האם המצב תקין? למי פונים?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בהחלט. אבל המחירים הם גבוהים.
באופן אישי הייתי מעדיפה לותר על הסיפוק וההנאה וגם על תג המחיר של אמהות עשוקה. (ולא רק)

יש המון תחומי ענין שלא קשורים לפרנסה/ תחום עיסוק שנשים רבות היו שמחות ללמוד ולהעמיק בהם לו היתה להן פניות ופנאי
וביננו, כל המקצועות שלומדים היום האם מישהי היתה לוקחת אותן כהובי?
אכן. מסכימה לחלוטין.
וכמה נשים את מכירה שהגבר הוא המפרנס היחיד? בד"כ שני בני הזוג מפרנסים, נכון? אז חזרנו לאותה שאלה.
אישית מכירה נשים בודדות, בעיקר בציבור החסידי והירושלמי, שרק הבעל מפרנס והנשים בבית. אבל זה לא הסטנדרט.
וכמו שציינתי
החכמה היא להנות מהדברים הפשוטים. אוהב כסף לא ישבע כסף, ואם נלמד להנות מהחופשות הפשוטות של החלפת אווירה, נהיה בגדר 'טוב פת חרבה ושלווה בה'.

זוטאני

משתמש צעיר
קנו לילד ה-X שלהם. במחירים של היום. כן. וב"ה לכל הנשואים שלהם יש דירות. ההורים שלי גם עוזרים לילדים לגלגל משכנאתות, כי הם טוענים שהם יותר על הכביש, ולצעירים זה עלול להיות יותר מורכב.
אין לי מושג מי הם הרבנים שאומרים שצריך לצאת, והאם הם גם קןבעים את רמת החופשה. כי בעבור ההורים שלי (וגם בעבורינו הרבה פעמים) יציאה לדירה מחוץ לעיר זו חופשה. והתאווררות יכולה להיות גם בנסיעה ליום.
כבר קרה שהשגתי להורים שלי דירה לידי לכמה ימים וזה היה הנופש שלהם באותו בין הזמנים. וזה היה טוב ובריא בעבורם. מי אמר שחייבים מלון?
החכמה היא להנות מהדברים הפשוטים. אוהב כסף לא ישבע כסף, ואם נלמד להנות מהחופשות הפשוטות של החלפת אווירה, נהיה בגדר 'טוב פת חרבה ושלווה בה'.
ואם תשאלי את ההורים שלי מה הם מעדיפים: לשלם 10.000 ש"ח למלון פעם בשנה, או לסגור עוד חתיכה מהמשכנתא לבן שלהם - הם יעדיפו בבודאות את האופציה השניה.
עניין של סדרי עדיפויות, כאמור. והסיפוק הזה נותן להם מליון אווירה ושחרור...
מישהו אמר מלון? ומישהו אמר מלון ב10 אלף??? זה ממש לא הסכומים
טסנו לחו"ל לכמה ימים ב3 אלף כולל הכל כולל מלון מפנק (במקרה הזה רצינו מלון במקרה אחר עדיף דירה תלוי בסוג הנסיעה)

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
הרבה פעמים מלון בחו"ל יוצא הרבה יותר זול ממלון בארץ. ויש לי ניסיון בדברים הללו...

ק'סניק

משתמש מקצוען
יש פה זלזול גדול מאד באברכים השוקדים על תלמודם יומם ולילה וחיים בפשטות והכי חשוב הכי מאושרים בעולם!!! כן חד משמעית!!
היו הרבה סקרי ומדדי אושר שהראו שהציבור החרדי עם כל הדחק שהוא חי הוא הציבור הכי מאושר שיש ולא בכדי..
הנ"ל נובע ממושגים חיוביים ובעיקר מערכים חיוביים וגדולים..
לטוס לחו"ל גם אם זה יוצא יותר זול מהארץ זו לא דרכנו חד משמעית על כל המשתמע מכך!!!!
הדבר אסור הלכתית זה דבר ראשון, דבר נוסף ערכית זה מאבד את כל החינוך שקיבלתנו עד היום...
כן ההורים שלנו שקיבלו אלפים בקצבאות ילדים לא עשו את זה ולא סתם!!
אז יהיו את הקלטער'ס שיגידו די למוסכמות וללחץ החברתי הזה אן שום בעעיה לטוס לחו"ל ואפי' שאלתי רב וכו' וכו'
אבל אין זו דרכינו!!!!
מה גם ששאומנם זה זול יחסית למלונות בארץ אבל בחיאת מי צריך יותר מצימר שעולה 500-600 ש"ח ללילה בשביל לנפוש קימעא???? מי החליט שצריך ללכת דווקא למלון???
וגם מלון בארץ עולה 800 ש"ח ללילה למי שלא משוכנע מספיק...
אז חברים דייי להכפשות הציבור שלנו שומר על המסורת והוא גאה בכך
אשרינו מה טוב חלקנו!!

אמונתך

משתמש פעיל
יש פה עבודות למורות גם כאלה מחוׁׁל
יש מספיק בתי ספר לעולים
באיזה שפה היא מדברת?

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
עונה לתגובות באשכול, בלי קשר לנושא הפותח
יש משהו שלהרגשתי תמיד מתפספס בשיח על הסתפקות במועט,
ישר מתחילים לדבר על חול ומלונות ומסעדות וסטים
אז לא,
גם האשכולות בהפסקת אוכל לא מתאימים להרבה מסתפקים במועט
בגדים ירושות והשלמה במלבושי כבוד
עופות קונים שלמים ומחלקים לבד, עם כל מני פתרונות יצירתיים לאוכל מזין ובריא ולא יקר, דג ועוף רק חלקים זולים במיוחד באמצע שבוע
מזגן רק על 24 מעלות, ירקות זולים, עגלה זולה, מכירות שכונתיות
חופש טיול או 2 מהמתנס השכונתי
נסיעות באוטובוס מחושבות
מוצרי מזון לא ממותגים ועוד.

הכי קל לדבר על מלונות ומסעדות וחול ולהגיד אני לא שם.
יש כאן מנעד מאד רחב.

חן לב

משתמש רשום
לא באתי לזלזל ח"ו בלומדי התורה וק"ו לא בנשים שיוצאות לעבוד לפרנסת המשפחה ומוסרות נפש לכך, להיפך, באתי לומר שאישה צריכה לזכור בסופו של דבר ואחרי הכל שמטבע בריאתה היא תלויה בבעלה והוא צריך להיות הנושא באחריות של הבית בכל מצב גם אם הוא יושב ולומד כל היום. אני מכירה כאלו שהורידו מהבעל כל מה שיכלו ואח"כ מי שנפגע מזה זה המשפחה כולה. רובן כיום לא מצליחות לקחת את כל האחריות הכספית על עצמן, ובנוסף, לגדל ילדים ולהתנהל היטב בכל המישורים ביומיום. זו אמת שמתפוצצת לאט לאט בפנים היום. לכל אחד יש את התפקיד שלו וחשוב לא לשכוח זאת. זכות לימוד התורה היא משותפת לבעל ולאישה וגם האחריות להתנהלות משפחתית תקינה שייכת לשניהם בשווה. ואם יש צורך לצאת לעבוד ואם אז לא שוקעים בחובות- אז מה הפיתרון?? או להצטמצם -והיום כבר לא ניתן!!! או לגור בירוחם, דימונה או בכל אזור מתחרד אחר בקצוות הארץ, או שהבעל ממשיך ללמוד ולמות באוהלה של תורה וילדיו יוצאים החוצה כי קשה עניות בביתו של אדם יותר מחמישים מכות.

ק'סניק

משתמש מקצוען
לא באתי לזלזל ח"ו בלומדי התורה וק"ו לא בנשים שיוצאות לעבוד לפרנסת המשפחה ומוסרות נפש לכך, להיפך, באתי לומר שאישה צריכה לזכור בסופו של דבר ואחרי הכל שמטבע בריאתה היא תלויה בבעלה והוא צריך להיות הנושא באחריות של הבית בכל מצב גם אם הוא יושב ולומד כל היום. אני מכירה כאלו שהורידו מהבעל כל מה שיכלו ואח"כ מי שנפגע מזה זה המשפחה כולה. רובן כיום לא מצליחות לקחת את כל האחריות הכספית על עצמן, ובנוסף, לגדל ילדים ולהתנהל היטב בכל המישורים ביומיום. זו אמת שמתפוצצת לאט לאט בפנים היום. לכל אחד יש את התפקיד שלו וחשוב לא לשכוח זאת. זכות לימוד התורה היא משותפת לבעל ולאישה וגם האחריות להתנהלות משפחתית תקינה שייכת לשניהם בשווה. ואם יש צורך לצאת לעבוד ואם אז לא שוקעים בחובות- אז מה הפיתרון?? או להצטמצם -והיום כבר לא ניתן!!! או לגור בירוחם, דימונה או בכל אזור מתחרד אחר בקצוות הארץ, או שהבעל ממשיך ללמוד ולמות באוהלה של תורה וילדיו יוצאים החוצה כי קשה עניות בביתו של אדם יותר מחמישים מכות.
רוב נשות האברכים שלקחו על עמצן לשאת בנטל הכלכלי ע"מ שבעליהן יהגו בתורה אינן אחראיות כלל וכלל על האחריות הכלכלית בבית ומי משנהל את כלכלת הבית הם הבעלים.. הנשים אינם יודעות מה הולך בחשבון הבנק..
כך שהעול הוא תמיד משותף!!!! ואין זה שינוי טבע הבריאה וכוו וכו'
כל ההסתכלות על הנושא זה ענין של ערכים בלבד!!!

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש נשים שכן יכולות לעמוד הן בניהול הבית , והן בניהול הכלכלי,
לדוגמא : רוב ככל נשות גדולי דור הנוכחי והקודם לדומא, ועוד(אם תרצי שמות אני יוכל לפרט על כמה ..)
ויש עוד שים שהבעלים שלהן אולי לא גדולי הדור, אבל הן מצליחות לנהל את הבית, לגדל את ילדיהן, לכלכל את משפחתן וגם לנהל את האחריות הכלכלית של הבית..
לא כולן מבסוגלות , יש כאלו שנלחצות יותר.. ועוד
כמובן שאם יש בעיה מהותית הדבר יעלה לדביור על השולחן של בני הזוג...
ולא ידוע לי בכלל שבגלל זה , או בגלל התנהלות של צמצום (צמצום ושפטות, לא עוני!!) ילדדיהן יצאו לתרבות רעה...
זה ממש לא דומה למשפחה עניה או משפחה בצמצום אחרת..
זה סוג של "פת בסלו" , זאת אומרת שאם נרגיש שאנחנו במאת חנוקים, יש לנואופציה שאבא יצא לעבוד, ואנחו בוחרים , להיות הבנים הכי מיוחדים של הקב"ה , כי אבא שלנו הוא נזר הבריאה!!!
(ובנים נושרים לצערי יש בכל המגזרים, וממש לא תלוי במה האבא עושה..)

בקשר לרמת החיים שמדברים פה,
חברה נסחפתם!
אנשים חיים בצמצום ופשטות מבחירה, כן יש כאלו שיכולים לחיות יותר ממה שהם חיים, ומבחירה הם חיים חיים פשוטים יחסית..
וכן ליסוע לחול זה בהחל אטרקציה ונופש כולנו צריכים,
אבל ההשוואה של חול מול הארץ...
דבר ראשון: בארץ אפשר גם להתאוורר במקומות פשוטים (לא חייבים מלון מפוצץ, ולא וילה היסטרית עם בריכ הוגקוזי.. שאז זה באמת יקר להחריד..)
שנית, תמיד ההשוואה של חול מול הארץ , זה נטו טיסה + שהות במלון, ולא מחשבים שבחול שוכרים רכב, אטרקציות יקרות, וכל כשר שהוא יקר מאד בחול, והכי הכי זה משווים פר לילה, כשבתכלס מי שנוסע לחול לא מסתפק בלילה או שניים (ובארץ זה כן יספק אותו ..) כך שעושים השוואה של תפוחים מול תפוחים, אבל בסופו של דבר זה X תפוחים בארץ, מול X+Y תפוחים בחול....
וגם מי שמתמכר לאוירה של חול , היא באמת מאד חסרה לו בארץ ואז יוצא שהוא נוסע הרבה יותר ובתדירות גבוה יותר... (עיין ערך הנמלים המפוצצים לקראת הירגעות הקורונה, כי וף סוף אפשר לצאת לחול....)

שלא לדבר על זה שבמשפחות אברכיות לרציניות, יש שאלה גדולה אם בכלל אפשר לצאת חול, ומשום מה שאר הציבור בחר להתעלם מהבעיה ההלכתיצ של לעזוב את ארץ אשר עיני ....
וכבר אמר מי שאמר, שהקברים שהדרך אליהם עבורת בדיוטי פרי מלאים יותר....

וכן רמת החיים עלתה בצורה הזויה,
אני מסתכלת על השאשכולות פה ולא יודעת אם לצחוק או לבכות,
כאילו מה זה משנה ששבוע הבא יוצא דגם חדש של בוגהבו??
טוב לכם עם מה שעכשיו? רדפתם עד לפני שבוע על הדגם הקודם? מה קרה עכשיו?? מה השתנה שפתאום צריך דווקא את החדש שעוד לא נחת כאן??(ואני כם בעד להשקיע בעגלהטובה, רק שלא חובה שהיא הצרחה האחרונה וממותגת כהכי הכי)

נשים מחפשות המלצות על חנויות בגדים, רוב ההמלצות כאן הן על חנויות שבגד לשבת מתחיל ב800 שקל,
סטים לכל המשפחה , בחנויות מיבוא ארופאי .. לילדים בני שנתיים שמשתוללים ורצים...
ואחכ ברור שאין הקומץ משביע את הארי, וח-ו-ב-ה!! שהבעל יקח את המשוכות לידיים וימלא את התחייבותו בכתובה, כי אחרת הילדים יצאו לתרבות רעה חלילה....
(שוב לא מדברת על מי שמונה מעות עודיים כל חודש נוספות לו הלוואות על גבי הלוואו..)
מי שרוצה שהבעל ישב וילמד (וגם אם זה לא הסיאוציה , אבל המצב בבנק לא מאפשר לו את כל זה..) אז הוא צריך לדעת שצריך גם להצטמצם, ואפשר לחיות ככה, בכבוד! בשמחה! באושר!!!

תסתכלו על הבתים של גדולי ישראל, איך הם נראו (נכון, לא הכל מתאים באמת לדור שלנו, והיום גם גדולי הדור לא יחיו כמו שחי הרב שטיינמן..., אבל קחו דוגמא, למה לשאוף...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא באתי לזלזל ח"ו בלומדי התורה וק"ו לא בנשים שיוצאות לעבוד לפרנסת המשפחה ומוסרות נפש לכך,
הגיוני, אבל כך זה השתמע מדברייך.
מישהו אמר מלון? ומישהו אמר מלון ב10 אלף??? זה ממש לא הסכומים
טסנו לחו"ל לכמה ימים ב3 אלף כולל הכל כולל מלון מפנק (במקרה הזה רצינו מלון במקרה אחר עדיף דירה תלוי בסוג הנסיעה)
אף אחד לא אמר. רק אמרו בשם הרבנים שצריך לצאת, ולהחליף דירה עם מישהו זה כבר לא יציאה, ואפילו לא צימר פשוט בעירר אחרת.
אז מה כן?
יש הרבה שמקפידים על ההלכה ולא יוצאים לחו"ל. ו-3 אלף זה הרבה בשבילם לנופש (אגב, 3 אלף כפול כמה נפשות?)

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ר' אשר וייס אומר שאין איסור כלל לנסוע לטיול לחו"ל. כמובן אף אחד לא אמר שצריך
אכן , אני יודעת על כך, ור אשר וייס בעצמו נוסע לחול,
השאלה היא כזו,
מי שמורה ההלכה שלו הוא ר אשר - יכול לעשות כך,
אבל הרבה אימצו את הפסק שלו בענין הנל,
בענין אחר הם אימצו פסק של רב אחר וכן הלאה,
עשה לך רב , ותלך לפי הילכותיו, בכל דבר....

אבל זה כבר גלישה חדה מהנושא.....

liv

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
משום מה באשכולות האלו כולם ככ נחרצים
אי אפשר להגיד משהו באמצע?

אנחנו גם זוג "אברכים" מכניסים יחד פחות מ10 ולא מצליחים לצערינו לחסוך שום דבר( יש דירה ברוך השם)
בעלי מאד אוהב ללמוד ברוך השם ומצליח מאד בכולל חשוב.

*יודעים שנמנעים מאיתנו דברים בגלל הבחירה שלנו בחיים האלא, עליזים ומבסוטים כל הזמן? מממ לא ממש, יש הרבה רגעים שקשה לוותר על כל מיני מותרות אבל הכל בסדר, משתדלים לזכור למה בחרנו בזה.

*יודעים שבאם יום אחד יהיה צורך כלכלי גדול והמצב יהיה מאד דחוק הבעל יעזור בפרנסת המשפחה כדי לא לגרום למשפחה לחיות בצמצום גדול מדי כי זה תפקידו וברוך השם שעד היום יכל ללמוד בשלווה יחסית ( הוא כבר לקח על עצמו השלמת הכנסה קטנה שנזקקנו לה)

*בעלי אמר לי כבר בפגישות לפני החתונה שאם יבוא יום ולא יצליח/יהיה מסוגל ללמוד הוא יצא לעבוד, כי לשבת בכולל כשמישהו נותן לך מלגה כדי שתלמד ואתה לא לומד... יש בזה חשש גזל רציני.

זהו
רק לנסות לתת תגובה שהיא אמצע
לא עשיר קורח שלא מבין איך אפשר להסתדר עם פחות מ50 אלף בחודש
ולא משפחה עניה מרודה שחיה באושר מטורף

השאלה איפה נמצאים הרוב על הציר הנחמד הזה ששורטט כאן

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה