האמת שהשינויים הם של המתכונאיתמעלה מהאתר של נטלי לוין- עוגיונט
אני מכינה ככה
לשירה יש שינויים ושידרוגים
עוגת קפה, קוקוס ושוקולד
נכתב על ידי נטלי לוין פורסם: דצמבר 27, 2010עודכן לאחרונה ב דצמבר 14, 2022 18.6K צופים
בתקופות עמוסות וכשאין לי המון זמן להשקיע, אני חוזרת לעוגות בחושות. הן קלות, מהירות ומכינים אותן בקערה אחת במרבית המקרים – והן נותנות מענה לימים בהם מתחשק לי משהו קטן ליד הקפה, אבל אין לי יותר מדי זמן פנוי. עוגת קפה זה תמיד פתרון מעולה.
העוגה הבאה היא אחת העוגות שאני חוזרת אליהן שוב ושוב, והיא תמיד סוחטת מחמאות ממי שטועם אותה. עוגת קפה, קוקוס ושוקולד עם שילוב מעולה של טעמים בעוגה שמכינים ב-5 דקות עבודה, והיא לחלוטין שווה את (חוסר) המאמץ. אתם חייבים לנסות!
מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה: עוגת לימון וריבה | עוגת חלבה ושקדים | עוגת שיש שוקולד וחמאת בוטנים | עוגת לימון כמו בסטארבקס | עוגת תפוזים נוסטלגית של פעם
עוגת קפה, קוקוס ושוקולד | צילום: נטלי לוין
עוגת קפה, קוקוס ושוקולד
* מבוסס על מתכון של ערן שוורצברד שפורסם בתוכנית בערוץ האוכל, עם המון שינויים והתאמות שלי.
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ
לעוגה:
200 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
125 מ”ל (1/2 כוס) שמן
2 ביצים
1 חלבון
קורט מלח
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת נס קפה
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
לתערובת השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר מומס
1 כפית אבקת נס קפה
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב (או חלב סויה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- בקערה גדולה מניחים יחד סוכר, שמן, ביצים, חלבון ומלח, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקפה והקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד שוקולד מומס, קפה וחלב לתערובת אחידה.
- מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- מוזגים את תערובת העוגה אל תוך התבנית, ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או קיסם ארוך יוצרים דוגמת שיש.
- אופים את העוגה במשך 30-40 דקות עד שהיא מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות הארות ותוספות:
- העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
- אפשר להקפיא את העוגה עד כחודש.
- גרסה פרווה: ממירים את החלב בחלב סויה באותה כמות במקום.
- גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
- אם לא אוהבים קוקוס אפשר להמיר באגוזים או שקדים טחונים.
- אם אוהבים טעם יותר שוקולדי מומלץ להוסיף עוד שוקולד קצוץ לתערובת.
בספר שלה היא פשוט שינתה את הכמויות כך שתתאמנה לכמות של שני פסים ואני הוספתי כמה הערות
ניתן למצוא את המתכון מהספר כאן. ההמלצה שלי היא בעיקר להמיר חלק מהקוקוס בשקדים/אגוזים טחונים דק כי אחרת זה יוצא יבש:
הספר המתוק מגיע לפריז, וגם מתכון לעוגת קפה, קוקוס ושוקולד מעולה
הספר המתוק מגיע לפריז! (צילום: שרון היינריך) נטלי מהבלוג המקסים "עוגיו.נט", נמרוד ואני יושבים לנו באחד מבתי הקפה שברובע סאן ז'רמן, ממול לכנסיית סאן סולפיס המרשימה. אני לא חובבת כנסיות, אבל הישיבה הזו מול מונומנט כל כך גדול מדהימה אותי [...]
parischezsharon.com