תודה.כך שהמצב רק ילך ויחמיר, לכאורה.
מצפים בקוצר רוח.
תודה.כך שהמצב רק ילך ויחמיר, לכאורה.
לא נכון.אבל גם בחור חסידי שמור מאד, יודע שצמיד ישמח את אישתו....
האמת שאני מבינה שבחור ליטאי בד"כ יודע אילו מתנות מתאים לאשה,
חסידית יודעת להתרגש ממחזיק מפתחות "פשוט" כי מרבית הבחורים החסידיים לא מונחים -ואין שום ציפיה כזו מהם- במושגים מינימליים של מתנות. (ואפילו יותר מזה.. בד"כ בחור חסידי שמור שיחשוב על קיומן של מתנות נשיות? ס'פאסט נישט לגמרי...)
זוג ליטאי שכבר בפגישות יוצא החוצה, אולי מתקשה להבין איך טיול לאורכה של מסילת הרכבת הקלה יכול להיחשב "טיול בין הזמנים". מי מדבר על טיול בשדות או על שפת הים?!
יחד עם זאת,
אלו רק דוגמאות. ואין לי ספק שברגע שמבינים שאמנם השפה אחרת- ניתן להתחבר למהות ולהזדהות עם החלקים האוניברסליים שבהקרבה למען התורה, והדרך לעשות זאת מאהבה
תלוי איזה ליטאיות ...לא נכון.
בחור חסידי שמור לא יודע שישמח את אשתו צמיד. זה בכלל לא קיים בעולמו.
לעומת בחור ליטאי שאולי הלך איתה לבחור את הצמיד כמתנת אירוסין.
כמובן שאחרי כך וכך שנים הפער מצטמצם, אבל בנקודת ההתחלה ההבדל הוא מהותי.
ולכן נחמי יכלה להתרגש מכך שבעלה חשב על הרעיון לקנות לה משהו, הלך וקרא את הקשקושים שכתובים על כל מחזיקי המפתחות בחנות, ומתוכם בחר עבורה מה שהרגיש!! זה כל כך אמיתי, וכל כך עדין....
מניחה ש"נחמי" אחרת, ליטאית, היתה מרגישה בכך זלזול...
וזה השתקף באשכול. זו זווית ראיה אחרת שנובעת מעולם מושגים שונה.
אכן, כוונתי היתה לאברך נשו.לא נכון.
בחור חסידי שמור לא יודע שישמח את אשתו צמיד. זה בכלל לא קיים בעולמו.
לעומת בחור ליטאי שאולי הלך איתה לבחור את הצמיד כמתנת אירוסין.
ולכן נחמי יכלה להתרגש מכך שבעלה חשב על הרעיון לקנות לה משהו, הלך וקרא את הקשקושים שכתובים על כל מחזיקי המפתחות בחנות, ומתוכם בחר עבורה מה שהרגיש!! זה כל כך אמיתי, וכל כך עדין....
מניחה ש"נחמי" אחרת, ליטאית, היתה מרגישה בכך זלזול...
אז הוא יתיעץ מה לקנות לאשתו הטריה.בחור חסידי שמור לא יודע שישמח את אשתו צמיד. זה בכלל לא קיים בעולמו.
בלי להיכנס לאופי, שכבר דיברו פה הרבה. ואני גם תמהתי על זה.
(לי אישית היה מוזר, שבחורה חסידית לא מכירה שיש כזה דבר, בעל מפרנס אבל לא מודרני)
למה אברך חסידי אומר ר' בורוך בהברה ליטאית?
וכנ"ל החסידים מצטיירים אצל הליטאים כבחורים שלא יודעים כלום על אישה... אבל יש ויש. וגם לבחורים חסידיים יש אחיות וקרובות משפחה מהמין השני...נ.ב: לפעמים בחברות חסידיות, מצטיירים הליטאים , כבחורים מודרניים, פתוחים ויודעים הכל על המין השני..
ההנחה שגויה מיסוד!
למרות שניתן להבין מהיכן היא נובעת....
לא רוצה שיתפתח מזה דיון, אבל ההנחה שגויה בתכלית....
אכן.וכנ"ל החסידים מצטיירים אצל הליטאים כבחורים שלא יודעים כלום על אישה... אבל יש ויש. וגם לבחורים חסידיים יש אחיות וקרובות משפחה מהמין השני...
אז הוא יתיעץ מה לקנות לאשתו הטריה.
עם אמא שלו. עם אחותו
משתי הצדדים,כמות הסטיגמות כאן על חסידים מצחיקה אותי ממש.
כמו שכולם אומרים הרב עובדיה ורב חיים (בהגיה...)למה אברך חסידי אומר ר' בורוך בהברה ליטאית?
לעניות דעתי האישה אמורה ללמד את בעלה מה היא אוהבת ולא שישאל את אחיותיו...אכן.
ולכן אותו בעל (חסידי)
משתי הצדדים,
נראה שאנחנו חיים בשתי גלקסיות,
ולא שכנים /קרובי משפחה/חברות ועוד.....
לא.נראה שאנחנו חיים בשתי גלקסיות,
זה באמת לא מסביר, אולי כי אין מה להסבירזה איננו מסביר למה חסידים שכבר נשואים שנה שנתיים ויותר - אמורים להיות שונים במסגרת הנישואים.
אולי בגלל מרכיב ההדרכה?
ודאי שלא.זה באמת לא מסביר, אולי כי אין מה להסביר
חסידים לא עשו מונופול על בעיות בזוגיות
טיול לאורך מסילת רכבת זה כל כך מתוק. בלי קשר לכלום. וזה תלוי אופי של בנאדם ולאו דווקא השתייכות מגזרית. לי אישית הדברים הקטנים עושים את זה. כן, גם טיול על פסי רכבת ופרח הכי פשוט שיש (חרציות מהשביל בדרך הביתה)האמת שאני מבינה שבחור ליטאי בד"כ יודע אילו מתנות מתאים לאשה,
חסידית יודעת להתרגש ממחזיק מפתחות "פשוט" כי מרבית הבחורים החסידיים לא מונחים -ואין שום ציפיה כזו מהם- במושגים מינימליים של מתנות. (ואפילו יותר מזה.. בד"כ בחור חסידי שמור שיחשוב על קיומן של מתנות נשיות? ס'פאסט נישט לגמרי...)
זוג ליטאי שכבר בפגישות יוצא החוצה, אולי מתקשה להבין איך טיול לאורכה של מסילת הרכבת הקלה יכול להיחשב "טיול בין הזמנים". מי מדבר על טיול בשדות או על שפת הים?!
יחד עם זאת,
אלו רק דוגמאות. ואין לי ספק שברגע שמבינים שאמנם השפה אחרת- ניתן להתחבר למהות ולהזדהות עם החלקים האוניברסליים שבהקרבה למען התורה, והדרך לעשות זאת מאהבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: