blue eagle
משתמש סופר מקצוען
יש כאלו שיודעים להפריד בין בלגן .....למלוכלך.....
זה מעניין
כי לי מפריע לכלוך אין לי בעיה עם בלגן!
זה מעניין
סלסלות לכל דבר.מסמכים בקלסר בספריה (ככה לא מחפשים)איפה אתם שמים דברים שאין להם מקום מוגדר כמו מטבח/ אמבטיה שאז זה ברור
נגיד כלי עבודה כלי כתיבה דפים וקלסרים כבלים בטריות ניירות עטיפה תרופות(שחלק באמבטיה וחלק לא)
יש לי ארון גדול לכל אלו והוא תמיד מתבלגן ועמוס.
בנוסף תקועים לי על השולחן קבוע מפתחות, כרטיסים, מסמכים לטיפול מיידי ועוד כל מיני שמונצס או חלקים של דברים בדרך למצוא להם מקום או להחליט לזרוק-
תיקו!יש כאלו שיודעים להפריד בין בלגן .....למלוכלך.....
זה מעניין
ויש כאלו שלבעל מפריע מאוד בלאגן ולאשה מפריע מאוד לכלוך (אני ואשתי)יש כאלו שיודעים להפריד בין בלגן .....למלוכלך.....
מן הסתם את גרה ביחידה?!השניה התחתנתי!
כן, את צודקת לגמרימן הסתם את גרה ביחידה?!
אצלי זה עבד...אולי באמת שיהיה לי ריק בעין יהיה יותר מוטיבציה והגיון בלסדר..
אהבתי ממש!עוד דברים שעוזרים לי- לאפשר מקומות של 'בלאגן נסתר'
אצלי זה בדיוק הפוך,לשם אני דוחפת כל משחק שאין לי כח כרגע להחזיר בדיוק למקום
כן, ברור!למה זה טוב, הנפש רגועה יותר כשהבית בית מרקחת?
הגדרת מעולה! גוזרת ושומרת!אז בתור אחת שקצת אובססיבית לסדר (עובדת על לשחרר..) - אני מרגישה צורך להגיב.
אני חושבת שהתשובה היא כן לכל מה ששאלת:
אולי אתן עובדות ומסדרות בלי הפסקה? - כן. (כמעט).
אולי אין לכם בבית כמעט דברים ולכן הבית מסודר? - כן.
אולי כל בני המשפחה מחונכים לתרבות קפדנית? - כן.
אני מגיעה מבית שתמיד היה מסודר, אמנם לא בלחץ והיסטריה והיו דברים על השולחן לפעמים (ובתור נערה היו ימים שחצי ארון היה בחוץ, כי "אין לי מה ללבוש"..) אבל המראה הכללי של הבית היה תמיד מסודר והתרגלנו שצריך להחזיר דברים למקום וגם לא היה צריך להגיד לנו ברוב המקרים. זה היה ברור מאליו.
גם בעלי גדל בבית מסודר, אבל הדגש בו היה יותר על ניקיון ופחות על סדר ובאמת אני רואה שקשה לו להתרגל להחזיר דברים למקום וכו'.
ולשאלתך - אז כן. בבית עם ילדים קטנים שמתבלגן ללא הרף בהחלט צריך לעבוד ולסדר בלי הפסקה. אבל אני משתדלת לשחרר בקטע הזה (וזה עובד לגמרי) ולתת לעצמי גם "להנות" מהבלגן הזמני במהלך היום כשאני יודעת שבסוף היום אני יכולה לאפס הכל. היה לי קשה לעשות את העבודה הזו בהתחלה אבל אין ברירה, אחרת זה באמת בא על חשבון הילדים כמו שאמרו פה למעלה ואני לא הייתי מוכנה לזה. היום הבית שלי הוא ג'ימבורי אחד גדול והילדים מרגישים בו הכי חופשיים בגבולות הבטיחות.
אבל עדיין, הבית במצב די מסודר רוב היום. למשל - המטבח מסודר כשלא מבשלים בו, השולחן מסודר כשלא אוכלים בו/יושבים בו, הרצפה מסודרת בזמן שלא משחקים עליה, משאירים את המקלחת מסודרת אחרי שיוצאים ממנה, המיטות מסודרות אחרי שקמים בבוקר וכן הלאה.
זה הרבה עניין של הרגל ואני כבר עושה את זה באופן אוטומטי ולא יכולה אחרת. רואה משהו לא במקום - על הדרך לחדר השני לוקחת אותו למקום שלו. לא אומרת "אח"כ אני אסדר הכל". אם אפשר בקלות למה לא? זה לוקח רגע כשרוב הדברים כבר במקום שלהם כי הקדשת עוד דקה לסדר את השמיכה אחרי שקמת, הקדשת עוד שניה להחזיר את הקפה לארון במקום להשאיר אותו על השיש, הקדשת עוד רגע לקום לשים את הצלחת בכיור ולא השארת אותה על השולחן. זה דברים קטנים שעושים את ההבדל.
אבל אין ספק שלמי שלא רגיל לזה זה יהיה יותר מורכב מאשר מי שגדל כך וזה טבע שני אצלו.
יש שיטה לבלגן כשלא יודעים מאיפה להתחיל - מחלקים אותו לקבוצות. למשל:
לסרוק מה צריך לזרוק לפח - לאסוף הכל ולזרוק.
את כל הבגדים - לכביסה או לאן שצריך.
כל מה ששייך לחדר X - לקחת לחדר X.
יכול להיות שזה ברור מאליו, אבל אולי לא לכולם.
וגם - כמו שכתבתי למעלה: שיטת "על הדרך".
אני בדרך מהסלון למטבח ויש כוס על השולחן? "על הדרך" לוקחת אותה לכיור אפילו שהיא לא שלי.
זה הרבה עניין של תשומת לב. לא לכולם יש את זה. לפחות לא באותה מידה.
אני מרגישה כשאני רואה משהו לא במקום - כמו נורית אדומה שנדלקת במוח "אזהרה! אובייקט עוין בשטח" חח ברמה כזו. זה גם מאוד משפיע לי על הריכוז והמצב רוח. למשל יום שבו הבית מאוד מבולגן - אני מרגישה "לא מאופסת" בעצמי. מניחה שזה משפיע על כולם באיזושהי רמה.
מה שעוד עוזר לי - כיוון שב"ה המשפחה גדלה והכרח הוא שיהיה בלגן - אני מגדירה מקומות שבהם לא אכפת לי שיהיה מבולגן אבל בשאר הבית - מסודר.
למשל: אזור המשחקים יכול להישאר מבולגן ואני לא ארגיש עם זה לא בסדר, פשוט כי הוא מאוד פעיל ב"ה ואין סיבה שאבזבז זמן על לסדר אותו כל הזמן. יש דברים יותר חשובים.
או למשל שולחן שבו בעלי מניח את הספרים שהוא מוציא ולומד בהם בין הסדרים או בשבת וכו' - אני בסדר עם זה שהשולחן מבולגן כי הגדרתי שזה אזור "פעיל" ומסדרים אותו פעם בשבוע (לצורך העניין).
וגם כמובן, כמו שאמרת - מאוד חשוב שלא יהיה עומס של דברים בבית ולדאוג שלכל דבר יהיה את המקום שלו.
ראיתי פעם בית שלא היה מקום לסבונים ושמפואים במקלחת (המתלה מתכת הזה הפינתי) ופשוט הכל היה על הרצפה (ולא בגלל שרק נכנסו לדירה ולא הספיקו לתלות, גרו שם שנים). אז ברור שיהיה מראה מבולגן, גם אם תסדרי את המקלחת.
מעבר לתחושה הנעימה שהסדר יוצר, הילדים מתרגלים למראה הזה וכשהבית מאוד מבולגן זה מוזר להם והם אפילו יעירו על כך.
אני יכולה להגיד שהילד הגדול שלי מאוד מסודר וכשהוא מחליט (מעצמו) לארגן את המשחקים או את המגירות - זה פשוט נחת. הוא מסדר אפילו יותר טוב ממני.
מה שכן, תמיד יש תקופות שבהן הבית יותר מבולגן מן הסתם.
צריך לקחת הכל בפרופורציות ולשים לב שהסדר לא בא על חשבון משהו אחר.
אני לא אגרנית, בכלל לא, אני בן אדם משוחרר מאד, זו מאד בדיוק הסיבה להיווצרות הבלאגן... אני גם לא עצלנית, להיפך, יודעת להתאמץ מאד אבל זה מלחמה בטבע שלי כל יום כל היום! אומרת זאת כדי להסביר לכל אלו שמקדשות את בית המרקחת, זה הרבה יותר מורכב בשבילי מאשר בשבילכן והילדים שלי ירשו את הגנטיקה שלי...בסופו של דבר באלגן נובע מאגרנות + חוסר תרבות
וסדר נובע משחרור + תרבות.
האופציה השני יותר קורצת לי.
במשך היום אני כ''כ ממהרת שאין לי אפילו את העוד דקה אחרי כל פעולה לסדר אחרי לא דקה אחרי שאני כמה לסדר מיטה וחא להחזיר את כל המוצרים של הכנת הכריכים למקום רק מה שממש לא לוקח יותר משניה ועל הדרך משתדלת לעשות אבל הרבה נשאר כנ''ל בצהריים עד שהילדים נרדמים ואז כבר הכל מעורבב ביחד וברבה יותר קשה להשתלטאז בתור אחת שקצת אובססיבית לסדר (עובדת על לשחרר..) - אני מרגישה צורך להגיב.
אני חושבת שהתשובה היא כן לכל מה ששאלת:
אולי אתן עובדות ומסדרות בלי הפסקה? - כן. (כמעט).
אולי אין לכם בבית כמעט דברים ולכן הבית מסודר? - כן.
אולי כל בני המשפחה מחונכים לתרבות קפדנית? - כן.
אני מגיעה מבית שתמיד היה מסודר, אמנם לא בלחץ והיסטריה והיו דברים על השולחן לפעמים (ובתור נערה היו ימים שחצי ארון היה בחוץ, כי "אין לי מה ללבוש"..) אבל המראה הכללי של הבית היה תמיד מסודר והתרגלנו שצריך להחזיר דברים למקום וגם לא היה צריך להגיד לנו ברוב המקרים. זה היה ברור מאליו.
גם בעלי גדל בבית מסודר, אבל הדגש בו היה יותר על ניקיון ופחות על סדר ובאמת אני רואה שקשה לו להתרגל להחזיר דברים למקום וכו'.
ולשאלתך - אז כן. בבית עם ילדים קטנים שמתבלגן ללא הרף בהחלט צריך לעבוד ולסדר בלי הפסקה. אבל אני משתדלת לשחרר בקטע הזה (וזה עובד לגמרי) ולתת לעצמי גם "להנות" מהבלגן הזמני במהלך היום כשאני יודעת שבסוף היום אני יכולה לאפס הכל. היה לי קשה לעשות את העבודה הזו בהתחלה אבל אין ברירה, אחרת זה באמת בא על חשבון הילדים כמו שאמרו פה למעלה ואני לא הייתי מוכנה לזה. היום הבית שלי הוא ג'ימבורי אחד גדול והילדים מרגישים בו הכי חופשיים בגבולות הבטיחות.
אבל עדיין, הבית במצב די מסודר רוב היום. למשל - המטבח מסודר כשלא מבשלים בו, השולחן מסודר כשלא אוכלים בו/יושבים בו, הרצפה מסודרת בזמן שלא משחקים עליה, משאירים את המקלחת מסודרת אחרי שיוצאים ממנה, המיטות מסודרות אחרי שקמים בבוקר וכן הלאה.
זה הרבה עניין של הרגל ואני כבר עושה את זה באופן אוטומטי ולא יכולה אחרת. רואה משהו לא במקום - על הדרך לחדר השני לוקחת אותו למקום שלו. לא אומרת "אח"כ אני אסדר הכל". אם אפשר בקלות למה לא? זה לוקח רגע כשרוב הדברים כבר במקום שלהם כי הקדשת עוד דקה לסדר את השמיכה אחרי שקמת, הקדשת עוד שניה להחזיר את הקפה לארון במקום להשאיר אותו על השיש, הקדשת עוד רגע לקום לשים את הצלחת בכיור ולא השארת אותה על השולחן. זה דברים קטנים שעושים את ההבדל.
אבל אין ספק שלמי שלא רגיל לזה זה יהיה יותר מורכב מאשר מי שגדל כך וזה טבע שני אצלו.
יש שיטה לבלגן כשלא יודעים מאיפה להתחיל - מחלקים אותו לקבוצות. למשל:
לסרוק מה צריך לזרוק לפח - לאסוף הכל ולזרוק.
את כל הבגדים - לכביסה או לאן שצריך.
כל מה ששייך לחדר X - לקחת לחדר X.
יכול להיות שזה ברור מאליו, אבל אולי לא לכולם.
וגם - כמו שכתבתי למעלה: שיטת "על הדרך".
אני בדרך מהסלון למטבח ויש כוס על השולחן? "על הדרך" לוקחת אותה לכיור אפילו שהיא לא שלי.
זה הרבה עניין של תשומת לב. לא לכולם יש את זה. לפחות לא באותה מידה.
אני מרגישה כשאני רואה משהו לא במקום - כמו נורית אדומה שנדלקת במוח "אזהרה! אובייקט עוין בשטח" חח ברמה כזו. זה גם מאוד משפיע לי על הריכוז והמצב רוח. למשל יום שבו הבית מאוד מבולגן - אני מרגישה "לא מאופסת" בעצמי. מניחה שזה משפיע על כולם באיזושהי רמה.
מה שעוד עוזר לי - כיוון שב"ה המשפחה גדלה והכרח הוא שיהיה בלגן - אני מגדירה מקומות שבהם לא אכפת לי שיהיה מבולגן אבל בשאר הבית - מסודר.
למשל: אזור המשחקים יכול להישאר מבולגן ואני לא ארגיש עם זה לא בסדר, פשוט כי הוא מאוד פעיל ב"ה ואין סיבה שאבזבז זמן על לסדר אותו כל הזמן. יש דברים יותר חשובים.
או למשל שולחן שבו בעלי מניח את הספרים שהוא מוציא ולומד בהם בין הסדרים או בשבת וכו' - אני בסדר עם זה שהשולחן מבולגן כי הגדרתי שזה אזור "פעיל" ומסדרים אותו פעם בשבוע (לצורך העניין).
וגם כמובן, כמו שאמרת - מאוד חשוב שלא יהיה עומס של דברים בבית ולדאוג שלכל דבר יהיה את המקום שלו.
ראיתי פעם בית שלא היה מקום לסבונים ושמפואים במקלחת (המתלה מתכת הזה הפינתי) ופשוט הכל היה על הרצפה (ולא בגלל שרק נכנסו לדירה ולא הספיקו לתלות, גרו שם שנים). אז ברור שיהיה מראה מבולגן, גם אם תסדרי את המקלחת.
מעבר לתחושה הנעימה שהסדר יוצר, הילדים מתרגלים למראה הזה וכשהבית מאוד מבולגן זה מוזר להם והם אפילו יעירו על כך.
אני יכולה להגיד שהילד הגדול שלי מאוד מסודר וכשהוא מחליט (מעצמו) לארגן את המשחקים או את המגירות - זה פשוט נחת. הוא מסדר אפילו יותר טוב ממני.
מה שכן, תמיד יש תקופות שבהן הבית יותר מבולגן מן הסתם.
צריך לקחת הכל בפרופורציות ולשים לב שהסדר לא בא על חשבון משהו אחר.
עריכה:
טוב, אני רואה שעד שכתבתי הכל כבר הגיבו דברים דומים לפני, אבל בסדר לא מזיק לשמוע פעמיים חח
איפה לדוגמה? מתאים לך לפרט רעיונות,?עוד דברים שעוזרים לי- לאפשר מקומות של 'בלאגן נסתר' ביום יום לא תמיד יש זמן לסדר 100% אז לדוגמא בתליה של הילדים יש סלסלאות עם כל המשחקים הגדולים (בובות, מכוניות..) ולשם אני דוחפת כל משחק שאין לי כח כרגע להחזיר בדיוק למקום (כמו כלי מטבח, מגנט שנשאר בסלון וכו'..) ופעם ב.. אני מסדרת שם.
גם בסלון יש לי מקום לכל מיני דפים, סוללות וקישקושים שאני דוחפת לשם כשאין לי זמן.. ושוב פעם ב אני מסדרת
עם זה אני פשוט לא מסכימה.בסופו של דבר באלגן נובע מאגרנות + חוסר תרבות
וסדר נובע משחרור + תרבות.
האופציה השני יותר קורצת לי.
ועל זה בכלל מגיע לך צל"ש....אבל עדיין תמיד כשמישהו ירצה להגיע אלי אני אצטרך לפחות 10 דקות לעבור על הבית ולהכין אותו כיאות מבחינת סדר ונקיון
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: