דרוש מידע האם מקובל לפצות שכנים בזמן בניה?

• פותח הנושא bayit
  • פורסם בתאריך

מחלימה

משתמש מקצוען
תעשו הכל כדי להקל,
הוזכרו עצות רבות
לא רוצה להפחיד
אבל כן לעורר-
מכירה משפחה ששיפצה עקב אילוץ גמור של החלפת צנרת והמסתעף
והשכנים סבלו וכעסו ממש
למרות ההתנצלויות, ההשתדלויות וקנית מתנות יפות
ממש סוג של קפידא וכעס נורא מהשכנים,
האוכלוסיה שם מעורבת
לאחר סיום השיפוצים אחד מבני המשפחה המשפצת חלה קשות
היתה הרגשה לא טובה..
אסור לתלות את זה בזה
אבל התחושות היו קשות..

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לומר שהתלונות הן בד"כ מקנאה זו הכללה גסה ומאוד לא ראויה

לפעמים הקדיחות מתחילות ב 7 בבוקר ולא נגמרות עד 6:30 בערב, כולל בין 2-4.
לפעמים זה נמשך על פני כמה חודשים.
לפעמים עובדים גם ביום שישי ב 7 בבוקר עד 3:30 אחה"צ, שעון קיץ
קדיחות במוח שהופכות את חיי השכנים לבלתי נסבלים ממש.
לפעמים השכנים מתחננים ומבקשים התחשבות מינימלית ולא נענים.
לפעמים הבקשות הן הגיוניות הכי שבעולם ואפילו מתבקשות מאליהן, ואז באות הבטחות, שבסופו של דבר נשארות בגדר הבטחות גרידא. ברעיון של "הבטחתי. אבל לא הבטחתי לקיים"

יש לי בקירות סדקים מבניה של שכנים
יש לנו נזילה רצינית במרפסת מבניה של שכנים
יש לנו נזקים אחרים מבניה של שכנים נוספים
אז אם אנחנו מתלוננים עליהם, זה הופך אותנו לצרי עין, לקנאים?
באמת?

כשיש בניה , יש לכלוך. יש אבק בבנין והמדרגות מאוד מחליקות בגללו.
למרות שזה קשה, מינימום זה נקיון בסוף יום עבודה. כן. לטאטא את הבנין. למה? כי אני למשל החלקתי על אבק בניה בבנין וקיבלתי מכה רצינית מאוד בראש ובכתף. הרבה מאוד עוגמת נפש. סבל מתמשך. בהחלט משהו שהיה צריך להימנע במינימום עבודה- כולה טאטוא בסוף יום. 10 דקות.

לא כל עמ"י צרי עין
וזה שבן אדם מתלונן לא אומר שהוא לא מפרגן.
הוא יכול לפרגן, לגמרי והמון,
הוא בסה"כ מבקש מינימום של התחשבות.
והרבה פעמים הוא לא מקבל את זה.

יכולה לומר שכשאנחנו שיפצנו [כולה מטבח והרחבה של מרפסת שרות] דאגנו לטאטא את הבנין בכל יום. לא להרעיש בין 2-4, לפנות את כל פסולת הבניה מיידית מהכניסה לבנין, גם אם זה אמר שאנחנו סחבנו פסולת למכולת האשפה. כן, היה לנו קשה בהחלט, אבל עשינו את זה. כי זה מה שמתבקש.

ושאף אחד לא ינסה לחשוב על איזו בניה אני מדברת.
אני בן אדם מוכר.
יש כאן כאלו שיודעים בדיוק היכן אני מתגוררת
אז הבהרה: לא תוכלו לעולם לדעת על איזה בניה מדובר כי בנו כאן בבנין כל כך הרבה במשך השנים
אז אל תעשו הקשר לשום בניה של שום דייר בבנין שלי.

ואם יש כאן שכנים שלי שבנו-
באמת שאנחנו מפרגנים. באמת.

yehudam

משתמש מקצוען
לכל מי שכעס על נושא ה"קנאה" שכתבתי לעיל כתבתי מפורש שלפעמים זה בא מקנאה ואף אחד לא חושב שמתחילים לעבוד לפני השעות המקובלות וכד' וזה ודאי אם אדם עושה זה עוול לכשעצמו גם בלי קונגו.
לצערנו ישנם אנשים שיש להם צרות עין כן זה קים לאחלק מאנשים קשה לפרגן

yehudam

משתמש מקצוען
ואני יוסיף מספרים על הרב שלמה זלמן אויירבעך זצוק"ל שפעם הגיע לחנוכת בית וביקש מבעל הבית לעשות סיבוב בחדרי הבית כדי לראות את היופי שלו, שאל בעל הבית מדוע זה כל כך מעניין את הרב? אמר לו ישנם אנשים שבאים רואים את הבית אבל יש להם עין לא טובה ח"ו עין... אבל לי יש עין טובה ואני רוצה שיהיה לך ברכה בבית והמבין יבין...

אסתי 15

משתמש מקצוען
ואני יוסיף מספרים על הרב שלמה זלמן אויירבעך זצוק"ל שפעם הגיע לחנוכת בית וביקש מבעל הבית לעשות סיבוב בחדרי הבית כדי לראות את היופי שלו, שאל בעל הבית מדוע זה כל כך מעניין את הרב? אמר לו ישנם אנשים שבאים רואים את הבית אבל יש להם עין לא טובה ח"ו עין... אבל לי יש עין טובה ואני רוצה שיהיה לך ברכה בבית והמבין יבין...
סליחה, אבל הכתיבה הזו צורמת ממש.
בהודעה הקודמת אתם יעני מתנצלים, וכאן שוב חוזרים על אותה שטות.
בחיים אני לא אבין מאיפה יש לאיש את החוצפה לגרום נזק וצער לשכן, כי הוא צריך לבנות. אז להגדיל את חוצפתו, ולתלות את הסבל של השני בקנאה?!
מנקודת מבטי אני מזדהה עם @hbecker
. אני אוהבת את הדירה שלי מאד, כמו שהיא.
השכנים שמעלי דווקא ראו צורך לבנות. שיהיה להם לבריאות.
אבל הם לא גרו בבניין, בזמן שאני הייתי צריכה לשטוף את הבית לפחות פעמיים ביום, בגלל הלכלוך שלהם. הם לא היו בשטח כשאני סבלתי מרעשים קשים לאורך חופשת לידה (חשבתי שאני הצדיקה היחידה בעולם, אבל באשכול הזה נוכחתי לראות שיש הרבה צדיקות כמוני), כשהילדים שלי פחדו לצאת למדרגות, כשהבטון ניתז על הכבסים הנקיים, על המעקות המעוצבים, על הקירות ועל הגדרות...
עד היום הסורגים שלי בכל הבית מכוסים שאריות בטון, גדר המרפסת שבורה ביותר ממקום אחד, הפרגולה מעוטרת גם היא כתמי בטון, וקיר המרפסת מלוכלך.
לי לא היתה אנרגיה להתחיל לריב עם הקבלן על הנזקים.
אחד השכנים שבנה הגיע אלינו בסוף הבניה עם מעטפה של 1000 שח.
אולי זה הרגיע את המצפון שלו.
את הנזקים זה לא תיקן. ולא פיצה. וזה לא פותר עד היום את בעיית המקום החסר בכניסה לעוד 4 עגלות עבור 4 תינוקות של 4 יחידות...
אף פעם לא באתי בתלונה, אני לא מהמתלוננים, ולא ביקשתי פיצוי. אבל האמירה בתגובה כאן ממש מכעיסה.
מי שבונה, כמעט בוודאות מזיק לשכניו. הוא צריך לעשות הכל, אבל הכל, בשביל לסייע להם. לטעמי, הכי היה עוזר סיבוב יומיומי אצל כל השכנים - מה קרה היום? מה הולך לקרות מחר, איך אני יכול לעזור.
בהצלחה רבה.

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לאור התגובות שאני קוראת כאן, מינימום התחשבות זה לבדוק שבדירות הצמודות כלומר-דירה מתחת מעל ולידן.
(כל הדירות שהרעש בתוכן יהיה הכי חזק וכל מי ששכנים שלו בנו אי פעם מבינים למה אני מתכוונת, לא דומה שכן 2 קומות מעל שבונה לשכן קומה מעל בונה) אין אישה יולדת.

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דבר ראשון בהצלחה! אני חושבת שרוב השכנים כן שמחים אתכם למרות הקושי, ומי שלא הוא צר עין או זקנים או חולים, לכן אני לא ממליצה לך לעשות לבניין איזה שיפוץ כי אז צרי העין יחשבו כמה כיף לכם שיש לכם כסף גם לשיפוץ בנין.
כן לפצות במשהוא לא יקר כמו עוגה לשבת... להישתדל לצמצם נוכחות את מה שאפשר, לא לתת לרעשים להיות בזמנים בעיתים, לנקות כמה שאפשר את חדר המדרגות. בשוב בהצלחה.

נעליים

משתמש מקצוען
@bayit לפי מה שאת כותבת, אתם מתנהגים מאוד יפה.
מניסיוני המר עם שכן ששיפץ והפעיל את הקונגו בחופש מ6:30 בבוקר עד 8:00 בערב!!!! (גם חופש, וגם הייתי בחודש 8-9) ברציפות בערך חודש.... בלי הפסקה בין 2-4, ובשיא האטימות.....

אחותי כשהיא עשתה שיפוץ גם פינקה את השכנים עם כל מיני דברים, לא כסף

מחלימה

משתמש מקצוען
לכל מי שמתכנן שיפוצים רציניים- אולי תשקלו מעבר דירה (מכירה וקניה)במקום להיכנס לכל הסאגה הזאת?

RUSI10

משתמש מקצוען
"אנחנו באמצע בניה. חטאנו, עוינו ופשענו ..."
בלת"ק
" חטאנו, עוינו ופשענו ..." נשמע ממש מתריס, וכשאני קוראת את זה באופן בו נכתב - זה גורם להרגשה כאילו אתם הקורבן, וכל השאר - (גם לפי קצת התגובות שכן קראתי ) - חבורת מתלוננים קנאים.
קחי לתשומת הלב.

רבקה קליין

משתמש צעיר
לכל מי שמתכנן שיפוצים רציניים- אולי תשקלו מעבר דירה (מכירה וקניה)במקום להיכנס לכל הסאגה הזאת?
ואז יבוא שכן חדש שלא מכיר את השכנים ויעשה שיפוצים בלי להתחשב בכלל, ולא יהיה עם מי לדבר, ומי שירגיש לא נעים....

וויינער יואל

משתמש מקצוען
אבל הם לא גרו בבניין, בזמן שאני הייתי צריכה לשטוף את הבית לפחות פעמיים ביום, בגלל הלכלוך שלהם. הם לא היו בשטח כשאני סבלתי מרעשים קשים לאורך חופשת לידה (חשבתי שאני הצדיקה היחידה בעולם, אבל באשכול הזה נוכחתי לראות שיש הרבה צדיקות כמוני), כשהילדים שלי פחדו לצאת למדרגות, כשהבטון ניתז על הכבסים הנקיים, על המעקות המעוצבים, על הקירות ועל הגדרות...
עד היום הסורגים שלי בכל הבית מכוסים שאריות בטון, גדר המרפסת שבורה ביותר ממקום אחד, הפרגולה מעוטרת גם היא כתמי בטון, וקיר המרפסת מלוכלך.
את הנזקים זה לא תיקן. ולא פיצה. וזה לא פותר עד היום את בעיית המקום החסר בכניסה לעוד 4 עגלות עבור 4 תינוקות של 4 יחידות...
אף פעם לא באתי בתלונה, אני לא מהמתלוננים, ולא ביקשתי פיצוי. אבל האמירה בתגובה כאן ממש מכעיסה.
מי שבונה, כמעט בוודאות מזיק לשכניו. הוא צריך לעשות הכל, אבל הכל, בשביל לסייע להם. לטעמי, הכי היה עוזר סיבוב יומיומי אצל כל השכנים - מה קרה היום? מה הולך לקרות מחר, איך אני יכול לעזור.
בהצלחה רבה.
לרגע הרגשתי כאילו אני כותב את השורות, כל מילה מתאימה למה שאני עברתי. [אמנם לא בחופשת לידה]

bayit

משתמש פעיל
עריכה תורנית
סליחה, אבל הכתיבה הזו צורמת ממש.
בהודעה הקודמת אתם יעני מתנצלים, וכאן שוב חוזרים על אותה שטות.
בחיים אני לא אבין מאיפה יש לאיש את החוצפה לגרום נזק וצער לשכן, כי הוא צריך לבנות. אז להגדיל את חוצפתו, ולתלות את הסבל של השני בקנאה?!
מנקודת מבטי אני מזדהה עם @hbecker
. אני אוהבת את הדירה שלי מאד, כמו שהיא.
בהצלחה רבה.
אנחנו לא העלינו את הנושא כדי לקבל מוסר מכולם על הצורך להתחשב בשכנים. אנחנו מודעים היטב לצורך הזה, ומשתדלים בכל דרך אפשרית להתחשב בהם. (נ.ב. חלק מהתגובות פה הן בברור מכאלה שלא התנסו בבנייה ואינם יודעים שלא תמיד אפשר לעשות קידוח יהלום וכדומה, אבל זו לא הנקודה). רק רצינו לדעת, אחרי כל ההתחשבות, ואחרי כל המחוות, ואחרי כל העוגות ובקשות הסליחה, האם מקובל לפצות שכנים בכסף. והאם יש הבדל בין שוכרים לבעלים, ובין כאלה שמתלוננים וכאלה שסובלים בשקט. זו הייתה השאלה המקורית.
הרוב המכריע בכלל לא העלה על דעתו שמקובל לפצות בכסף.
והנה סוף סוף יש תגובה שבה מסופר על שכן שפיצה אחרי בנייה בכסף מזומן. 1000 ש"ח. בהחלט סכום מכובד. אולי הבנייה עלתה לשכן הזה כמה מאות אלפים, אבל להוציא סכום כזה רק משום דרכי שלום, ועוד במהלך בנייה שבה כולם לחוצים בכסף, זה ראוי להערכה. שהרי, כפי שניתן לראות באשכול זה, לא כולם עושים זאת.
ומהי תגובת המקבלים? לא שאנחנו באים לדון ולשפוט או לבקר אף אחד, אבל התגובה היא, זה לא עוזר. זה לא מתקן את הנזקים ולא משאיר טעם טוב. בסך הכל הרגעת את המצפון שלך. בקיצור, חייבים לתקן את הנזקים באופן מיידי ובצורה מושלמת, ובלי זה הכסף לא עוזר בכלל. חבל על המאמץ. אולי זה אפילו מעליב. הרי הכסף לא יחזיר את שעות המנוחה שאבדו ולא ימחק את כל העוגמת נפש.
ומי שבכל זאת דורש כסף? אחרי הכל קצת קשה להבין אותו.

מירימ

משתמש פעיל
לגבי פיצוי כספי -
אם השאלה היא אם זה מוכרח או מקובל - לא
אם שכן דורש, האם חיבים? לא, אלא אם כן התנה את החתימה לאישור בניה בפיצוי כספי
אם השכן מרגיש שזה מפצה אותו - זה תלוי אולי בהרגשה שלכם כמה להשקיע כדי לפייס? כי נשמע שבאמת יש סבל לשכנים
לא מנוסה עדיין בבניה משתי הצדדים...
אישית בחיים, בדברים קטנים יותר, תמיד העדפנו לשלם עוד כדי להקל על אחרים (כשזה אפשרי כמובן)

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
לא ידוע לי שמקובל לשלם.
אם זה ייתן הרגשה טובה לשכנים וירבה שלום, מה טוב. אם לא, חבל באמת על הכסף.

112123

משתמש מקצוען
הנה סוף סוף יש תגובה שבה מסופר על שכן שפיצה אחרי בנייה בכסף מזומן. 1000 ש"ח. בהחלט סכום מכובד.
את שמת לב שהיא מספרת שהוא עשה שם 4 יחידות!!!
זה ממש לא דוגמה עבורכם
יש הבדל עצום בין מי ששיפץ ע"מ שיהיה לו יותר נוח בביתו מאשר מי שעושה ביזנס (בד"כ בגג המשותף של השכנים)
2500 ש"ח (בערך) שכירות כל חודש כפול 4 יחידות
וסוף 1000 ש"ח פיצוי על 4 יחידות.... אני לא יודע אם זה יותר עצוב או מצחיק

מירימ

משתמש פעיל
, ובין כאלה שמתלוננים וכאלה שסובלים בשקט. זו הייתה השאלה המקורית.
אלה שסובלים בשקט - צל"ש, הם נותנים לבנות וגם נותנים הרגשה טובה ואוירה של שלום ושלוה.
אלה שמדברים - צל"ש, גם מדברים בשם אלה שלא כדי לעזור לכולם למרות אי הנעימות, וגם עוזרים לכם לדעת איך להתחשב - כי אתם רוצים להקל ולא תמיד יודעים איך.
כך שנראה לי שלשתי הקבוצות מגיע יחס זהה :unsure:
ואלה שמתלוננים וכועסים - לא יפה ולא מועיל!

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אנחנו גם בסובלים (כלומר, סבלנו)
היינו עם קורונה, עוד בתקופה שהיא היתה וירוס רציני,
כאבי ראשש, חולשה שרק רצינו לישון,
אבל השכנים הנחמדים קדחו מ8:00 בבוקר עד 16:00 בצהרים רצוף!
זה היה סיוט שעד היום אני זוכרת לרעה :( .
עריכה: חלק מהסיוט הוא שבעלי הבית לא גרים בתקופה הזאת בבית,
אז הסבל של הרעש הוא רק לשכנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה