קורונה האם אנו בדרך לצאת מנגיף הקורונה?

מצב
הנושא נעול.

סימפטי

משתמש פעיל
לא מתערב בוויכוח הרציני כאן.
רק אציין שיהודים בארה"ב טוענים שמרעיבים שם חולי קורונה.
האגדה מספרת בשם החברה קדישא שאחד מהנפטרים נמצא בכיסו פתק בכתב ידו שהוא עומד למות מרעב..
כן מכיר אישית מישהו שנפטר שם, מבוגר, שהתקשר לבן שלו (כאן בארץ) מספר ימים לפני שנפטר שהוא מורעב, איכשהו הוא הצליח לסדר לו אז מזון.

חייב לציין, אין לי מטריה.
כנראה צרכת יותר מידי תרופות הומופטיות לכן את מאמינה לסיפורי הקונספירציה האלה.

סימפטי

משתמש פעיל
ידוע לי גם על חולה, כאן בארץ הקודש שאושפז בבי"ח
יממה וחצי לאחר האישפוז הוא התקשר לבן שלו שהוא עדיין לא קיבל אוכל.
הבן התקשר לעסקנים ולמי שהוא רק יכל כדי לדאוג שאביו יקבל משהו לאכול.
אחרי כמעט יומיים דאגו לו לאוכל אלא שאז הוא כבר לא היה מסוגל לבלוע.
הכניסו זונדה, היתה דליפה, נאלצו לנתח, הכל הסתבך...
כרגע הוא מונשם ומורדם במצב קשה
ה' ישלח לו רפואה שלימה בקרוב.
אפשר להבין, כי הרי הבתי חולים מפוצצים בחולי קורונה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לא @סימפטי בכלל תגובה שכזו לאדם שאתם כלל לא מכירים ורק בגלל שזה לא מתאים למה שאתם חושבים/יודעים
(מעבר לכך שהתגובה שלי דויקה לרמה של איזה חלק הינה שמועה ואיזה חלק אני מכיר אישית, אבל זה כנראה פחות מעניין..)

כנראה מרמז משהו על שאר התגובות שלכם באשכול
סליחה, אני (גם) אשם בחוסר ההבנה. מה שהוא כתב זה בציניות, כי הוא ראה שתגובתכם מתאימה לדעותיו.
תסתכלו שוב לאורך העמודים האחרונים ותראו שזה דווקא בגלל שדעתכם מתאימה לדעתו

אחד שתיים

משתמש פעיל
הגדרה חכמה ומדויקת.
לי אמר מישהו בהתחלת הקורונה, שלדעתו רמת השמירה על הנחיות משה"ב היא מדד די אמין למנת המשכל של האדם...
זה נכון ברמה מסויימת אך ישנם גורמים נוספים שמשפיעים על ההתנהגות כמו : גאווה ושאף אחד לא יכתיב לי , לחץ וחוסר יכולת הכלה של קושי - כוחות נפשיים חלשים , ועוד

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
לענין המגפה בארה"ב.
אינני נותנת ציונים למערכות רפואה
אך יש מציאות מדווחת.
היו ניתוקים ממכונות הנשמה או אי חיבור להן.
אין לי ידע מה הסיבות והקריטריונים המדויקים
אך במציאות אפשר לנחש.
לא ביצעו החייאות לחולים שהגיעו למצב כזה.
לפני כשבוע הופיעה מודעה קטנה בעיתונות
"שונתה ההנחיה בביה"ח בארה"ב
ומעכשיו כן לבצע החייאה לחולים ללא דופק".
המאוחר מעיד על המוקדם?
לשיקולכם.
באהרב יש ערך לצעירים ובריאים ופחות לחיי אדם

חלב מוקצף

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
עם כל הכבוד, אני מאמינה שבממשלה לא יושבים אנשים פזיזים, שמעבירים החלטות משמעותיות בלי להקדים לכך התייעצויות חוזרות ונשנות.
אין ספק שנערכו דיונים ארוכים ומתישים, הוצגו סימולציות...
הייתי מצפה לקצת יותר אמון מהציבור הפרוגיסטי הנכבד ;) ;)

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
את האמון הם איבדו לכאורה בהסתה נגד החרדים- מה שהוציא אותם פחות עניניים.:(
אבל ההסתה היתה בתקשורת וההוראות באות ממשרד הבריאות שנהג אתנו די בסדר ובראשו עמד אחד משלנו.

בירה לבנה

משתמש מקצוען
ההסתה לא צמחה מהאויר.
חושבת שהיה קשר הדוק בפרסום נתונים על חרדים שלא שומעים להוראות (היו כאלה אך בסביבתי , לא ראיתי יותר מ-5 %)
וסגר על עיר שלימה- כשמספיק היה לסגור רחובות. וכו'.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ההסתה לא צמחה מהאויר.
חושבת שהיה קשר הדוק בפרסום נתונים על חרדים שלא שומעים להוראות (היו כאלה אך בסביבתי , לא ראיתי יותר מ-5 %)
וסגר על עיר שלימה- כשמספיק היה לסגור רחובות. וכו'.
חבל להתווכח שוב, מוסכם שהערים החרדיות כיכבו בראש החולים ובראש המתים.
הדרך היחידה של משרד הבריאות למנוע הסתה זה להסתיר את הנתונים ולהציג כאילו אין חולים בכלל בבני ברק ובירושלים.

קצרה

משתמש מקצוען
עם כל הכבוד, אני מאמינה שבממשלה לא יושבים אנשים פזיזים, שמעבירים החלטות משמעותיות בלי להקדים לכך התייעצויות חוזרות ונשנות.
אין ספק שנערכו דיונים ארוכים ומתישים, הוצגו סימולציות...
הייתי מצפה לקצת יותר אמון מהציבור הפרוגיסטי הנכבד ;) ;)

אני אין לי אמונה בבשר ודם בכלל...
במיוחד לא בשרי הממשלה שחלק מכובד וניכר משיקוליהם הוא פופוליזם ומה יכתבו עלי מחר בעיתון..
יש לי גם אי אלו ספקות בנוגע למנת המשכל של כמה מהשרים והיכולת שלהם להבין נתונים שמוצגים בפניהם וד"ל.

דווקא חושבת שאם כבר - הפקידות המקצועית אמינה יותר---

קצרה

משתמש מקצוען
אבל ההסתה היתה בתקשורת וההוראות באות ממשרד הבריאות שנהג אתנו די בסדר ובראשו עמד אחד משלנו.

ההוא משלנו התנצל כבר על טעות המשרד ביצירת הסתה נגד הנגזר החרדי , באמצעות אי הפרדה בבני ברק לשכונות נגועות וכאלה שלא.

בירה לבנה

משתמש מקצוען
חבל להתווכח שוב, מוסכם שהערים החרדיות כיכבו בראש החולים ובראש המתים.
נכון, זה לא נתון לויכוח. העניין הוא שהחרדים לא עשו את זה בכוונה. כמו שהוציאו אותם. זה מה שאני רוצה להוציא פה.
התקופה הזו לצערינו היא הסתר שבתוך הסתר.
וכמו שאמרו- שהעיצה לקורונה היא אמונה. אפשר לומר את זה- העיצה לאמונה- היא קורונה.
אין בידינו לעשות מאום.
אנשים ששמרו על כל ההנחיות ולא יצאו מהבית - זה פגע בהם..
אנחנו לא מבינים דבר ולא מתיימרים לנסות להבין...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני אין לי אמונה בבשר ודם בכלל...
במיוחד לא בשרי הממשלה שחלק מכובד וניכר משיקוליהם הוא פופוליזם ומה יכתבו עלי מחר בעיתון..
יש לי גם אי אלו ספקות בנוגע למנת המשכל של כמה מהשרים והיכולת שלהם להבין נתונים שמוצגים בפניהם וד"ל.

דווקא חושבת שאם כבר - הפקידות המקצועית אמינה יותר---
חוסר האמון הזה במערכת הביא לנו עשרות הרוגים חרדים בבני ברק וירושלים

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ההוא משלנו התנצל כבר על טעות המשרד ביצירת הסתה נגד הנגזר החרדי , באמצעות אי הפרדה בבני ברק לשכונות נגועות וכאלה שלא.
ברור שעם הזמן לומדים תוך כדי טעויות.

קצרה

משתמש מקצוען
חוסר האמון הזה במערכת הביא לנו עשרות הרוגים חרדים בבני ברק וירושלים

קןדם כל דיברתי על שרי הממשלה. והדגשתי שרק המערכת ראויה אולי לאמון.
והם אלו שיצרו את חוסר האמון ביכולותיהם - על ידי ברבור שטויות. והפגנת פופוליזם זול. (עיין ערך המירוץ כעת למי מציע יותר הקלות...)

בנוגע למה יצר את ההדבקות - זה פשוט לא נכון.

ההדבקות במגזר החרדי אירעה כתוצאה מהתנהלות רשלנית של משרד הבריאות בדווקא.
מחוסר התאמה של ההנחיות למגורים במשפחות גדולות ובצפיפות.
מחוסר הסכמה לבדוק מי שלא חזר מחו"ל או היה בקרבת חולה מאומת.
ברגע שהנדבקים הראשונים במגזר החרדי היו ממקור לא ידוע ועל כן סורבו לבדיקה - מגוריהם במשפחות גדולות גרמו להפצה מהירה של הנגיף - כבר דובר על המשגה הזה של משרד הבריאות על ידי כמה רופאים ולו היתה קמה וועדת חקירה היה על זה רעש גדול. (הסבר מדוגמא אמיתית : אב ל-16 חולה ומשתעל. מסורב לבדיקה. נשמר ולא יוצא מהבית. הילדים כן יוצאים להצטייד ולעבודה כי עדיין אין הנחיה אחרת מדובר בתחילת ימי הקורונה הם שאלו במשרד הבריאות ואמרו להם שאין צורך להתבודד רק שהחולה לא יוצא... את יודעת כמה הם הדביקו בדרך?? היה צורך במשפחות צפופות להגיב במהירות לפחות לבידוד שאר בני הבית... מרבית ההדבקות במגזר החרדי מקורה ברשלנות הזו)

ועל כן כיון שהם אלו שטעו בתחילת הדרך בהתייחסות לאוכלוסיה צפופה היה עליהם להשמר יותר מהסתה בנוגע לכל הפרה במגזר החרדי כי הפרות היו כל הזמן בכל המגזרים.

אבל זה בהחלט מרגיש "נאור" לחשוב שהחרדים הביאו על עצמם.

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען
הגדרה חכמה ומדויקת.
לי אמר מישהו בהתחלת הקורונה, שלדעתו רמת השמירה על הנחיות משה"ב היא מדד די אמין למנת המשכל של האדם...

תספרי למישהו הזה-
שדווקא אנשים בעלי אינטלקטואל גבוה מרגישים יותר חכמים מהרופאים
הם יודעים לקרוא באינטרנט ובגוגל...
נניח אחוז בעלי האינטלקטואל בקרב הלא מחסנים - גדול יחסית.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה