דרוש מידע דירה על הנייר - יעוץ של אדריכלית/מעצבת פנים

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הכרות עם מאות ואפילו אלפי יחידות דיור לא מתירה לדבר סרה על קהילה מקצועית כה גדולה.. והדברים שלך בעיני בהחלט לא נכונים. (צודקת שלא יפה לאמר שטויות) גם אחרי שהסברת פעם נוספת.
אני לא יודעת איזו נישה בנדלן את מתעסקת ואיזה אדריכלים העסקתם. אבל לא על זה אני רוצה לדבר.

כל מה שקשור לרישוי בדירה, ממילא אי אפשר לשנות גם אחרי שינויי דירים ואני מתכונת לקירות חיצוניים (גם אם הם עקומים ואגב הם לא כל כך נפוצים בעיני בטח לא בשכונות וערים חדשות שיש בהם בניה מסיבית, אולי באיזו בניה בקרן זוית בבני ברק, אבל זה שולי) חלונות, מטראז', קירות הגנה. כך שאף משנה דירים לא יכול להתמודד ללא גזרות הרישוי.
בתוך כל המגבלות האלו מרבית האדריכלים הם בעלי הכשרה ראויה ויכולת להתמודד עם האתגרים האלו היטב. ככל שהתכנון טוב יותר, מוכר יותר, הם יקבלו יותר עבודות ועבודות שוות יותר. כך שאין שום סיבה שאדריכל ירצה להיות "בינוני" בטח לא פחות מזה.
מלאכת התכנון במשרדי אדריכלים נעשית בכובד ראש, על ידי בכירי המשרד, בעוד שמלאכת הרישוי דווקא היא נתנת לעובד הפשוט כל עוד הוא מסוגל להתמודד איתה.
מסכימה שבבסיס הפרוגרמה שלהם שונה כך שהם יתאמצו לתכנן דירה פשוטה וסטנדרטית. ולא לכל אחד זה מתאים. בהחלט אפשר אחרי כל תכנון כזה להעמיק חשוב ולהתאים ספציפית. אבל הדגש שלי הוא על האפשר ולא ההכרחי.

אני לא מתעסקת כמעט עם המגזר הפרטי, אבל היתה תקופה ארוכה שכן, ואני יכולה להגיד שבאו אלי זוגות צעירים עם דירות טובות שההורים רכשו להם וחפשו איך לשנות. את האמת שהתחשק לי לשלוח אותם הביתה... כאב לי הלב שהם לוקחים דירה טובה ויפה ונכנסים להוצאות של עשרות אלפי שקלים כשלא היה ברור לי הצורך הגדול . ומפה הגישה הפחות נפוצה אצלי לעומת הקולגות שלי.
יודעת מה? חושבת שזה סתם דיון חסר תוחלת, כי אני מבינה ששתינו באות מגישות ומתפקידים שונים, ובעיקר מדברות על דירות מזנים שונים.
אני אישית עובדת בבני ברק בלבד, ושם לא נדיר בכלל למצוא מגרשים עם זויות עקומות ואילוצים של תנאי שטח שמשפיעים מאד על התוכנית המתקבלת. להפך, מגרשים מרובעים עם דירות שמתוכננות בצורה פשוטה ורגילה הם יוצאי הדופן. יכול להיות שבערים אחרות, בפרט חדשות, זה שונה.
גם לגבי האדריכלים שלא מעוניינים להיות בינוניים- את כנראה לא מכירה את התחום בבני ברק. יש כמה שמות בודדים שמקבלים את רוב הפרויקטים לתכנון, ולחלוטין אין להם מתחרים. לא נוקבת בשמות, אבל מי שמכיר יודע על מי אני מדברת.
לא אמרתי שהם לא עושים את עבודתם נאמנה, ולא חושבת שהדעה שהעליתי נקראת 'לדבר סרה'. בסך הכל אמרתי שאדריכל שמגיש לעירייה עשרות ומאות יח"ד, במטרה להביא להענקת היתר לפרויקט, לא מתעכב על פרטים שוליים בתכנון שיכולים להיות מאד משמעותיים למי שחי בסופו של דבר בדירה.
אני גם כמובן לא מדברת על שינוי בנתונים הראשוניים של מטראז', חלונות ועמודים. אתן לך דוגמא- לפעמים הזזת דלת הכניסה לבית מזוית שממנה רואים את כל הסלון והמטבח לנישה נחמדה ומוסתרת- יכולה להשפיע המון. ולא, אדריכל שמגיש להיתר לא מתעמק בפרט הזה. גם קירות עקומים אפשר לנצל ליצירת חדר ארונות למשל, לפעמים אפשר להאריך או לקצר קיר ולתת לבית פנים חדשות.
בקיצור, אני כן ממליצה מאד לפנות למעצבת.
אין לי שום רווחים מזה, שיהיה ברור :)
אני לא מעצבת ולא מתכננת להיות. פשוט חושבת שכדאי, ולא חייבים להשקיע עשרות אלפי שקלים. מספיק לקבל חוו"ד, לבקש מהקבלן שינויים פה ושם, ולפעמים להרוויח איכות חיים.

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תודה! עזרת לי מאד!
המרפסת יוצאת מהחדר שליד חדר שינה, ומהאמבטיה של היחידה יש לשם חלון, וגם חלון מהחדר הורים בקצה - הלשון של המרפסת, ששם חשבנו לשים איזה עציץ גדול שיחסום גישה ויתן אויר..
עכשיו אני מסתכלת שוב ורואה שאכן טעיתי.
קחי בחשבון רק שמרפסת ליד חדר שינה היא לפעמים רעש כשאתם מעוניינים לנוח... יתכן שוילון עבה יעזור לסנן רעשים (אני אישת גרה ברחוב ראשי והזמנתי וילון כזה לסלון. הוא עזר משמעותית!).

עיצוב קונקט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
רכשנו דירה על הנייר, התכנית נראית בסדר פחות או יותר.
האם מומלץ ללכת לאיש/ת מקצוע שיראה אם יש דברים שכדאי ושווה לשנות? הקבלן מאפשר לעשות שינויים בתשלום כמובן.
אשמח לשמוע גם סדר גודל של מחיר לכזה יעוץ, ומי אמור ליעץ - אדריכלית או מעצבת פנים או שניהם....
ולמי שיש המלצה על מישהו מסוים גם יעזור...
תודה!

עבדתי במשרד של קבלן לפני שהתחלתי להיות עצמאית. ובעלי היום מתווך.
תקשיבי טוב!

הקבלן והיזם עושים יחד שיתוף פעולה כדי למכור את הדירות.נקודה
מה שיותר חדרים מושך יותר מאשר הניצול שלהם
הם משתדלים מאד שיהיה כל מה שצריך בבית
אבל בהרבה מיקרים בפועל:
א. הרהוט לא נכנס כמו שאת רוצה וצריכים שינויים.
ב. לפעמים משורטט כלים סניטריים ואח"כ מתברר שבקושי כיור של 40 ס"מ יכנס..

אי לכך,את צריכה לקחת מעצב/ת פנים שיכול/ה לעזור לך ראשית בתוכנית העמדה של הרהוט/סניטריים. לכן עדיף מעצב/ת ולא אדריכל/ית. היא מבינה יותר ברהוט. והרבה לקוחות מגיעים למעצבות עם! התוכנית של האדריכל/ית שהיגישו לעיריה. וצריכך שם שינויים. כי לא התעסקו עם הכנסת רהוט. אז מה עושים בחדר שיש בו 2 דלתות (לפעמים יותר..) וזה מה שיש לי עכשיו על השולחן במשרד.......
אגב, אם את רוצה שלמות.של הטופ. לתת למשהי מקצועית שתסדר לך את כל!! הדירה מתחילה ועד סוף שהיא תיקח אחריות על:
תכנון
עצוב
וגמר
עדיף שתחפשי משהי שנודעת גם הום סטיילינג. ולא כי את חושבת שאינך רוצה/הולכת להשקיע בצביעה מעניינת בקירות/תאורה אקסלוסיבית. אלא אפילו בשביל להבין שאם הרהוט לבן אז היכן בעצם יהיה צבע/רענון בחדר.....
דבר נוסף,מי שיודעת סטיילינג יכולה לתת לך טיפים ורעיונות להשתמש באריחי הקבלן ולהוסיף רק שינוי קטן שיעשה הבדל גדול.

בהצלחה

רבקי100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני לא מתעסקת כמעט עם המגזר הפרטי, אבל היתה תקופה ארוכה שכן, ואני יכולה להגיד שבאו אלי זוגות צעירים עם דירות טובות שההורים רכשו להם וחפשו איך לשנות. את האמת שהתחשק לי לשלוח אותם הביתה... כאב לי הלב שהם לוקחים דירה טובה ויפה ונכנסים להוצאות של עשרות אלפי שקלים כשלא היה ברור לי הצורך הגדול . ומפה הגישה הפחות נפוצה אצלי לעומת הקולגות שלי.

אני חושבת שהבדלי הגישות נעוצות ברוזולוציות השונות.
עיצוב פנים הוא ברוזלוציות אחרות לגמרי מאדריכלות פנים.
ובימינו שדירה שווה ל 360 משכורות.
עיצוב פנים והום סטיילינג זה ענין של איכות חיים.
וההשקעה הנוספת בהחלט שווה את התוצאה.
וכל מקרה לגופו.

נערך לאחרונה ב:

רבקי100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אי לכך,את צריכה לקחת מעצב/ת פנים שיכול/ה לעזור לך ראשית בתוכנית העמדה של הרהוט/סניטריים. לכן עדיף מעצב/ת ולא אדריכל/ית. היא מבינה יותר ברהוט. והרבה לקוחות מגיעים למעצבות עם! התוכנית של האדריכל/ית שהיגישו לעיריה. וצריכך שם שינויים. כי לא התעסקו עם הכנסת רהוט. אז מה עושים בחדר שיש בו 2 דלתות (לפעמים יותר..) וזה מה שיש לי עכשיו על השולחן במשרד.......
חסידה, כל מילה!

עיצוב קונקט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
יודעת מה? חושבת שזה סתם דיון חסר תוחלת, כי אני מבינה ששתינו באות מגישות ומתפקידים שונים, ובעיקר מדברות על דירות מזנים שונים.
אני אישית עובדת בבני ברק בלבד, ושם לא נדיר בכלל למצוא מגרשים עם זויות עקומות ואילוצים של תנאי שטח שמשפיעים מאד על התוכנית המתקבלת. להפך, מגרשים מרובעים עם דירות שמתוכננות בצורה פשוטה ורגילה הם יוצאי הדופן. יכול להיות שבערים אחרות, בפרט חדשות, זה שונה.
גם לגבי האדריכלים שלא מעוניינים להיות בינוניים- את כנראה לא מכירה את התחום בבני ברק. יש כמה שמות בודדים שמקבלים את רוב הפרויקטים לתכנון, ולחלוטין אין להם מתחרים. לא נוקבת בשמות, אבל מי שמכיר יודע על מי אני מדברת.
לא אמרתי שהם לא עושים את עבודתם נאמנה, ולא חושבת שהדעה שהעליתי נקראת 'לדבר סרה'. בסך הכל אמרתי שאדריכל שמגיש לעירייה עשרות ומאות יח"ד, במטרה להביא להענקת היתר לפרויקט, לא מתעכב על פרטים שוליים בתכנון שיכולים להיות מאד משמעותיים למי שחי בסופו של דבר בדירה.
אני גם כמובן לא מדברת על שינוי בנתונים הראשוניים של מטראז', חלונות ועמודים. אתן לך דוגמא- לפעמים הזזת דלת הכניסה לבית מזוית שממנה רואים את כל הסלון והמטבח לנישה נחמדה ומוסתרת- יכולה להשפיע המון. ולא, אדריכל שמגיש להיתר לא מתעמק בפרט הזה. גם קירות עקומים אפשר לנצל ליצירת חדר ארונות למשל, לפעמים אפשר להאריך או לקצר קיר ולתת לבית פנים חדשות.
בקיצור, אני כן ממליצה מאד לפנות למעצבת.
אין לי שום רווחים מזה, שיהיה ברור :)
אני לא מעצבת ולא מתכננת להיות. פשוט חושבת שכדאי, ולא חייבים להשקיע עשרות אלפי שקלים. מספיק לקבל חוו"ד, לבקש מהקבלן שינויים פה ושם, ולפעמים להרוויח איכות חיים.

לא מספיק מסכימה עם זה...
כשקונים דירה יש לבדוק היטב מראש כמה שינויים יהיו בה. כי בטוח שיהיו...
אין דירה שמתאימה לכל כלל ישראל.
וההוצאות של שתקציב של ההורים שאת מדברת עליהם.תחלקי בעשרות שנים הבאות שהזוג יגור בצורה המתאימה ביותר עבורם. יצאת עם כמה שקלים לחודש...

אני קניתי לילדים שלי דירות באשדוד ועשינו שיקולים מדויקים איך מתאים לכל זוג או להורים לשלם.

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לא מספיק מסכימה עם זה...
כשקונים דירה יש לבדוק היטב מראש כמה שינויים יהיו בה. כי בטוח שיהיו...
אין דירה שמתאימה לכל כלל ישראל.
וההוצאות של שתקציב של ההורים שאת מדברת עליהם.תחלקי בעשרות שנים הבאות שהזוג יגור בצורה המתאימה ביותר עבורם. יצאת עם כמה שקלים לחודש...

אני קניתי לילדים שלי דירות באשדוד ועשינו שיקולים מדויקים איך מתאים לכל זוג או להורים לשלם.
התכוונת לצטט אותי?

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
סורי על ההקפצה, אבל נגררנו עם זה עד עכשיו בהתלבטויות אז מבקשת יעוץ יותר פרטני בכמה דברים שעלו לי:
אמבטיה - מסודרת גרוע ומבזבזת מקום, אבל אני לא רוצה לוותר על הדלת למרפסת שירות. איך אפשר לשפר?
מטבח - האם כדאי להזיז את הגז לפינה? לא בעיה של אוורור שזה רחוק מדי מהחלון (דלת +חלון למרפסת שירות)
קיר בפתח המטבח - יש חצי קיר ליד המקרר, האם כדאי להעביר לצד השני כדי ליצור נישה גדולה יותר לשולחן אוכל? הבעיה שיצור פינה מכוערת עם הכיור של נטילת ידיים...
אי/דלפק במקום שולחן אוכל במטבח - האם מתאים במטבח בתצורה כזו? איפה ממקמים כזה דבר? כדאי?

ושאלות כלליות על דירה מקבלן...
איך מסתדרים עם זה שבוחרים כל דבר במקום אחר?
התקשרו אלינו מחברת המטבחים שנבוא לבחור... מסתבר שזה רק ארונות, ובנפרד במקום אחר בוחרים שיש, ובנפרד קרמיקות, ורצפה בכלל אין קשר וזה עוד המון זמן. איך דואגים שהכל יתאים אם לא רואים את זה ביחד?

מצרפת שוב את התכנית.
תודה ענקיייייייית!!!!

קבצים מצורפים

• תכנית.pdf
    KB 194.7 · צפיות: 45

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה