דרוש מידע האם מקובל לפצות שכנים בזמן בניה?

• פותח הנושא bayit
  • פורסם בתאריך

דינמיקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
האם מקובל לפצות שכנים? אם כן, במה ובכמה?
משתפת אתכם במה שהיה בבנין שלנו. שכן שלי בנה בניה רצינית, עם כל החגיגות שכתבתם: רעש, לכלוך בלאגן וכווווו' בסוף הבניה , בתור פיצוי לשכנים שסבלו בשקט, הוא קנה לבניין עציצים מדהימים ללובי וכן, הזמין חברת נקיון שניקתה את הבניין ועשתה פוליש. הבניין מעולם לא היה נקי כמו שהוא היה לאחר שחברת הנקיון עזבה את הבניין... זה עשה לשכנים הרגשה כל כך טובה!!
שנתיים אחרי והעציצים עדיין עומדים בלובי, יפים ותמירים, ומזכירים לנו את השכן, שלא היה צריך, אבל היה כל כך חכם במעשה הזה!!
מודעת התודה שתלתה בבניין מכל השכנים לשכן הבונה הייתה ההוכחה הכי חזקה לדבר הנכון במקום הנכון. כולם יצאו מרוצים:)

אסתי 15

משתמש מקצוען
אנחנו לא העלינו את הנושא כדי לקבל מוסר מכולם על הצורך להתחשב בשכנים.
לא יודעת מי נתן לכם מוסר. אני הגבתי למישהו אחר, שהתעקש וחזר והתעקש שהכל צרות עין.

בהחלט סכום מכובד.
הכל יחסי. ואולי זה אמור להיות יחסי לרווח של הבונה מהבניה, ולא לעלות הבניה.

להוציא סכום כזה רק משום דרכי שלום
מה פתאום משום דרכי שלום? מי דיבר על דרכי שלום. הבניה גרמה לנו נזקים רבים. עולה כסף לתקן אותם. מה הקשר דרכי שלום? אני לא מבינה בדיני נזיקין, אבל לא חושבת שנעשה כאן משהו לפנים משורת הדין, אפילו לא בגרם.

התגובה היא, זה לא עוזר. זה לא מתקן את הנזקים ולא משאיר טעם טוב. בסך הכל הרגעת את המצפון שלך.
לא! התגובה היתה שיהיה לכם לבריאות! הרבה הצלחה במכירה/השכרה!
אבל את ההרגשה דווקא הבנתם מצוין. זה באמת לא עזר, לא תיקן את הנזקים, ולא השאיר טעם טוב.

בקיצור, חייבים לתקן את הנזקים באופן מיידי ובצורה מושלמת, ובלי זה הכסף לא עוזר בכלל. חבל על המאמץ. אולי זה אפילו מעליב. הרי הכסף לא יחזיר את שעות המנוחה שאבדו ולא ימחק את כל העוגמת נפש.
גם כאן הבנתם מצוין, אבל משום מה הנימה נשמעת מזלזלת ולא מקבלת. אני טועה? אם לא, אשמח להבין למה אתם חושבים אחרת: לא חייבים לתקן את הנזקים? לא חייבים לתקן אותם בצורה מושלמת?

ומי שבכל זאת דורש כסף? אחרי הכל קצת קשה להבין אותו.
למה קשה להבין אותו?

יש אנשים רבים, שהם מאד טובי לב, ועינם יפה, והם לפנים משורת הדין מוכנים לסבול בשביל השכנים בחינם, ולתת להם לבנות למעלה ולמטה וימינה ושמאלה בחינם.

ויש אנשים רבים אחרים, שמבקשים מראש תשלום עבור האישור. מה קשה להבין? לא מגיע להם? לדעתי זו זכותם המלאה, ויש מצב שהם חכמים יותר ותמימים פחות משכניהם טובי הלב המבליגים.

אני מעדיפה שהשכן יבנה ולא ישלם לי. שייקח אחריות על הבניה שלו.
השכן שמתחתיי קיבל תשלום יפה מראש על האישור. לדעתי זה הופך אותו לחלק מהבניה, ומה לו כי ילין עליה.
כל שכן והבחירה שלו.

ואם מדובר בשכן שדורש כסף לאחר הבניה, גם הגיוני. הוא ניזוק, ומבקש פיצוי. זכותו.

אוסטרלי

משתמש פעיל
לא יודעת מי נתן לכם מוסר. אני הגבתי למישהו אחר, שהתעקש וחזר והתעקש שהכל צרות עין.

הכל יחסי. ואולי זה אמור להיות יחסי לרווח של הבונה מהבניה, ולא לעלות הבניה.

מה פתאום משום דרכי שלום? מי דיבר על דרכי שלום. הבניה גרמה לנו נזקים רבים. עולה כסף לתקן אותם. מה הקשר דרכי שלום? אני לא מבינה בדיני נזיקין, אבל לא חושבת שנעשה כאן משהו לפנים משורת הדין, אפילו לא בגרם.

לא! התגובה היתה שיהיה לכם לבריאות! הרבה הצלחה במכירה/השכרה!
אבל את ההרגשה דווקא הבנתם מצוין. זה באמת לא עזר, לא תיקן את הנזקים, ולא השאיר טעם טוב.

גם כאן הבנתם מצוין, אבל משום מה הנימה נשמעת מזלזלת ולא מקבלת. אני טועה? אם לא, אשמח להבין למה אתם חושבים אחרת: לא חייבים לתקן את הנזקים? לא חייבים לתקן אותם בצורה מושלמת?

למה קשה להבין אותו?

יש אנשים רבים, שהם מאד טובי לב, ועינם יפה, והם לפנים משורת הדין מוכנים לסבול בשביל השכנים בחינם, ולתת להם לבנות למעלה ולמטה וימינה ושמאלה בחינם.

ויש אנשים רבים אחרים, שמבקשים מראש תשלום עבור האישור. מה קשה להבין? לא מגיע להם? לדעתי זו זכותם המלאה, ויש מצב שהם חכמים יותר ותמימים פחות משכניהם טובי הלב המבליגים.

אני מעדיפה שהשכן יבנה ולא ישלם לי. שייקח אחריות על הבניה שלו.
השכן שמתחתיי קיבל תשלום יפה מראש על האישור. לדעתי זה הופך אותו לחלק מהבניה, ומה לו כי ילין עליה.
כל שכן והבחירה שלו.

ואם מדובר בשכן שדורש כסף לאחר הבניה, גם הגיוני. הוא ניזוק, ומבקש פיצוי. זכותו.
אני מברך אותכם שתדברו כך ותבינו את כולם כ"כ טוב גם כשאתם יום אחד תצטרכו לעשות שיפוץ לכל הדירה שלכם!

אסתי 15

משתמש מקצוען
אני מברך אותכם שתדברו כך ותבינו את כולם כ"כ טוב גם כשאתם יום אחד תצטרכו לעשות שיפוץ לכל הדירה שלכם!
תודה, אמן!
למרות שאני מעריכה שבמקום לשפץ נלך יותר על כיוון דומה לזה:
יש גם מי שנזהר מה"צרות עין" של השכנים. (במרכאות כפולות, כמובן.)
להוריי היתה אופציה נוחה ומכניסה להוסיף יחידת דיור לבית שלהם. (סוג של ממ"ד+חדר וחצי, שהיו מניבים הרבה.) זה לא דרש הרבה מצידם, אפשרות לתוספת הכנסה (שהיתה אז נחוצה מאד) כמעט בלי מאמץ, ובעלות כספית לא גבוהה.
אחרי התייעצויות, בדיקת הנתונים, ובדיקת המצב אצל השכנים, כולל לקיחה בחשבון של השכנה שילדה, השכן הקשיש וכו',
הם החליטו לקנות יחידה קיימת, במיקום קרוב, במחיר גבוה בהרבה ממה שהיו יכולים להשיג, ולהשכיר אותה.
הוצאה כספית גדולה בלי השוואה.
אבל שקט נפשי, מצפוני, וידיעה שלא לכלכנו את עצמנו בדרך לעוד כמה שקלים בהכנסה החודשית.
לא הכל זה כסף. גם מצד הבונים, גם מצד השכנים. הנשמה שלנו, שווה יותר.
ככה חונכנו...
ומענין.. חונכנו גם ככה:
אנחנו שמחנו מאוד מכל הלב כשהשכנים של אבא שלי בנו גם תוספת לבית וגם יח"ד וזה לא שכנים שממש הכרנו או שאבא שלי היה חייב להם טובה, שמחנו שהם ב"ה משפחה גדלה ומתרווחים ובונים יח"ד להכנסה נוספת כדי להאכיל את הילדים שלהם, לא היה בכלל קל עם הריח והפועלים שממש לא היה נחמד ותמיד לדאוג שהבית יהיה נעול... והריח והלכלוך... והרעש הנוראי...
אבל כשאתה יודע מה התמורה שתקבל שהשכנים שלך יחיו בדירה מרווחת ונעימה עם הכנסה צדדית זה בהחלט מצדיק את מחיר הכבד... ככה חינך אותנו אבא שלנו...

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
משתפת אתכם במה שהיה בבנין שלנו. שכן שלי בנה בניה רצינית, עם כל החגיגות שכתבתם: רעש, לכלוך בלאגן וכווווו' בסוף הבניה , בתור פיצוי לשכנים שסבלו בשקט, הוא קנה לבניין עציצים מדהימים ללובי וכן, הזמין חברת נקיון שניקתה את הבניין ועשתה פוליש. הבניין מעולם לא היה נקי כמו שהוא היה לאחר שחברת הנקיון עזבה את הבניין... זה עשה לשכנים הרגשה כל כך טובה!!
שנתיים אחרי והעציצים עדיין עומדים בלובי, יפים ותמירים, ומזכירים לנו את השכן, שלא היה צריך, אבל היה כל כך חכם במעשה הזה!!
מודעת התודה שתלתה בבניין מכל השכנים לשכן הבונה הייתה ההוכחה הכי חזקה לדבר הנכון במקום הנכון. כולם יצאו מרוצים:)
איזה בנין עם מידות טובות מרגש לקרוא!

אימא של

משתמש מקצוען
בד"כ בבניה חדשה (שכונה שסיימו לבנות אותה) מנצלים את כל האחוזי בניה, כך שאין בניה מאוד משמעותית. (חוץ משיפוצים כמו: התקנת מטבח חדש , וכיוצ"ב...)
אנחנו קנינו דירה בשכונה חדשה בנין חדש שאחוזי הבניה מוצו עד תום ולמרות זאת השכנים שלנו בחרו לבנות על הגג.

היו לנו קשר טוב איתם ושמחנו ופירגנו להם עד בלי דיי אבל את היום הראשון של הבניה פתקחנו עינים ב-7 בבוקר לכל הקונגו. זה היה אז סגר כל הילדים בבית אין אפילו אופציה לברו. הילדים אמורים ללמוד דרך הטלפון אבל הם לא שומעים כלום. אני אמורה לעבוד אבל אין אופציה כי חוץ מקונגו שחופר לי במח אני לא מצליחה לשמוע או לחשוב כלום וכך היו חיינו תקופה ארוכה משך הבניה שלהם היה קרוב לחצי שנה.
זה סבל בל יתואר כמובן הם עזבו את הבנין ולא ידעו כל דבר וגם מגיע שלב שנמאס לעדכן על נזקים שקורים וגם מרגישים שהצד השני נמאס לשמוע תלונות.

אני השוותי את הבניה ללידה ללא אפידורל זה קשה וכואב אבל כזה מהיר אז עוד איכשהוא אפשרי אבל כשהלידה מתארכת ומתארכת זה פשוט בלתי אפשרי.

מה שגם קשה שאח"כ הם השוו איך שכנים מבנין ליד בונים ויש רעש ואין כל כך הרבה תלונות.. לכי תסבירי שרעש של דפיקות וקדיחות לא מתקרב לרעש של קונגו שיום יום צריך לשמוע.

אני חושבת שההבדל המטורף בין המשפצים זה עם קונגו או בלי קונגו.
נכון זה מציק לשמוע קדיחות אבל בקונגו את לא שומעת את המחשבות של עצמך. צריך להוציא את המוצר הזה מהחוק.

ילדותי

משתמש חדש
מקובל לעשות שיפוץ קטן בבנין
בדרך כלל כבר בזמן ההחתמות אמורים להגיע עם השכנים להסכמה על מהות השיפוץ
וכל בנין מה שהוסכם אין בזה כללים
יש שיבקשו שיפוץ רציני ויש שיסתפקו במשהו מינימלי
בכל אופן לא נראה לי שמדובר רק בקנאה השכנים באמת סובלים
הם רק רוצים ממך קצת הבנה והכרה בסבל שלהם
ולשכנים היקרים אנא אין לכם מושג איזה כאב ראש זה שיפוץ תשתדלו לפרגן ולהכיל את הרעש והבלגן

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
וכבר שאלו את הרב שטיינמן למיטב זכרוני על משפחה שרצתה או לעבור דירה או לשפץ, שאל הרב למה? אמרו להכיר שכנים חדשים, אמר להם תשפצו תכירו שכנים חדשים.
וכמה זה נכון
הסיפור המדויק:

ניגש אברך אל מרן הרב שטיינמן, ושאלו האם להרחיב את דירתו או לעבור דירה. שאלו הרב שטיינמן, מה יותר זול? ענה האברך, לעבור דירה. -נו, אז מה השאלה, שאל הרב. ענה האברך, בבנין הנוכחי יש לנו ב"ה שכנים טובים. בדירה ההיא אני לא מכיר את השכנים. נענה הרב שטיינמן, אחרי שתבנה גם את השכנים שלך כיום לא תכיר...

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בלת"ק
כותבת לך בתור אחת שהשכנים מעלי באמצע שיפוץ
ואני באמת באמת מפרגנת להם מכל הלב. כששמעתי שהם מתחילים לשפץ ממש שמחתי בשבילם, מגיע להם.

אבל זה ממש לא קל. זה כל הזמן קדיחות על הראש
דווקא בלאגן ולכלוך אני לא מרגישה כל כך. כי אני דירה מתחת.
אולי קצת אבק.
אבל הרעש, פשוט קשה.
ואני בבוקר בבית, וכל הזמן קדיחות.
מחכה שהם יגמרו כבר את החלק ה'שובר' ויעברו לחלק ה'בונה'.

מה שנותן לי כח וסבלנות לכל הסיפור הזה, זה דווקא השכנים המשפצים, שבאמת הם הכי בסדר ומבינים את הקושי, ואכפת להם. ומתעניינים אם זה בסדר ואיך אנחנו עם זה. ואת מרגישה שהם פשוט שם. שלחו שוקולד בערב שבת עם פתק יפה שהם מתנצלים על אי הנוחות הזמנית.
הבן שלי מאומת לקורונה והוא שומע את השיעורים בטלפון בשידור חי, הוא לא יכל לשמוע כי היה קדיחות, ביקשנו שיהיה שקט בחצי שעה הקרובה, והם נענו בשמחה.

לא חושבת שבכלל יש מקום לפיצוי כספי, זה לא קשור אחד לשני, כאילו אם אני יקבל כסף כבר לא יהיה לי רעש ולכלוך?
מה הקשר??

בחרנו לגור בבנין עם שכנים לטוב ולמוטב, ולפעמים שכנים משפצים, ומותר להם. (גם אנחנו משפצים לפעמים לא?)

העיקר מה שחשוב שמי שמשפץ יהיה עם ההבנה וההרגשה, שיש עוד אנשים שלא מלקקים דבש עם השיפוץ הזה.

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בתור איש מקצוע שמלווה לא אחת דיירים שבונים בכל מיני מצבים [וגם בניתי בעצמי].
א. היום אתם בונים ומחר אתם סובלים והשכנים שלכם בונים, זה לגיטימי ומבורך. אל תרגישו רגשות אשמה
ב. עדיין צריך להיות חכמים ויש כמה נקודות,
  • ממליץ תמיד לפני הבניה, לעבור שכן שכן עם תשורה קטנה [איזה שוקולד או עוגה ביתית] ולהסביר שתהיה בניה ויהיה גם רעש. בדרך כלל זה פותר ים של בעיות כי רוב התלונות של השכנים באות מהלחץ על העתיד ולא בגלל הקיים.
  • גם אם לא עשיתים את זה קודם, אפשר לעשות את זה עכשיו.
  • לא לעכב את הבניה פשוט להמשיך ולגמור מהר ונכון. [אלא אם יש סיבה מאד מיוחדת] ככל ותתנו פתח לשכנים לדרוש מכם, יש כאלו שינצלו את זה ללא גבול
  • לצלם ולתעד את מצב הבניה לפני התחלת העבודה כדי למנוע אי נעימות מול השכנים אחר כך. [שלא יאשימו את אתכם בכל מיני תקלות]
  • להדריך את הקבלן לא להתנהל בעצמו מול השכנים ולא הפועלים, אלא כל דבר להעביר אליכם לטיפול
  • לנסות לפרגן משהו לטובת הבניין כמו צבע במדרגות או תיקון מסויים [לא חובה]
  • לשים לב שהקבלן לא משתמש יותר מדי בשטח הציבורי להתארגנות ופסולת.
  • לא לעשן במעלית זו דרישה לגיטימית

סך הכל זמן הבניה נשמע סביר, ואתם נשמעים מתחשבים.
כתבתי באופן כללי גם אם לא רלוונטי לכל אחד, רק קחו את העקרון.

שיהיה בהצלחה לכולם ויישוב טוב

yehudam

משתמש מקצוען
הסיפור המדויק:

ניגש אברך אל מרן הרב שטיינמן, ושאלו האם להרחיב את דירתו או לעבור דירה. שאלו הרב שטיינמן, מה יותר זול? ענה האברך, לעבור דירה. -נו, אז מה השאלה, שאל הרב. ענה האברך, בבנין הנוכחי יש לנו ב"ה שכנים טובים. בדירה ההיא אני לא מכיר את השכנים. נענה הרב שטיינמן, אחרי שתבנה גם את השכנים שלך כיום לא תכיר...
תודה על העידכון

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני חולמת כבר שנים לשפץ או להרחיב. והדבר היחיד שנראה לי לגבי פיצוי לשכנים זה להשקיע קצת בגינה ובכניסה לבניין.
גם כדי להעלים סימנים לנזקי הבנייה וגם לתת לשכנים הרגשה שהיה שווה וגם הם נהנים מזה.
מקווה שאני גם יעמוד בזה...

חני בצ

משתמש רשום
קודם כל מי לגבי פיצוי של 1000 ש"ח, נדמה לי שבתגובה המקורית נכתב שהנזק היה הרבה יותר גדול.
תשלום על נזקים הוא לא פיצוי! הוא חובה בסיסית!
ומנקודת מבט של שוכרים בבנין שהכלל של "פעם זה אתם פעם הבאה זה אחרים" לא תקף לגבם:
לדעתי בעל הדירה שלהם קודם כל חייב לעדכן הוא יודע על תוכנית לשיפוץ בבנין, בפרט כמו שקורה היום שחצי בנין משפץ ביחד, וכן לפצות אותם או להוריד בדמי השכירות שהרי הדירה שווה פחות בתקופה הזאת. בפרט שהרבה פעמים החצי שנה של השיפוץ מהווה את רוב תקופת השכירות.
ולמי שדואג לבעל הדירה, לרוב מדובר שמישהו שבעצמו הרחיב את הדירה שלו ובנה יחידות והגיוני שעכשיו הוא יספוג בנזק. במקרים מסוימים הוא יכול על פי דין תורה לדרוש את ההפרש מהמשפצים הוא מוכיח שאכן הורידו לו את שווי הדירה.
בנימה אישית:
שבועיים אחרי שהתחתנו כל הבנין בו היתה היחידת דיור שלנו יצא ביחד החוצה. כמובן שלא היה לנו מושג לפני כן על כלום.
הרעש היה בלתי נסבל, רב השכנים ספגו בשקט כי היה להם חלק בענין או שבנו בעבר אבל אנחנו כבר לא יכולנו לעמוד בזה.
תוסיפו לזה כמה בידודים, עבודה מהבית שהיתה פשוט בלתי אפשרית, וסגרים שהכריחו אותנו להישאר בבית.
אחרי כמה חודשים הלכנו עם המשכיר שלנו לדין תורה ונפסק שכמובן שאנחנו יכולים להפר את החוזה ולצאת למרות שחתמנו על שנה מראש, הרב אמר לבעלי שיתכן ומגיע לנו פיצויים על התקופה אבל העדפנו פשוט לקחת את הרגליים ולעזוב ברגע שיכולנו.

מעגלת פינות

משתמש פעיל
גם אנחנו משפצים עכשיו ודווקא חשבנו לתת מתנה יפה לכל שכן בסיום הבנייה, משהו באיזור 150 ש"ח נניח.
ממה הייתם יותר נהנים ממתנה יפה אישית או משיפוץ קטן בכניסה לבנין (שיוצא לנו יקר הרבה יותר)?

graphics B

משתמש פעיל
אצלינו החיים בשנה ומשהו האחרונים,
הם באתר בניה.
בהתחלה היו השכנים מלמטה, שהתחילו בדיוק בסגר..
ולאחר בקשה מאיתנו, הפסיקו.
בינתיים התחילו 3 שכנים מאותו צד בשיפוצים.
ערבים בבנין מ7 בבוקר, עולים יורדים מדברים. אמאלה.
הלכלוך, הבלאגן, הרעש.
הקיר במטבח שיום אחד החזקנו את הקרמיקות, שלא יפלו:LOL:
ורצנו מהר לאמר להם שיפסיקו.
בקיצור.
הם מסיימים,
מתחיל שוב השכן מלמטה,
הבית רועד מהמכות, אטמי אוזנים קבוע, ערבים. רעש.
לכלוך בלתי נסבל בכל האזורים הגובלים,
המקלחת והשרותים מלאים שכבה עבה לבנה - מהפיר.
בוקר אחד סתווי פותחים את הברז ב 8 בבוקר, אין מים.
אפס הודעה קודם. מילה לא. יחזור כשיחזור.
לא נגמר זה עדיין,
הודעה חגיגית,
אנחנו מתחילים בהרחבה חפירות כחודשיים.
רצינו לבכות.
7 בבוקר עד 5 בצהריים הבית רועד.

ואחר כך יאמרו,
וואי אלה יש להם דרישות,
שיפסיקו את הרעש הנוראי בין 2 ל4
באמת, שלא יהיו כאלו...

בבקשה,
תנקו אחריכם,
תהיו אכפתיים.
תודיעו מראש.
העוגה לשבת היא נחמדה.
אבל בינינו, היינו מעדיפים שתשאר אצליכם,
ובמקומה תבוא התחשבות שאותה אנחנו כן צריכים.
עוגה נכין לבד.

yehudam

משתמש מקצוען
שקל אחד משהו מהבניין לא צריך לקבל חד וחלק לא קשור אם למי שמשפץ יש או אין לתת זה לא נושא של חיסכון ולמה מה קרה או נושא של קמצנות.
בונים יש רעש שואב אבק יש רעש
העירייה משפצת את הרחוב יש רעש כל היום גם בין 2 ל4 משהו חושב להביא לכם שקל.... זה חלק מחיי היום יום וכל דייר בבניין יבין שכשבונים יש רעש וכן צריך בשעות החוקיות בלבד ואפשר גם להתחשב. וגם יש נזקים וחייייייייב לתקן. ויש לכלוך וצריך לנקות אנשים שרק יחלבו אתכם וגם תודה לא יאמרו אולי גם תלונה על הדרך...
@קוויק למה :mad:

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לצערנו הרבה מתלונות על רעש מגיעות בגלל "קנאה"
למה את אומרת ככה?
מה הקשר קנאה??

אני חזרתי מבית חולים באמצע תמוז עם תינוק שנולד!
אני כבר לא מדברת על הרעש שסבלתי כל בוקר.......
אני מגיעה הביתה - מדליקה את המזגן.... אין המזגן פשוט לא עובד!!!
אמצע תמוז חום אימים!!
אני מציצה מהחלון, ומה אני רואה? הפועלים "פשוט" הורידו את כל המנוע של המזגן!!!!!!!!
אההה ולהגיד לשכן - אי אפשר! הוא נסע לחו"ל לנופש עד תום הבנייה!!!!

זה גם קנאה???!!

במה בדיוק אני מקנא? במזגן של השכן? הכן כן!!!!!

---בניה זה סיוט! מה לעשות? אין כאן שום קשר לקנאה!

ש.א.א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
משפצים, תחשבו על השכנים!
אנחנו גרנו ביחידה , אחרי חודשיים בערך חצי מהבנין יצא בבניה גדולה כולל יחידה לכל אחד , בסגרים (בלי שידענו קודם), רעש נורא, לכלוך לא היה אפשר לעבור נורמלי וכו', אחרי 8 חודשים היה שקט לחודשיים ואז הפתעה!
המשכירים שלנו פותחים בבניה בלי להודיע קודם!!!, אני בחופשת לידה בלי שנת לילה על הבוקר ב7:00 קדיחות, לא תאמינו בנו מסביב ליחידה (בשביל להרחיב בעתיד), תדמיינו כמה רעש שבונים מסביבכם!!, והמשכירים כמובן לא גרים בדירה שלהם, רק אותנו השאירו להשגיח על הפועלים, ולסבול , פועלים ערבים היו נכנסים חופשי למרפסת שלי שמסביב לדירה שמפריד ביננו תריסים בלבד, (כמובן שלא עזרו פניות למשכירים ולקבלן), הפסקות מים חופשי (כי הקבלן לא חשב שיש מישהו בדירה בבוקר, פעם אחת נתקעתי בלי יכולת לשטוף בקבוק ולהכין לבת שלי לאכול)
אחרי בקשה המשכירים הם הועילו בטובם להוריד 400 ש"ח מהשכירות בגלל העוגמת נפש , אבל ברור שהייתי עוזבת ברגע שהייתי יודעת שייבנו (ובחיים לא היו שוכרים מאיתם דירה באתר בניה!)
עד כאן שפכתי , מקווה שיעזור למי שמשפץ שיחשוב על השכנים, להודיע מראש ,להתחשב בשעות וכד' , כי בדר"כ שכנים הם לא צרי עין הם פשוט אנשים שסובלים!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה