רגע של ניצחון
משתמש מקצוען
בשביל מה באמת?הוא אמר "שאם יהיה צורך הוא יביא מחו"ל עובדים", בשביל מה? בשביל להיות מלצרים?
מה הם יעשו?
בשביל מה באמת?הוא אמר "שאם יהיה צורך הוא יביא מחו"ל עובדים", בשביל מה? בשביל להיות מלצרים?
הבעיה היא לא בחוצניקים שקונים דירות במאות ואלפים כי אזורי הביקוש שלהם זה יותר ירושלים ואם יהיה קצת יותר ממוקדים לשכונות זה יהיה בעיקר רוממה שערי חסד ועוד קצת מאה שערים וזה בגדול ואולי קצת בית שמששים לב שפחות דיברתי על "העפת משקיעים", אלא בעיקר על משקיעים מחו"ל, שיתכבדו ויעשו את הכסף שלהם על חשבון איפה שהם גרים. בפרט מעצבנים אותי החוצניקים שקונים מאות ואלפי דירות בארץ לשבועיים בשנה. עם כל הכבוד - ויש הרבה - למי שגר במיאמי ומגיע לכאן לחגים כי שם אין אווירת חג, תתכבד ותשכור חדר בבית מלון או אפילו דירת נופש מפוארת. אתה לא צריך לקחת את הדירה של הילד שלי בשביל השבועיים הללו. תענה על זה בבקשה, לא על משקיעים כללי שגם עוזרים רבות למשק מכל מיני כיוונים.
מאודהאם הדבר שווה. ??
לא הבנתי למה לדעתך צריך לדאוג רק לאלו שיכולים לקנות דירה ולא לאלו שיכולים רק לשכור דירה, שתהיה להם דירה בשכירות לטווח ארוך.עו"ד רוזנבלט הדברים שלך נכונים
הייתי מוסיף עוד נקודה חשובה שגורמת למצוקת מחירי הדיור
וזה ההטבה של משרד השיכון לקבלנים לשכירות לטווח ארוך עם הטבות מס
אצלנו בחריש יש מאות {ואולי אלפי} דירות לקבלנים שמשכירים אותם לטווח ארוך ולכן ההציע של הדירות אזל והמחירים קפצו
רק לשפיר יש כ 300 דירות מושכרות לדונה עוד כמה מאות וכו' וכו'
שמשרד השיכון יבטל את ההטבות הנ"ל !!
נכון אבל צריך לשפר את התוכניתלא הבנתי למה לדעתך צריך לדאוג רק לאלו שיכולים לקנות דירה ולא לאלו שיכולים רק לשכור דירה, שתהיה להם דירה בשכירות לטווח ארוך.
מאוד, גם אני יכול לומר.מאוד
בתוכנית דובר על ריבית בנוסף להצמדה, כמדומני 2 אחוז או יותרבאג"ח לא מקבלים שכירות
כל אג"ח למשקיעים הוא במקום שאתם משקיעים יקנו דירה, ובמקום זה אותה דירה תלך לחסרי דיור, וזה כבר הגדלת היצע לחסרי דיורשוק האג"ח יהיה מוגבל
מי שירצה להשקיע בדירותרק אני לא מבינה?
אם מנפיקים אג"ח צמוד למחירי הדיור בתקווה להוריד את מחירי הדיור, מי ירצה להשקיע באג"ח הזה על מנת להפסיד?
ליתר דיוק זה רעיון ישן מלפני עשר שנים שהמצע של הליכוד אימץ אותוהוא רק משהו פופליסטי שהליכוד כתבו במצע שלהם כדי שלא יאמרו שאין להם פתרון למצוקת הדיור
אני אסביר שוב:מי שירצה להשקיע בדירות
כבר כתבתי שאם זב יהיה אטרקטיבי כל אלו שמשקיעים במניות יילכו ע"ז כי זה יניב תשואה יותר גדולה ואזה לא יילכו הדירות למחוסרי דיור אלא יהיה גם משבר דיור וגם אג"ח מניב של 20% שנתי שזה המון (לעומת ממוצע בבורסה 7% שנתי במדדים מובילים) וזה יגרום לפשיטת רגל של המדינהכל אג"ח למשקיעים הוא במקום שאתם משקיעים יקנו דירה, ובמקום זה אותה דירה תלך לחסרי דיור, וזה כבר הגדלת היצע לחסרי דיור
בנוסף זה נותן תמריץ לאוצר לצנן את השוק. ואם הם באמת ירצו הם יוכלו
נכון ממש!ליתר דיוק זה רעיון ישן מלפני עשר שנים שהמצע של הליכוד אימץ אותו
כבר הסברתי המשקיעים ישקיעו באג"ח כי גם אם מחירי הדיור יירדו כל עוד שיהיה יותר מ7% אחוז שנתי כל המשקיעים במניות יעברו לזה ויהיה לזה ביקוש מטורף לא רק ממשקיעי דירות אלא מכל משקיעי הבורסה,תחשבו שקרנות מוסדיים משקיעות מילייארדים בבורסה על 7% שנתי ממוצע, הם יעבירו את כל ההשקעות לאג"ח הזה, עד כאן ברור.אני אסביר שוב:
הליכוד אומרים לחסרי הדיור- אנחנו ננפיק אג"ח צמוד למחירי הדיור, כך שכל המשקיעים יצאו מהשוק והמחירים ירדו. עד כאן ברור.
הליכוד אומר למשקיעים- אנחנו ננפיק אג"ח צמוד למחירי הדיור, בואו תשקיעו בזה במקום בדירה.
אבל המשקיעים שומעים גם את מה שנאמר לחסרי הדיור, ולכן השאלה:
למה שישקיעו באג"ח צמוד למחירי הדיור על מנת להוריד את מחירי הדיור ולהפסיד?
לפי מה מחושב 7% שנתי?כבר הסברתי המשקיעים ישקיעו באג"ח כי גם אם מחירי הדיור יירדו כל עוד שיהיה יותר מ7% אחוז שנתי כל המשקיעים במניות יעברו לזה ויהיה לזה ביקוש מטורף לא רק ממשקיעי דירות אלא מכל משקיעי הבורסה,תחשבו שקרנות מוסדיים משקיעות מילייארדים בבורסה על 7% שנתי ממוצע, הם יעבירו את כל ההשקעות לאג"ח הזה, עד כאן ברור.
ועכשיו המשקיעים בדירות ימשיכו להשקיע הדירות כי הם חושבים שהם יכו את השוק אז מחירי הדיור יעלו ואיתם האג"ח והדרך תלולה לפשיטת רגל של המדינה
מצב הנוכחי הוא אבסורדי: הממשלה משווקת המון דירות, ומי קונה אותן בסוף ? משקיעים, בעיקר מחו"ל. מילא תושבי הארץ שמשקיעים, זה עוד חצי צרה, כי בסוף הדירה, או תמורתה, משמשים למגורי הילדים, ובינתיים היא מושכרת לזוג אחר, גם זה לא בסדר ודורש טיפול מהיר, אך כאשר תושב חו"ל קונה הוא לא יגור כאן ובדרך כלל גם לא ישכיר כל השנה, כך שהוא תופס שטח יקר של משפחה צעירה שנותרת ללא דירה, וכך יוצא ששיווקי הקרקע המאסיביים לא פותרים לא את מצוקת הדיור ולא מצוקת המימון, ולריק המדינה מפסידה את הכנסות הענק שיכלו להיכנס לרמ"י.
ממוצע שנתי למדדים המובילים בעולם (כגון סנופ 500)לפי מה מחושב 7% שנתי?
כתבת שהאג"ח צמוד דיור ייתן תשואה של יותר מ-7%, שאלתי איך חישבת את זהממוצע שנתי למדדים המובילים בעולם (כגון סנופ 500)
לאף אחד לא דחוף שמישהו יקנה את האג"ח הזה... העיקר שלא יקנו דירות...אני אסביר שוב:
הליכוד אומרים לחסרי הדיור- אנחנו ננפיק אג"ח צמוד למחירי הדיור, כך שכל המשקיעים יצאו מהשוק והמחירים ירדו. עד כאן ברור.
הליכוד אומר למשקיעים- אנחנו ננפיק אג"ח צמוד למחירי הדיור, בואו תשקיעו בזה במקום בדירה.
אבל המשקיעים שומעים גם את מה שנאמר לחסרי הדיור, ולכן השאלה:
למה שישקיעו באג"ח צמוד למחירי הדיור על מנת להוריד את מחירי הדיור ולהפסיד?
זה היה משהו חד פעמי.20% שנתי
יש בידי המדינע סכום אסטרונומי של קרקעות, הרבה יותר מהאג"ח שהיא מנפיקהפשיטת רגל של המדינה
ברור שרוצים שיקנו את האג"ח הזה. הוא אמור להיות פיתוי למשקיעים במקום להשקיע ישירות בדיור.לאף אחד לא דחוף שמישהו יקנה את האג"ח הזה... העיקר שלא יקנו דירות...
האג"ח הזה שוה ערך לדירות. אם הם לא ירצו לקנות את זה משום שמדד הדירות יורד - הם גם לא ירצו לקנות דירות...
הגביר מלוס אנג'לס תפס את הדירה לבעלבת ממונסי שעלה לארץ וקנה ברמת אשכולזה נכון לגבי ירושלים אולי גם מירון או צפת
הילד שלי בכל מקרה לא יקנה דירת 5-6 חדרים ברחביה ששייכת לגביר מלוס אנג'לס
אבל במציאות הדירות מתייקרות בכל הארץ הן במרכז והן בפריפריה , מה שמעיד על (מחסור ) מצוקת דיור שמביא להתייקרות ולמצוקת כסף
מבחינת שוק ההשקעות הנפקת האג"ח היא בדיוק כמו עוד בניית דירותברור שרוצים שיקנו את האג"ח הזה. הוא אמור להיות פיתוי למשקיעים במקום להשקיע ישירות בדיור.
האג"ח הזה בנקודת הזמן הנוכחית הוא כלי להורדת מחירי הדירות. בהפשטה, ככל שיותר משקיעים יקנו אג"ח במקום דירות כך מחירי הדיור ירדו. האינטרס של המשקיעים הוא שההשקעה שלהם תעלה, ולכן אם הם ימשיכו לקנות דירות- ירוויחו (בנטרול משתנים אחרים) ואם יקנו את האג"ח- יפסידו. במה הייתם בוחרים?
ואם כך אז מה עשינו פה בעצם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: