.5 מהצבירה.פנסיה
0.9 מהצבירה
0.19 מהפקדה
זו הצעה טובה?
מהשתלמות??החוק לא מאפשר לגבות יותר מ 0.5 מהצבירה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: