כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע דרכון גרמני לצאצאי ניצולים שגרו בגרמניה - האם ואיך

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
יש אתרים שאפשר לחפש שם ?
אם אין כל תעודה, אך ברור כי קיימים מסמכים , הסבים אכן גורשו משם בשואה
האם יש דרך כאן מהארץ ? ללא תשלום לעורך דין , להשיג את המסמכים הנדרשים?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לי היה סבא אבל לא הצלחתי להוכיח אזרחות שלו, אחי ניסה שוב אחר כך לא יודע איפה זה אוחז אצלו.
נקווה שנצליח.

(אגב יוצאי גרמניה, שמעתי סיפור שנ"ל אמיתי: ערירית נפטרה וביקשה להוריש את רכושה לפרנס ת"ח אברכים יוצאי גרמניה, אמרו היורשים, מילא, כמה אברכים יעקס כבר יכולים להיות, פרסמו מודעה בעיתון, פנו אליהם יותר מעשרת אלפים אברכים יוצאי גרמניה והם נאלצו לחפש קריטריונים לסנן, אחרת כל אחד יקבל כמה שקלים בודדים).

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מנסיון של יקים משני צדדים
התהליך מאד מיגע, לא כמו שהיה פעם שמגיעים לאזרחות פיזית והפקיד עוזר... (ככה היה אצל אבא שלי ואצל השווער שלי לפני 30 שנה)
אנחנו הפסקנו באמצע
דרך אגב זה גם עולה כסף, כל בן משפחה 200 ומשהו יורו.

אפשר לעשות דרך עו"ד - עולה הרבה כסף.

בכל אופן אי אפשר לקבוע תור בשגרירות
רק אחרי שממלאים הרבה טפסים, מזמינים אותך לקביעת תור

דווקא עם מסמכים חסרים פחות בעיה - ימ"ש הגרמנים מאד מסודרים, לי מצאו תעודת אזרחות של הסבא בארכיון אצלם תוך כמה שעות.

בינתיים אנחנו 'נחשבים' אזרחים, רק שעוד לא השלמנו את הרישום אצלם.......
נשברנו כשקיבלנו הרי טפסים למילוי באנגלית וגרמנית, עבור כל בן משפחה
טפסים שהולכים לאישור של ועדת שמות שתיקבע את השם ירשם בתעודת אזרחות...

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
התהליך מאד מיגע, לא כמו שהיה פעם שמגיעים לאזרחות פיזית והפקיד עוזר... (ככה היה אצל אבא שלי ואצל השווער שלי לפני 30 שנה)
אנחנו הפסקנו באמצע

דווקא עם מסמכים חסרים פחות בעיה - ימ"ש הגרמנים מאד מסודרים, לי מצאו תעודת אזרחות של הסבא בארכיון אצלם תוך כמה שעות.

מה היתה המטרה שלכם?
(אם מותר לשאול)

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
האמת לא משהו מידי עקרוני
לכל המשפחה אצלינו כבר יש
התייעצנו עם הרב שלנו אם יש מה להשקיע בזה זמן
אמר שאם זה הולך בקלות - דרכון אירופאי לא מזיק.
אז ניסינו...

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
למי שהיה סבתא ילידת גרמניה (ברחה עם משפחתה כשהנאצים עלו לשלטון) זכאי מכוח הסבתא לאזרחות

אנחנו הפסקנו באמצע

לי זה היה נשמע גם כן פרויקט, אבל בינתיים זה סביר, כלומר אם מוכנים לקחת נשימה עמוקה ולהיות מאד מסודרים ומאורגנים. שלחתי אימייל לשגרירות, הם הגיבו שאשלח פרטים כדי לוודא שבכלל יש על מה לדבר. אחרי ששלחתי להם מה שרצו, נתנו לי אור ירוק להתקדם עם הקישור לטופס ורשימה של המסמכים הדרושים. בינתיים מישהו מהמשפחה פנה לארכיון של העיר בה חיו ושלחו לו במייל עשרות מסמכים שבהם מופיעים השמות של בני המשפחה... (דבר מרגש ומצמרר בפני עצמו, גם אם בסוף לא יצא מזה משהו) חששתי מהטופס אבל הוא לחלוטין סביר.. ראיתי כמה משרדי עו"ד רוצים על זה והחלטתי שאו לבד או כלום

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי זה היה נשמע גם כן פרויקט, אבל בינתיים זה סביר, כלומר אם מוכנים לקחת נשימה עמוקה ולהיות מאד מסודרים ומאורגנים. שלחתי אימייל לשגרירות, הם הגיבו שאשלח פרטים כדי לוודא שבכלל יש על מה לדבר. אחרי ששלחתי להם מה שרצו, נתנו לי אור ירוק להתקדם עם הקישור לטופס ורשימה של המסמכים הדרושים. בינתיים מישהו מהמשפחה פנה לארכיון של העיר בה חיו ושלחו לו במייל עשרות מסמכים שבהם מופיעים השמות של בני המשפחה... (דבר מרגש ומצמרר בפני עצמו, גם אם בסוף לא יצא מזה משהו) חששתי מהטופס אבל הוא לחלוטין סביר.. ראיתי כמה משרדי עו"ד רוצים על זה והחלטתי שאו לבד או כלום
תצליחו!
גם מסבתא אפשר לקבל אזרחות?
עד מה שהבנתי זה רק מכח אב קדמון
אבל לא בטוח...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כמה שילמתם לארכיון של העיר? (אנחנו צריכים מפרנקפורט).

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
איך מגיעים לארכיון של העיר?
ואיך יכול להיות שהם שולחים בחינם לכל דורש, אפילו גמח לא נותן ככה בחינם, זה זמן עבודה שלהם.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש אתר שאולי זה הארכיון של פרנקפורט: https://www.stadtgeschichte-ffm.de/
ואולי גם זה https://diglib.uibk.ac.at/ulbtirol/content/titleinfo/16267
זה חסום לי בנטפרי, האם זה באמת האתר. בנטפרי כותבים ש"מחפשים פתרונות איך לפתוח את האתר הזה".
אם לא האם יש לכם אפשרות להעתיק משם את פרטי יצירת קשר ולהדביק כאן?
vielen dank

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
סבא וסבתא שלי הם גרמנים מפרנקפורט
מה אני צריך להביא כדי להראות שהם היו אזרחים?
כמה סיפור כזה עולה?

במילים_אחרות

מנוי פרימיום
יש אתר שאולי זה הארכיון של פרנקפורט: https://www.stadtgeschichte-ffm.de/
ואולי גם זה https://diglib.uibk.ac.at/ulbtirol/content/titleinfo/16267
זה חסום לי בנטפרי, האם זה באמת האתר. בנטפרי כותבים ש"מחפשים פתרונות איך לפתוח את האתר הזה".
אם לא האם יש לכם אפשרות להעתיק משם את פרטי יצירת קשר ולהדביק כאן?
vielen dank
נחסם לי באתרוג, שלחתי בקשה לבדיקה, אשלח בשמחה בהמשך אם יצליח, ואולי אפשר לנסות מכיוון אחר, לפנות לשגרירות ולבקש שישלחו לך פרטים של איש קשר כדי לאתר מסמכים

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
זה נכון,
שאם הסבא שירת בצבא בארץ (צה"ל) הוא איבד את זכותו לאזרחות?

eliyahuyy

משתמש צעיר
עריכה תורנית
דבר ראשון תבדקו במשפחה המורחבת שלכם אם מישהו כבר התחיל תהליך או סיים אולי, שלא תעבדו כפול.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
סבא וסבתא שלי הם גרמנים מפרנקפורט
מה אני צריך להביא כדי להראות שהם היו אזרחים?
כמה סיפור כזה עולה?
הוכחה שהם היו אזרחים, זה למשל דרכון, אולי תעודת לידה, או מסמכים אחרים שיכולים להעיד על זה.
אתה יכול לפנות לעורכי דין שמתעסקים עם זה ולשלם להם גם למצוא את ההוכחות וגם לסדר מול השגרירות וכל הבירוקרטיה הגרמנית המסורבלת.
אני דיברתי עם משרד בשם סיוור שמתעסקים בזה,
המספר שלהם: 4-93021-96-59-34+

במילים_אחרות

מנוי פרימיום
איך מגיעים לארכיון של העיר?
ואיך יכול להיות שהם שולחים בחינם לכל דורש, אפילו גמח לא נותן ככה בחינם, זה זמן עבודה שלהם.
אני באמת לא יודעת איך שלחו בחינם, וסביר להניח שזה משתנה ממקום למקום וכדאי לברר מולם ישירות

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה