חישוקים
מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יודעת מה? חושבת שזה סתם דיון חסר תוחלת, כי אני מבינה ששתינו באות מגישות ומתפקידים שונים, ובעיקר מדברות על דירות מזנים שונים.הכרות עם מאות ואפילו אלפי יחידות דיור לא מתירה לדבר סרה על קהילה מקצועית כה גדולה.. והדברים שלך בעיני בהחלט לא נכונים. (צודקת שלא יפה לאמר שטויות) גם אחרי שהסברת פעם נוספת.
אני לא יודעת איזו נישה בנדלן את מתעסקת ואיזה אדריכלים העסקתם. אבל לא על זה אני רוצה לדבר.
כל מה שקשור לרישוי בדירה, ממילא אי אפשר לשנות גם אחרי שינויי דירים ואני מתכונת לקירות חיצוניים (גם אם הם עקומים ואגב הם לא כל כך נפוצים בעיני בטח לא בשכונות וערים חדשות שיש בהם בניה מסיבית, אולי באיזו בניה בקרן זוית בבני ברק, אבל זה שולי) חלונות, מטראז', קירות הגנה. כך שאף משנה דירים לא יכול להתמודד ללא גזרות הרישוי.
בתוך כל המגבלות האלו מרבית האדריכלים הם בעלי הכשרה ראויה ויכולת להתמודד עם האתגרים האלו היטב. ככל שהתכנון טוב יותר, מוכר יותר, הם יקבלו יותר עבודות ועבודות שוות יותר. כך שאין שום סיבה שאדריכל ירצה להיות "בינוני" בטח לא פחות מזה.
מלאכת התכנון במשרדי אדריכלים נעשית בכובד ראש, על ידי בכירי המשרד, בעוד שמלאכת הרישוי דווקא היא נתנת לעובד הפשוט כל עוד הוא מסוגל להתמודד איתה.
מסכימה שבבסיס הפרוגרמה שלהם שונה כך שהם יתאמצו לתכנן דירה פשוטה וסטנדרטית. ולא לכל אחד זה מתאים. בהחלט אפשר אחרי כל תכנון כזה להעמיק חשוב ולהתאים ספציפית. אבל הדגש שלי הוא על האפשר ולא ההכרחי.
אני לא מתעסקת כמעט עם המגזר הפרטי, אבל היתה תקופה ארוכה שכן, ואני יכולה להגיד שבאו אלי זוגות צעירים עם דירות טובות שההורים רכשו להם וחפשו איך לשנות. את האמת שהתחשק לי לשלוח אותם הביתה... כאב לי הלב שהם לוקחים דירה טובה ויפה ונכנסים להוצאות של עשרות אלפי שקלים כשלא היה ברור לי הצורך הגדול . ומפה הגישה הפחות נפוצה אצלי לעומת הקולגות שלי.
אני אישית עובדת בבני ברק בלבד, ושם לא נדיר בכלל למצוא מגרשים עם זויות עקומות ואילוצים של תנאי שטח שמשפיעים מאד על התוכנית המתקבלת. להפך, מגרשים מרובעים עם דירות שמתוכננות בצורה פשוטה ורגילה הם יוצאי הדופן. יכול להיות שבערים אחרות, בפרט חדשות, זה שונה.
גם לגבי האדריכלים שלא מעוניינים להיות בינוניים- את כנראה לא מכירה את התחום בבני ברק. יש כמה שמות בודדים שמקבלים את רוב הפרויקטים לתכנון, ולחלוטין אין להם מתחרים. לא נוקבת בשמות, אבל מי שמכיר יודע על מי אני מדברת.
לא אמרתי שהם לא עושים את עבודתם נאמנה, ולא חושבת שהדעה שהעליתי נקראת 'לדבר סרה'. בסך הכל אמרתי שאדריכל שמגיש לעירייה עשרות ומאות יח"ד, במטרה להביא להענקת היתר לפרויקט, לא מתעכב על פרטים שוליים בתכנון שיכולים להיות מאד משמעותיים למי שחי בסופו של דבר בדירה.
אני גם כמובן לא מדברת על שינוי בנתונים הראשוניים של מטראז', חלונות ועמודים. אתן לך דוגמא- לפעמים הזזת דלת הכניסה לבית מזוית שממנה רואים את כל הסלון והמטבח לנישה נחמדה ומוסתרת- יכולה להשפיע המון. ולא, אדריכל שמגיש להיתר לא מתעמק בפרט הזה. גם קירות עקומים אפשר לנצל ליצירת חדר ארונות למשל, לפעמים אפשר להאריך או לקצר קיר ולתת לבית פנים חדשות.
בקיצור, אני כן ממליצה מאד לפנות למעצבת.
אין לי שום רווחים מזה, שיהיה ברור
אני לא מעצבת ולא מתכננת להיות. פשוט חושבת שכדאי, ולא חייבים להשקיע עשרות אלפי שקלים. מספיק לקבל חוו"ד, לבקש מהקבלן שינויים פה ושם, ולפעמים להרוויח איכות חיים.