נכון!נכון לגיטימי לחלוטין לא לתת דירה לשבת כלל או לבקש על כך תשלום.
אבל, האם מאמינים אנו באמת בחשיבותה ויקרתה של מצוות הכנסת אורחים שחז"ל הפליגו מאד בשבחה?!
ע"ז נאמר דמגוגיהנכון!
וזן רק דוגמה אחת, הנה עוד:
כששמעתי מהשכן שלי, שמוכר ביצים, שהוא מוכר בכמה שקלים יותר ממה שהוא קונה, זה ממש הרגיז אותי. האם הוא מאמין באמת בחשיבות של גמילות חסדים? האם הוא מאמין שהקב"ה זן ומפרנס ומזונותיו של אדם קצובים וכו'?
למה הוא מרוויח??
ואז עברתי גם לבעל המכולת. אבל הוא חילוני, אז מותר לו להרוויח.
ואז חשבתי גם על חבר שלי מתווך דירות, שלוקח עשרות אלפים על כל עסקה. אין לו לב!
כנראה יוקר המחיה חונק ואנשים מחפשים להכניס עוד כמה שקלים לחודש.השאלה היא מה נשתנה?
עד לפני 5-6 שנים היה מקובל יותר לתת בחינם
וגם אז היה קשה מאד עם הילדים ולהתארגן ביום שישי וכל מה שכתבו פה
ובכל זאת היה מקובל והיו נותנים בעין יפה בשמחה ובחיוך
אבל היום..... הכל שיקול כלכלי אין הכנסת אורחים ואין חסד.
ואני רק שאלה, האם יכול להיות שהאנוכיות האגוצנטריות וחוסר המחשבה על האחר שמאפיינת כל כך את תרבות המערב החילונית של זמננו חדרה גם למחננו חלילה???
גם מהצד השני, אנשים לפעמים מרגישים ש"חייבים" לתת את הדירה לשבת ומסתכלים בעין עקומה על מי שלא נותןאין מספיק התייחסות לשינוי שהיה בשנים האחרונות בתחום הזה, למה לא להסתכל לאמת בעיניים ולומר כן אנשים היום קצת פחות טובים מפעם, האוירה היום יותר אנוכית, זה לא סותר שגם יש צד שני... וכן שיש אוירה שמדוע שהשני ירויח עלי וכו'
מה שכתבת בסוף נכון. אבל לכתוב שיש תרבות בחברה החרדית של צרות עין??אז תבקשו גם כסף על הדירה שאתם נותנים..
יש איזו תרבות בחברה החרדית של צרות עין, ואיזו תחושה שכשמישהו מרוויח על חשבוני זה לא בסדר, ואולי אפילו גזל.
אני חושב שכל האשכול הזה נגוע בחשיבה הזו.
מותר לאנשים להרוויח כסף.
יותר מזה - מי שחסר לו פרנסה, סביר להניח שהוא מחוייב על פי דין לדרוש כסף על הדירה ולא לתת אותה בחינם. יש לו מחויבות לפרנס את אשתו וילדיו, ואסור לו לעשות חסדים על חשבונם.
זה ממש לא לפעמים, זה קורה בכל איזור חרדי שמתחיל לחתן....גם מהצד השני, אנשים לפעמים מרגישים ש"חייבים" לתת את הדירה לשבת ומסתכלים בעין עקומה על מי שלא נותן
(במיוחד בעלי יחידות שממש דורשים מהזוצי"ם לתת להם)
לכן ב"ה אנחנו לא מודדים את צרות העין של החרדים ביחס לחילונים אלא ביחס לעצמינו.מה שכתבת בסוף נכון. אבל לכתוב שיש תרבות בחברה החרדית של צרות עין??
ומה בחברה החילונית? פרגון, נתינה אינסופית לאורך כל שעות היממה. גמ"חים בכל בנין. נתינת אישורים להרחבה לכל הכיוונים ועל הגג.... ועוד היד נטויה.
איך אמר לי בעל מקצוע חילוני ששכן בקש ממנו להוציא מרפסת לצד-
"אמרתי לו מה נראה לך שאני אשב בבית ואריח את הריח של המנגל שתעשה בשום אופן לא!!!!"
עצוב! מרוב גמח"ים וחסדים אנשים שכחו שזה חסד לכל דבר ולא מובן מאיליו!זה ממש לא לפעמים, זה קורה בכל איזור חרדי שמתחיל לחתן....
וזה הורס שכנויות וזה צרה צרורה, כמה פעמים שכנה ביקשה שאני אקח בכאילו את הדירה לשבת רק בשביל שלא יפגעו אחרות.
שימי לב שכתבת פעם.לכן ב"ה אנחנו לא מודדים את צרות העין של החרדים ביחס לחילונים אלא ביחס לעצמינו.
ואם פעם היה יותר נדיבות בענין זה זה בהחלט טעון בדק בית פנימי כל אחד לעצמו
אכן, לצאת מאזור הנוחות זה קשה.בכל מקרה א"א להמשיך לישון בוקר או בצהריים כשהבית הומה -אחרי שרגילים לשקט של יחידת דיור
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט צ'
קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה: