קביעה כל כך לא מדויקת.נכתב ע"י miri;1125999:תודה על הציורים ולכל מי שחלק על אומנותם תבינו מי שמסוגל לזה מסוגל לכל סוגי הציור בקלות יתרה ולא ההפיך!
אין לי מה להוסיף מעבר למה שכתבתי, אם ז לא מובן, נא לעיין בהודעתה של GRN ולעשות שיעורי בית על משמעותן של המילים: "אמנות", ו"יצירה".נכתב ע"י miri;1126543:מה לעשות לא מסכימה איתך אני מאמינה שכן יוכל ליצור יצירה ברמה שלהם אם זה יהיה שווה בירוקים כמו שלהם כנראה שלא אבל זו סוגיה שונה, ולהעתיק כל כך מדויק לפי העין מציאות כל כך אמיתית נדרש כשרון וידע עצום שהמצלמה היא רק חיקוי של המוח שלו
אני ממש לא אוהב את הירידות האישיות האלה, אבל בולע ומוחה דמעה מצויירת בשקט.נכתב ע"י miri;1126879:סוג של בגדי המל החדשים וכל מי שאומר העתקה ניראה אותו
ילד בגן עם כישרון, יכול להעתיק בצורה נפלאה.נכתב ע"י דאבל אימפקט;1126860:אפשר להשתגע מאלה שקוראים לזה "העתקה". ציירתי ציור שמן על קנבס אמיתי כמו תמונה רק מה לעשות שהסתכלתי על משהו??? אז באים ואומרים לי איך ציירת? אה, העתקת כאילו? סליחה, ערבוב נכון של צבעים והצללות כמו אמיתי עם שליטה ביד ופרספקטיבה נכונה זה לא אמנות? רק ציורים הזויים באלפי יורו? זה ציורים של גן, מקסימום כתה א'.
נכתב ע"י קקטוס;1127028:ילד בגן עם כישרון, יכול להעתיק בצורה נפלאה.
בשביל ליצור, צריך איזו שהיא בשלות נפשית, תחושה אישית, וכושר הבעה והפשטה של רעיון.
אני לא יודע אם נחשפת פעם לתהליך יצירה של אמנות מודרנית, אני מוכן פעם לערוך פוסט על זה ולשתף, אבל זה ממש לא נכון, ובשביל לאתגר אותך, תעשי חיפוש בגוגל, תבחרי לך באופן אקראי, יצירות אמנות מודרניות.נכתב ע"י אבש;1127032:ילד בגן עם כשרון, יכול ליצור אמנות מודרנית בצורה נפלאה.
מחקר קטן בנושא גילה שאנשים התקשו להבחין בין ציור ילדים ליצירת אמנות.
זה בערך כמו ההבדל בין ניקון לקנון..נכתב ע"י אבש;1127033:קקטוס, אני מבינה את הדעה שלך ומסכימה איתה מאוד.
אבל לעניות דעתי אתה מקצין.
אומנות זה מושג כ"כ רחב, שברגע שאתה מצמצם אותה לסגנון מסויים, אתה גם כן חוטא לאמת.
קח אותה תמונה, תתן לשני אנשים להעתיק אותה בדיוק רב.
התוצאה תהיה שווה?
שניהם הגיעו לרמה צילומית. ובכל זאת שני העבודות נראות אחרת.
מה גרם לכך?
מצלמה היתה מראה אותה תוצאה בדיוק, וציור מראה 2 תוצאות שונות.
דהיינו, כל אחד שם את הנשמה שלו בפנים.
כל אחד שם את הצבעים שלו, את הטכניקה (מילה גסה?) שלו, את מה שהוא קיבל מהתמונה.
יש?
נכתב ע"י קקטוס;1126473:קביעה כל כך לא מדויקת.
העבודות של סלבדור דאלי, כדוגמא, לא בוצעו ע"י אף אמן אחר לפניו, גם העבודות של רנה מגריט, הן ייחודיות לצייר.
אני לא חושב שהצייר שביצע את הציורים האלה, מסוגל ליצור אמנות ברמה של מגריט, של פיקאסו, של קזימיר מלביץ', או של מארק שאגאל.
אבל אני לא מפקפק בעובדה שהוא יכול להעתיק אותן בקלות רבה, ואת זה, מצלמה מבצעת בקלות רבה הרבה יותר.
נכתב ע"י miri;1126543:מה לעשות לא מסכימה איתך אני מאמינה שכן יוכל ליצור יצירה ברמה שלהם אם זה יהיה שווה בירוקים כמו שלהם כנראה שלא אבל זו סוגיה שונה, ולהעתיק כל כך מדויק לפי העין מציאות כל כך אמיתית נדרש כשרון וידע עצום שהמצלמה היא רק חיקוי של המוח שלו
אדרבה, נשמח מאוד! זה מרתק!אני לא יודע אם נחשפת פעם לתהליך יצירה של אמנות מודרנית, אני מוכן פעם לערוך פוסט על זה ולשתף
צריך להבין כאן משהו.אבל זה ממש לא נכון, ובשביל לאתגר אותך, תעשי חיפוש בגוגל, תבחרי לך באופן אקראי, יצירות אמנות מודרניות.
עכשיו תשבי מול היצירה, ותשימי את עצמך במקום של הצייר.
תבדקי האם קיימת קומפוזיציה, ואיך היא בנויה, ומהי הקומפוזיציה המקובלת בתקופה שבה נוצרה היצירה. ואם כן, מדוע היא נבנתה באופן כזה?
תבחני את הצורניות, האם היא מובנת מאליה, או מאתגרת את המתבונן, איזה סוג צורות, למה הן צויירו באופן כזה?
האם לאחר התבוננות את מסוגלת להבין למה התכוון האמן בשם היצירה?
אני לא מזלזלת, כבר כתבתי לעיל.קחי יצירה מודרנית, שאת מכנה בזלזול סמוי (תסלחי לי על הביטוי..) "ציור ילדים", ותנסי לצייר אותה.
זה לא נראה פשוט בכלל, ומי שניסה יודע כמה זה הרבה יותר מסובך, מאתגר, מעניין ומספק.לא להעתיק!
לקחת את היצירה, וליצור לה תמונת המשך, התמונה הבאה בסדרה.
כשתצליחי, אני הראשון שקונה....
זה לא פשוט כמו שזה נראה לכם, הרבה יותר קל לצייר בסגנון ריאליסטי, ומי לא מאמין לי, שינסה את זה.
(הערת אגב: לגבי המחקר שהזכרת, ייתכן שהוא נערך, אני לא יודע, אבל מה שאני פגשתי זה איזה מבחן רשת דבילי שבדק מקטעים שלי יצירות מול מקטעים של ציורי ילדים.
אם נתרגם את זה לצילום, כמעט כל אחד יפול במבחן שבו הוא נדרש להבחין בין מקטע מתצלום שצולם ע"י צלם מקצועי, לבין מקטע שצולם במצלמה של פלאפון)
יתכן שזה סקר חובבני, אין לי מקור מדוייק יותר.בסקר שנערך בשנת 2005, יצרו סדרת תמונות המערבת בתוכה אמנות מודרנית וציורי ילדים. הנבדקים, שהיו אנשים מהשורה ומבקרי אמנות כאחד, התבקשו להחליט איזה תמונה היא אמנות מודרנית ואיזה היא ציור ילדים. תוצאות הסקר הצביעו על כך שרוב האוכלוסיה אינה יודעת להבחין בין השתיים.
כבר כתבתי לעיל שיש לכך ערך אמנותי, אבל די נמוך.נכתב ע"י אבש;1127042:אדרבה, נשמח מאוד! זה מרתק!
צריך להבין כאן משהו.
אני לגמרי מסכימה עם זה, אני מאוד אוהבת להתבונן ביצירות מודרניות ולנסות להבין, (מודה שלא תמיד אני מבינה) יש בד"כ המון מאחורי כל יצירה וזה בהחלט מרתק.
לא באתי לסתור את זה, אלא לנסות לומר שגם לציור ראליסטי יש ערך אמנותי, וגם בזה האמן שם את עצמו. וזה לא רק הבדלי רמות בטכניקה.
אני עדיין לא ברמה כזאת, יש לי עוד הרבה מה ללמוד לפני שאני ניגש לכזה פרוייקט.נכתב ע"י אבש;1127042:זה לא נראה פשוט בכלל, ומי שניסה יודע כמה זה הרבה יותר מסובך, מאתגר, מעניין ומספק.
המשימה שלך נראית לי בהחלט מעניינת...
תנסה ותעלה.
גם אם זה מדוייק, אני לא מייחס לזה משמעות יותר מידי גבוהה.נכתב ע"י אבש;1127042:יתכן שזה סקר חובבני, אין לי מקור מדוייק יותר.
החלק הראשון של מה שכתבת נובע מחוסר הבנה לשונית של המילה "אמנות".נכתב ע"י דאבל אימפקט;1127207:קקטוס, אמנות היא מושג רחב הכולל את שני סוגי הציור. נכון שזה יותר מתן פרשנות סובייקטיבית וביטוי עצמי, יותר מאשר "העתקת מציאות", אבל יש המון ציורים מודרניים שנראים כמו קורס באבחון ציורי ילדים, על תסבוכיהם, יותר מאשר יצירה. כמו"כ הם נתונים לאינסוף פרשנויות והכל תלוי במתבונן. בעוד שההעתקה המדויקת היא מאד מחייבת ויש בה כללים קפדניים וזה מביא לשלמות.
(זה כמעט כמו להיות חסיד אמיתי או ליטאי.. בשניהם אתה מגיע לשלמות השאלה איזה סוג שלמות... ואני לא פותחת פה דיון...)
וגם... חשוב להבחין שיש "חפפנים" שבשם הפריסטייל מוציאים ציורים "חפיפיים" במקום פשוט להתאמן! ולזה קוראים מודרני! (לא אישי כמובן, מדברת על הסגנון המודרני בכללותו)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: