קורונה האם אנו בדרך לצאת מנגיף הקורונה?

מצב
הנושא נעול.

סימפטי

משתמש פעיל
בידוד של 80 אחוז במצב בו רוב האוכלוסיה הצעירה והבריאה הם חולים בקורונה או נשאים - זה עלול להביא למספר גבוה מאוד של חולים קשה ומתים.
אף אחד לא יודע מה יהיה, אך לא נראה שהסגר רק מונע את הפורענות, אלא גם מקטין אותה, וכולנו מתפללים שהזמן רק יועיל למציאת דרכי התמודדות עם הנגיף, כגון תרופות, או שהנגיף ידעך בע''ה כשם שפרץ.

מספר המתים בעולם הוא עצום במשך זמן קצר כל-כך.
האם זה נובע מכך שאחוזי התמותה מבין החולים הוא גבוה במיוחד?
האם זה נובע מכך שרמת ההידבקות גבוהה במיוחד?
(האם משניהם ביחד?)

בין אם כמות המתים הגבוהה נובעת בגלל הידבקות מטורפת, אף שאחוז התמותה מתוך החולים הוא קטן -
וביו אם ההידבקות לא כזו גבוהה אלא שאחוז התמותה גבוה במיוחד -
מספר המתים העצום בעולם תוך זמן כל-כך קצר - הוא נתון שלא משתנה עם המשחק באחוזים ומוכיח שמדובר במשהו אחר ושונה מאוד משפעת עונתית.

כתבו לפני כמה שבועות שבארה''ב יש 36,000 מתים משפעת במשך שנה, ושאלו למה הקורנה מפחידה יותר.
(גם השפעת מפחידה ומנסים בהחלט להילחם בה!)
כרגע מדובר כמדומני על כ 70,000 מתים מקורונה בארה''ב תוך כחודשיים! וזה עדיין באמצע האירוע! וזה על אף הסגרים החלקיים שיש שם!
יש כמה מקומות כמו ניו יורק ועוד שאחוזי התמותה מאוד גבוהים, ברוב המכריע של העולם וגם ברוב ארה"ב זה לא ככה, כנראה בגלל טיפול כושל של הבתי חולים, וגם זה תלוי מה נחשב למוות מקורונה, יש מקומות שכל מי שיש איזה חשד קטן שחלה בקורונה ושזה תרם משהו למוות זה נחשב למוות מקורונה.

עכ"פ לפי הממוצע בעולם אחוז התמותה הוא לא יותר משפעת, רק השאלה אם זה יותר מדבק משפעת, אז הרבה מומחים טוענים שרוב האוכלוסיה לא נדבק מזה, ורואים את זה בשטח שברוב המקרים גם אם יש אחד או שניים במשפחה שנדבק, רוב המשפחה לא נדבקה.

המספר 36000 של מקרי מוות משפעתזה בממוצע, יש שנים שזה פי שתיים או שלש,

ואני אמרתי במפורש שזה כנראה יותר משפעת רק לא בהרבה, אולי כפול או פי שלוש, אבל לא כמו שזה נראה, אבל יתכן שאם לא היה הזנחה של הבתי חולים וכל הזיופים של כאילו מוות מקורונה המספרים היו יותר קטנים.

ומה שהכי הזוי, שכל כך הרבה רופאים מדווחים על תרופה שעוזרת ב90 אחוז אם נותנים את זה בתחילת המחלה, ועדיין לא עשו מחקר אחד נורמלי על זה, רק כל המחקרים עשו על חולים עם רגל אחד בקבר, אם הרופאים האלה לא משקרים הקורונה היה הרבה יותר קל משפעת.

מה שכן זה מתפשט יותר מהר לכן זה נראה יותר מפחיד, מה שקורה בשפעת בשלושה חודשים קורה בקורונה בחודש אחד.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
מה שכן זה מתפשט יותר מהר לכן זה נראה יותר מפחיד, מה שקורה בשפעת בשלושה חודשים קורה בקורונה בחודש אחד.
איך הקורונה מתפשטת יותר מהר, ולמה?
נראה לי שאם קורונה מתפשטת יותר מהר, יש לזה משמעות אחת: היא מדבקת הרבה יותר.
איך היא מתפשטת אם לא על ידי הדבקה?

וזאת למרות שתקופת הדגירה של שפעת קצרה בהרבה. לכן נראה לכאורה שהדבקה משפעת היתה צריכה להיות מהירה יותר.
ולמרות שהיו בכל העולם סגרים ובידודים ברמה כזו או אחרת.

בכל זאת, הקורונה מתפשטת הרבה יותר מהר משפעת. במילים אחרות: הקורונה מדבקת הרבה יותר.
אז איך מומחים אומרים שהיא מדבקת פחות? הרי זה ממש סותר.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
צריך לשים כאן עובדים במשמרות כדי לענות כל הזמן שוב ושוב.

או שאפשר לעצור ולהודות בפה מלא:

הרופאים במערב רשעים,
משרדי הבריאות - בירוקרטים ומזניחים.
המושלים מושחתים,

ומי שחפץ לחיות ירוץ מהר לתחנת ההומאופטיה הקרובה ויקח את התרופות האמיתיות וירפא.

ובא לציון גואל במהרה בימינו אמן.

שקדנות

משתמש פעיל
צריך לשים כאן עובדים במשמרות כדי לענות כל הזמן שוב ושוב.

או שאפשר לעצור ולהודות בפה מלא:

הרופאים במערב רשעים,
המושלים מושחתים,

ובא לציון גואל במהרה בימינו אמן.
יפה שאתה מצליח לסכם את הכל בכמה מילים, אני לא הצלחתי לעמוד על הרעיון, זה היה נראה לי ממש מבולבל כל הטענות כאן. אז לפחות יש לנו סיכום מוצלח.

סימפטי

משתמש פעיל
איך הקורונה מתפשטת יותר מהר, ולמה?
נראה לי שאם קורונה מתפשטת יותר מהר, יש לזה משמעות אחת: היא מדבקת הרבה יותר.
איך היא מתפשטת אם לא על ידי הדבקה
איך את מסבירה שאנשים גרים באותו דירה יום יום וחלק נדבקים וחלק לא? יש מומחןם שטוענים שיש אנשים שנוגדנים של סוגי קורונה אחרים עוזרים להם לא להידבק.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא מתערב בוויכוח הרציני כאן.
רק אציין שיהודים בארה"ב טוענים שמרעיבים שם חולי קורונה.
האגדה מספרת בשם החברה קדישא שאחד מהנפטרים נמצא בכיסו פתק בכתב ידו שהוא עומד למות מרעב..
כן מכיר אישית מישהו שנפטר שם, מבוגר, שהתקשר לבן שלו (כאן בארץ) מספר ימים לפני שנפטר שהוא מורעב, איכשהו הוא הצליח לסדר לו אז מזון.

חייב לציין, אין לי מטריה.

מרחבית

משתמש מקצוען
איך את מסבירה שאנשים גרים באותו דירה יום יום וחלק נדבקים וחלק לא? יש מומחים שטוענים שיש אנשים שנוגדנים של סוגי קורונה אחרים עוזרים להם לא להידבק.
ייתכנו כמה סיבות. אולי כפי שכתבת - יש אנשים עם נוגדנים. אולי עם מערכת חיסון חזקה יותר. ואולי עוד סיבות.
גם במחלות אחרות לא כולם נדבקים, גם כשגרים ביחד.

ואף על פי שחלק נדבקים וחלק לא, העובדה היא, שהקורנה בעולם מתפשטת במהירות גדולה בהרבה משפעת, כלומר מדבקת מאוד.

מספיק שכל חולה (בכל מחלה שהיא) ידביק שני אנשים בממוצע, כדי להגיע לקטסטרופה תוך זמן לא מאוד ארוך.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
ההסגרים ברוב המקומות היו מאוחר מידי.
נכון. ועדיין אם לא היה סגרים בכלל, ההידבקות היתה ממשיכה הרבה יותר.
בשפעת אין סגרים. ולמרבה הצער, חלק מהאנשים ממשיכים להיות בציבור גם אם הם לא הבריאו מהשפעת.
ושפעת היא אכן מחלה מדבקת למדי.

ובכל זאת הקורונה, למרות שרבים רבים הסתגרו בה בשלב כזה או אחר, וגם נסגרו מקומות ציבוריים בשלב כזה או אחר - תלוי באיזו מדינה, למרות זאת הקורונה מתפשטת בעולם הרבה יותר במהירות משפעת. מה שמראה שהיא הרבה יותר מדבקת.

נערך לאחרונה ב:

סימפטי

משתמש פעיל
ייתכנו כמה וכמה סיבות. אולי כפי שכתבת - יש אנשים עם נוגדנים. אולי מערכת חיסון חזקה יותר. ואולי עוד סיבות.
גם במחלות אחרות לא כולם נדבקים.

ואף על פי שחלק נדבקים וחלק לא, העובדה היא, שהקורנה בעולם מתפשטת במהירות גדולה בהרבה משפעת, כלומר מדבקת מאוד.
שוב, בשפעת חולים כל שנה עשר אחוז, אם הקורונה מתפשט יותר מעשר אחוז בלי סגר, אז זה יותר מסוכן משפעת, אם זה מתפשט שלושים אחוז אז זה פי שלוש משפעת, לא נראה שזה מתפשט יותר משלושים אחוז.

טראכטער

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הרופאים במערב רשעים,
המושלים מושחתים,

ועוד והוא העיקר:
כל המדינות והממשלות שעוצרות את החיים ומרסקות את הכלכלה בגלל הקורונה הם בכלל שתולים של איזה ארגון עולמי שרוצה להרוג את כולנו ולהחריב את העולם. רק כמה הומופאתים אנרכיסטים הם נהפכו למצילי הסדר העולמי.
באידיש אומרים על זה: "ווען די נער וואלט נישט געוועזן מיינס, וואלט איך אויך געלאכט".
[ובתרגום חופשי: אם הילד הטיפש לא היה הילד שלי, גם אני הייתי צוחק למשובותיו].

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שוב, בשפעת חולים כל שנה עשר אחוז, אם הקורונה מתפשט יותר מעשר אחוז בלי סגר, אז זה יותר מסוכן משפעת, אם זה מתפשט שלושים אחוז אז זה פי שלוש משפעת, לא נראה שזה מתפשט יותר משלושים אחוז.
אמרת שקורונה יש פי 50
זאת אומרת שיש 800,000 חולים שזה עשר אחוז עם סגר
כמה חולים היה בלי סגר?

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אין להשוות בין שפעת לקורונה
ולו רק מסיבה שלשפעת יש חיסון.
ומי לא זוכר את חודשי החורף השנה
שהמרוץ לחיסונים היה בטרוף
עקב ריבוי הסתבכויות שלה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ועוד והוא העיקר:
כל המדינות והממשלות שעוצרות את החיים ומרסקות את הכלכלה בגלל הקורונה הם בכלל שתולים של איזה ארגון עולמי שרוצה להרוג את כולנו ולהחריב את העולם. רק כמה הומופאתים אנרכיסטים הם נהפכו למצילי הסדר העולמי.
באידיש אומרים על זה: "ווען די נער וואלט נישט געוועזן מיינס, וואלט איך אויך געלאכט".
[ובתרגום חופשי: אם הילד הטיפש לא היה הילד שלי, גם הייתי צוחק למשובותיו].
אני מכיר כמה אנשים כאלו (דווקא יותר נראה לי שיש ארגון הומאופתים שתולים מאשר ארגון הנ"ל)
שחיים מדמיונות קונספירציה (אמר לי על זה מישהו שקונספירציה זה הדרך של הטיפש להרגיש חכם).
ויש להם ארגון עולמי שנקרא הבונים החופשיים שהוא מנווט את כל העולם לכיון מסויים לא זוכר מהו,
והם מושפעים מאיזה כוכב איקס הידוע שהוא אחראי לכל מה שקורה בעולם וכו' בקיצור איזה אמונת כוכבים ומזלות מוזרה באיצטלה חרדית.

טראכטער

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
(אמר לי על זה מישהו שקונספירציה זה הדרך של הטיפש להרגיש חכם).
הגדרה חכמה ומדויקת.
לי אמר מישהו בהתחלת הקורונה, שלדעתו רמת השמירה על הנחיות משה"ב היא מדד די אמין למנת המשכל של האדם...

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
לענין המגפה בארה"ב.
אינני נותנת ציונים למערכות רפואה
אך יש מציאות מדווחת.
היו ניתוקים ממכונות הנשמה או אי חיבור להן.
אין לי ידע מה הסיבות והקריטריונים המדויקים
אך במציאות אפשר לנחש.
לא ביצעו החייאות לחולים שהגיעו למצב כזה.
לפני כשבוע הופיעה מודעה קטנה בעיתונות
"שונתה ההנחיה בביה"ח בארה"ב
ומעכשיו כן לבצע החייאה לחולים ללא דופק".
המאוחר מעיד על המוקדם?
לשיקולכם.

מרחבית

משתמש מקצוען
אין להשוות בין שפעת לקורונה
ולו רק מסיבה שלשפעת יש חיסון.
ומי לא זוכר את חודשי החורף השנה
שהמרוץ לחיסונים היה בטרוף
עקב ריבוי הסתבכויות שלה.
נכון. אך גם לפני עידן חיסוני השפעת, זה לא היה דומה לקורונה, ואף פעם לא היה סגרים ובידודים ומספרים כל-כך גבוהים של חולים קשה, מונשמים ומתים. (היו שפעות מיוחדות מזנים אלימים יותר, כגון השפעת המכונה מקסיקו. אך השפעת העונתית הרגילה, לא היתה כזו).

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
נכון. אך גם לפני עידן חיסוני השפעת, זה לא היה דומה לקורונה, ואף פעם לא היה סגרים ובידודים ומספרים כל-כך גבוהים של חולים קשה, מונשמים ומתים. (היו שפעות מיוחדות מזנים אלימים יותר, כגון השפעת המכונה מקסיקו. אך השפעת העונתית הרגילה, לא היתה כזו).
יתכן ואת צודקת
אך כל עוד ואחוז די גבוה חוסן(ובעיקר קבוצות סיכון)
קשה להשוות.
אגב
הקורונה לא דומה לשפעת הספרדית ,מקסיקו
שקטלו בהקף הרבה יותר גדול ומהיר.
במלחמה בנגיף זה ,
חשוב טיפול תומך במערכת הנשימה
ע"פ החומרה:אשפוז,חמצן או הנשמה.
ולכך חתרה מערכת הבריאות בישראל שאילו לא יחסרו.
וב"ה לא הגיעו לכך .
מה שבארצות הברית ובריטניה לא קרה.
תמיד יש אחוז מסוים שלא עומד מולו
ולצערינו מסתימים חייו ה"י.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
לא מתערב בוויכוח הרציני כאן.
רק אציין שיהודים בארה"ב טוענים שמרעיבים שם חולי קורונה.
האגדה מספרת בשם החברה קדישא שאחד מהנפטרים נמצא בכיסו פתק בכתב ידו שהוא עומד למות מרעב..
כן מכיר אישית מישהו שנפטר שם, מבוגר, שהתקשר לבן שלו (כאן בארץ) מספר ימים לפני שנפטר שהוא מורעב, איכשהו הוא הצליח לסדר לו אז מזון.

חייב לציין, אין לי מטריה.
ידוע לי גם על חולה, כאן בארץ הקודש שאושפז בבי"ח
יממה וחצי לאחר האישפוז הוא התקשר לבן שלו שהוא עדיין לא קיבל אוכל.
הבן התקשר לעסקנים ולמי שהוא רק יכל כדי לדאוג שאביו יקבל משהו לאכול.
אחרי כמעט יומיים דאגו לו לאוכל אלא שאז הוא כבר לא היה מסוגל לבלוע.
הכניסו זונדה, היתה דליפה, נאלצו לנתח, הכל הסתבך...
כרגע הוא מונשם ומורדם במצב קשה
ה' ישלח לו רפואה שלימה בקרוב.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה