דרוש מידע "די כבר, כמה אפשר לסדר?"

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
באמת בבית של בנים יותר מאתגר לשמור על הסדר.
אמא אחת של בנים סיפרה לי שכשהבגדים נופלים מהארון,
והיא מבקשת לסדר הבנים מרימים את הבגדים מקופלים ומעבירים לכביסה המלוכלכת...
והנה הרעיונות שלי:
1. האמא אחראית על הסדר הכללי ובסופו של דבר איך שהיא תפעל ככה הבית יראה.
2. יש עזרה שילדים ישמחו להושיט והיא עזרה קלה מוגדרת וברורה, אם תגידי להם לסדר את החדר המבולגן
(ספרים עיתונים בגדים משחקים וכו') הם לא ידעו מאיפה להתחיל ולכן כדי לתת להם חשק תכיני ממתק מראש
נגיד מקופלת ותבקשי עזרה אחת, למשל - אתה מרים את כל הנעליים, אתה מטאטא מתחת למיטה.
3. תפקיד קבוע נותן הרגשה טובה גם לילד שעוזר וגם להורה שיודע שמקבל עזרה, למשל אתה מוציא פח פעם ביום,
אתה מעביר 2 מכונות, אתה הולך למכולת פעם ביום.
4. כשהילדים היו קטנים נתתי להם הוראה ואז ביקשתי תבוא להודיע לי שביצעת אותה, כך היה צורך לסיים את המשימה ולהודיע, זה עוזר להגדיר את המשימה בראש של הילד ולהיות אחראי להודיע שסיים.
5. יש דברים שאין להם מקום ולכן נהיה בלגן, אם יש מקום לכל דבר אז אפשר להחזיר, חלק מארגון של בית זה לתכנן מקומות אחסון. כשהילדים היו קטנים שמרתי את הקליקס והקפלה בחדר הורים והוצאתי רק 2 משחקים בו זמנית,
אחרת הכל היה מפוזר. סלסלאות מאוד עוזרות סלסלה לצבעים, מגירות גם - מגירה לכלי כתיבה.
יש לנו גם מגירה של חפצים קטנים שלא יודעים איפה לשים, מדפים - באיקאה יש מדפים של מטר עשרים במחיר זול.
6. יש דברים שאני עושה ולכן הם מסודרים כמו סלון מטבח ויש דברים שאחריות הילדים כי לא מתחשק לי
לקפל להם את השמיכות, אז הם מבולגנים. אבל פעם בשבוע קבוע עושים ביחד (או לבד) סדר מחדש.
7. כל ילד נמשך לעזרה אחרת יש ילד שנהנה להכין סנדוויצ'ים ולחתוך ירקות ויש ילד שיעדיף לפנות את השולחן,
יש ילד שאוהב מים וכלים ויש ילד שאוהב כביסה. יש לי ילד שלא מוכן לעזור כלום - ויש לו רק תפקיד אחד להוריד מנה אחת בשבת, וגם זה לפעמים, ואי אפשר לבקש ממנו אז לא מבקשים, ופעם הוא עזר "בטעות" הוכחה לכך שאפילו הוא שמח להושיט יד, אבל רובם של הילדים אוהבים לעזור בטבעי, ובמיוחד אם יש ילד אחד שאוהב לעזור ומפרגנים לו אז גם האחרים הולכים בעקבותיו. חשוב לפרגן - לא הייתי מסתדרת בלי העזרה שלכם, איך יש לך חוש סדר, אתה מסדר יותר טוב ממני. להתייעץ איך נצליח לסדר את זה?
והם ישמחו להציע עזרה, כי זה מגיע מהם. וגם כשיש אווירה טובה אז ממילא יש שיתוף פעולה, אז קודם כל להגיע לאווירה טובה ואז העזרה תגיע והיא באמת תהיה עזרה, כי לבקש שוב ושוב זו עבודה יותר קשה מהעזרה בעצמה:)
8. יש דברים שאנחנו האימהות לא מאפשרות לילדים והם יכולים לעשות אותם אם נראה להם איך לעבוד נכון הם יעשו עבודה נקיה למשל לחתוך ירקות על קרש בלי שינטוף מיץ מהעגבנייה לרצפה, לשטוף את הקרש ולהעביר לצלחת, אחרי שהילד רואה הוא יודע לעבוד נקי ונכון.
9. לסדר 3 פעמים ביום, בבוקר בצהריים ובערב, לטטא, לתת לילדים לאכול רק במטבח.
10. אם נוצר בלגן בחדר ילדים ולא יודעים מה לעשות מה נקי מה מלוכלך לקחת הכל לכביסה זה אולי עוד 2 מכונות,
וזה יותר קל מלמיין. ואם יש חלקי משחק קטנים פשוט לטטא ולזרוק.
11. אם לא יודעים מאיפה להתחיל אז זה הזמן להתחיל, פשוט לעשות משהו אחד. להתחיל ללכת ולהחזיר דברים למקום. אחרי הסדר מגיע הנקיון.
הרבה דברים - כדאי לפנות להעביר לגמ"ח, לזרוק, אלו דברים שסתם תופסים מקום.
פשוט להוציא מדף ולהחזיר רק מה שצריך כל השאר לשים בשקית בצד.
12. אם יש הרבה סבונים לא גמורים הרוב כמעט גמור - לזרוק.
13. כל פעם ששוטפים כלים - לשטוף גם את הכיור עם סבון וגם להעביר ספוג על הארונות, אפשר ספוג הפלא, וגם לנגב את הכיריים.
14. יש 4 מוקדים שזקוקים לטיפול יום-יומי כביסה, כלים, בישול, סידור. ושטיפה פעם בשבוע לפחות.
כשהמשימות מסודרות בראש אז גם יותר קל לחלק אותן ולבצע אותן.
15. לפעמים הכביסה היא זאת שיוצרת בלגן ואז קודם כל לאסוף אותה דבר שני להעביר לפחות 2 מכונות ביום.
16. יש נשים שלא יכולות לראות בלגן ממילא הן מסדרות אותו ויש כאלה שלא מפריע להן אבל בסופו של דבר זה כן מפריע ומצטבר וגם לבני הבית ולכן כשיש בלגן מסודר וקבוע אז יותר קל. למשל מי שקשה לה לסדר אז שיהיה לה ארגז לזרוק בתוכו את כל המשחקים.
הנושא באמת חשוב ויכול להועיל לבית רגוע ולאמא רגועה. (חלק מהרעיונות שמעתי מכל מיני נשים ששמעו מיועצות סדר) וגם שמעתי על בתים שהגיעו לסף... בגלל הנושא לכן הוא חשוב מאוד
מקווה שהועלתי למישהי, בהצלחה.

הנשר הגדול

משתמש צעיר
מי שמחנך שבנים לא צריכים לעזור או שמתיחס בסלחנות לדברים כמו שתיארת יכול לכתוב דברים כאלה בנים בטבעם נקיים לא פחות מבנות אז למה שהם יעשו את זה סתם כך להתיחס לבנות כמנקות הבית זה טעות צריך להיות חלוקת תפקידים בכללי האהבה של בנים לדברים עם תוצאה מידית (אנשי עשייה) יכולה להיות מנותבת לדברים כאלה כמו סדר וכד' שרואים משהו שונה ולא לקפל כביסה ודברים כאלה

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מי שמחנך שבנים לא צריכים לעזור או שמתיחס בסלחנות לדברים כמו שתיארת יכול לכתוב דברים כאלה בנים בטבעם נקיים לא פחות מבנות אז למה שהם יעשו את זה סתם כך להתיחס לבנות כמנקות הבית זה טעות צריך להיות חלוקת תפקידים בכללי האהבה של בנים לדברים עם תוצאה מידית (אנשי עשייה) יכולה להיות מנותבת לדברים כאלה כמו סדר וכד' שרואים משהו שונה ולא לקפל כביסה ודברים כאלה
כמה בנים יש לכם?
אני ראיתי הבדל משמעותי בין עזרה של בנים לעזרה של בנות.
כולם שמחים לעזור אבל לרוב בנים פחות מסודרים.
ככה גם שמעתי מעוד אמהות של בנים.
הגישה היא לא סלחנות אלא שילד מטבעו אוהב לעזור,
אולי לא הרבה, אולי לא כשמבקשים, אבל אם תיתן לו אחריות בצורה נעימה
הוא יבחר מעצמו לעזור.
אני יושבת איתם לשיחה ואומרת שאני צריכה עזרה כי לא יכולה לעשות הכל לבד -
ושואלת מה הם מעדיפים מתוך כך וכך אפשרויות.
ומאוד משנה הגיל בית עם קטנים שונה מבית עם גדולים והצעירים יותר נרתמים לעזרה מעצמם,
בכל מקרה אם בונים על העזרה של הילד נוצר מתח לא בריא ואם לוקחים את כל העבודה
על עצמינו הילדים מושיטים קצת יד וזה יוצא הרבה, והכל באווירה טובה.
הבנים שלי מכבסים לבד את הבגדים שלהם, מכינים סלטים לשבת מסדרים שולחן,
לפעמים שוטפים כלים, מוציאים פח, מעבירים כביסה, הולכים למכולת, מכינים ארוחת ערב,
מסדרים את החדר שלהם - רק אחד שהוא מסודר בטבעו. (ויש כאלה שמשאירים חורבן וצריך שיקום שכונות,
בסוף בין הזמנים, זאת האמת)

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מכירים את המשפט הזה שיוצא מפי הילדים?

אך מה נעשה ואת הבית צריך לסדר ואת הבלאגן שאתם עשיתם אתם אמורים לסדר ולארגן מחדש ולא אמא ואבא.

ומה קורה אצלכם?
ועד כמה באמת אפשר מותר וצריך לדרוש מהם בנושא?

איך אפשר ל 'עזור' לילדים להבין שהם צריכים לעזור בבית ולסדר ובמיוחד לכבוד שבת וכו'
כי אם לא - - ההורים יקרסו חלילה כי יש להם הרבה מה לעשות בבית ומחוצה לו..?

נשמח לשיתוף מצדכם, וחושבני שיעזור להרבה כי מתקבצות אלי הרבה שאלות מהתחום ואשמח לשמוע מכלי ראשון מתוככי הבית פנימה את ההתמודדות.
מי שחשוב לו שיהיה מסודר שייסדר
(גרסתי בתור ילדה)
ו- אמהות זה תפקידן, כשאני אהיה אמא זה יהיה תפקידי
(עוד שנים בילדות)
בקיצור
שימי מוזיקה
ותסדרי
חחחח
סתם.
ילדים. לעזור מייד!

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
ילדים אוהבים אתגרים וחידושים...
הבריק לי רעיון שעבד אצלנו מעולה, לקראת בין הזמנים - בערך חודש לפני , לקחתי דף ענק וערכתי עליו טבלה לפי שמות הילדים ועוד עמודה של מחירון ופשוט תמכרתי את עבודות הבית.... כל ילד כשסיים את התפקיד הלך ללוח וסימן לו נקודות , בסוף המבצע קרי החופש ספרנו את הנקודות ויצרנו לכל אחד ארנק עם החיסכון שלו ליציאה.
סידור מיטה- 2 נק'
ריצפה בסלון- 3 נק'
לאסוף משחק - 2 נק'

כל 3 נק' מזכות בשקל אחת
אני לא בעד להביא לילדים כסף ולכן כל ילד צבר את הכסף אצלי ובבין הזמנים יצאנו ביחד לחויות מיוחדות כמו לגלידריה וכל אחד בחר לו משהו שהוא רוצה, חנות משחקים וכו'-
הכסף בחופש יוצא בין כה וכה אז לפחות כדאי לנצל אותו ...

מקווה שהייתי מובנת- מצרפת סקיצה
1666810744973.png

פרפקט מושלם

משתמש רשום
לפני שנים הכנתי את הפתקים המצורפים ועשיתי למינציה וגזרתי כל אחד תליתי על המקרר וכל ילד בחר לו אחד או שתיים (לפי הגיל) במה הוא רוצה לעזור היום, הילדים מאוד נהנו וזה דפק יופי (מי שעשה את הפתק שלו העביר לצד נגיד שמאל במקרר, וכך בצד ימין נשאר מה צריך עוד לעשות)הם רק לא הבינו למה את הפתק של השטיפה אני לא שמה כל יום? זה הכי כיף לא?;)

קבצים מצורפים

• פתקים לסידור הבית.docx
    KB 28.8 · צפיות: 78

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
שנים הכנתי את הפתקים המצורפים ועשיתי למינציה וגזרתי כל אחד תליתי על המקרר וכל ילד בחר לו אחד או שתיים (לפי הגיל) במה הוא רוצה לעזור היום, הילדים מאוד נהנו וזה דפק יופי (מי שעשה את הפתק שלו העביר לצד נגיד שמאל במקרר, וכך בצד ימין נשאר מה צריך עוד לעשות)הם רק לא הבינו למה את הפתק של השטיפה אני לא שמה כל יום? זה הכי כיף לא
אהבתי ממש רעיון יפה

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
אמא אחת של בנים סיפרה לי שכשהבגדים נופלים מהארון,
והיא מבקשת לסדר הבנים מרימים את הבגדים מקופלים ומעבירים לכביסה המלוכלכת...
אנחנו מכירות? כי הילדים שלי עושים את זה גם.
הודעתי להם שאחסוך להם את הטרחה ומיד כשאוציא את הכביסה מהמיבש, אני פשוט אכניס אותה חזרה למכונה.

רפרפת

משתמש פעיל
איזה רעיונות מעולים יש פה!
לא ידעתי שכ"כ הרבה אפשר לחדש לי בנושא
אשכול לגזור, לשמור ולבצע כמובן...

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אנחנו מכירות? כי הילדים שלי עושים את זה גם.
הודעתי להם שאחסוך להם את הטרחה ומיד כשאוציא את הכביסה מהמיבש, אני פשוט אכניס אותה חזרה למכונה.
לא בטוח!!!!!! כי גם אצלנו הם אלופים בזה :LOL::LOL::LOL::LOL:
@אם הבנים שמחה! את אמא לשניים עשר שבטי קה?
@מקצה הארץ-:) - אחוות אימהות של הבנים שמחות:)

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
הנה עוד כמה רעיונות לבית מסודר
1. יש ארונות של כתר בחצי גודל אפשר להבריג לקיר,
מתאים לאמבטיה או חדר כביסה.
2. יש מתלים של 5 ממתכת או פלסטיק שמתחברים לדלת מלמעלה
ואפשר לסגור איתם את הדלת. ואפשר לשים מתלים בכל מיני מקומות כמו למשל בצד של הארון,
יש מתלים קטנים למפתחות. כדאי שיהיה מתלים למגבות/תיקים/מעילים/בגדים.
3. כדאי שיהיה ארון כתר/ מגירות לדברים הבאים:
מדף לגניזה - למבחנים עלונים וכו'
מגירה למסמכים דברי דואר שבסוף זורקים.
מגירה לעבודות הילדים.
סלסילה למטענים וכדו'
מגירה/ מדף לכלי עבודה
4. אפשר לעשות קיר דלת לתלות את העבודות שהילדים יראו את
הדברים שלהם תלויים, להחליף כל כמה שבועות/ כשזורקים אף פעם לא כשהילדים יכולים לראות.
5. טוש ארטליין לכתוב שמות על קפוצונים/ מעילים לקנות רק אחד מקסימום 2 אחרת נהיה בלגן.
6. אפשר לתלות מדפים ואם רוצים שולחן כתיבה אפשר לקחת מדף עץ בגודל תואם ויש לו ווים שמותאמים לשולחן,
השולחן מתאים גם למקום שבו מניחים את הילקוטים.
7. יש הרבה פתרונות אחסון באיקאה כמו למשל ארון שהוא רק עליון צריך לקחת מידות ולהתאים.
8. אפשר לחבר סלסילה קטנה לאדן המיטה עם אזיקונים בשביל משקפיים ודברים אישיים.
9. אפשר לקנות סלסילה ענקית ולשים שם את כל הנעליים/ את הקרוקסים אפשר לשמור בשקית פח בארון סגור
עד תשעה באב ויוה"כ לרוב הילדים לא כ"כ משתמשים בהם וזה סתם מתבלגן.
10. שמיכה אחת לכל מיטה/כל הכירבוליות שמיכות תינוק לקפל בארון ולהוציא רק כשממש קר בחורף.
11. כל משחק לשים בקופסאות ייעודיות מפלסטיק ולשמור בארון/מדפים - יש גם שידת מגירות שיוצאות לאחסון משחקים.
12. אפשר ליצור בוידם בתקרה מחיבור של כמה קרשים אבל זה קצת מכביד על המראה אז מתאים נניח לחצי מתקרת חדר הכביסה וכדו'.
13. יש מדפים לספרים שרוחב 40 ס"מ באיקאה שמאכלסים הרבה מאוד ספרים ואפשר למצוא להם פינה.
14. כל דבר שבור לזרוק מיד.
15. פעם בשבוע לפנות את הירקות שנשארו במקרר/ להעביר לשולחן להכין סלטים/לאכול ולקנות חדש.
16. אם לא השתמשת במשהו שנה ואם משהו נראה טוב להעביר לגמ"ח שמישהו אחר יהנה, שווה אפילו לשלם
על מונית לגמ"ח אם רחוק.
17. כל דבר לפני שקונים לחשוב איפה תשימי ושלא יתפוס מקום של משהו אחר, למשל אם תקני 2 ארונות כתר אולי לא יהיה מקום למקפיא.
18. יש פתרונות אחסון דקורטיביים מנגר כמו למשל לסגור שטח עם עץ שנראה מאוד יפה.
19. לדעת לנצל את השטח, ולתכנן מראש.
20. מה שלא צריך לא לקנות/להוציא מהבית.
21. כביסל - יש מקום לכביסה המלוכלכת - ופתאום יש עוד מקום בחדר.

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
יש ראש של מסודר ויש ראש לא מסודר אתן כמה דוגמאות,
המשימה של הלא מסודר הוא "להחליף ראש".
1. ראש לא מסודר: פתחתי את הארון למה לסגור עוד רגע אני הולך להוציא עוד משהו.
ראש מסודר: פתחתי ארון סוגר ארון עוד רגע אפתח שוב, מה הבעיה לסגור ולפתוח , בכלל לא מרגישים את זה,
ארון אמור להיות סגור.
2. ראש לא מסודר: הכנתי סנדביץ שמתי חרדל מיונז, הכנתי תה שמתי לימון, קודם אשתה ואחר כך אחזיר.
ראש מסודר: אני לא מסוגל לשבת לאכול ולשתות לפני שאחזיר, זה לוקח שניה ואחר כך אשב לאכול ולשתות בנחת, אם אשאיר זה יכול להתקלקל, ואני גם לא יכול לראות שזה לא במקום.
3. ראש לא מסודר: כל מה שיש פה אני צריך לעבודה שלי, קערות רטבים, שמן, חלק בשולחן, חלק בשיש.
ראש מסודר: עובדים בשולחן, כלים לכיור, שקית לקליפות כשארים אותה הכל ישאר נקי.
4. ראש לא מסודר: עכשיו אני עובד מערבב, שופך, אחרי זה אני שוטף, מנגב
ראש מסודר: עבודה צריכה להתבצע בניקיון, למזוג בלי שיישפך טיפה.
5. ראש לא מסודר: צריך לפרק שקיות מהסופר בוא נוציא, השקיות עפות הדברים מפוזרים, עוד מעט נחזיר.
ראש מסודר להוציא את הדברים כל שקית נאספת לתוך השקית הקודמת כל השקיות מאוחסנות במקום של השקיות לשימוש חוזר, להחזיר קודם את הדברים למקפיא אחר כך למקרר, ירקות בצד אחד, חד פעמי באחר.
6. ראש לא מסודר: אחרי שבת בוא נתחיל קודם לשטוף כלים, סיימתי, איך הבית לא מסודר, אין לי כבר
חשק לסדר
ראש מסודר: קודם מורידים מהשולחן מטטאים אחר כך שוטפים כלים, אם לא יישאר זמן/כוח לפחות הכלים יהיו שטופים ומחר נחזיר לארון.
7. ראש לא מסודר אני לא משתלט על הבלגן לא יודע ממה להתחיל, ממילא יישאר מבולגן.
ראש מסודר: אני מתחיל לסדר חדר אחד ואז עובר לחדר הבא, היום אני יתחיל פינה אחת וישקיע בה
ומחר אעבור לפינה אחרת.
8. ראש לא מסודר: ממילא הילדים מבלגנים בשביל מה להגיד להם, אין לי כוח לזה, גם ככה יישאר מבולגן.
ראש מסודר: הבית שייך לכולם, כולם צריכים לשמור עליו, אכלת - תוריד מהשולחן, קראת ספר - תחזיר לארון.
להשקיע בללמד הרגלי סדר, ילד שיודע לנגב את השולחן זה בית שמתפקד נכון ולא רק האמא שעובדת.
9. ראש לא מסודר בוא נשמור את זה אולי פעם אשתמש בזה, אולי זה יהיה טוב בעוד כמה שנים.
ראש מסודר: אין מקום מה שלא משתמשים בו תופס מקום ולא צריך אותו הוא רק מפריע, שטח צריך להיות חלק
ורק עם מה שצריך.
אשמח שתכתבו לי עם עזר למישהו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה