לידיעתך, כדי להיות מתכנת לא צריך אנגלית מושלמת, מספיקה אנגלית בסיסית .לא למי שלומד בצורה רצינית, ולא מורח את הזמן על דקדוק והטיות וכיו"ב, [לשנן 4 פרקים של נשיונל גיאוגרפיק על השואה, ויש לך את השפה באופן בסיסי בפחות מחודש - אפשר לדלג על סוגריים אלו].
בלת"ק
אני נמנע/אמנע בעז"ה בל"נ מלדבר עם אשתי אנגלית בשביל לחסוך מהילדים צרות ו"נסיונות".
לפני אנגלית כמה הסיכוי שלך להיות מתכנת, אחרי אנגלית כמה הסיכוי שלך להיות מתכנת וכו'.
במבחן המציאות, חוסר הידיעה של השפה האנגלית באמת מונע מאברכים לצאת לעבוד?נראה לי שהסיבה שגדולי ישראל אסרו ללמוד אנגלית [בחיידרים] זה בדיוק מהסיבה הזו
משום שהם רצו שיהיה לבנים מחסום ולא יצאו לעבוד וכך הם ישארו באהלה של תורה
המיתוס שמי שיש לו ראש של גמרא קולט בקלות כל דבר הוא לא נכון, אין ספק שכישורי למידה והתמדה זה יתרון אדיר, אבל:אני לא חושבת שהם נדפקים.
מכירה לא מעט אברכים עם ראש חריף שלא ידעו אות באנגלית והיום עובדים במשרות בכירות בהייטק, ואת ההכשרה המקצועית והאנגלית רכשו במסגרת מקום העבודה.
מי שיש לו ראש של גמרא קולט בקלות כל דבר ובחברות ההייטק הנחשבות מחפשים את זה.
יוצאים ונדפקים,במבחן המציאות, חוסר הידיעה של השפה האנגלית באמת מונע מאברכים לצאת לעבוד?
או שהם יוצאים בכל מקרה, ונדפקים?
נכון. אבל ברור שהילדים - רובם ככולם - יכולים וצריכים להתמסר בשטח זה.הלוואי שכולנו יכלנו לשבת באהלה של תורה
נכון. עם זאת, איך המצב הכלכלי העכשווי קשור לעתידו של הילד?! כשם שלא יטרידו את הילד בסוגיות של שלום-בית וחינוך ילדים, כך אין זה נוגע להטרידו בבעיות פרנסה. ההכשרה הטובה ביותר לקראת החיים, היא לאמן את הילד בחיזוק הביטחון בה' - 'הזן את העולם כולו בטובו', וכמובן, יש להראות לו דוגמא.אבל היום המצב הכלכלי לא קל
שווה לבדוק אם יש סיבות נוספות.וחבל שרק בגלל האנגלית אנשים חכמים בעלי כשרון שבכל מקרה יצאו לחיי המעשה לא יכולים להרוויח את פת לחמם בכבוד
הבסיס לחיים של ילד יהודי זה לימוד תורה וחינוך ליראת שמים ואמונת ה' טהורה!בדיוק כמו שלומדים בחיידר חשבון כי זה בסיס לחיים שכל אחד חייב לדעת
אנגלית זה חשוב לא פחות ולדעתי אפילו יותר
נראה שזה לא מדויק.כי כל מקצוע אפשר ללמוד לבסוף לבד
דווקא נראה שיותר קל ללמוד לבד, ואפשרי להתחיל בגיל יותר מוקדם. (רוב האנשים מוצאים את עיסוקם העיקרי לפני גיל 28).אבל ללמוד שפה חדשה בגיל 28 לרוב האנשים זה כמעט בלתי אפשרי
שוב, ילד צעיר לא צריך להתמודד בגילו מול כל ה'עולם'. עדיף 'לדחות' את האתגר לכשיבשיל. מה שכן (ודווקא בגלל שהעולם הוא גלובלי), ניתן ללמד אותו את דברי הרמב״ם, ש'עשה מצוה אחת - הכריע את עצמו ואת כל העולם לכף זכות' - שישפיע על העולם ולא יושפע ממנו.וגם היום כל בגלל שהעולם נהייה גלובלי הכל נכתב באנגלית...
לא יודע מה אצלך אבל אצלינו חונכנו שהמטרה שיהיו ר' חיים [גם אם זה בסוף לא יצליח לפחות זו המטרה]אם המטרה שיהיו ר' חיים, אין צורך.
אם המטרה שיהיו ביל גייטס, חובה.
הרוב נמצאים איפה שהוא על הסקאלה בין השניים הנ"ל.
בודאי שמונע מבחורים ואברכים לעבוד כשהם יודעים שגם אם יצאו לעבוד הם יעבדו בעבודות דפוקות או שיאלצו ללמוד אנגלית אז הם משתדלים כמה שאפשר להשאר בכולל [כמובן שלפעמים אין אפשרות גם לזה והם נאלצים לעבוד בעבודות תורניות או בעבודות להם לא נצרכת אנגלית]במבחן המציאות, חוסר הידיעה של השפה האנגלית באמת מונע מאברכים לצאת לעבוד?
או שהם יוצאים בכל מקרה, ונדפקים?
האם אנגלית נצרכת רק לעבודה?שוב, ילד צעיר לא צריך להתמודד בגילו מול כל ה'עולם'. עדיף 'לדחות' את האתגר לכשיבשיל. מה שכן (ודווקא בגלל שהעולם הוא גלובלי), ניתן ללמד אותו את דברי הרמב״ם, ש'עשה מצוה אחת - הכריע את עצמו ואת כל העולם לכף זכות' - שישפיע על העולם ולא יושפע ממנו.
ללמוד אנגלית בגיל שלושים זה אפשרי טכניתמי שבאמת רוצה לדעת אנגלית יכול ללמוד בכל גיל.
הוצאתי לי את המילים מהפה....אני לא חושבת שילד שילך לחוג אנגלית הוא ידע אנגלית טוב. בטח לא כשפת אם, אבל גם לא כמו בנות שלומדות אנגלית שנים בבית ספר. (וגם הן, לא כולן יוצאות עם אנגלית טובה).
מה שכן, זה יתן לו גישה לשפה הזאת.
הוא יכיר אותיות, הוא ידע לקרוא מילים, גם אם לא להבין אותן. וזה המון.
ולו בשביל להצליח לקרוא את התרופות או סתם שלטי חוצות וחנויות שהרבה מהן באנגלית.
ואם הוא יצטרך ליסוע לחו"ל הוא ידע לקרוא את השלטים ולהתמצא בדרכים.
אז אני כן הייתי שולחת אותו ללמוד, אבל הייתי מקפידה שזה יהיה ילד עד גיל 10.
אחרי זה. ילדים כבר מתחילים ללמוד גמרא, ולהשקיע את עצמם בלימוד. וזה יכול להוציא אותם מהלימוד.
זו דעתי.
השאלה היא לגבי חוג אחרי הלימודים, או בכל דרך אחרת מחוץ לת"ת.במיוחד לא אקח את זה כשיקול בבחירת מקום לימודים.
יותר חשוב לי זה שיהיה שם יראת שמיים ורמה לימודית גבוהה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: