האם המחירים ברמת בית שמש ד מוצדקים

• פותח הנושא szn
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

נחמה כ

משתמש מקצוען
1630495544104.png

למה להשתמש בכאלו מילים?? זה לא נעים לאף אחד.
אפשר להעביר מסרים בצורה שונה.

נערך לאחרונה ב:

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
חבל על השיח המתלהם ללא סיבה.

לעניין רמה ד' אף פעם אין כזה דבר מקום שמתאים לכולם, הארץ גדולה ורחבה.
מה גם שאכן בהשוואה לשכונות הפריפריה הירושלמיות - בי"ש לוקחת. (בכל אופן השכונה שאני גרה בה כעת.)
וההשוואה של המחירים למרכז ירושלים שוב בי"ש לוקחת.

(מספר פעמים ערכתי ניסיון עם מכרים לגבי משך הזמן שלוקח להגיע בתח"צ ממרכז ירושלים שכונות הצדדיות לעומת מרכז ירושלים לבי"ש, בכל הפעמים בי"ש לקחה, או לפחות השתוותה בשעות הלילה המאוחרות...)

בעיני אין יתרון למגורים בחור בירושלים כשיש צורך בנסיעה עירונית משמעותית לכל מטרה.

בנוגע להכללות, אם יהיה גרפיטי ברמה ד' ללא טיפול בפורעי החוק, זה יעציב אותי מאד.
אבל הכללות "חסידים", "מעירים" "אי אפשר ללכת עם אשה ברחוב". עושה רושם של משהו שלא באמת גר ומכיר את בי"ש.
נתקלתי פעם אחת בהערה בקווי מהדרין הפרטיים. (לפני כ20 שנה)
מעולם לא נתקלתי ב"מעירים" בקווים העירוניים והבין עירוניים הסטנדרטים.
השכונות עמוסות בזוגות צועדים יחדיו.
די לעיוות.

יש קנאים והקושי איתם קושי. יש פה ושם "חולים" כמו בכל מקום.
אבל זה ממש לא הדפוס של בית שמש.
שאחד הדברים היפים בה זה התמהיל ההטרוגני, וכזה שמאפשר לחיות יחד הולכי זוגות יחדיו כשכנים לאלו שנמנעים מזה.

נערך לאחרונה ב:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
@y&m
לאחר שסיימו להתקוטט פה, מה המסקנה?
כהשקעה לזוגות עתידיים (בעוד 5 שנים ומעלה), יש טעם לקנות ברמבש ג? ד? או במקום אחר בבית שמש?

• תודה
Reactions: y&m

נחמה כ

משתמש מקצוען
אם הייתן מסתכלות על ההודעות שלכן
גם אתם הייתן מגיבות ככה
מישמשית יקרה!
שוב חבל על כזה שיח:) כבר מרגישה לא נעים לכתוב את זה שוב ושוב......
אדרבא, חפשי תגובה שלי ותאמרי לי מה שטותי בה... אתקן אותה עבורך:)
את עצמך כתבת לי והערכתי אותך על המילים!!!!
יכול להיות שהגזמתי קצת עם חריפות המילים שכתבתי
אני לא אשה כזאת...תאמיני או לא
אז יאאלללה, התקדמנו! מהיום רק ענייניים בלי תיוגי שמות ובלי פניות אישיות....

נערך לאחרונה ב:

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@y&m
כהשקעה לזוגות עתידיים (בעוד 5 שנים ומעלה), יש טעם לקנות ברמבש ג? ד? או במקום אחר בבית שמש?
כהשקעה לזוגות עתידיים יש טעם לקנות בכל מקום חרדי (יש מקום חרדי בכל רחבי הארץ שהמחירים ירדו במהלך 5 השנים האחרונות?!).
לגבי בית שמש העובדות הן פשוטות: היא בוודאות הולכת לעשות קפיצה משמעותית בכל הנוגע לפיתוח (בית חולים, איזורי תעסוקה, כמות אוכלוסין וכו'), וממילא תעשה גם קפיצה משמעותית במחירים. המרכז של כל זה יהיה ברמה ד'.
נדמה לי שהאשכול הזה על כל 85 עמודיו (לע"ע) פשוט מתווכחים על מציאות שאפשר לראות בעיניים.

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מעולם לא נתקלתי ב"מעירים" בקווים העירוניים והבין עירוניים הסטנדרטים.
ואני נתקלתי גם נתקלתי:(
ילד בן תשע שהעיר לי שירדתי עם עגלה מקדימה כי לא היה מקום מאחורה.
ועוד כמה, כולל אנשים מבוגרים.
מקווה מאוד שבשכונות החדשות יהיה אחרת.

GVol

משתמש פעיל
@y&m
לא מספיק ברור, את שואלת על לקנות עכשיו בשביל מגורים בעוד 5 שנים?

מי שרוצה רק השקעה על מנת להשכיר יש מקומות יותר טובים, כמו שכתבו פה בעבר.
מי שרוצה מקום שבסופו של דבר גם יהיה למגורים ומעוניין בעיר חרדית, ההשקעה הכספית בבית שמש בוודאי תהיה שווה,
אם כי לא רואה סיבה לשלם את המחירים היקרים של ד׳, הרי ככל שהאזור יתפתח מבחינת תעסוקה מסחר ומוסדות ציבוריים - זה לא ידלג על שאר בית שמ . והמרחקים בין השכונות הם לא בסדר גודל של רמות-הר נוף-נווה יעקב.
הרי גם הקפיצה של רמה ד תתאזן והעליית מחירים תמשיך במקביל על כל העיר. (כבר עכשיו רואים שחוזרת העליה במתחרדים)

לגבי אוכלוסיה, בית שמש מאוד הטרוגנית, יש שכונות עם כיוון ספציפי חזק יותר אבל הסה״כ מעורב.
רמת אברהם - בעיקר חסידי
ג1- ליטאי [אולי קצת פתוח יותר]
ג2 - מעורב אולי קצת יותר חסידי
ד1 - חסידי וירושלמי ברובו
ד2 - ?
ד345 ימים יגידו..

באופן כללי מרבית הששכונות בכיוון יותר פרום למעט ג1 שיש בו יותר מודרנים ורמה אלף שהוא סיפור אחר.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא מספיק ברור, את שואלת על לקנות עכשיו בשביל מגורים בעוד 5 שנים?

לקנות עכשיו כהשקעה לנישואי ילדים בעז"ה.
פחות חשוב השכירות החודשית, מה שמעניין זה העלייה בשווי הדירה עצמה.
האם צפויה עליה ברמבש ד' בשווי הדירות, מהיום לעוד 5 שנים, יותר מבכל מקום אחר?

היא בוודאות הולכת לעשות קפיצה משמעותית בכל הנוגע לפיתוח (בית חולים, איזורי תעסוקה, כמות אוכלוסין וכו'),

איך כל זה ישתלב עם העיר החרדית? אזורי התעסוקה יהיו כלליים, גם לציבור החילוני? בית החולים הכללי ימוקם ברמה ד' - והשכונה אמורה להשאר חרדית לחלוטין? או שמדובר על בי"ח חרדי בסגנון מעייני הישועה?

GVol

משתמש פעיל
האם צפויה עליה ברמבש ד' בשווי הדירות, מהיום לעוד 5 שנים, יותר מבכל מקום אחר
אין סיבה שתהיה עליה יותר מאזורים חרדיים אחרים. (אולי ההפך)

(מי שקנה לפני שנתיים עד חצי שנה עשה עסקה טובה, המחירים של עכשיו כבר לא מצדיקים את ההתמקדות על רמה ד)

איך כל זה ישתלב עם העיר החרדית? אזורי התעסוקה יהיו כלליים, גם לציבור החילוני? בית החולים הכללי ימוקם ברמה ד' - והשכונה אמורה להשאר חרדית לחלוטין? או שמדובר על בי"ח חרדי בסגנון מעייני הישועה?
תעסוקה קשה להאמין שתיהיה פה לחילונים. אבל איך יסגרו כבישים בשבת אם יש תנועת אמבולנסים?
בכל מקרה הבי״ח זה דיבורים עתידיים כל כך... שככל הנראה השכונה תספיק לתפוס צביון קודם לכן.

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אין סיבה שתהיה עליה יותר מאזורים חרדיים אחרים. (אולי ההפך)

(מי שקנה לפני שנתיים עד חצי שנה עשה עסקה טובה, המחירים של עכשיו כבר לא מצדיקים את ההתמקדות על רמה ד)

קנית "מפטיר".....
אתה הולך לקבל כאן הרבה תגובות שמה פתאום ומחירי ד' הולכים לעקוף את ירושלים וכו':)

אפיק הפקות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
המרכז של כל זה יהיה ברמה ד'.

זה לא יהיה, נקודה
המרכז הוא תמיד אמצע העיר, והאמצע פה הוא רמה א
ד' היא צדדית ממש, כל כל מעלותיה

מי שגר ברמה א' וברמה ג וברמה ה' ילך מספר דקות למע"ר הענק שקרוב. למה לו ליסוע עשרים דקות לרמה ד', למען ה'? תנו לי סיבה הגיונית אחת.
רשימת החנויות כרגע במע"ר היא מהעשרים חנויות המובילות בצבור שלנו,

אפיק הפקות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לקנות עכשיו כהשקעה לנישואי ילדים בעז"ה.
פחות חשוב השכירות החודשית, מה שמעניין זה העלייה בשווי הדירה עצמה.
האם צפויה עליה ברמבש ד' בשווי הדירות, מהיום לעוד 5 שנים, יותר מבכל מקום אחר?
אם דירת 3 חד' על הניר עולה כעת 1.7,(בפרויקטים הזולים) לאן מקסימום זה עוד יכול לעלות? 2 מליון אף אחד לא ישים על זה. זאת התלהבות של שכונה חדשה כמו כל שכונה חדשה.
איך אמר לי מתווך: אנשים דורשים מחיר גבוה, השאלה אם מישהו ישלם את זה (3 מליון פנטהאוז וכד')

GVol

משתמש פעיל
זה לא יהיה, נקודה

מי שגר ברמה א' וברמה ג וברמה ה' ילך מספר דקות למע"ר הענק שקרוב. למה לו ליסוע עשרים דקות לרמה ד', למען ה'? תנו לי סיבה הגיונית אחת.
כבר היום אי אפשר להסתובב ברמה א׳ ביום שישי,
ככה שאם לחשוב איפה יהיה מרכז העסקים של העיר - זה לא שם.

המע״ר זה אפשרות אחת, מתוך רבים.
ברמה ד כבר התחילו לבנות קניון אחד, מתוך ??? וחוצמזה כל שדרות אמוראים זה חנויות.
מרכז מסחרי לא חייב להיות אחד. בירושלים יש את גאולה-יפו- - סנטר1, כנפי נשרים, ומלחה +-
אגב, זה שהתרגלנו לחווית קניה של צפיפות דוחס, תורות בקופה ודריכה על רגלי הצועדים ברחוב - לא מחייב שככה זה צריך להמשיך.

ואני לא מבינה מה התועלת בויכוח אם זה יהיה מרכז או לא, זה הרי בטוח יהיה מספיק גדול כדי שיהיה לי חנויות ומוסדות וכו, למה אני צריכה שגם כל שאר העיר תבוא לי מתחת לבית? מי שמחפש את זה שיגור בבני ברק או גאולה.

ונקודה קטנה, מהכניסה לרמה ד, איפה שיפתח Dסנטר ועד לרמה ג - ברגל זה 5 דקות וכל אוטובוס שיוצא מתוך השכונה יביא את התושבים למרחק נגיעה משם. לעומת קווים ספציפיים שיגיעו למרכזים אחרים.
לרמה א המע״ר יותר קרוב , רמה ה - לא ניסיתי מעולם ואין שום כיוון עדיין לדעת איך תהיה התחבורה.
(כל זה בתח״צ, ברכב - אין כמעט הבדלים, כך שבעלי רכבים ילכו תמיד איפה שיותר מרווח או יותר מבחר וכו)

GVol

משתמש פעיל
בסה״כ , קצת איזון.
רמה ד הולכת להיות שכונה גדולה, מפותחת וככל הנראה לא יחסרו חנויות או מוסדות.
ייתכן שתהיה קצת צפופה, הבנייה לא מרווחת במיוחד.
המחירים יעלו, מסתבר כמו בשאר העיר, וכעת אנשים דורשים מחיר גבוה - כי משלמים להם מחיר גבוה (גם קניה וגם שכירות, איפה עוד שמעתם על שכירות דירה 3 חדרים באתר בניה ועם תיקוני בדק בית ב 3800 ?) אבל - זה התלהבות רגעית , כי קבלנים הקפיצו וכי לכאורה נגמרה עתודת הדירות בשכונה.
אם היא שווה יותר משאר בית שמש ? לדעתי לא,
אם היא מצדיקה את המחירים הנוכחים ? שוב - לא
אבל זה לא הופך אותה לסוף העולם וכו...

אני11

משתמש צעיר
בסה״כ , קצת איזון.
רמה ד הולכת להיות שכונה גדולה, מפותחת וככל הנראה לא יחסרו חנויות או מוסדות.
ייתכן שתהיה קצת צפופה, הבנייה לא מרווחת במיוחד.
המחירים יעלו, מסתבר כמו בשאר העיר, וכעת אנשים דורשים מחיר גבוה - כי משלמים להם מחיר גבוה (גם קניה וגם שכירות, איפה עוד שמעתם על שכירות דירה 3 חדרים באתר בניה ועם תיקוני בדק בית ב 3800 ?) אבל - זה התלהבות רגעית , כי קבלנים הקפיצו וכי לכאורה נגמרה עתודת הדירות בשכונה.
אם היא שווה יותר משאר בית שמש ? לדעתי לא,
אם היא מצדיקה את המחירים הנוכחים ? שוב - לא
אבל זה לא הופך אותה לסוף העולם וכו...
מה שאת אומרת זה מה שהרבה ניסו להגיד פה ולא נתנו להם,
לדעתי ההתלהבות מרמה ד' זה אנשים שלא גרים בבית שמש
אם רמה ד תהיה כמו גאולה מעדיפה לגור ברמה א שתהיה כמו גבעת שאול, עם מה שצריך ליד הבית ולא בתוך כל ההמולה,
אבל כנראה שיש הרבה שאוהבים לגור בתוך גאולה ור' עקיבא זה כבר טעם אישי:)

GVol

משתמש פעיל
לדעתי ההתלהבות מרמה ד' זה אנשים שלא גרים בבית שמש
או אנשים שקנו ולא הגיעו עדיין
או יזמים של מרכזי מסחר
או קבלנים ומשווקיהם
או אנשים שקנו, לפני הקפיצה האחרונה ועשו עסקה טובה מאוד

אם רמה ד תהיה כמו גאולה מעדיפה לגור ברמה א שתהיה כמו גבעת שאול, עם מה שצריך ליד הבית ולא בתוך כל ההמולה,
קשה להשוות את כל רמה ד ל ״כמו גאולה״ רוב הבניות החדשות היום לא מרווחות במיוחד, ובנינים מרובי דיירים, עדיין כל עוד אתה לא על שדרות האמוראים - אמור להיות לך רחוב שקט, בוודאי ב ד2 וד4

שלא יבינו אותי לא נכון, יש יתרונות לרמה ד והם לא מועטים בכלל, אבל את המחירים הנוכחיים הם לא מצדיקים.

די

משתמש סופר מקצוען
זה לא יהיה, נקודה

במע"ר יש 58,818 מ"ר מסחר ותעסוקה (כולל הזכיה החדשה של נעימי) וברמה ד' יש 83,410 מ"ר מסחר ותעסוקה (מתוך התב"ע).
רמה א' אכן קרובה יותר למע"ר, רמה ג' וה' חלקים מהם קרובים יותר לד' וחלקים למע"ר בכל מקרה זה לא מרחק הליכה אלא באוטובוס אז אפשר לנסוע עוד דקה (הכבישים לרמה ד' משאר בית שמש זה כבישים חצי מהירים כמו שדרות גולדה מאיר בירושלים) בכל מקרה מרחק נסיעה בין המע"ר לרמה ד' זה 3 דקות ושניהם יצליחו בע"ה. (חלק חנויות יפתחו כאן וחלק כאן).
אם דירת 3 חד' על הניר עולה כעת 1.7,(בפרויקטים הזולים)
ב1.8 אפשר לקנות ארבעה חדרים מרווחת ברמה ד'. (השלשה חדרים ב1.7 מדובר על דירות ענקיות עם אופציה כמעט בנויה כלומר ארבעה חדרים).
אבל כנראה שיש הרבה שאוהבים לגור בתוך גאולה ור' עקיבא זה כבר טעם אישי:)
שדרות האמוראים דומה יותר לבנינים החדשים ברוממה מאשר לגאולה מהבחינה שהחנויות בגובה 2 קומות כך שאף אחד לא גר פחות משתי קומות רחוק מהרחוב והכבישים והמדרכות רחבים ולא צפופים.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה