דרוש מידע האם אתם אוכלים אוכל תוצרת בית שקבלתם במשלוח מנות?

האם אתם אוכלים אוכל תוצרת בית שקבלתם במשלוח מנות?

• כן מה הבעיה , מאוד טעים ומגוון את כל המוצרים הסגורים.

הצבעות: 47 7.4%
  • ממש לא, הולך ישר לפח, לא נוגעים בזה.

הצבעות: 78 12.3%
  • תלוי ממי, משפחה, שכנים או חברים טובים כן, כל השאר ממש לא.

הצבעות: 509 80.3%

• סה"כ מצביעים
    634

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אתם לא אוכלים בחתונות?
במסעדות?
בקידוש בביהכ?
זכיתי נענתה תשובתי בידי אחרים...:
גם לי קשה לאכול דברים מוכנים....
וכן , אני אוכלת בחתונות וקונה במאפיה אפילו שיש שם עובדים ערבים.... אין פה הגיון...
אבל משום מה קשה לי במשלוח מנות.
מקבלת משלוחי מנות בכלל וביתיים בפרט,
רק מחברים קרובים/משפחה/שכנים (שהם חברים) -
כך שאנחנו נהנים מזה מאד :)
אם הייתי מקבלת משלוח מנות ביתי ממישהו שהוא לא מהנ"ל,
לא נראה לי הייתי נוגעת.
אבל למה שמישהו כזה ישלח לי?... ועוד ביתי! :)
שירי יקרה, בבנין שלנו יש לנו כמה שכנים עם קשר מאד קרוב, ועוד הרבה עם קשר שכנותי נחמד ותו לא...
למרות זאת, שולחים לנו משלוחי מנות מגוונים בשלל נושאים ומשלל עדות (לדוג' לנושא "מהודו ועד כוש" קיבלנו משלוח מנות שנחת כמעט ממאדים),
ואנחנו בהחלט לא מסוגלים לאכול כל דבר מכל אחד...
ולכן בצער רב, ארוחות בוקר מושקעות, קוגעלים ירושלמיים, עוגות גבינה, נארזים יפה יפה ונשלחים הלאה לחפצים ביקרם.
כמובן שיוצאים מן הכלל קרובי משפחה/שכנים מסוימים, איסתניסטיים ונקיים.

:)

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
נארזים יפה יפה ונשלחים הלאה לחפצים ביקרם.
זה לא מובן.
אם זה מגעיל (מבחינתכם), אז למה שאחרים יחפצו ביקרם?

אני עובדת במטבח בצורה מאד נקיה.
הייתי כמה פעמים אצל בשלניות וראיתי איך הן עובדות,
ובאמת הגעילה אותי צורת העבודה.

אבל לרוב, עובדים בצורה נקיה וככה אני מניחה שעובדים כשמביאים לי.
אז כשאני מכירה את המשפחה, אין לי בעיה לאכול.

הייתי פעם בחנות אוכל יוקרתית ויותר נגעלתי..

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה סתם קיבעון מחשבתי מוזר.
אתם אוכלים במסעדות/פיצריות/אולמות/בתי מלון?
אם התשובה היא לא, פרשתי.
אם התשובה היא שאתם אוכלים במקומות הנ"ל כדאי שתדעו שאם הייתם רואים את הסודנים, אריתראים, ערבים, חסרי כל תודעת היגינה בסיסית שעובדים שם מובטחני שתרוצו לאכול אצל השכנים הכי מלוכלכים שלכם ולא ברשימה הנ"ל!

אממה, שמראה עיניים משפיע וכיוון שחזות המאפיה/פיצריה/מסעדה/אולם/מלון נראית אסטטית אנו מניחים בתת מודע שכך גם המטבח והטבחים.
לכן אנחנו עם כל הפדנטיות שלנו [ויש לי תחושה שאנחנו המצאנו את המושג הזה] אוכלים בכל מקום ואצל כל אדם אלא אם במו עינינו רואינו התנהלות לא היגיינית.

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ולא הבנתי, אם אאפה לחמניה טעימה למשלוח יהיו שלא יאכלו.
ואם אקנה לחמניה מהמאפיה לא לפני שזיווה שתהיה בריאה התעטשה עליה, וחצקל הקבצן משמש אותה בידיו לבדוק את הטריות, ומושיקו השובב הפיל אותה בטעות לרצפה והחזיר מהר שיורם המוכר לא יראה ויחטיף לו שוב, אז כולם יאכלו אותה לתאבון?
או שגם אז לא כי זה מהמשלוח שלי והידיים שלי טנפו את זה, איככככס...???

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אתמול בלילה ישבו השכנות יחדיו והנה התפריט
שתי דיירים לקומה
קומה א - 2 חלות בצורת ליצן, בקבוק יין ביתי [לא הכי טעים, אבל סביר] וסלט חצילים - דירה שניה - 2 סוגי קיגעל בקבוק קולה זירו [או מקס] ומקלוני בצק עלים עם רטבים
קומה ב - סלט כבד עם ביצים פלוס מיץ אשכוליות - דירה שניה - חוששת מקורונה תקבל ותשלח מוצרים סגורים
קומה ג - אורז עם תוספות, תפוחי אדמה אפויים פלוס מיץ תפוזים סחוט - דירה שניה - לחמניות בתוספת חומוס ביתי וסלט ירקות ועוד תוספת
קומה ד - דג סלומון בתוספת סלט חסה - דירה שניה - פיצוחים ובירה, ומנה אחרונה.

קצרה

משתמש מקצוען
זה סתם קיבעון מחשבתי מוזר.
אתם אוכלים במסעדות/פיצריות/אולמות/בתי מלון?
אם התשובה היא לא, פרשתי.
אם התשובה היא שאתם אוכלים במקומות הנ"ל כדאי שתדעו שאם הייתם רואים את הסודנים, אריתראים, ערבים, חסרי כל תודעת היגינה בסיסית שעובדים שם מובטחני שתרוצו לאכול אצל השכנים הכי מלוכלכים שלכם ולא ברשימה הנ"ל!

אממה, שמראה עיניים משפיע וכיוון שחזות המאפיה/פיצריה/מסעדה/אולם/מלון נראית אסטטית אנו מניחים בתת מודע שכך גם המטבח והטבחים.
לכן אנחנו עם כל הפדנטיות שלנו [ויש לי תחושה שאנחנו המצאנו את המושג הזה] אוכלים בכל מקום ואצל כל אדם אלא אם במו עינינו רואינו התנהלות לא היגיינית.

במשלוחי מנות תוצרת בית מאנשים פחות קרובים לרוב נופל אצלי על ענין הכשרות
לא נכנסת לפיצריה /מסעדה/בית מלון שאין להם תעודת כשרות מהודרת
לא יודעת מהן הקפדות הכשרות של שכנים וכו'
לא יודעת אלו הכשרים הם מכניסים במטבח ואיזה לא
וזה גם מעולם לא ענין אותי.

בכל מקרה לענין שציינת - ראו כמה חשובה האסתטיקה.

אם הנראות של המוצר הביתי שאתם שולחים היא נראות ביתית ופחות אסתטית - יש הרבה סיכויים שהמאכל ילך לפח האשפה.
נניח אם אפיתם פיצה בבית והמראה שלה מאד ביתי ומקווצ'צ' - יכול להיות שהיא טעימה "אש" - אבל המראה שלה יגרום לה להזרק לפח.
הטעם שלנו מושפע ממראה עיניים.
זו המציאות מה יש להתכחש לה.

לכן ארבעס דביקים שאתם מאד אוהבים - לא כדאי לשלוח לשכנים.
כנ"ל סלטים ביתיים שורים בהרבה רוטב
ומה שכן מביאים חשוב מאד שלמור על אסתטיקה ומראה נקי ומכובד.
תבניות קרטון חד פעמיות יפות ונקיות.
בעיני משלוח מנות שמגיע אסתטי מאד נראה לי שלולי מניעות כשרות הייתי טועמת
מה שלא - לא הייתי מנסה.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ואם אקנה לחמניה מהמאפיה לא לפני שזיווה שתהיה בריאה התעטשה עליה, וחצקל הקבצן משמש אותה בידיו לבדוק את הטריות, ומושיקו השובב הפיל אותה בטעות לרצפה והחזיר מהר שיורם המוכר לא יראה ויחטיף לו שוב, אז כולם יאכלו אותה לתאבון?
אולי יש כאלו שמביאים משלוחי מנות ש נ י כ ר כמה התעטשו עליהם ומשמשו אותם,
ואז אפשר להבין את חוסר התאבון..
האמת שראיתי פה באתר כמה פעמים תמונות כאלו, בלי להעליב -
כי אני לא זוכרת מי ומה ומתי.
אבל משלוחי מנות אובר מקושקשים, שאפשר להרגיש את המאמץ של הידיים שטרחו...
אז זה באמת - פחות... מוצלח לדעתי.

קצרה

משתמש מקצוען

אם תאפי לחמניה למשלוח מנות והיא תראה יפה ותפוחה ולא ככה ביתית עם צורה קצת לא משהו -
אז זה לא יזכיר לאנשים את זה שהידיים שלך נגעו בזה. איכככס.

בואי נכיר בעובדה שלא תמיד יש לנו במטבח חומרים / תנורים כמו למאפיות כדי ליצור מראה אסתטי.

ושגם כאלו שיודעות להכין מאפים טעימים - לא תמיד הן יודעות להשאיר את העוגה אסתטית וכל שכבה סימטרית. יש כאלו ש"יש" להם את זה. בטח @hbecker לפי התמונות שהיא מעלה פה - שולחת מאפים שהם נראים בעיניים אסתטיים יותר מאלו שמושמשו במאפיה.

לכן כל אחת שמנסה איזו עוגה ויוצא לה משהו שלא נראה קונדיטורי אלא ביתי - שתשלח אותה רק לאנשים שהיא בטוחה שיטעמו . נניח לאחות/אמא/גיסה....

נערך לאחרונה ב:

Goldidea

משתמש מקצוען
ולכן בצער רב, ארוחות בוקר מושקעות, קוגעלים ירושלמיים, עוגות גבינה, נארזים יפה יפה ונשלחים הלאה לחפצים ביקרם.
זו הנקודה, כשאני מקבלת מאחות/גיסה/שכנה, זה כנראה הוכן על ידם. אבל אם לא, לכי תדעי מאיפה זה הגיע....

קצרה

משתמש מקצוען
זו הנקודה, כשאני מקבלת מאחות/גיסה/שכנה, זה כנראה הוכן על ידם. אבל אם לא, לכי תדעי מאיפה זה הגיע....

ואחת הסיבות שאני לעולם לא אעביר תוצרת בית הלאה.
לא יכולה לקחת אחריות שמישהו שסומך עלי בכשרות - יאכל ממשהו שאני לא אחראית איך הוא נעשה ואיפה.

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
שתי דיירים לקומה
קומה א - 2 חלות בצורת ליצן, בקבוק יין ביתי [לא הכי טעים, אבל סביר] וסלט חצילים - דירה שניה - 2 סוגי קיגעל בקבוק קולה זירו [או מקס] ומקלוני בצק עלים עם רטבים
קומה ב - סלט כבד עם ביצים פלוס מיץ אשכוליות - דירה שניה - חוששת מקורונה תקבל ותשלח מוצרים סגורים
קומה ג - אורז עם תוספות, תפוחי אדמה אפויים פלוס מיץ תפוזים סחוט - דירה שניה - לחמניות בתוספת חומוס ביתי וסלט ירקות ועוד תוספת
חלוקה ממש לא שוויונית, למשל, הדג עולה הרבה יותר יקר מאורז ותפו"א,
איך אתם מסדרים את זה?

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בקשה מכן כל ה"איסטניסטיות" שנמצאות כאן,
מאוד לא נעים לשמוע משכנה / חברה שכן ברור אני זורקת את כל המשלוחי מנות הביתיים לפח...
זה פוגע... אפשר לעשות את זה בשקט (או כאן...)
כבר שמעתי כאלו שהיו חייבות להכריז את זה... (כמובן ליד זו שטרחה ועמלה עד לפנות בוקר כדי לשמח אותן...)
אפשר להודיע מראש בגלל ה"קורונה", אנחנו לא אוכלים מאפי בית... (טוב שיש תרוץ...)

יעלישקה

משתמש מקצוען
אני קבלתי פעם משכנה ממנטליות אחרת צלחת מוכנה לאכול, כף טחינה 2 כפיות סלט כרוב 2 כפות סלט סלק וכפית רוטב פיצה לקחתי ממנה את הצלחת אמרתי תודה נכנסתי למטבח ואופ בפח הגדול...... ;)
עכשיו אני חייבת להחזיר לה לקחתי שוקולד במלוי תות, במבה נוגט גדול 2 קליקים, וחבלת גליליות הכנסתי בצולפן עם סרט - פרח מסולל והחזרתי לה
יכול להיות ששנינו לא נהנהו ‏[זה רעל לא בריא וכו'] מה לעשות?????.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
איך אתם מסדרים את זה?
לא לשכוח שלכל משפחה יש מספר ילדים שונה,
החישוב היה לפי מספר הנפשות, אינה דומה משפחה עם 4 ילדים שמקבלת את כל הסעודה, לעומת משפחה עם 10 ילדים ו5 נשואים....
והסוד הוא :)
על כל נפש משלמים סכום כל שהוא, ורק את ההכנה השכנות עושות
את הקניה יעשו כל הילדות של הבנין יחד :)

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שתי דיירים לקומה
אם זה אמיתי אז הבניין שלכם חברמן ביותר!
יש דירה למכירה?
אבל לא בקומה ד, יקר לנו :)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה