כתוב בפסוק "ונתן ה' לך שם לב רגז"
הגמרא לומדת מזה, שבארץ ישראל יש שמחה יותר מכל מקום אחר בעולם!!!
הגמרא לומדת מזה, שבארץ ישראל יש שמחה יותר מכל מקום אחר בעולם!!!
וכשהם מרחפים הם עושים את זה הכי טוב שאפשר.......... (בכל הפעולות הנ"ל)אמריקאים יותר קלילים
עושים כל דבר הכי טוב שאפשר
כשהם ישנים - הם ישנים הכי טוב שאפשר
כשהם אוכלים - כנ"ל
כשהם לומדים - כנ"ל
וכו וכו
יותר מזה מרב שהם קלילים הם גם תמימים.....אמריקאים יותר קלילים
כשהם אוכלים - כנ"ל
כשהם לומדים - כנ"ל
וכו וכו
לאיזו קבוצה בציבור הדתי לאומי?נתקדם עוד צעד:
האם לדתיים לאומיים יש יותר שמחה, נינוחות?
גם אצלנו אני משתייך לציבור החרד"ל יש סטיגמות, וקהילות, וכו'...ניראה לי שדתיים לאומיים חיים אם פחות סטיגמות קהילות ותתי קהילות
אפשר להלביש סנדלים ולא צריך סטים לכל המישפחה
אין צילומי ניו בורן וסמש קייק בגיל שנה
אין פאה לסרק לפי שיגעון תקופה
הרעיון ניראה לי ברור...
חושבת שזה יותר סוג של אדישות.לדעתי-
כן!!!!! לאמריקאים יש הרבה יותר שמחת חיים,
למה? כי ככה!!
קחו מבט קטן של ילד ישראלי שהולך לבית ספר, רואה אוטובוס מרחוק רץ כולו מתנשף דופק על הדלת האוטובוס ועולה לאוטובוס מתנשף והעיקר שהספיק את האוטובוס, כשעוד 5-10 דק' יוצא אוטובוס נוסף..... והיה מספיק להגיע בזמן, אבל ככה זה ישראלים רצים ועצבניים.......(אני גם ישראלית.....)
לעומת זה הילד האמריקאי צועד לו בנחת לתחנה עובר האוטובוס, בשביל מה לרוץ?! בכל אופן עוד 5-10 דק' עוד אוטובוס מה יקרה!?!?
וכשהוא ממתין הוא חולם קצת מסתכל על הציפורים או סתם מחייך לעצמו,
לעומת זאת הילד הישראלי כשהוא רואה שהאוטובוס עדיין לא הגיע יתחיל במרוץ ... ינסה להתיישב בספסל ידפוק כמה פעמים עם הרגליים, יקום יזיז לכלוך מהרצפה, יסתכל שוב מתי האוטובוס מגיע, וילחץ על הלחצן "קריאה" של לוח אוטובוסים, כאילו שזה מה שהולך לזרז את האוטובוס..........
ובקיצור המשך הסיפור כל אחד יכול לתאר לעצמו........ככה זה ישראלים חיים במרוץ ושוכחים שיש להם חיים ושצריך להנות ממנו!!
כל דבר הם עושים בלחץ לוקחים כל דבר אישי.......
אילו היא חיינו של הישראלים.......
יש סיפור שפעם שמעתי שישראלי שהיה בארה"ב והמתין בכביש חד סטרי וראה שאף אחד לא צופר אז הוא גם ישב וחיכה עובר דקה שתיים שלוש......... ושום כלום עד שסוף סוף הוא רואה מישהו יוצא מהרכב, הוא היה בטוח שמישהו בא לעשות כאן סדר, אבל לא פחות ולא יותר הוא דופק על חלון המוכנית שלידיו ושואל אותו אם יש לו עיתון לקריאה...........
בכל זאת גאה להיות ישראלית (אבל אני מהסוג הישראלים החיים ברוגע........בחיים לא תראו אותי רצה לאוטובוס.....)
אולי פשוט אין להם כמעט זמן לשבת ולחשוב על הצרות.חבר אמריקאי איבחן לי פעם שהאמריקאים יותר מחצינים את הצחוק שלהם מישראלים.
תספר בדיחה לאברך אמריקאי ותשמע: ha ha ha
תספר לאברך ישראלי ותשמע: גוווט גוט.
אבל סתם כשמישהו יושב עם כוס קפה מול גמרא פתוחה וחולם על כל הצרות שלו... לא יודע עד כמה הם מאושרים.
אז אתה לא מכיר דתיים לאומיים מקרובניראה לי שדתיים לאומיים חיים אם פחות סטיגמות קהילות ותתי קהילות
אפילו שאני ישראלי זה קרע אותי מצחוק...השאירו נושא ענייני עד כמה שאפשר
פליז
הכי טוב שהם מבינים....אמריקאים יותר קלילים
כשהם אוכלים - כנ"ל
כשהם לומדים - כנ"ל
וכו וכו
היה לי פעם חבר שלא הסתדר בעולם החרדי ומאוד הפריע לו שכולם הולכים אותו דבר ואין בחירה וחלוקה בין ספרדים לאשכנזים וכו' ולבסוף עזב לאיזו התנחלותניראה לי שדתיים לאומיים חיים אם פחות סטיגמות קהילות ותתי קהילות
הרעיון ניראה לי ברור...
ובקשר לאמריקאים זאת שאלה מענינת ....
ברור ,למה נראה לאי מישהו שבחרדל זה שונה מהחרדי ?היה לי פעם חבר שלא הסתדר בעולם החרדי ומאוד הפריע לו שכולם הולכים אותו דבר ואין בחירה וחלוקה בין ספרדים לאשכנזים וכו' ולבסוף עזב לאיזו התנחלות
אחרי שנה חזר והודה שמהצד הכל נראה פורח ויפה וכל אחד מתלבש איך שבא לו אבל כשאתה נכנס לבפנים אתה מגלה שגם שם יש קודים של לבוש וגם שם יש גזענות והתנשאות וגם שם לא מקבלים ואפי' נלחמים במי שלא בדיוק בצביון של היישוב
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: