יש ראש של מסודר ויש ראש לא מסודר אתן כמה דוגמאות,
המשימה של הלא מסודר הוא "להחליף ראש".
1. ראש לא מסודר: פתחתי את הארון למה לסגור עוד רגע אני הולך להוציא עוד משהו.
ראש מסודר: פתחתי ארון סוגר ארון עוד רגע אפתח שוב, מה הבעיה לסגור ולפתוח , בכלל לא מרגישים את זה,
ארון אמור להיות סגור.
2. ראש לא מסודר: הכנתי סנדביץ שמתי חרדל מיונז, הכנתי תה שמתי לימון, קודם אשתה ואחר כך אחזיר.
ראש מסודר: אני לא מסוגל לשבת לאכול ולשתות לפני שאחזיר, זה לוקח שניה ואחר כך אשב לאכול ולשתות בנחת, אם אשאיר זה יכול להתקלקל, ואני גם לא יכול לראות שזה לא במקום.
3. ראש לא מסודר: כל מה שיש פה אני צריך לעבודה שלי, קערות רטבים, שמן, חלק בשולחן, חלק בשיש.
ראש מסודר: עובדים בשולחן, כלים לכיור, שקית לקליפות כשארים אותה הכל ישאר נקי.
4. ראש לא מסודר: עכשיו אני עובד מערבב, שופך, אחרי זה אני שוטף, מנגב
ראש מסודר: עבודה צריכה להתבצע בניקיון, למזוג בלי שיישפך טיפה.
5. ראש לא מסודר: צריך לפרק שקיות מהסופר בוא נוציא, השקיות עפות הדברים מפוזרים, עוד מעט נחזיר.
ראש מסודר להוציא את הדברים כל שקית נאספת לתוך השקית הקודמת כל השקיות מאוחסנות במקום של השקיות לשימוש חוזר, להחזיר קודם את הדברים למקפיא אחר כך למקרר, ירקות בצד אחד, חד פעמי באחר.
6. ראש לא מסודר: אחרי שבת בוא נתחיל קודם לשטוף כלים, סיימתי, איך הבית לא מסודר, אין לי כבר
חשק לסדר
ראש מסודר: קודם מורידים מהשולחן מטטאים אחר כך שוטפים כלים, אם לא יישאר זמן/כוח לפחות הכלים יהיו שטופים ומחר נחזיר לארון.
7. ראש לא מסודר אני לא משתלט על הבלגן לא יודע ממה להתחיל, ממילא יישאר מבולגן.
ראש מסודר: אני מתחיל לסדר חדר אחד ואז עובר לחדר הבא, היום אני יתחיל פינה אחת וישקיע בה
ומחר אעבור לפינה אחרת.
8. ראש לא מסודר: ממילא הילדים מבלגנים בשביל מה להגיד להם, אין לי כוח לזה, גם ככה יישאר מבולגן.
ראש מסודר: הבית שייך לכולם, כולם צריכים לשמור עליו, אכלת - תוריד מהשולחן, קראת ספר - תחזיר לארון.
להשקיע בללמד הרגלי סדר, ילד שיודע לנגב את השולחן זה בית שמתפקד נכון ולא רק האמא שעובדת.
9. ראש לא מסודר בוא נשמור את זה אולי פעם אשתמש בזה, אולי זה יהיה טוב בעוד כמה שנים.
ראש מסודר: אין מקום מה שלא משתמשים בו תופס מקום ולא צריך אותו הוא רק מפריע, שטח צריך להיות חלק
ורק עם מה שצריך.
אשמח שתכתבו לי עם עזר למישהו.