דרוש מתכון דרושה עוגה משובחת

מורמולדה

משתמש מקצוען
כמה עוגות טובות ולא מסובכות:
עוגת רוזמרי- מועתק מהפורום לצערי אין לי מקור
לבצק:
1.5 כוסות סוכר
1 מרגרינה
2 ביצים
2 ורבע כוסות קמח
אבקת אפיה
חבילת אגוזי לוז קצוצים (אפשר גם אגוזי מלך)

לשכבת השוקולד:
1 מרגרינה (אפשר להמיר בחמאה)
200 גר' שוקולד מריר משובח
5 ביצים
כוס סוכר
2 כפות נס קפה

לקרם השוקולד: (לא חובה)
1 שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד

הכנת הבצק:
מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
שוטחים על תבנית גדולה (גודל תנור)

הכנת שכבת השוקולד:
ממיסים בסיר שוקולד עם מרגרינה
מפרידים ביצים
מוסיפים את השוקולד המומס לחלמונים ומערבבים
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר
מאחדים עם קרם השוקולד בתנועות קיפול
מוסיפים 2 כפות נס קפה
שופכים על הבצק
אופים בחום של 160 מעלות כ45 דקות

מכינים את הגנאש:
ממיסים את השוקולד עם השמנת (לא להגיע לרתיחה)
שופכים על העוגה כשהיא קרה
חותכים לחתיכות מלבניות
מזה חבילה אגוזים?
 

ציבי2

משתמש צעיר
עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.

תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)

המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.

לבצק

2 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס סוכר

100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

לציפוי:

3 כפות סילאן/דבש

1/2 כוס טחינה

2 כוסות אגוזים טבעיים ולא קלויים, שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק

(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).

3/4 כוס שקדים פרוסים

סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.

הערות והארות:
1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.

חיפשתי עוגה קלה להכנה ועם זאת מרשימה כדי לשלוח לקידוש וביום ששי מצאתי את המתכון הזה.
יצא טעים מאד! כל מי שטעם התלהב!
פעם ראשונה שעוגה ששלחתי הוגשה על הבר... (אמנם עדיין בר בלובי הבניין אבל בכל זאת)
תודה רבה!!!
אאמץ את המתכון באופן קבוע גם לשבת שבת
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
@הרי זהב או
@shira bira
אפשר את המתכון של התמונה?
אם אפשר בשעה הקרובה אני אשמח מאודד..
הכנתי ויצא מעולה!
שידרגתי לפי המלצותייך:
חלק מהקוקוס המרתי בשקדים טחונים, וכן ריץ' במקום חלב סויה.
אגב, במקום שוקולד קצוץ(לא נקצץ לי) שמתי שוקולד צ'יפס איכותי.
רק מה, בטעות לא ערבבתי לשיש. אבל יצא מאוווד טעים!!!צפה בקובץ המצורף 605405
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לטובת כל אלה שעדיין לא ניסו את המתכון המדובר של שירה בירה.
הכנתי אותו כבר המון פעמים למלא הזדמנויות ואירוחים כולל הזמנות. וראיתי שהפאנצ' העיקרי הוא, שהעוגה לא תתייבש. ז"א, ההבדל בין עוגה נחמדת לטעימה בטירוף היא כמה דקות של אפייה.
וכבר קרו לי 2 האופציות, עד שלמדתי לשמור היטב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לכל המבקשים את המתכון של העוגה.
אני שולחת בשמחה בהודעה פרטית ולא במייל אז מיותר (וגם לא כדאי) לציין כתובת.
 

פרומה ביאר

משתמש פעיל
יש לנו במשפחה מתכון מהמם לעוגת טורט- קוראים לזה עוגת שיפון.
עם שוקולד קצוץ וקוקס, מזכיר את התיאורים של המתכון.
אם יהיה ביקוש אעלה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני ממש ממליצה בחום להכין לפי המידות המצוינות במתכון המקורי (קרי: כוסות מדידה) , לא להשמיט חומרים ולהקפיד על הוראות ההכנה.
וודאי כשמדובר בפעם הראשונה שמכינים.
בעיני אין טעם להשקיע זמן וחומרי גלם על עוגה שייתכן ותצא בינונית.
(למי שמעדיפה עוגה פחות מתוקה, אפשר להפחית עד 25% מכמות הסוכר).
 

כרמלית בננה

משתמש פעיל
מרבית העוגות האלו מכילות מרגרינה. כך שאם זה גורם מונע מבחינתך כדאי לציין את זה בדרישות המתכון.
אני חוץ מעוגות בחושות אופה עוגה מפורסמת (יש אותה כמעט לכל אחת..) שנקראת בצק, שוקולד, פרורים. ויש לי מתכון שבמקום השוקולד יש מלית קפוצ'ינו (משולב עם שוקולד צ'יפס) העוגות האלו עם שמן ולא עם מרגרינה. יתר העוגות הפריכות שאני מכירה הן עם מרגרינה.
אפשר בבקשה מתכון של העוגה עם קפוצינו?
 
יש לי מתכון לעוגת שכבות מ נ צ ח ת !!!
ולמה מנצחת?
כי היא קלה מאוד! (לא מיקסר, לא סיר, בקושי מטרפה וקערה)
מרשימה מאוד מאוד!
וטעימה מאוד מאוד מאוד!!כ
כבר העברתי את המתכון לעשרות חברות
/גיסות /שכנות והיא קוצרת מחמאות בלי סוף.
כשמכינים אותה בתבנית ענק, היא מתקבלת נמוכה ומתאימה להיחתך כמלבנים קטנים וכד' כמו פטיפור. ובתבנית בינונית לגובה רגיל של עוגה.
עוגת שכבות:
20200122_183416.jpg

אם עושים אותה נמוכה, אין צורך לאפות קודם את הבצק לבד.
אופן ההכנה ברור:
ללוש לבצק פירורי וקצת דביק, לשטוח בתבנית.
באותה קערה לערבב את המילוי בעזרת מטרפה, לשפוך על הבצק ולאפות.
לאחר אפייה למרוח הציפוי.
כשמתקרר, נחתך סימטרי ויפה.
אם השוקולד מתקרר חזק, הוא נשבר קצת בחיתוך, אז כדאי להשאיר בטמפרטורת החדר עד להתייבשות השוקולד ואז לחתוך.
תעדכנו אם הכנתן/הצליח...
משתפת את מה שיצא לי,
תודה על המתכון!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1993.JPG
    IMG_1993.JPG
    2 MB · צפיות: 715

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

saryk

משתמש מקצוען
גם אני הכנתי לשבת את העוגה המדוברת ויצא מעולה.
דווקא כן השתמשתי בסוכר חום הבהיר ולא הדביק (זה מה היה...)
וכדי שהעוגה לא תצא יבשה מדי- הוספתי ביצה אחת S. יצא פצצה!
 

Tzzpora

משתמש פעיל
עוגת מוס שוקולד חלבה
עוגה פשוט טעימההההה:p כל מי שטעמה בקשה מתכון, חוץ מאחים שלי שלא מעיזים לטעום בגלל החלווה שבציפוי והקוקוס בבסיס.. :(

בסיס
1.1/4 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 א. אפייה
3/4 כוס קוקוס
1/4 כוס יין מתוק

לשטוח בתבנית ולאפות רבע שעה
להקציף 6 ביצים + חצי כוס סוכר

להמיס:
200 ג' שוקולד
כוס שמן
2 כפות שטוחות נס קפה

להוסיף לקצף ולערבב
לשפוך על הבסיס ולאפות חצי שעה.

ציפוי:
50 ג' חלבה מגורדת
1 סוכר ווניל
1/4 כוס מים+ 3 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 כפות גדושות קקאו

לבשל את הציפוי ולשפוך על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה