פיזור זה עיקרון חשוב,צריך לעשות מחקר מעמיק ולהשיג את הנתונים הגולמיים, פחות יש לי זמן לכך כעת,
הטבלה מעוגלת למספר אחד אחרי הנקודה אז זה יוצר פער משמעותי על פני השנים ולכן לא כל כך ניתן להסתמך עליה אם רוצים לעבוד בצורה מדויקת.
מה שכן לדעתי ניתן לראות בבירור כבר מהתמונה (מבלי להכניס לאקסל) שהתשואות בצד של משקל שווה גבוהות יותר בין השנים 1971-2023.
בנוסף קרן סל RSP עצמה קיימת משנת 2003 ומאותה נקודה אתה יכול להשוות בינה לבין קרנות אמריקאיות אחרות על S&P500 ולראות שהביצועים שלה היו טובים יותר,
ביצעתי זאת כאן לדוגמה.
ההבדל כיום מינורי,
קרן אירית משקל שווה החדשה של אינבסקו עם דמי ניהול של 0.20%.
דעה לא פופולרית:
בכל אופן אני הצבעתי בסקר של הפוסט הנוכחי "כן" - אבל לגבי התזמון וכמה אחוז לתת לזה בתיק אני טרם החלטתי (מבחינתי כרגע מה שבטוח זה שלא אמכור משהו בשביל זה אלא אכנס רק עם כסף חדש).
במצב רגיל לא הייתי חושב על כך,
אבל בתקופה הנוכחית אני לגמרי יכול למצוא ערך בגיוון של מדד S&P500 הרגיל יחד עם מדד משקל שווה כאשר בשנתיים האחרונות (ובכלל בעשור האחרון) חברות הענק הובילו בצורה כה אדירה.
זה משהו שלדעתי אמור להתאזן עם הזמן בדיוק כפי שגם הפער בין S&P500 הרגיל לבין "המניות הקטנות" לדעתי אמור להתאזן בעתיד.
השאלה למה דווקא S&P500 במשקל שווה.
בהנחה ומישהו משקיע ב S&P500 או מדד עולמי (של מדינות מפותחות עם הטיה לשוק האמריקאי),
אולי עדיף לפזר עם מניות קטנות/ מניות ערך קטנות? שווקים מתעוררים?