ולא נשארו שום משקעים וצלקות,
הבעיה היא שאם אני שומע שהרבי סטר קלות לילדי (דבר שב"ה עדיין לא קרה) הדם עולה לי לראש.
בעיה.
מה הבעיה להוציא ילד מהכיתה?באתי לחיידר ראיתי ילד שקיבל עונש ויצא החוצה מהכיתה
מדובר בילד בן 7.5
ועדה שדנה בנושא הזה?בהחלט מרביצים גם היום, וזה אסור על פי החוק.
מה שחשוב זה, אם הילד מספר שהמלמד היכה אותו, לומר לו :אתקשר למלמד לשאול אותו למה הוא חשב שזה מגיע לך.
אם הילד מרוצה, סימן שזה מה שאכן קרה, ואז מתקשרים למלמד ואומרים בנעימות ובפשטות: הבן שלי סיפר לי שכך וכך קרה, רציתי לשמוע ממך מה היה.
אחרי שהמלמד יסביר את עצמו או יכחיש, אפשר לתת לו רעיונות שאתם יודעים שעובדים טוב יותר עם הילד שלכם: אולי בפעם הבאה שקורה כזה דבר, תשלח אותו להביא משהו למזכיר. או :אני מכיר היטב את הילד שלי, ומחמאות משיגות אצלו הרבה יותר. או: תגיד לבן שלי שאתה תתקשר לספר לי מה הוא עשה וכד'.
מלמד שמקבל כזה טלפון, יחשוב טוב טוב לפני שהוא מרים יד פעם נוספת.
הרבי מגור הפני מנחם השתתף פעם בוועדה שעסקה בנושא הזה. עלתה שם הצעה שלמלמד יותר (ו' שרוקה) להכות במקרים מסוימים רק באמצעות כף ידו, שלפחות יחוש כאב כשהוא מכה.
הרבי מגור הזדעק ואמר שמלמד שלא כואב לו בלב להכות, והוא זקוק להכות בידו על מנת שיכאב לו שהוא מכה תלמיד, אסור לו לעסוק בחינוך.
יש אשכול סמוך שבו דיון למה לא להוציא ילד מהכיתה, וכאן אתם טוענים לא להרביץ, וחס וחלילה מלהעמיד בפינה, אז איך אתם רוצים שתהיה משמעת בכיתה?
אה,כן, תנו ריטלין לכל מי שקצת זז בלי רשות, כולם ישבו בשקט והכל טוב...
ולא, לא שאני רוצה שהרב'ס ירביצו ובטח לא בלי שליטה, אבל ענישה כל עוד היא בגבול הנורמה היא מחויבת המציאות ותחילת ההתמודדות עם ילדים שחיבים גבולות.
מסכימה מאד. רק צריך לוודא שלא תהיה אלימות מילולית שפוגעת כמו ולפעמים יותר מאלימות פיזית.יש הרבה שיטות "הענשה", גם סבר פנים חמור הוא בגדר של ענישה. ובכלל לא תמיד צריך להשתמש בעונשים בשביל משמעת. משמעת בסיסית לא אמורה להיות בנויה על הרתעה.
בכל מקרה השבוע הבן שלי קיבל עונש שמאד לא מצא חן בעיניי (עונש משפיל קצת) ועדיין אני מעדיפה אותו על פני כל ענישה גופנית מכל סוג שהוא. (בשביל מה אנחנו מלמדים את הילד שגופו ברשותו? ואיך נחנך למוגנות אם מותר להכות אותו?)
מה הבעיה להוציא ילד מהכיתה?
ילד בן 7.5 קולט יופי, ועונש כמו לצאת מהכיתה מספיק עושה את שלו...
אני לא כתבתי שאסור להעניש צריך להעניש זה חלק מהחינוך - גם אני בתור אמא מענישה
אבל צריך לדעת איך להעניש
להעמיד ילד בפינה במשך 20 דק' זה מוגזם
את ההשפלה של לעמוד בפינה/ בחוץ הוא כבר קיבל בדקות הראשונות
ככל שיתארך הזמן הילד יתרגל לעונש וזה כבר לא יזיז לו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: