דרוש מידע דע את זכויותיך -טיפולי שיניים לילדים - זמינות תורים

שרהק

משתמש רשום
זו אכן התעללות.
וחלק מהילדים מגיעים עד טיפול שורש, כי חיכו חודשים ארוכים לתור ציבורי, והסתימה הפכה בינתיים לשורש וכתר.

הפתרון שלנו כמובא באשכול אחר, היה לעשות סוויץ' בראש וללכת למרפאה פרטית. כמו לפני עידן הטיפולים "חינם".
היחס מדהים, הזמינות מלאה, ובתוך כמה שבועות סיימנו את כל הבדיקות והטיפולים לכמה ילדים.
כאשה עובדת, אין לי זמן לעבוד בנסיונות להשיג תורים במרפאות הציבוריות, ולא לשבת שעות בחדר המתנה. ולא להתחיל לריב עם מכבידנט ופניות הציבור ומבקר המדינה על כל תור מחדש.
וזה עוד לפני שדיברנו על היחס המחפיר בחלק מהמרפאות הציבוריות, ועל העבודה בשיטת הסרט הנע.

בפרטי, גם ילד קטן יכול לעבור טיפול שורש כשהוא מחוייך כולו, כי הרופאה צוחקת איתו ומבדרת אותו ומסבירה לו כל פרט. התורים נקבעים מראש במרווחים הגיוניים שמאפשרים יחס הולם.

ואם הולכים לבדיקה שנתית בצורה מסודרת, לא אמורים להגיע בכלל לטיפולים יקרים ומורכבים מדי.
גם אנחנו עשינו את זה כמה פעמים.
אמרנו שכמו שההורים שילמו עלינו עבור טיפולי שיניים, אפשר לעשות את לילדינו.
בשוטף אני משתדלת לקבוע מראש כל חצי שנה בדיקה +תור נוסף אם יהיה צורך להמשך טיפול.
ואז אני לא נתקעת

צחור

משתמש מקצוען
מ
זו אכן התעללות.
וחלק מהילדים מגיעים עד טיפול שורש, כי חיכו חודשים ארוכים לתור ציבורי, והסתימה הפכה בינתיים לשורש וכתר.

הפתרון שלנו כמובא באשכול אחר, היה לעשות סוויץ' בראש וללכת למרפאה פרטית. כמו לפני עידן הטיפולים "חינם".
היחס מדהים, הזמינות מלאה, ובתוך כמה שבועות סיימנו את כל הבדיקות והטיפולים לכמה ילדים.
כאשה עובדת, אין לי זמן לעבוד בנסיונות להשיג תורים במרפאות הציבוריות, ולא לשבת שעות בחדר המתנה. ולא להתחיל לריב עם מכבידנט ופניות הציבור ומבקר המדינה על כל תור מחדש.
וזה עוד לפני שדיברנו על היחס המחפיר בחלק מהמרפאות הציבוריות, ועל העבודה בשיטת הסרט הנע.

בפרטי, גם ילד קטן יכול לעבור טיפול שורש כשהוא מחוייך כולו, כי הרופאה צוחקת איתו ומבדרת אותו ומסבירה לו כל פרט. התורים נקבעים מראש במרווחים הגיוניים שמאפשרים יחס הולם.

ואם הולכים לבדיקה שנתית בצורה מסודרת, לא אמורים להגיע בכלל לטיפולים יקרים ומורכבים מדי.
מה באמת ההבדל במחירים?
התחלתי כעת טיפולים ל"ע לכמה ילדים ואני ממש מתפוצצת מחוסר הזמינות (קובעים לי תור לעוד שלושה! וחצי! חודשים!ואז! אני! מגלה! שאני! לאיכולה! באותו! יום! נדיר!)
אשמח לשמוע.

yonig20

משתמש פעיל
ומה עם תורים למבוגרים? יש גם חוק כזה?
לכאורה לא.
מה עם מרפאות פרטיות שעובדות בהסדר עם קופות החולים? זה תף גם שם?
אני חושב שהאחריות היא על הקופה לדאוג לך לתור בתוך 14 יום, והמרפאה לא קשורה לזה
הבעיה שהם יכולים לקבוע לך תור לרופא שאתמול קיבל רשיון וכד'.
הם לא חייבים דווקא לרופא שאבחן.
וגם אם כן יקבעו תור אחד לשבוע הבא, ואז הטיפול התחיל - וההמשך יבוא בעוד חודשיים
מנסיון, המרפאה קובעת על בסיס תור פנוי מתוך כל הרופאים שיש במרפאה, ברוב המקרים גם ככה אני הולך למי שיש ולא בוחר מישהו מסויים, כך שאין לי הבדל.
לגבי טיפול המשך, אם מדובר על סתימה נפרדת, לכאורה חל עליה אותה חובה כמו הסתימה הראשונה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מ

מה באמת ההבדל במחירים?
התחלתי כעת טיפולים ל"ע לכמה ילדים ואני ממש מתפוצצת מחוסר הזמינות (קובעים לי תור לעוד שלושה! וחצי! חודשים!ואז! אני! מגלה! שאני! לאיכולה! באותו! יום! נדיר!)
אשמח לשמוע.

בדיקה עולה 80-100 ש"ח. סתימה 350 (הבנתי שגם בזה יש סוגים).
טיפול שורש פשוט - 250, כתר 250.
גז צחוק 120.
איטום חריצים 70.

בשקלול של כל הנתונים, כולל ההחמרה במצב בגלל התורים הרחוקים, כולל מוניות והפסד שעות עבודה בגלל ההמתנה האינסופית במרפאה הציבורית - זה היה שווה לדעתי.

שלא לדבר על זה שבפרטי, אם הרופאה רואה בעיה פשוטה תוך כדי בדיקה, היא יכולה לטפל בה מיד. ואין את הסחבת של 'קודם תקבעו תור לבדיקה ורק אח"כ תקבעו תור לטיפול' - גם כשיודעים בבירור שיש לילד חור בשן.

תוך כשלושה שבועות מרגע שפנינו למרפאה, התחלנו וסיימנו לפקסס את השיניים של שלושה ילדים. כולל סיומים ותיקונים לטיפולי שורש רשלניים שבוצעו במרפאה הציבורית.
וביום אחד (!) נוסף - בדקנו וטיפלנו בעוד שניים.

גם טיפול השורש, שבציבורי היה משתרך, ארוך ונאכס, על פני כמה תורים - בפרטי בוצע כולו באותו יום.
והעיקר, אפשר לדבר עם הרופאה, לדבר כמו בני אדם, להבין מה היא עושה, מה התוכנית, מה קורה פה.
ואם גילינו יומיים לפני התור המיועד שלילדה יש טיול באותו יום - באו לקראתנו במקסימום גמישות עם שינוי זמנים לתור קרוב אחר שיתאים לנו.

yonig20

משתמש פעיל
תודה רבה על כל המידע בנושא טיפולים פרטיים, זה יכול מאד לעזור לאנשים שנמצאים בהמתנה מיגעת לטיפול, ושוקלים את צעדיהם.
לאחר שניתנו הפרטים המלאים, וכן המעלות של הרפואה הפרטית,
נשתדל שהאשכול ימשיך לעסוק בדרך להוציא את המירב מהרפואה הציבורית על כל מגרעותיה לאנשים שמעונינים בכך.
הבהרה
המטרה היא לא שבכל פעם שנצטרך תור נפנה להנהלה/פניות הציבור (כפי שכתבה אחת המגיבות), אלא ליצור שינוי אמיתי במצב על ידי זרם פניות של אנשים שדורשים לקבל את המגיע להם.

פרקטית

משתמש מקצוען
@yonig20
איפה קבלתם את הטיפול?באסותא באיזה עיר?
והאם באתם מהסניף של בני ברק או מירושלים?
בירושלים אין אסותא זה מה שאמרו לנו.

פומרנץ

משתמש רשום
אני רוצה לשתף את הציבור במידע חשוב, שקופות החולים מעדיפות שלא נדע, שיכול לחסוך סבל מיותר לילדים רבים, או לחילופין הוצאה מיותרת להוריהם.
הבת שלי אובחנה במרפאת השיניים של הקופה, כזקוקה לטיפול שורש דחוף.
במזכירות המרפאה המילה דחוף עשתה קצת פחות רושם וקיבלנו תור לעוד 4 חודשים.....
טלפונים לכל סניפי הקופה באיזור המרכז, הניבו את אותם תוצאות, וטענתם בפיהם, שטיפול שורש צריך רופא מיוחד שמגיע רק פעם ב... והוא עמוס מאד, כך שעם כל ההבנה למצב הדחוף, אין להם איך לקדם את העניין.
אלא שעיון קל בחוק מגלה שחוסר האונים של הקופה ממש לא במקום.
ניתן לראות באתר כל זכות שהחוק מחייב את קופות החולים, לקבוע תאריך לבדיקה בתוך 30 יום, ו" משך ההמתנה לתחילתו של טיפול שנקבע על בסיס תוכנית טיפול שנערכה על-ידי רופא שיניים מטעם נותן השירות, לא יעלה על 14 יום ממועד הכנת התוכנית."
שמעתם? 14 יום!!!!
פניתי לפניות הציבור של מכבידנט, וכתבתי להם שאם הם לא יכולים לעמוד בדרישות החוק, או שתתנו לי החזר על רופא פרטי (אני לא בטוח שזה באמת אפשרי), או שתתנו לי הפניה לבית חולים ציבורי (אפשרי בודאות וגם מופיע כאחת האופציות באתר של מכבי).
חזרה אלי מנהלת המרפאה למחרת, ואמרה שאהיה זמין כי אמורים להתקשר אלי ממכבידנט אסותא לקבוע תור, ואכן נקבע תור בטווח של שבוע.
עכשיו רק תחשבו כמה ילדים סובלים שבועות וחודשים, או לחילופין שהוריהם משלמים 1500 ש"ח על טיפול שורש שאי אפשר לדחות.
מסקנות
- זה תלוי רק בנו, אם נבהיר לקופות שהחוק מחייב גם אותם ולא רק אותנו לא תהיה להם ברירה, והם יצטרכו למצוא דרך לקיים אותו.
- בכל מקרה שקובעים לכם תור אפילו לסתימה פשוטה בטווח של יותר מ14 יום, תזכירו להם שזה נוגד את התקנות.
- במידה וזה לא עוזר, תפנו לפניות הציבור של מרפאת השיניים, של הקופה, ובמידה ויש צורך גם ל
קבילות הציבור של משרד הבריאות.
דבר נוסף שלמדתי הוא שיש גביית יתר של תשלומים, בשוגג או במזיד, אבל על זה נכתוב בנפרד בימים הקרובים בעז"ה.
ומה לגבי שירותים אחרים כמו רופאי קשב ועוד? גם שם הם מחויבים?

משקפיים ורודות

משתמש מקצוען
מעניין מזה אומר על זמן המתנה לבדיקה
הבן שלי בן שנה וחצי קיבל מכה בשן, תוך יומיים השן השחירה
התקשרתי לקבוע תור לבדיקה/ עזרה ראשונה
קבעו לי לעוד חודשיים וחצי,
האמת שעד אז כבר השן הלבינה שוב...

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
מעניין מזה אומר על זמן המתנה לבדיקה
הבן שלי בן שנה וחצי קיבל מכה בשן, תוך יומיים השן השחירה
התקשרתי לקבוע תור לבדיקה/ עזרה ראשונה
קבעו לי לעוד חודשיים וחצי,
האמת שעד אז כבר השן הלבינה שוב...
כתוב שם במפורש, 30 ימי טיפולים המתנה לבדיקה תקופתית או הכנת תוכנית טיפול.

פומרנץ

משתמש רשום
ומה לגבי שיננית למבוגר התור הוא עוד 3 חודשים?
מאיפה אני אמור לדעת היכן אהיה באותו

yonig20

משתמש פעיל
@פרקטית הגענו ממרפאת פתח תקווה, והפנו אותנו לאסותא ברמת החייל.
@פומרנץ לא ידוע לי לגבי רופאי קשב.
ביחס לטיפולי שיניים למבוגרים כנראה שאין מחוייבות לזמינות, אבל שם זה פחות קריטי כי ההפרש בין זה לרפואה הפרטית הוא לא גדול.

yonig20

משתמש פעיל
מצורפת הודעה שקיבלתי מחבר במייל, לאחר שקרא את מה שכתבתי בפוסט הזה.
"אגב קבעו לנו תור במכבידנט לעוד חודשיים, איימנו כעצתך ותוך יום אחד קיבלנו טלפון ש"התפנה" תור לטיפול שורש"
אני חושב שזה יהיה מועיל למאבק, שמי שהצליח להגיע לתוצאות כנ"ל יפרסם כאן בשרשור, לתועלת כולם.

רב-גונית

משתמש מקצוען
תוך כשלושה שבועות מרגע שפנינו למרפאה, התחלנו וסיימנו לפקסס את השיניים של שלושה ילדים. כולל סיומים ותיקונים לטיפולי שורש רשלניים שבוצעו במרפאה הציבורית.
וביום אחד (!) נוסף - בדקנו וטיפלנו בעוד שניים.
@Ruty Kepler נשמח להמלצה על הרופאה הספציפית שהצלחתם אצלה
כי אנחנו ניסינו גם בפרטי ופחות היה מוצלח וגם מאאודד רחוק כשרק המונית עלתה קרוב ל 100 ש"ח

תודה מראש!

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
הסוד במרפאות החינם ובכלל בקופות החולים הוא תכנון מראש.

אני בוחרת את רופא/ת השיניים הכי טוב שיש , והם ברמה של רופאים פרטיים אצלינו במאוחדת ביתר
קובעת תורים לעוד חצי שנה, בדיקות + כמה פגישות לטיפול
מגיעה לבדיקה, אם לא צריך מבטלת את התורים (ובטוחה שיש משפחות שמודות לי מאד )
וקובעת שוב לעוד חצי שנה.

זה עובד יופי למעט כמה חריגים כמו שהרופאה טסה לחו"ל והכל נדחה לעוד חצי שנה...
אם לא מתעקשים על רופא מסוים, במאוחדת יש מנהל קשרי לקוחות שיש לו קצת תורים שמורים במאגר
והוא יכול לתת למי שמתקשר במקרים דחופים.

אותו הדבר גם במעקב לפני לידה, אני קובעת שלושה תורים במוקד מראש (מהאתר אפשר רק שניים)
לרופאה המבוקשת ,כשאני מגיעה לתור הראשון - מוסיפה עוד תור.

כנ"ל כשהילד חולה, חום של יום אחד? אני קובעת תור לעוד יומיים לרופאה האהובה.
אם הוא מרגיש טוב - מבטלת.

הרבה תכנון וסדר, ככה שורדים במרפאה שיש בה רופאים מעולים, עומס מבוטחים ואפס תורים.
ועוד נשארים עם חיוך .

פרידא

משתמש מקצוען
ני קובעת שלושה תורים במוקד מראש (מהאתר אפשר רק שניים)
לרופאה המבוקשת ,כשאני מגיעה לתור הראשון - מוסיפה עוד תור.
את יכולה לקבוע ע"ש אחת הבנות שלך

ודרך אגב, במרפאת שיניים במאוחדת מודיעין עילית יש תורים ממש ממש זמינים ורופאים מעולים!! וסבלנים!! מכירה כאלה שעבור קופה רק בשביל המרפאת שיניים שלהם!

סוזי

משתמש פעיל
קיבלנו הפניה ממכבידנט לביצוע עקירה במרפאת פה ולסת בבית חולים (המיקום קרוב מידי לעצם).
במרפאת בית החולים עדיין לא חזרו אלינו מאז ששלחנו את ההפניה וכשדיברתי עם נציגת שירות נאמר לי שהתורים הם לעוד כמה חודשים.
ידוע לכם האם גם לתורים אלו יש הגבלת זמן כלשהי מבחינת החוק?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הסוד במרפאות החינם ובכלל בקופות החולים הוא תכנון מראש.

אני בוחרת את רופא/ת השיניים הכי טוב שיש , והם ברמה של רופאים פרטיים אצלינו במאוחדת ביתר
קובעת תורים לעוד חצי שנה, בדיקות + כמה פגישות לטיפול
מגיעה לבדיקה, אם לא צריך מבטלת את התורים (ובטוחה שיש משפחות שמודות לי מאד )
וקובעת שוב לעוד חצי שנה.

במכבי בירושלים אין אפשרות כזאת. לא נותנים תור לטיפול לפני הבדיקה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה