דרוש מתכון דרושה עוגה משובחת

מגנום

משתמש סופר מקצוען
כן בהחלט
פשוט זה אתר שלא פתוח לכולם
ואני מוסיפה גם כמה הערות מנסיוני ותחליפים
אולי את יכולה לכתוב פה בפורום רק את ההערות והתחליפים?
יכול לפתור שליחה להרבה אנשים שכן פתוח להם האתר ולא רוצים לבקש ולהטריח(כמוני..).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי את יכולה לכתוב פה בפורום רק את ההערות והתחליפים?
יכול לפתור שליחה להרבה אנשים שכן פתוח להם האתר ולא רוצים לבקש ולהטריח(כמוני..).
רעיון טוב
בהנחה שמשתמשים במתכון מפה:
להלן הערותי:
1. אני ממירה חלק מהכמות של הקוקוס באגוזים/שקדים טחונים-לא משנה איזה סוג. יוצא הרבה יותר מוצלח ופחות יבש.
2. לשים לב שלא צריך להתקבל קיסם יבש ונקי אלא קיסם יבש עם פירורים לחים! אם זה יבש אז זה אומר שהעוגה התייבשה וחבל.
3. כל תנור הוא בעל עוצמה שונה אז אני ממליצה לבדוק מה קורה כבר אחרי 20 דקות .
4. אישית מאד לא ממליצה להחליף את הסוכר החום הדביק בסוג אחר. פרט לתרומתו הגדולה לטעם הוא מוסיף לחות.
יכולה להגיד שאחת מחברותי ניסתה להחליף והתקבלה עוגה יבשה ומתפוררת מאד. יש כאלו שניסו עם סוכר לבן פלוס סילאן וטענו שיצא מוצלח.
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
רעיון טוב
בהנחה שמשתמשים במתכון מפה:
להלן הערותי:
1. אני ממירה חלק מהכמות של הקוקוס באגוזים/שקדים טחונים-לא משנה איזה סוג. יוצא הרבה יותר מוצלח ופחות יבש.
2. לשים לב שלא צריך להתקבל קיסם יבש ונקי אלא קיסם יבש עם פירורים לחים! אם זה יבש אז זה אומר שהעוגה התייבשה וחבל.
3. כל תנור הוא בעל עוצמה שונה אז אני ממליצה לבדוק מה קורה כבר אחרי 20 דקות .
4. אישית מאד לא ממליצה להחליף את הסוכר החום הדביק בסוג אחר. פרט לתרומתו הגדולה לטעם הוא מוסיף לחות.
יכולה להגיד שאחת מחברותי ניסתה להחליף והתקבלה עוגה יבשה ומתפוררת מאד. יש כאלו שניסו עם סוכר לבן פלוס סילאן וטענו שיצא מוצלח.
תודה רבה רבה!
איזה כיף אכין לשבת בעז"ה
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
רעיון טוב
בהנחה שמשתמשים במתכון מפה:
להלן הערותי:
1. אני ממירה חלק מהכמות של הקוקוס באגוזים/שקדים טחונים-לא משנה איזה סוג. יוצא הרבה יותר מוצלח ופחות יבש.
2. לשים לב שלא צריך להתקבל קיסם יבש ונקי אלא קיסם יבש עם פירורים לחים! אם זה יבש אז זה אומר שהעוגה התייבשה וחבל.
3. כל תנור הוא בעל עוצמה שונה אז אני ממליצה לבדוק מה קורה כבר אחרי 20 דקות .
4. אישית מאד לא ממליצה להחליף את הסוכר החום הדביק בסוג אחר. פרט לתרומתו הגדולה לטעם הוא מוסיף לחות.
יכולה להגיד שאחת מחברותי ניסתה להחליף והתקבלה עוגה יבשה ומתפוררת מאד. יש כאלו שניסו עם סוכר לבן פלוס סילאן וטענו שיצא מוצלח.
תודה על כל הטיפים!
את החלב סויה בתערובת השוקולד יש מצב להחליף בריצ' אולי? או שזה מרקם אחר?
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
אפשרי בהחלט
מעדכנת
השתמשתי בריצ' באמת
העוגה יצאה מאד טעימה אבל תערובת השוקולד נשארה נוזלית ממש ובקושי נאפתה. יכול להיות שזה בגלל הריצ', או שאולי הייתי צריכה לשים פחות תערובת שוקולד.
בכל אופן ננסה שוב כי אפילו במצב הזה היא נעלמה די מהר ;)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעדכנת
השתמשתי בריצ' באמת
העוגה יצאה מאד טעימה אבל תערובת השוקולד נשארה נוזלית ממש ובקושי נאפתה. יכול להיות שזה בגלל הריצ', או שאולי הייתי צריכה לשים פחות תערובת שוקולד.
בכל אופן ננסה שוב כי אפילו במצב הזה היא נעלמה די מהר ;)
תערובת השוקולד אמורה להיות הגנאש+תערובת עוגה
קצת מוזר שהיא לא נאפתה והתערובת השניה כן
אם הקפדת על כמויות לפי כוס מדידה זה לא אמור לקרות
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
תערובת השוקולד אמורה להיות הגנאש+תערובת עוגה
קצת מוזר שהיא לא נאפתה והתערובת השניה כן
אם הקפדת על כמויות לפי כוס מדידה זה לא אמור לקרות
למען האמת אכן לא השתמשתי בכוס מדידה אבל לא חושבת שהפער היה גדול בכמות (יותר סיכוי ששמתי פחות ריצ' מהנדרש מאשר יותר ריצ')
במיוחד שאפילו כשאפיתי את העוגה עוד הרבה זמן, החלקים האחרים של העוגה התחילו להתייבש כצפוי- והחלק הזה נשאר נוזלי ממש ממש...
כן נראה לי שבאופן כללי תערובת השוקולד הייתה גדולה מדי בכמות, היא תופסת יותר מדי מקום בעוגה... למרות שלא ניסיתי להגדיל אותה בכלל. אולי לא הוספתי מספיק תערובת לגנאש ואז העיסה נשארה מדי נוזלית.
בקיצור, בפעם הבאה נעשה ניסוי נוסף.
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
מוסיפים שליש מהתערובת לגנאש
הכנתי את העוגה שוב והפעם הקפדתי עוד יותר על הכמויות של הרכיבים (אפילו שקלתי כל רכיב ...)
אבל קרה שוב- תערובת השוקולד ממש לא נאפתה...
מנסה להבין מה הסיבה. אולי שמתי יותר משליש מהתערובת בגנאש, אבל לא נראה לי, וגם אם כן- לא משהו דרמטי
התערובת הרגילה יצאה לי יחסית מאד יציבה, משום מה חשבתי שהיא אמורה להיות נוזלית יותר
לעומתה תערובת הגנאש הייתה די נוזלית, והשתלטה ממש על התערובת הבהירה.
מתלבטת אם יש קשר לזה שהשתמשתי בריצ', או שלא אמור להיות קשר.
העוגה טעימה בכל מקרה, אני פשוט שמה אותה במקרר ואז היא יותר עוגת קינוח קצת (השוקולד פאדג'י כזה ולא מאד אפוי).
אבל מתחשק לי להצליח... על הפרנציפ עכשיו...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי את העוגה שוב והפעם הקפדתי עוד יותר על הכמויות של הרכיבים (אפילו שקלתי כל רכיב ...)
אבל קרה שוב- תערובת השוקולד ממש לא נאפתה...
מנסה להבין מה הסיבה. אולי שמתי יותר משליש מהתערובת בגנאש, אבל לא נראה לי, וגם אם כן- לא משהו דרמטי
התערובת הרגילה יצאה לי יחסית מאד יציבה, משום מה חשבתי שהיא אמורה להיות נוזלית יותר
לעומתה תערובת הגנאש הייתה די נוזלית, והשתלטה ממש על התערובת הבהירה.
מתלבטת אם יש קשר לזה שהשתמשתי בריצ', או שלא אמור להיות קשר.
העוגה טעימה בכל מקרה, אני פשוט שמה אותה במקרר ואז היא יותר עוגת קינוח קצת (השוקולד פאדג'י כזה ולא מאד אפוי).
אבל מתחשק לי להצליח... על הפרנציפ עכשיו...
אין קשר לריצ'
תנסי להגדיל את כמות התערובת הבהירה שאת מוסיפה לגנאש
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
אין קשר לריצ'
תנסי להגדיל את כמות התערובת הבהירה שאת מוסיפה לגנאש
להגדיל??? גם ככה היא היה נראה לי שהיא יותר מדי, ותופסת המון שטח מהעוגה, הרבה יותר מהתערובת הבהירה (אמור להיות חצי חצי לכאורה- אז זה לא נראה ככה)
למרות שהוספתי שליש מהתערובת...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
להגדיל??? גם ככה היא היה נראה לי שהיא יותר מדי, ותופסת המון שטח מהעוגה, הרבה יותר מהתערובת הבהירה (אמור להיות חצי חצי לכאורה- אז זה לא נראה ככה)
למרות שהוספתי שליש מהתערובת...
לא יודעת מה לומר. כמות השוקולד מדויקת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה