אשכול שהשתפרץ לו לכל הכיוונים!
פותח האשכול דיבר על ההבדל בין פעם להיום..
ועונים לו "גם למכולת משלמים", ועל הבדלים בין זו"צ למשפחה מבוגרת.
אני אגיד מנסיוני
אני משתדל לתת את הדירה גם כאשר אוטוטו כבר יש ילד שמתחתן.. ולא רק בתור זו"צ
אני מבקש דירות משכנים ללא תשלום, ומקבל בעין יפה
אממה..
אני גר במודיעין עילית, זה עיר של אברכים, ואפילו שאברכים אין להם כסף מיותר , הם מאד רגישים לחיי העוה"ב שלהם, והחסד שווה להם יותר מהזכות לקחת כסף.
ולכן כל הסחר מכר של הדירות הוא בחינם. אתה שולח את הילד לכמה משפחות לשאול אם הם נוסעים לשבת, כי יש לנו זוג אורחים + 3 ומקבל תשובה בערב .. שזה בסדר, והמפתח יהיה על השיש.. וזה גם זוצי"ם וגם בעלי משפחות עם 5 חדרים!
היופי הגדול הוא שכאשר יש שמחה באזור , יש כאלה שמוכנים להתפנות מהבית כדי שיהיה דירות לבעלי השמחה.
כמובן, שיש כאלה שלא נותנים את הדירה שלהם כי הם מפחדים עליה, כי הם פדנטים, כי האישה עובדת ביום שישי עד מאוחר, כי הם נכוו כבר פעם.. וזו זכותם המלאה... אבל גם הם יודעים לבקש וכשהם מבקשים הם מקבלים, כי זה חסד.
הזמן היחיד שלוקחים כסף הוא כשזה מקובל לשלם: כשהאדמו"ר מקרלין מגיע לעיר פעם בכמה שנים... או בבין הזמנים שמישהו רוצה את הדירה לשבוע שלם כולל אוכל והכל... או שזה יחידה שמיועדת לאירוח מתחלף כולל מצעים וקפה וכו'..
אני חושב שתרבות התשלום נכנסה מהמקומות של קהילות חסידיות בחגים, או ממקומות של אנשים שבאים לנופש, ואז זה מקובל לשלם כמו שמשלמים על נופש בביריה או בצפת... ואז זה לא חסד כי השני מוכן לשלם. והוא הולך על משהו בתשלום.
אצלנו זה בעיקר משפחות שמגיעות להורים ואין להורים מקום בבית, סבא וסבתא שמגיעים לשמחה אצל הילדים ועוד..
מקווה שהצלחתי להסביר את ההבדל בין המכולת, הצימר והבריכה העירונית לבין לתת דירה לשבת.
גוט שאבעס...